‘Vitesse verwijt ik niets, de club heeft geduld gehad en gedaan wat ze kon’

Woensdag, 11 februari 2015 om 11:22Peter Nusselder

Na een goede eerste seizoenshelft bij RKCWaalwijk stapte Alvin Fortes in de winterstop over naar Vitesse. Nog voordat hij zijn debuut in de Eredivisie heeft kunnen maken, is de twintigjarige aanvaller echter alweer vertrokken uit Arnhem. Zaakwaarnemer Greg Gorré weet waar het mis is gegaan en heeft er begrip voor dat de clubleiding het contract met Fortes doorgescheurd heeft.

/

Volgens de spelersmakelaar is de oorzaak van de ontstane situatie ‘dat Alvin een achtergrond kent waarin weinig structuur zit’: “Het is voor hem dan ook moeilijk om dit plotseling wel allemaal een vorm te moeten geven. Dan doel ik niet de situatie op het veld, maar juist buiten het veld”, vertelt Gorré aan ELF Voetbal. “Hij overziet heel basale dingen. Op tijd komen, op tijd afmelden als je ziek bent.”

“Hij ziet niet in, als hij zich niet aan afspraken houdt, dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Dat is logisch, als dat in je jeugd niet is geleerd”, vervolgt de belangenbehartiger, die niettemin snapt dat er voor Fortes geen toekomst is in Arnhem. “Vitesse verwijt ik ook niets. De club is geduldig geweest, heeft me telkens geïnformeerd en gedaan wat ze kon.” Fortes mag dit seizoen niet meer voor een andere profclub uitkomen.


Poll

Denk je dat Alvin Fortes ooit een herkansing krijgt in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door vitessegek)

Niet gedisciplineerd genoeg voor het profvoetbal, zo te lezen. Tja, dan wordt het een lastig verhaal, kijk maar naar dhr. Bakkali.

11 februari 2015 om 11:35

Sterker nog: niet gedisciplineerd genoeg voor het dagelijkse leven in Nederland, lijkt me.

Is hij al voor Vitesse uitgekomen dit seizoen? Want als dat niet zo is, dan mag hij toch gewoon spelen?

11 februari 2015 om 12:46

Nee. Je mag je maar voor 2 clubs inschrijven in een jaar.

Vervelend voor die jongen dat hij blijkbaar zoveel belangrijke en basale dingen heeft gemist in zijn opvoeding. Hopelijk is het nog niet te laat en gaat hij hierdoor inzien dat zulke dingen er zeker toe doen in het leven en verwacht worden van je als je ergens werkt. Niet alleen in het profvoetbal maar in welke andere baan dan ook wordt je verwacht op tijd te komen en de werkgever in te lichten als dat om wat voor reden dan ook niet mogelijk is.

En willen de praatjesmakers hier die gisteren precies wisten te vertellen dat het wel aan de club gelegen zou hebben (onpersoonlijk/niet goed opgevangen etc)

11 februari 2015 om 11:41

....ff hun woorden komen terugnemen?

11 februari 2015 om 12:08

precies! mensen hebben vaak al direct door wat volgens hun de reden is...

wat ik dan niet snap is wat hij bij Rkc dan wel goed heeft gedaan want ik neem aan dat hij daar wel elke keer op de training is verschenen of nemen ze daar iedereen maar aan en zetten ze die in het veld....met andere woorden ik vind het een vreemd verhaal of bij Rkc mag iedereen zonder trainen maar in het veld komen....lijkt me ook sterk dus

Mensen vergeten vaak hoe belangrijk structuur is en zeker voor jonge mensen. Ben zelf ook iemand die structuur nodig heeft, en heb ik dat niet dan wordt het chaos.
En bij mij kwam het vooral tot uiting op school, te laat komen, niet komen en afspraken niet na komen. Dit terwijl ik er op de basisschool nooit last van heb gehad, er wordt dan natuurlijk ook minder van je verwacht... Maar op de middelbare school waar elke 2 maanden het rooster compleet werd om gegooid, waar geen 1 dag met vaste lestijden van was. De ene dag om 11 uur beginnen en om 3 uur naar huis en de andere dag om half 9 beginnen en om 12 uur naar huis etc etc.
Mijn ouders hebben toen besloten om mij naar een andere school te sturen. Een school met vaste lestijden en veel structuur. Toen kwam ik gelukkig weer boven drijven en ging alles steeds beter.
Bij topsport is structuur nog veel belangrijker. En als dit niet in je zit en het wordt je niet geboden/geleerd door je ouders en ook zeker school, ja dan ben je gedoemd te mislukken. Ben tot op de dag van vandaag mijn ouders zeer dankbaar dat ze die stap toen hebben gezet, maar heb je niet zulke en je opleiders bieden en of leren je het niet dan is falen de meeste reeele optie....

11 februari 2015 om 12:21

Dus je wilt zeggen dat je op den duur zelf niet als volwassen vent in de gaten hebt dat je ergens op tijd moet zijn? Sorry maar dat vind ik gelul in de ruimte. Als je van anderen zet en hoort dat ze wel elke keer op tijd in de klas zitten en dat ze zich wel op tijd melden dan ga je zelf toch al snel nadenken dat je iets fout doet. Dat is niet de schuld van je ouders maar luiigheid van jezelf. Welke achtergrond je ook hebt ik kan me niets bij je mening voortstellen dat er niemand ingegrepen heeft. Je zegt doordat je ouders je op een andere school hebben geplaatst zag je het wel in en had je die structuur wel ofterwijl je bent autistisch of je hebt overal gewoon lak aan na mijn mening en bent goed op je vingers getikt omdat je anders een mega probleem had.dan erbij neem ik je verhaal voor lief maar hij is ff iets ouder dan jij toen was en dan zie je toch van anderen hoe het wel hoort maar meneer had er gewoon geen zin in want wilt gewoon op kunstgras spelen en had hij daarvoor moeten kiezen want ik neem aan dat ze dit soort gedrag ook niet bij Rkc pikken.

11 februari 2015 om 12:36

Waarom denk je dat de meeste ontspoorde gasten een jeugd zonder regels gehad hebben.

Meneer is wss nooit echt geconforteerd met dat niet alles gaat zoals hij het op dat moment wilde.

Als hij niet naar school wilde ging hij niet. Niemand die er wat van zei
Als hij geen zin had om op tijd thuis te zijn bleef ie weg, niemand die hem daarop wees.
Als hij zjn had om weet ik veel wat te doen dan deed hij dat.. Niemand die hem tegen hield

Waar wij leerden dat er regels waren waar je je aan moest houden, leerde hij dat hij die regels zelf bepaalde.

11 februari 2015 om 12:39

Lekkere simpele redenatie en zo word er over het algemeen gedacht. Ik werk met jongeren en zie dagelijks jongeren met veel potentie buiten de boot vallen omdat ze simpele dingen en vaardigheden nooit hebben geleerd. Als je van huis uit geen verantwoordelijkheden mee krijgt en het wordt je niet op school geleerd dan zit dat er gewoon niet in.
En wil je dat dan iemand nog gaan bij brengen op latere leeftijd dan kost dat enorm veel moeite en tijd. Iets waar deze maatschappij niet om denkt en al helemaal geen energie in wil steken. En daardoor vallen er zo veel jongeren buiten de boot terwijl ze zeker de potentie hebben om te slagen in deze maatschappij.
Helaas lopen er veel te veel simpele zielen (zoals jij!) rond die maar zeggen dat ze lui zijn en niet willen, en er vervolgens geen energie meer in stoppen om zo'n jongere te helpen.
En zoals ik zei ik had het geluk dat mijn ouders hebben ingegrepen, maar veel jongeren hebben dat niet. En de gevolgen er van zie ik elke dag op mijn werk.
En vindt je reactie trouwens asociaal met 0,0 inlevingsvermogen! En je idiote redenatie dat je zegt op den duur volwassen bent en op tijd komen geeft dat wel aan. Je wordt volwassen door op te groeien en dingen te leren. Als niemand jou leert op tijd te komen en verantwoordelijkheden te dragen dan weet je ook niet wat dat is als je een volwassen leeftijd hebt bereikt...

11 februari 2015 om 13:02

Henky dat heeft niks met simpele zielen te maken ik kijk ook niet in jou wereld en gaf ook al aan tegen je ik neem je verhaal voor lief.... Maar je kunt mij niet wijsmaken dat als hij dit probleem bij Rkc niet speelde dat het hier wel speelt bij Vitesse dan is het voor mij idd een gevalletje van ik wil niet. Meneer gaf voor de overgang al aan niet op gewoon gras te willen spelen en dan heb je bij voetbal tocht een groot probleem want je hebt merendeels gewoon te maken met gewoon gras ipv kunstgras. Dan erbij begrijp ik dat dit niet gebeurde bij Rkc anders wilden ze hem graag kwijt en dat was niet het geval sterker nog ze hebben gevochten om hem te mogen blijven houden.hij heeft gekozen voor Vitesse en het gezeik is toen begonnen dus niet bij Rkc. Als dit bij Rkc ook al speelde had je er heus wel iets van vernomen maar zelfs daar is geen sprake van en Rkc was trots op hem dus is hij daar gewoon te werk gegaan en heeft gewoon getrained en dat heb ik ook van Rkc supporters vernomen dat hij daar gewoon op alle trainingen verscheen en dik op tijd was. Dus waar haal jij het lef vandaan om mij een simpele ziel te noemen terwijl je de andere achtergronden niet kent van die jongen. En dan noem ik inderdaad zo iemand een figuur die selectief aan de gang gaat en het zelf allemaal aanricht en niet per ongeluk maar expres anders waren die verschijnselen ook bij Rkc waargenomen.dit is niet simpel gedacht maar een feit.

11 februari 2015 om 13:44

Kijk even naar zijn verleden en lees misschien dit artikel even. Is duidelijk dat dit al veel langer speelde, maar misschien bij Vitesse nog erger. De zaakwaarnemer beaamt dat maar jij weet zeker dat dit van de laatste tijd is.
En wat een 100% kul argument dat RKC hem zo graag wou behouden. Dat is vanwege zijn voetbal kwaliteiten en potentiële winst, niet omdat hij een modeprof is.
En ik zet voor je uiteen wat mogelijke oorzaken zijn waarom iemand bepaald gedrag vertoont en de relatie met opvoeding. Dat je dit voor lief neemt toont aan dat je een simpele ziel bent en problemen alleen kan constateren maar de achtergrond er niet van kan of wil begrijpen....

11 februari 2015 om 17:39

Sdus jij bent de enige die het probleem ziet en demeesten onder ons denken hetzelfd? Dat geeft dus meer aan dat ook jij te meoilijk kan denken. Dus je mag genoeg voetbalkwaliteiten hebben en de trainingen maar overslaan of te laat komen van jou en dan is het maar een gegronde reden om dat keer op keer te doen? Zie je mij ergens zeggen dat hij een modelprof is? Nee hoor blijf lekker zo moeilijk denken ipv de waarheid onder ogen te zien. Hij wilt gewoon niet en dat heeft hij bij voorbaat al laten blijken want op die argumenten ga je niet op in. Hij heeft hersenen en die kunnen denken en je kan mij niet wijsmaken dat ze hem zo maar ergens uit de lucht hebben geplukt omdat hij gewoon maar ff aan kwam waaien. Zoiets heeft een voorgeschiedenis en er is nergens uit gebleken verder dat het anders is behalve dat zijn zaakwaarnemer nu zegt dat hij nu zo reageerd.

Dus in feite waar het op neer komt, is dat zijn zaakwaarnemer zegt dat hij niet logisch kan nadenken, dankzij zijn jeugd? Ga toch weg... Dan moet hij wel een hele erge autistische afwijking hebben, want iedereen, ook al ben je 20, weet wat goed is en niet goed is. Daar heeft "een slechte jeugd" niks mee te maken.

11 februari 2015 om 12:29

Heeft wel degelijk met elkaar te maken. Kijk maar eens om je heen, de meeste die ontsporen zijn mensen die een slechte jeugd hebben gehad. Geen regels vanuit huis uit.

Ik kreeg op mn donder als ik spijbelde, mijn ouders wezen mij erop dat wat ik deed gevolgen had. Mn ouders leerde mij ook dat je als je afspraak had je optijd kwam en dat regels regels waren. Simpele dingen. En natuurlijk probeerde ikmijn ouders uit. Maar dat doet ieder kind. Als jij echter nooit op de regels gewezen word en het niet uitmaakt of je nu wel of niet naar school gaat, afspraken nakomt of niet.. Dan ga je dat gewoon vinden. Net als wij het gewoon vinden om daar wel rekening mee te houden.

11 februari 2015 om 13:41

Tuurlijk zijn er regels en normen en waarden waar je je aan moet houden. Toen ik vroeger een dag thuis bleef zonder dat mijn ouders het wisten, dan waren ze ook niet blij. Maar is dat een excuus om je niet aan de regels te houden als je 20 jaar bent? Bij mij wil er niet in dat Fortes niet rationeel kan nadenken... Heeft hij heen hersenen waarmee hij kan denken? En denk jij dat hij elke dag opstaat met de gedachte "oow, vandaag vergeet ik die en die afspraak ?

Tja, goed bericht voor de vitesse haters hier. Allemaal een grote mond maar lezen nu hoe t zit.

On:
Ik mag deze zaakwaarnemer wel. Gewoon zeggen waar t op staat al kan het je geld kosten ( doorverkoop is nu lastig ).
En deze speler heeft een sociale afwijking als je het zo leest!
Zielig voor hem omdat hij er waarschijnlijk niks aan kan doen. Lijkt mij erg op add. Een vorm van autisme.
Of hij heeft gewoon schijt aan alles.

Het is erg jammer dat Theo Bos niet meer leeft die wist wel raad met dit soort jongens.

Gewoon een over het paard getild mannetje die niet wilt luisteren ,daar zit natuurlijk niemand op te wachten , 12 in een dozijn, wegwezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse23-7
8.AZ205
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger140
S. TronstadMiddenvelder140
L. OpendaAanvaller145
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

27 jaar
0 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren