Update: RKC heeft beoogde opvolger vertrokken Koopman op het oog

Dinsdag, 17 februari 2015 om

RKC Waalwijk gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De Brabantse club speelde vorig seizoen nog in de Eredivisie, maar staat momenteel troosteloos onderaan in de Jupiler League. Maandag ging de ploeg van Martin Koopman in het eigen Mandemakers Stadion met liefst 0-5 onderuit tegen De Graafschap en dat blijkt de laatste wedstrijd te zijn geweest onder leiding van de 58-jarige coach.

/

Algemeen directeur Remco Oversier benadrukt dat er sprake is van een gezamenlijke beslissing van de clubleiding en Koopman zelf. “Ondanks alle tegenslagen heeft Martin zich altijd flexibel opgesteld en heeft hij RKC geweldig vertegenwoordigd, als een echte gentleman”, geeft de beleidsbepaler aan op de officiële website van de club uit Waalwijk.

“De komende jaren gaan we op voetbaltechnisch gebied weer bouwen met een jonge spelersgroep en Martin kreeg het gevoel dat hij hierin niet de juiste man op de juiste plaats is”, legt Oversier uit. “Het zegt heel veel over de fantastische persoon Martin Koopman dat hij met dit gevoel naar ons toe is gekomen. Dit getuigt van lef.” Terwijl RKC zoekt naar een vervanger, fungeert beloftentrainer Erwin van Breugel als interim-trainer.

Update 17 februari 13.22 uur - RKC heeft beoogde opvolger vertrokken Koopman op het oog
Peter van den Berg is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van RKC Waalwijk te worden. De oud-speler van de club heeft vrijdag een eerste gesprek gehad met de clubleiding; woensdag volgen een tweede en derde gesprek. Eerst gaat Van den Berg om de tafel met de overgebleven technische staf van RKC, aansluitend wacht een gesprek met clubadviseur Martin Jol. "Als dat unaniem tot een positieve aanbeveling leidt, moeten we er financieel nog uitkomen", zegt algemeen directeur Remco Oversier tegen het Brabants Dagblad.


Poll

Vind je dit een verstandige beslissing van RKC Waalwijk en Martin Koopman?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door espoort)
11 februari 2015 om 12:28

het was moedig van hem om een nagenoeg failliete club te gaan trainen waarvan de beste spelers ook nog eens vertrokken in de zomer.

Ik weet dat het team flink verbouwt is, maar dat gebeurde ook bij Rjc. Doelstelling van RKC was toch vechten om nacompetitie en dat is helemaal misgelopen. Er moet een ervaren trainer komen die weer vertrouwen in de team kan pompen

Maakt niet uit wie je voor de groep zet. We hebben veel kwaliteit ingeleverd en pech met blessure's ben benieuwd wie het gaat en wil doen.

Zonder gekheid, wat kun je die man kwalijk nemen. Ik denk dat er op bestuurlijk vlak beter alles weg kan. Oke spelers zijn niet gemotiveerd, maar of dat nou helemaal Martin zijn schuld is? Het rommelt daar aan alle kanten. Makkelijkste weg is wel de trainer weg te doen.

11 februari 2015 om 14:50

Heb je uberhaupt de tekst wel gelezen? Er staat toch dat Koopman zelf aangaf niet de juiste persoon te zijn

11 februari 2015 om 14:55

Heb de tekst wel gelezen en dit word vaker gezegd, om geen afkoopsom te betalen, die RKC toch niet kan betalen. Dus Feitelijk onderling overleg, maar we weten allemaal, dat het anders is

11 februari 2015 om 19:04

Dus, Koopman is het er zelf mee eens, anders was ie natuurlijk nooit akkoord gegaan.

11 februari 2015 om 16:33

Onzin, Oversier heeft de zaken bijna op orde (er hoeft nog maar €50.000 verzameld te worden) en wat de selectie betreft hoor je nooit onderaan te staan, natuurlijk hier en daar wat mindere spelers, maar hij heeft er zeker niet genoef uit weten te halen!

Leuk persbericht, maar ik denk dat iedereen wel snapt dat Koopman barslecht werk heeft geleverd. Ongeacht omstandigheden, hebben ze een aantal leuke spelers bijzitten die makkelijk middenmoot Jupiler League kunnen spelen. En Mosselveld heeft zelfs in de Eredivisie gespeeld, niet eens zo slecht ook.

17 februari 2015 om 17:55

Nou Peter, met jou wordt het al maar beter.
Succes.
Maar even serieus, wie kan deze selectie wel Jupiler league laten spelen.
Hoofdklasse waardig.
Niets mis mee, maar dit jaar even een randje minder.

als je even bekijkt met welk team Koopman mocht beginnen dit seizoen:

Van Dijk - Martina - Verkoelen - Mosselveld - Coster - Duits - Anderson - Braber - Zeldenrust - Calabro - Beauguel

Dan was je nooit laatste komen te staan. Als er dan 5 vertrekken en 4 langdurig geblesseerd raken dan weet je dat het hopeloos is. Vooraf zag het er allemaal best leuk uit maar het is in een week of drie uit nood helemaal misgegaan. Jonge trainer voor de groep die wil aanvallen, en dan rustig aan opbouwen!

11 februari 2015 om 16:20

Nu weet ik niet hoe betrouwbaar het is van de overige spelers, maar Koopman heeft nu niet met Martina gewerkt, die is in 2013 al naar Twente gegaan

11 februari 2015 om 16:58

Vriend, voordat je commentaar op mij komt leveren, verdiep je alsjeblieft even in de stof. En als je daar geen zin in hebt, reageer dan niet. Het gaat hier om voormalig ajacied Derwin Martina.

2014/2015 RKC Waalwijk 10 0 2 0

2013/2014 Jong Ajax 17 0 1 1

12 februari 2015 om 09:42

Ten eerste, kan ik mij niet voorstellen dat wij vrienden zijn.

En wordt jezelf ook niet heel moe van het zinnetje verdiep je eens?

13 februari 2015 om 17:43

Nee maar je komt heel populair vertellen dat ik er naast zit, en dat je nu op deze manier gaat reageren betekent dat je er inhoudelijk niks van snapt

14 februari 2015 om 10:41

Hoezo populair? het is toch niet zo vreemd dat iemand aan Cuco Martina dacht, volgens mij typte je ook alleen de achternaam, zodat je met zo'n bijdehante reactie kon komen
Van die andere heb ik nog nooit gehoord, misschien verbazingwekkend, maar ik ken niet alle 800 betaalde voetballers die bij een club onder contract staan.

En dan kom jij met vriend en verdiep je eens.

17 februari 2015 om 17:58

Reageer volwassenen.
Had dan de voornaam erbij gezet.
Je lijkt VZ wel in hun beste dagen!

Het is een slechte selectie, maar Koopman kon ze niet eens motiveren om normaal te jagen, een goede corner nemen of een normale pass over 5 meter te geven. Hij had er zelf ook genoeg van hij stopte de laatste wedstrijd al met coachen langs de lijn en met een goede trainer kun je met dit (zie opstelling) een normale wedstrijd spellen zonder 4/5-0 afgemaakt te worden spellen.

Van dijk
Martina
van Weert
Verkoelen
Deckers
Coster
Jungslager
Van Zeelst
Najah
Calabro
Esajas
11 februari 2015 om 16:56

Ik zou toch zo spelen, Een valpoort met vertrouwen is een topsler en Coster kan ook niet verdedigen maar die Deckers al Helemaal niet. daarnaast heeft coster nog wel aanvallend wat in te brengen.

Dijk
Martina
Verkoelen
Weert
Coster
Jungslager
Zeelst
Najah
VAL / Yildi
Calabro
Esajas

Gaat de nr laatst nu naar de top klasse?

11 februari 2015 om 14:57

Nee vanaf 2017.

11 februari 2015 om 15:05

Als een van de twee topklassewinnaars wil promoveren: ja.

17 februari 2015 om 14:14

Dan nog niet, dan spelen we volgend jaar met 21 teams komt door de pilot. Dat niemand kan degraderen.

Bestuur is samen met de supporters het fundament van een club, zorg er nu gewoon voor dat het bestuur staat en begin dan volgend seizoen met sportieve revanche.

Nou wie zal de nieuwe trainer worden? Martin Jol niet denk ik. Misschien Dennis van Wijk? Of misschien Hans Westerhof? Ik weet het ook niet hoor ik noem ook alleen maar beschikbare trainers. Maar ik zou zelf gaan voor Darije Kalezic van Jong Psv. Laat Ruud van Nistelrooy maar lekker trainertje spelen daar bij Jong Psv. Darije Kalezic is een goeie trainer voor RKC Waalwijk. Want RKC mag niet zo ver onderaan staan zelf niet in de Jupiler League. RKC hoort om het kampioenschap mee te doen. Als ze volgend seizoen onderaan eindigen dan zijn de rapen gaar. Want dan mogen spelen in de topklasse. En dat mag echt niet gebeuren. Veel sterke aan alle RKC supporters hier op vz.

Of is het een klusje voor 'super Mario'. Mario Been lijkt me ook een goeie trainer voor RKC Waalwijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Jan LammersVerdediger00
Paul QuastenVerdediger00
Moaad El BahraouiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

Nederland
0 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren