Barcelona neemt alvast voorschot op plek in finale Copa del Rey

Woensdag, 11 februari 2015 om 21:55Matthijs van Laar • Laatste update: 22:06

Barcelona staat met één been in de finale van de Copa del Rey. Het eerste halvefinale-duel met Villarreal werd niet zo'n zinderende thriller als anderhalve week geleden voor de competitie, maar wederom stapte de thuisploeg als winnaar van het veld. Dankzij doelpunten van Lionel Messi, Andrés Iniesta en Gerard Piqué won Barcelona met 3-1. Invaller Manu Trigueros nam de enige treffer van de gasten voor zijn rekening. De return in El Madrigal is op 4 maart.

/

De eerste helft in Camp Nou verliep voorspelbaar. De thuisploeg spijkerde de bezoekers volledig vast op eigen helft en had vrijwel constant balbezit. Lange tijd hield Villarreal zich echter uitstekend staande: behoudens een gevaarlijke voorzet van Messi, gevolgd door een schietkans voor de sterspeler, hoefde doelman Sergio Asenjo zich nauwelijks druk te maken. De 0-0 stand leek dan ook de rust te gaan halen, maar in de laatste vijf minuten voor het scheiden der helften voerde Barcelona het tempo alsnog op.

Dat leidde tot de openingstreffer van Messi, die op aangeven van Luis Suárez feilloos binnen schoot. Het duel brandde daarna nog even flink los: Suárez kreeg na de 1-0 tot twee keer toe de gelegenheid om de marge voor zijn ploeg te verdubbelen, terwijl Denis Cheryshev bij een van de spaarzame uitvallen van Villarreal voor de gelijkmaker dacht te zorgen. Met een knappe reflex voorkwam gelegenheidsdoelman Marc-André Ter Stegen echter dat de bal niet in de verre hoek viel.

/

Meteen na rust was de Duitser wel kansloos. Villarreal trok fel van leer en kwam via invaller Trigueros razendsnel op gelijke hoogte. De middenvelder haalde uit van afstand en verraste Ter Stegen, die het zwabberende schot langs zijn vingers zag suizen. Barcelona stelde echter meteen weer orde op zaken en nam via Iniesta opnieuw de leiding. De middenvelder kreeg de bal met wat fortuin voor zijn voeten en liet Asenjo voor de tweede keer op de avond kansloos.

Barcelona ging daarna door en nam na 64 minuten spelen alvast een klein voorschot op een finaleplek: Piqué kopte van dichtbij raak. Los Azulgrana hadden de score daarna nog verder kunnen en moeten uitbouwen, maar Neymar verzuimde om de replay van begin maart helemaal tot een formaliteit te maken. De Braziliaan mocht na een ongelukkige handsbal van Victor Ruiz aanleggen van elf meter, maar schoot hard op de vuisten van Asenjo. Giovani dos Santos kreeg vervolgens nog een goede kans op de 3-2, maar de Mexicaan schoof naast.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door mohamedboudad)

Niet echt een schitterend barca maar toch mooi resultaat goed bezig!

11 februari 2015 om 22:05

Barca speelde fantastisch, villa re-laf wilde niet meer voetballen. Met 11 man voor je doel gaan staan en niet eens druk zetten als barca volledig op hun helft staat.

11 februari 2015 om 22:08

Als je minder dan je tegenstander bent moet je je aanpassen. Ik neem daarnaast aan dat dit je eerste wedstrijd is die je ziet van villarreal

11 februari 2015 om 22:30

Waarom laf? Ze verdedigden goed en waren constant gevaarlijk in de omschakeling. Alles behalve laf. Ze deden precies datgene wat vele ploegen proberen maar niet lukt. Ze maakten het barcelona 2 x zeer lastig.

11 februari 2015 om 23:33

Ik vond de vorige wedstrijd van barca-villa veel interessanter, waarom nu laf voetbal kiezen?
ps: jij noemt het counter ik noem het laf

11 februari 2015 om 23:37

Nu hun sterkhouder achterin is vertrokken naar Arsenal gaat dat ze toch wel schelen!

12 februari 2015 om 01:16

En dat is het verschil tussen een voetballiefhebber en een persoon met tunnelvisie die in de voetbalwereld niks klaar zal spelen. :D

12 februari 2015 om 14:49

Zeker maar villareal kan en hoeft niet zo te spelen. Hun sterkte is als team snelle combinaties te maken zoals barca. Ze worden altijd mini barca genoemd en zo slecht is hun selectie niet. Die offeren hun hele visie en speelwijze voor barca. Dat vind ik zeker laf. Zoveel goede counters hebben ze ook niet gekregen hoogstens 3 in 90 min. Dus 1 het werkte niet en 2 ze vergeven hun sterkte te benutten en waarvoor? Zodat ze kunnen counteren of de 0 houden. Nou we hebben gezien hoe het uit is gepakt. Als villareal hun eigen spel speelde dan ging het 100% beter en was het ook een mooie wedstrijd voor de kijkers. Hopenlijk durven ze thuis wel aan te vallen anders word het weer een eenzijdige wedstrijd .

12 februari 2015 om 11:12

Tactisch vond ik het één van de beste wedstrijden van dit seizoen. Villarreal kreeg bijna geen moment om te voetballen. Iedereen stond positioneel uitstekend en de hoge druk op de bal was perfect uitgevoerd. Er werd op hoog tempo gespeeld en er was bijna geen sprake van onnodig rondgetik. Het enige wat minder was, waren de passes voorin. Echter moest alles dan wel zo perfect lopen, gezien de bus van Villarreal. Dat is bijna onmogelijk om daar elke keer doorheen te combineren. Het is al wat dat ze het een aantal keren is gelukt.

Iedere speler van Barcelona speelde ook uitstekend, echter was Suarez een schande voor het elftal. Niet om zijn voetballende mislukkingen, maar het continu gaan liggen en schreeuwen om een penalty. Suarez is de wanhoop nabij, dat hij op de meeste vieze manieren een goal probeert te krijgen. Misselijke prestatie van hem afgelopen avond.

Ik voorspelde 3-1 en ben er blij mee. Natuulijk balen van die gemiste penalty want dan had Villareal het opgegeven. Emille Zeurvis was ook weer heerlijk op dreef.

11 februari 2015 om 22:02

Klopt. Messi had em gewoon moeten nemen, de vaste nemer. Je staat niet 5-0 voor dat je andere kansjes gunt, moment van nonchalance vond k t. Een counter of corner en t stond weer 3-2..

11 februari 2015 om 22:03

Die penalty die er geen was.

11 februari 2015 om 23:12

Nee hoor, alleen maar hands van de tegenstander.

11 februari 2015 om 23:37

Kom op als dat hands is

12 februari 2015 om 00:39

Het was ongelukkig maar het was overduidelijk hands. Met zn hand naar de bal toe

12 februari 2015 om 01:24

nee anders om net ff terug gekeken. Maar goed ging er niet in.

11 februari 2015 om 22:08

Ik had mijn sport1 ook lekker op engels commentaar gezet.

Niet de beste wedstrijd van Barça. Toch gelukkig redelijk ruim gewonnen. De belangrijkste pass kwam maar niet aan. Kwam natuurlijk ook deels door het verdedigende Villareal. Jammer, anders hadden we misschien zo'n spektakel gehad als afgelopen zondag.

Goede wedstrijd, mooi van Messi dat hij de penalty gunde aan Neymar, spijtig dat hij deze dan wel mist. Maar ergens zag ik het al aankomen, hij zat niet goed in de wedstrijd. Had graag gezien dat Suarez deze nam, zou goed zijn voor zijn vertrouwen. Je zag al dat hij vandaag speelde met meer vertrouwen en vlotter meekon in het spel. Neymar speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd, maar toch was hij niet al te slecht. Mascherano was vandaag ijzersterk, niet normaal. Zijn tackles zijn van ongekend niveau!

Messi en Iniesta speelde ook sterk vind ik. Mathieu heeft me verrast, veel beter dan de vorige wedstrijd en Pique opnieuw heel goed. Heel barça vond ik vandaag goed, tikte goed rond en dan komen de goals vanzelf. Mooie tegentreffer ook, spijtig dat Ter Stegen die niet had, maar was zo een zwieber bal. Achja, met een 3-1 naar Villareal gaan vind ik een goed resultaat!

Ohja, die ref vond ik ook maar zwak. Zag veel niet voor zowel barça als Villareal.
Visca el barça!

maar Neymar verzuimde om de replay van begin maart tot een formaliteit te maken. De Braziliaan mocht na een ongelukkige handsbal van Victor Ruiz aanleggen van elf meter, maar schoot hard op de vuisten van Asenjo.

Het is nu ook al een formaliteit.tegen wie moet Bilbao in de andere halve finale?

11 februari 2015 om 22:02

Tegen Espanyol!

11 februari 2015 om 22:08

Bilbao is natuurlijk heerlijk voor de finale,alhoewel een derby anders ook wel tof is.

11 februari 2015 om 22:18

Klopt maar we zijn er nog niet want men moet er niet te licht over denken. Villareal is geen slecht elftal en thuis zeker niet, 2-0 en het is gebeurt natuurlijk 😉

11 februari 2015 om 22:06

een formaliteit? Ach nee joh, als Villareal 2-0 wint zijn ze toch gewoon door? Dat is geen ondenkbare uitslag. De kans dat dat tegen Barca gebeurd is klein maar het is geen formaliteit. Als je zo denkt was de hele halve finale een formaliteit, want de kans dat Villareal over 2 wedstrijden Barca de baas kan is ongeveer net zo groot als de kans dat ze in maart 2-0 kunnen winnen

11 februari 2015 om 22:11

Maar Barca is te sterk om dit uit handen te geven.en ik zie Barca sowieso scoren tegen Villareal.in ieder geval zou wel van de gekke zijn als Villarreal door zou gaan.

11 februari 2015 om 22:13

Je hebt gelijk hoor, ik zou mn geld ook zeker op Barca zetten. Vond het alleen vrij ver gaan om de return wedstrijd een formaliteit te noemen met een 3-1 uitslag in de heenwedstrijd, ongeacht de teams

11 februari 2015 om 22:06

Als je 1 keeper noemt, moet je ook even Ter-Stegen noemen.. Wat deed hij bij de 3-1? Als hij nou gewoon met z'n handen probeert de bal te weren, ipv met z'n vuisten op zo'n hard schot. Vind hem nog geen goede indruk maken dit seizoen.
Liverpool had interesse voor een huurperiode? Doen!

11 februari 2015 om 22:19

Die jongens is pas 22.. hoe veel keepers van 22 jaar spelen al bij een topclub op Courtious na.. de Gea had ook veel moeite bij United en moet je hem nu zien. Geef Ter Stegen tijd en t wordt gewoon een topper

11 februari 2015 om 23:22

1-1*

In mijn ogen een erg matige wedstrijd van Barcelona. Ik zag dezelfde problemen als altijd. De drie voorin die te centraal staan, het te grote middenveld, de te grote gaten tussen de linies, een gebrek aan intensiteit, etc.

11 februari 2015 om 22:04

Lag ook grotendeels aan het verdedigende Villareal. Als je net zo als Athletic zondag speelt krijg je een waar spektakel maar dat doen de meeste ploegen natuurlijk niet anders krijg je er ook 5 om je oren.

11 februari 2015 om 22:31

Dat Villarreal verdedigend speelde zal vast van invloed zijn geweest. Echter, zoals reeds vermeld, heb ik dit het gehele seizoen al moeten constateren. Daarbij veranderde er niet veel op de momenten dat de tegenstander eens naar voren liep.

De wedstrijd tegen Bilbao was pas de eerste wedstrijd die ik gezien heb van het seizoen, waarin Barcelona ruimschoots profiteerde de grote ruimtes. De wedstrijden voordien was dat zeker niet het geval.

Het gaat erom hoe zij fundamenteel spelen, niet hoe zij incidenteel spelen. Het voetbal van Barcelona is enorm veel veranderd ten opzichte van jaren terug. De problemen die ik constateer zijn daar een gevolg van. De wedstrijd tegen Bilbao heb ik zeker van genoten. Sterker, ik vond het de mooiste wedstrijd van het seizoen. Echter staat dat niet parallel aan sterk spel. Ook in die wedstrijd zag ik fundamenteel eenzelfde Barcelona.

In mijn ogen treffen ze vandaag geen blaam, gezien zij drie dagen geleden nog speelden. De volgende wedstrijden zullen representatiever zijn.

11 februari 2015 om 22:07

Gek he met 11 man daar. Barca combineerde er vaak geniaal doorheen, dat zie je geen enkele andere club zo doen.

11 februari 2015 om 22:14

Gutihaz Meen je die? Geen intensiteit? Ze zette continu pressie en hadden de bal telkens binnen paar seconden terug. Voorin te centraal? Logisch aangezien Villarreal zeer compact verdedigde. Barca liet de flanken trouwens voor de backs die er continu overheen gingen. Er zijn genoeg kansen gecreëerd om met meer doelpunten te winnen. Rafinha speelde weer heel goed. Sinds je comeback vind ik je reacties maar matig. Je zegt steeds veel fouten bij Barca te zien, terwijl ze sinds Sociedad uit een heel hoog en constant niveau halen. Barca speelt gewoon goed: veel pressie, vlot Combinatie spel, minder tiki taka, veel meer vanaf de flanken en ze scoren ook best veel. En ze creëren enorm veel kansen.

11 februari 2015 om 22:54

Ik heb het in mijn reactie op Gusev8 reeds toegelicht.

De essentie is hoe zij fundamenteel spelen, niet hoe zij incidenteel spelen. Dezelfde problemen heb ik het gehele seizoen geconstateerd. Ik heb ze geen enkele wedstrijd fundamenteel anders zien voetballen. Ik erken hun prestaties zeker, maar daar gaat het bij mij niet om. De wedstrijd tegen Bilbao bijvoorbeeld was zeker spectaculair, maar niet anders dan andere wedstrijden. Het lijkt mij dat ze daar simpelweg meer intensiteit hadden, dat de tegenstander hen viel ruimte bood en dat Xavi speelde.

Ik bemerkte zeker geen intensiteit vandaag. Villarreal speelde met veel man achterin, waardoor eruit komen lastig is. Dat Barcelona de bal dan op momenten snel weer verovert, is dus een logisch gevolg. Echter kwam Villarreal er bij tijd en wijlen desondanks nog uit. Op die momenten liep Barcelona naar achteren, daar waar ze voorheen juist naar voren zouden lopen. De voorste drie bleven voorin staan, waardoor er gigantisch veel ruimte ontstond. In balbezit staan de drie voorin al het gehele seizoen centraler dan gebruikelijk. Om die reden moeten de middenvelders breder staan en wordt het middenveld te groot. Rakitic en Rafinha fungeren bijvoorbeeld als een soort van verkapte rechtsbuiten. Heb jij Xavi ooit als rechtsbuiten zien spelen?

Nogmaals, ik erken Barcelona's prestaties absoluut. Ik heb echter een ideaalbeeld van hoe het beter zou kunnen. Ik bemerk simpelweg de oorzaken van bepaalde problemen.

11 februari 2015 om 22:17

En nog steeds redelijk simpel 3-1 winnen daar waar het eigenlijk 4-1 kunnen of moeten zijn al Neymar het een beetje op z'n heupen had gehad. Tegen een ploeg die ultra verdedigend speelde in een 8-2-0 opstelling kwamen ze nog een aantal keer via mooie combinaties heel gevaarlijk voor het goal. Het was dan vaak die laatste pass die niet helemaal precies was.

Mwah...
Vandaag was Barça niet echt op zoek naar goals, ze waren dus niet hongerig.
Neymar speelde vandaag zijn slechtste wedstrijd van het seizoen.
Suarez speelde een heel belangrijk factor vandaag maar speelde niet al te goed.
Messi wel weer creatief maar niet zoals de voorgaande wedstrijd.
Als team krijgt Barça een dikke 8!

Jammer van de penalty anders was plek in finale wel 99% zeker, maar goed Barcelona verdiend gewonnen al liep het af en toe moeizaam door op een lage tempo te spelen. Jammer van de tegengoal, Ter Stegen had wel meer kunnen doen anders was de 3-0 geweldig geweest.

Verder speelde Neymar opvallend minder dan wat we gewend zijn van hem terwijl Suarez een geweldige eerste helft speelt. Natuurlijk zie ik ze alle 3 liever in vorm, maar zo lang Suarez het opneemt wanneer Neymar minder speelt is het al goed genoeg.

Messi, Iniesta, Marcherano, Suarez en Pique vielen het meest op. Verder goed de wedstrijd gecontroleert tegen een verdedigend Villareal wat ik wel jammer vond anders hadden we weer zo een geweldige aanvallende wedstrijd gezien.

Tweede helft kwam Villareal hier en daar uit hun 16 meter en hadden ze wat kansen, gelukkig hebben ze niet wereld kwaliteit voorin om die kansen te benutten.

Op naar de volgende overwinning met een voet in de finale!!

jammer van de gemiste kansen. hopenlijk word de 2de wedstrijd wel leuker om te zien. villareal kwam alleen om te counteren. zonde dat ter stegen zo'n fout heeft gemaakt want de 0 houden was heel belangrijk. helaas. pluspuntje deze wedstrijd is mathieu. voor mij is hij de Motm. ontzettend sterk achterin redde barca na een paar foutjes van pique . zelfs opbouwen ging lekker bij hem. zeker blij met deze man! tot nu toe zijn alle transfers van meerwaarde behalve douglas.

12 februari 2015 om 00:11

(En Vermaelen)

Wauw, wat speelde barça geweldig zeg.
Messi met pracht van passes, Iniesta was ook lekker bezig. Neymar ietsie pietsie tegenvallen, maarja de aanval is dood-el-ijk.
en ahhaha ik vind die commentator "roy hudson" geweldig hahah.
Messi paast een balletje breed, "ooooooh, magical pass from leo messi"
zij gebruiken het woord magic/al zeker 100+ per wedstrijd, trouwens ook bij real madrid.
maarja wel lekker genoten.

11 februari 2015 om 22:12

Viel erg tegen. Vorige week tegen Athletico niet gezien?

11 februari 2015 om 22:15

Roy Hudson kan echt overdrijven,maar ik neem hem het niet kwalijk dat hij het spelletje zo graag ziet.over laatst nog een compilatie filmpje gezien van Messi met Roy hudson als commentator.heb het halverwege afgezet werd even gek van hem.

12 februari 2015 om 12:35

Jongens, jongens, jongens! het is toch echt Ray Hudson hoor.

11 februari 2015 om 22:16

Roy Hudson krijgt altijd orgasme wanneer Messi aan de bal is, is ook wel logisch. Ik vind hem samen met Sierd de Vos de meest amusing commentators om naar te luisteren. Geweldige man.

Vrij goede wedstrijd van Barca, de passes kwamen niet altijd aan maar toch met twee goals verschil gewonnen. Mooi dat Messi de penalty gunde aan Neymar, jammer dat hij miste. Vond Messi, Iniesta, Pique, Mascherano en Mathieu het sterkst spelen.

BARCA gewoon zakelijk netjes

Tevreden met het resultaat. Villareal is zeker geen zwakke tegenstander maar stond bijna met 9 man in het 16 meter gebied. Denk toch wel dat de wedstrijd uit spannender zal worden daar Villareal aanvallender zal spelen en dus meer ruimte voor Barca.

Jaman, Ik geniet er ook erg van om naar Roy hudson te luisteren, en die andere die ook altijd naast hem zit. miss klinkt het raar, maar de stem van Roy als die schreeuwt is wel echt gwn gruwelijk.

beetje matige wetstrijd. weer het ouwe spelbeeld, barca dat de hele tijd messi opzoekt en traag handelde in de tegen aanval. neymar was minder vandaag, deels komt het door hem maar vind ook dat de samenwerking tussen neymar en iniesta voor verbetering vatbaar is, iedergeval vandaag was die niet perfect. voor de rest speelde het elftal wel goed masch had veel mooie onderscheppingen en suarez was nadrukkelijk aanwezig, iniesta ook goed en messi was weer messi de beste speler van de wereld. Eigenlijk haalde iedereen goed voldoende alleen kan barca beter. Deels komt het ook gewoon omdat villareal op dit moment goed in vorm is.

Goede wedstrijd. Ze hadden misschien die 4-1 wel moeten maken, maar ik vind het ook knap hoe ze meteen terugkwamen nadat die 1-1 was gemaakt. Neymar viel een klein beetje tegen en verder vond ik Mathieu in positieve zin opvallen. Ook Mascherano vond ik sterk spelen. Mooie goal trouwens ook van Villareal het was een keihard schot met een zwabber, gewoon onhoudbaar.

Wat is die Emiel Schelvis een verschrikkelijk commentator zeg echt waar. Hij klinkt zo arrogant tijdens de wedstrijden en wanneer hij weer bij VI zit verandert hij in een pispaal.

Luis Enrique doet het nu toch wel erg goed bij Barca. Knap dat hij rustig is gebleven na alle onrust rondom Messi e.d. Een aantal weken geleden hadden mensen het massaal over de teloorgang van Barcelona maar op het moment zijn ze in een uitstekende vorm en presteren ze zelfs beter dan Real.

Aangezien er geen live mee praten is bij Bilbao, jezus wat is die Sergio Garcia goed seg. Weet iemand hoe oud die is en waarom hij niet hoger speelt?

12 februari 2015 om 00:02

Die is net voorbij de 30. Denk dat ie toch iets tekort komt voor een grotere club, maar bij een middenmotor doet ie het altijd goed.

Ik heb een heel naar gevoel bij dit barca er was een tijd dat als je als tegenstander tegen barca moest spelen stond je al met een nul achter de tegenstanders durven barca nu eerder onderdruk te zetten en ze krijgen ook gewoon kansen de defensie is ook niet stabiel en dat kan echt een brobleem zijn tegen top ploegen denk aan paris bayer real Chelsea city tacktich was pep geweldig er is maar een die barca kan coachen dat was hij als je real zouw vragen tegen wie ze willen spelen zeggen ze barca want real kan allen voetballen als ze ruimte krijgen tegen atlitico geen ruimte ronaldo en bale zijn nergens

Alves vindt ik een goede speler aan de bal maar ook hij maakt soms hele dome fouten dat geldt ook voor pieqe ze willen soms alles voetballend op lossen je moet soms die bal in de derde ring schoopen in die tijd van pep werd alles voetballend opgelost dat komt natuurlijk Door zijn tacktiek toen pep er nog was rende en bewoog het heele elftal Door mekaar heen de tegenstander werd werkelijk weg getikt Door die tacktiek had je als tegenstander geen kans want als je de bal niet hebt kun je ook geen kansen kreeiren wat waren die drie hoekjes prachtig heel haas staat het nu toch niet helemaal goed meer spelers te ver uit mekaar er is nu te veel ruimte voor de tegenstander om er uit te komen ze spelen niet schlecht nu maar het kan nog veel en veel beter xavi moet altijd spelen als hij speelt is er zo veel rust aan de bal want bij voetbal is het middel veld het belangrijkst als het daar goed loopt dan zit je goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3748 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 28 23 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid deelt klap uit aan Barcelona en Ronald Koeman

Real Madrid heeft Barcelona een klap uitgedeeld in de strijd om de landstitel in Spanje. Het team van Zinédine Zidane was zaterdag met 2-1 te sterk voor de ploeg van Ronald...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren