Update: NAC levert verklaring in en moet nog week in spanning zitten

Vrijdag, 20 februari 2015 om 09:09Peter Nusselder • Laatste update: 08:31

NAC Breda heeft deze competitie gebruikgemaakt van de diensten van Milos Zukanovic, terwijl de aanvaller niet speelgerechtigd was vanwege het ontbreken van een tewerkstellingsvergunning. De negentienjarige Zukanovic kwam in het veld tijdens de duels met PSV, Excelsior en Willem II, en die drie clubs krijgen nu de mogelijkheid om het verzoek in te dienen of de wedstrijd tegen NAC overgespeeld mag worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat er een wedstrijd overgespeeld gaat worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door fcdordrecht2)

Dus nac word beloond voor het gebruiken van speler die niet mag spelen.

11 februari 2015 om 08:34

Tenzij ze een puntenstraf krijgen natuurlijk

11 februari 2015 om 08:55

Zou wat zijn als ze 9 punten pakken uit die 3 wedstrijden. Reinste competitievervalsing!

11 februari 2015 om 11:14

Rustig maar, NAC gaat niet eens meer drie keer winnen deze hele competitie

11 februari 2015 om 09:57

Vendaron,

"nac en Zukanovic moeten ondertussen wel rekening houden met een boete of een puntenstraf en een schorsing."

Puntenaftrek zie ik nou niet bepaald als en beloning.

11 februari 2015 om 10:10

De tegenstanders mogen een verzoek indienen. NAC heeft hierin geen stem, maar als Excelsior denkt dat het drie punten kan pakken mogen ze het verzoek indienen.

11 februari 2015 om 11:40

Ja lijkt me dat ze alle3 hier niet mee instemmen.kan ze alleen maar punten kosten.laat nac maar boeten en die twee gelijkspelen ook omzetten in verlies partijen dan zijn ze genoeg gestraft naar mijn mening.

Jammer Telegraaf de koploper mag zelf beslissen of het de wedstrijd overspeelt.. Hadden ze graag anders gezien lol

11 februari 2015 om 08:37

Waar slaat dat nou weer op? VZ kiest de titels toch? Waarom betrek je De Telegraaf hierin? Telegraaf is Pro Ajax ja, maar i.t.t. het AD niet anti Feyenoord (AD anti Ajax dus). Ik heb de laatste twee weken maarliefst drie columns gelezen met de titel 'dit is het slechtste Ajax ooit'. Het AD kwam er mee dat VD Hart expres de bal door liet. Ze schreven gisteren dat De Boer weg moest bij Ajax en ze schreven gisteren dat Onana dramatisch was gedebuteerd. Het hele artikel was gebaseerd op zijn foutje en er stond letterlijk de zin in 'bij Ajax zien ze hem als een groot talent, maar daar is nog weinig van te zien'. Het artikel was pure haatzaaierij jegens Onana.Dat hij vier geweldige reddingen had waarmee hii een goal voorkwam laten ze expres achterwege, waardoor er nu in Rotterdam wordt gedacht dat Onana een koekebakker is. Die andere keeper van Ajax, VD Hart, laat zich omkopen en de eerste keeper van Ajax is een dikke kwal. Aldus het AD. Er stond letterlijk in het AD dat Cillessen laf is en zich verschuilt achter zijn teamgenoten en na de wedstrijd niet durfde te vechten met Kazim, die hem stond op te wachten. Zoek het maar op. Kortom: Telegraaf, en dan vooral Mike Verweij, zijn pro Ajax ja, maar zeker niet anti Feyenoord, waar het AD dus wel een haatzaaiende krant is jegens Ajax. Oké Ot: beetje overdreven allemaal. Als hij een aandeel in de wedstrijd had zou ik zeggen oké logisch, maar voor een aantal minuten zoveel commotie vind ik nogal overdreven.

11 februari 2015 om 09:36

Relax mensen. Al zou er overgespeeld worden. NAC Breda dit jaar is wel echt het meest waardeloze team wat er bestaat! Als ze nu al 2 punten in 3 wedstrijden hadden zie ik ze eerder 0 punten uit 3 halen als het overgespeeld zou worden, wat een boutclub is dat zeg!

11 februari 2015 om 09:40

En in de telegraaf zet men aan tot xenofobie, zoals ze dat zeventig jaar terug ook al bij de krant deden. Misschien dat her AD iets tegen Ajax schrijft, maar het is natuurlijk lang niet zo'n eng, extreem-rechts, onderbuikvoedend rioolblaadje als de telegraaf. Goed dat ze zo objectief over Feyenoord schrijven, ik wilde dat ze ook eens objectief over minderheden schreven.

11 februari 2015 om 11:46

Het gaat om het sport deel ik ben zo blij dat ik van die amateuristische bladen af ben ad is niks was niks wordt niks telegraaf idem en al die andere nederlandse kranten. Eigenlijk is het fd niet riool journalestiek

Beloond ga toch fietsen het is een voorstel.

Tuurlijk gaat er niet overgespeeld worden. Ze hadden met 0-2 gewonnen. Was het andersom dan waarschijnlijk wel.

11 februari 2015 om 08:48

Logisch niet dan haha of had jij liever gezien dat NAC de keus kreeg?

Alleen al de inhoud van dit Knvb voorstel?!?!?! De eventuele mogelijkheid voor NAC om een tweede kans te krijgen om ipv 2 punten uit 3 wedstrijden er 9 te gaan pakken. Competitievervalsing zeg ik, ongelofelijk van de Knvb dit!!! Verder lijkt het erop dat de Knvb naast dit voorstel ook een straf gaat opleggen en dat is meer dan terecht. Wel even zien waar het precies om gaat.

11 februari 2015 om 08:59

Goed lezen, NAC krijgt alleen kans wanneer 3 andere teams op herhaling willen.

11 februari 2015 om 09:01

Goed lezen... ik schrijf eventuele mogelijkheid...

11 februari 2015 om 09:38

Maar dan gaan de andere clubs toch akkoord? Dat is de risico die zij dan nemen.. Snap niet waarom het competitie vervalsing zou zijn.

11 februari 2015 om 09:53

Het gaat niet om de andere clubs, maar om NAC die mogelijk een kans krijgt om ipv 2 punt, 9 punt te kunnen halen.

11 februari 2015 om 10:17

Als de andere clubs denken dat ze kunnen winnen en dus 3 punten pakken ipv 1 is dat toch het risico dat ze zelf nemen? Als ze NAC daarmee dezelfde kans geven ligt dat geheel aan hen. Ik denk dat in de statuten staat dat de Knvb de clubs deze mogelijkheid moet voorleggen, al verwacht ik dat Excelsior en WII het zo laten in de verwachting dat NAC ook puntenaftrek krijgt. Ze schieten er dan zelf weinig mee op, maar een 'concurrent' wordt op grotere achterstand gezet zonder dat ze zelf risico lopen op verliespunten als ze een eventueel overgespeelde wedstrijd verliezen.

11 februari 2015 om 08:59

Hoezo een straf terecht?
Er moet eerste eens uitgezocht worden hoe dit zo ver heeft kunnen komen. vanochtend stond er een interview met de Knvb zuid 1 in BN de Stem. Hierbij staat vermeld dat de Knvb van district zuid 1 de speler speelgerechtigd heeft verklaard. Mocht dit ook daadwerkelijk het verhaal zijn, dan is een straf tegen NAC natuurlijk onlogisch.
Ik ben sowieso verbaasd dat dit heeft kunnen gebeuren. deze jonge man is niet de eerste Kroat in de selectie (stipe Perica) dus NAC zou toch op de hoogte moeten zijn van de regel.
Ik hoop dat er gewoon netjes naar buiten wordt gebracht hoe dit heeft mogen gebeuren. Ligt de fout bij Nac, straf meer dan terecht. Heeft de Knvb daadwerkelijk gemeld dat deze speler mag spelen vindt ik een straf niet op zijn plaats.

11 februari 2015 om 09:03

Juist, ik ben het eens met je laatste alinea...

11 februari 2015 om 09:10

Is die jongen nou een Kroaat of een Serviër? Daar zit een verschil tussen aangezien Kroatië bij de EU zit en Servië niet.

11 februari 2015 om 09:16

Hij is geboren in Split (kroatië) en opgegroeid in Servië volgens mij, zodoende heeft hij een dubbele nationaliteit

11 februari 2015 om 10:52

Als hij een dubbele nationaliteit zou hebben is er niets aan de hand, want zoals gemeld is Kroatië een EU land en volgens mij heb je dan geen werkvergunning nodig.

11 februari 2015 om 11:08

in Bn de stem stond vanochtend gemeld dat Kroatië een uitzondering is op de regel. dat er met dan land nog geen vrije stroom is van werknemers. Hierdoor moeten ook mensen met de Kroatische nationaliteit een werkvergunning aanvragen,

11 februari 2015 om 12:36

Bedankt voor de info! Dat maakt een hoop duidelijk.

Deze clubs gaan deze wedstrijd echt niet overspelen. Wat een voorstel. Pffff Knvb Knvb toch

11 februari 2015 om 09:04

Wat wil je dan verplicht alles overspelen? ipv van 2 punten kans op meer?

11 februari 2015 om 10:08

Willemii mijn clubje zal wel gek zijn. Zijn ver veilig

11 februari 2015 om 11:15

Waarom niet? Zijn misschien dan toch weer 2 punten extra

Zou het niet zo zijn dat de tegenstanders eerst de mogelijkheid geboden wordt tot overspelen van de wedstrijd om vervolgens NAC te straffen met puntenaftrek?

Ik zou dit niet doen. Die teams kunnen er niks aan doen en missen dan punten voor een fout die een andere club maakt. Dit zal wel onzin zijn hoop ik.

Deze zaak loopt al sinds de zomer, toen die jongen naar NAC wilde komen, maar niet mocht uitkomen in de A-jeugd. Vervolgens is NAC hiermee aan de slag gegaan met de Knvb en uiteindelijk heeft de Knvb laten weten dat ie speelgerechtigd is.

NAC zal hier best fout zitten, maar op zijn minst kunnen ze aanvoeren dat als de Knvb meldt dat die jongen mag spelen, dat ze daar dan ook vanuit mogen gaan. Dus het lijkt erop dat de Knvb hier niet vrijuit gaat.

Dit zou dus nog weleens een heel langdurige juridische zaak kunnen worden.

Die clubs gaan nooit overspelen in tilburg zien ze ze liever vandaag dan morgen eruit vallen!!!zie ze nog staan met hun juup vlaggetjes.....kansloos voorstel van de knvb dit

11 februari 2015 om 10:07

wedstrijd was ook in breda

11 februari 2015 om 14:16

Zeg ik dat die wedstrijd in Tilburg was dan?

11 februari 2015 om 16:01

Ik begreep je tekst ook niet hoor. Misschien kun je in het vervolg duidelijker typen, bijvoorbeeld met leestekens, dan begrijpen we waarschijnlijk wel.

11 februari 2015 om 18:52

Jij bent erbij;bij het nationaal dictee.Ik zal in vervolg rekening houden met de niet al te hoog geschoolden

11 februari 2015 om 18:53

Sorry!in het vervolg en achter geschoolden een punt.

Waarom kan bijv. FC Dordrecht niet eisen dat er overgespeeld wordt? Die zijn ook belanghebbende in deze zaak, want actief in dezelfde competitie.

11 februari 2015 om 10:14

Waarom zouden PSV en de anderen dat willen? Extra kans op blessures en punt verlies terwijl zij niks verkeerd hebben gedaan.
Dordrecht kan hopen op punt aftrek, meer niet.

11 februari 2015 om 11:12

Omdat Dordrecht hier helemaal Niks mee te maken hebben. Dan zou Ajax ook kunnen eisen dat er overgespeeld word op de hoop dat Psv dan verliest van Nac. Echt grote onzin van je. Die uitslagen blijven gewoon staan. Psv zal sowieso niet opnieuw willen spelen en Excelsior en Willem II denk ik ook niet die zien denk ik wel in dat ze met een punt tevreden kunnen zijn tegen een team dat met 11 man op eigen helft speelt en alle ballen op hoop van zegen naar voren ramt.

11 februari 2015 om 14:50

Natuurlijk heeft ook Dordrecht hier iets mee te maken. Net als de andere 16 clubs uit de competitie.

Er is een uitslag in hun competitie tot stand gekomen op een onrechtmatige wijze. In het geval van Dordrecht betekent dit dat een directe concurrent 2 punten heeft gepakt en dat heeft impact op de positie van Dordt op de ranglijst.

Dan zouden zij toch net zo goed mogen eisen dat die pot overgespeeld wordt?

Kan de knvb dat na de eerste wedstrijd niet meteen aangeven? Echt onvoorstelbaar dat ze soms zo traag zijn in Zeist

Nu leg je een keus neer bij andere clubs die voor hen ook zeer nadelig uit kunnen pakken?? En wat als willem II over wil spelen, wie betaald alle kaartjes en bussen voor de supporters? Die hebben naar een wedstrijd zitten kijken die niet geldig was? En nak, die krijgt weer een vol stadion en omzet als de wedstrijden overgespeeld worden. Dus maakt niet uit of de wedstrijd overgespeeld word of niet het heeft beide veel voordelen voor nak

Eigenlijk zou Dordrecht moeten protesteren , Mijn mening is; Punt aftrek en dan minimaal 4 zodat ze laatste staan

Kleine kans dat ook maar 1 van de 3 clubs de wedstrijd opnieuw wilt spelen. Alle 3 de wedstrijden omzetten in een 3-0 reglementaire nederlaag + 3 punten in mindering. Dan moet je de zaken maar in orde hebben. Dat Rutjes nu ook is opgestapt bevestigd hoe groot de chaos is.

Belachelijk!!! Dit is toch geen straf! Straks winnen ze van excelsior of W2. En hebben ze 4 pnt meer dan nu. Pure competitie vervalsing! De concurrenten voor degradatie zullen dit ook niet accepteren. Al moet ik in mijn 1tje naar Zeist om te protesteren! Gewoon - 2 punten is een prima straf!

11 februari 2015 om 12:44

100 punten!!!!!gewoon straffen net als Barendrecht destijds!

11 februari 2015 om 16:02

Ik vind ook minimaal 10 pnt eraf. Gelijke monniken gelijke k....

21 februari 2015 om 12:22

Barendrecht kreeg in hogerberoep 6 punten in mindering! maar inderdaad exact dezelfde situatie dus ik verwacht dat nac ook 6punten in aftrek krijg.

Tsja, ik kan PSV geen ongelijk geven, ze hebben gewonnen, en dat maakt dus niet echt meer uit. Excelsior en Willem 2 zouden het misschien wel moten doen, maar als ze dat niet willen zijn ze er vrij in. Ze hebben in ieder geval de mogelijkheid.

De Knvb maakt het zichzelf wel erg lastig.
Stel Willems was wel gestraft voor zijn rode kaart en zou 2 wedstrijden schorsing hebben gekregen. betekend dat hij nu die wedstrijd heeft uitgezeten maar de wedstrijd waarin hij rood kreeg ongeldig verklaard word dus ook zijn rode kaart. Hoe zou de Knvb dat oplossen?
Kansloze actie van de Knvb.
Zoek eerst maar uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Is de Knvb verantwoordelijk of Nac. en kijk dan naar eventuele sancties.

11 februari 2015 om 14:44

Tommie, zo werkt dat niet.
Als een wedstrijd overgespeeld moet worden, dan blijven de kaarten uit de oorspronkelijke (ongeldig verklaarde) wedstrijd wél staan.

Begrijpend lezen is voor een aantal erg moeilijk. De Knvb verzameld op dit moment alleen nog maar informatie over het eventueel willen overspelen van de wedstrijd. Die informatie wordt vervolgens bij het bestuur Betaald Voetbal neergelegd, en die beslissen wat de strafmaat zal zijn. Als Excelsior en Willem II de wedstrijd willen overspelen betekent dat namelijk nog niet dat dat ook gaat gebeuren. Zie het als een soort standaardprocedure waarin eerst alle informatie wordt verzameld, om op die wijze de rechtszitting in één keer af te kunnen handelen en direct een uitspraak te kunnen doen.

Ik ben wel benieuwd wat Heracles, Dordrecht en ADO hiervan vinden. Ik verwacht 2 punten in aftrek voor NAC. Vind dit voor 11 minuten speeltijd overigens wel zwaar...

De wedstrijd overspelen tegen Willem Ii... Natuurlijk. Ot; de bezem moet niet alleen door de selectie maar door alle afdelingen van de club, wat een puinhoop in Breda.

gewoon die 2 punten aftrekken simpel zat!!

Ls je in de beker een niet speelgerechtigde speler opstelt lig je er uit. Dus minimaal 3 punten eraf, of gelijk zetten met Dordt.

Vind het eigenlijk een beetje dubbel allemaal, vorm van competitie vervalsing, een speler opstellen en geen puntenaftrek? Daarbij vinden de Rotterdammers een punt genoeg. Op komt heeft nac een punt meer voor playoff of niet

Excelsior, wil je de wedstrijd overspelen? Nee? Dan wordt het een reglementaire overwinning voor jullie!

Die situatie kan ik mij moeilijk voorstellen en ik verwacht dus dat het er niet inzit, die reglementaire nederlagen voor Nac. Dan in ieder geval punten in mindering, een geldboete en het verzoek om de club op te laten doeken door het bestuur. Wat hard, weet ik, maar dit mag van mij.

Voorbeeld: stel dat NAC-PSV de laatste wedstrijd van de competitie is en NAC zou hebben gewonnen waardoor Ajax met één punt voorsprong kampioen zou zijn geworden en een aantal weken later komt dít verhaal naar voren. PSV zou dan natuurlijk overspelen zeggen uiteraard, zou dan ergens in juni die wedstrijd alsnog zijn overgespeeld terwijl de spelers met vakantie zijn en Ajax haar festiviteiten mocht doen namens de bond én al klaar is om ingeschreven te worden voor de CL en er een héél andere kampioen kan komen? (of dit héle verhaal andersom natuurlijk) zou de Knvb dan ook met dit onzin voorstel van mogen overspelen zijn gekomen wetende wat een rumoer ze in zo'n geval op de hals zouden halen? de bond maakt hier wel een statement waar clubs in de toekomst terug op kunnen wijzen. ik ben benieuwd of er iemand is die dit fictieve geval goed kan beantwoorden..........

Ik verwacht een flinke straf.

Bij FC Dordrecht werd een paar jaar geleden een puntenstraf opgelegd om dat we €2000 teveel begroot hadden voor de omzet van de drank verkoop...

dus iemand opstellen die niet mee mag doen lijkt mij minimaal 5 a 6 pnt aftrek.

20 februari 2015 om 10:54

Wat ben jij triest zeg. 33 jaar maar dacht echt dat je14 was ofzo. Je reageert op elk artikel over NAC met je puntenaftrek. Ik snap je wanhopigheid wel, want anders kom je nooit van die onderste plaats af. Eerst maar is zien of NAC alleen wel schuld heeft. Maar Knvb is hier zeker ook (mede) schuldig! Je kan een speler niet speelgerechtigd verklaren zonder tewerkstelling vergunning en dat hebben ze wel gedaan en dan ook nog is na 4 wedstrijden hier achter komen.

20 februari 2015 om 11:13

Hij was speelgerechtigd voor de A en het belofteteam en niet voor het eerste. Dus de Knvb is hier niet schuldig aan. NAC heeft gewoon de zaken niet voor mekaar.

20 februari 2015 om 11:45

Fijn dat jij weet hoe het zit als buitenstaander. Ben wel met je eens dat NAC de zaken ook niet op orde had betreffende Zukanovic, maar ik zeg al eerst maar is afwachten. Na 4 wedstrijden erachter komen is toch wel vrij laat vindt je niet?

23 februari 2015 om 19:27

Ik reageer zo omdat wij (fc dordrecht) ons aan de regels houden en de rest (oa Nac) niet. Ik vind dat dit bestraft moet worden. Anders komen we steeds meer van dit soort incidenten tegen.

Tuurlijk komt het goed uit voor FC Dordrecht. Jij zou het andersom ook eisen.

Ik vond NAC altijd een leuke club........ maar nadat jullie Maaskant hebben aangetrokken denk ik dat jullie bij veel mensen de sympathie hebben verloren.

Maar alles kan nog. 11 -4 wordt een belangrijke pot.

Geen gelul overspelen is geen optie! Het kan niet zo zijn dat andere clubs de dupe worden van een club die nu blijkbaar niet zijn zaken in orde heeft. Gewoon op de blaren zitten.

puntenaftrek lijkt mij hier meer op zijn plaats..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder203
D. MaloneMiddenvelder200
N. VenemaAanvaller194
S. van HooijdonkAanvaller1812
H. DoganAanvaller143
N. OlijKeeper190
M. BilateAanvaller133
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

24 jaar
2 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren