FC Dordrecht wacht af: ‘Wij hadden eenzelfde soort situatie met Touré’

Woensdag, 11 februari 2015 om 07:30Daniel Cabot Kerkdijk

De KNVB is een onderzoek gestart naar Milos Zukanovic. De aanvaller van NAC Breda heeft drie Eredivisie-duels gespeeld zonder tewerkstellingsvergunning. Dat kan resulteren in een officiële berisping, maar in het ergste geval ook mindering in punten. Dat zou een hard gelag zijn voor het toch al kwakkelende bolwerk uit Breda. FC Dordrecht volgt de zaak met veel interesse.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

NAC Breda hoort punten in mindering te krijgen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door nac72)

Gelijke monniken, gelijke.......... , o ja, Knvb.

Punten in mindering kan volgens mij niet, omdat ze geen punten hebben gehaald in die 3 wedstrijden.

11 februari 2015 om 08:03

Jawel hoor, tegen Willem II en Excelsior allebei 1 punt

11 februari 2015 om 08:03

2 gelijke spelen toch?

11 februari 2015 om 08:04

Ze hebben toch 2x gelijkgespeeld tegen Willem II en Excelsior beide wedstrijden zijn op 0-0 geëindigd.

11 februari 2015 om 09:46

De invloed van hem was echter wel zeer miniem in deze wedstrijden. In totaal welgeteld +- 15min geloof ik... Hopelijk telt dit ook mee (ik bekijk dit natuurlijk door een geel-zwarte bril)

11 februari 2015 om 10:12

Die niet-speelgerechtigde speler van Legia viel volgens mij in de 86e minuut in, dat maakt dus volgens mij weinig uit.

11 februari 2015 om 17:03

Inderdaad.. Legia had Celtic dik verslagen volgens mij en werd genaaid op een publiekswissel.

Ja natuurlijk is het nu zeiken van Dordt bah bah wat stemmingmakerij. Hij heeft twee keer even ingevallen en geen verschil gemaakt. Op het moment dat deze jongen die al een half jaar bij jong NAC speelde heeft NAC niet gescoord. Als je zo uit degradatie nood moet komen. Dordt hoort niet thuis in de eredivisie met 6000 man op de tribune hebben totaal geen bestaansrecht. NAC heeft de Td al buiten gegooid en gaat bij het volgende ijk punt in cat 2 komen. Exelsior en W2 zullen natuurlijk zeggen puntaftrek Exelsior is een concurrent. De Td maakt er sen rotzooi van en nu zijn wij allen de dupe. Hij is al gewieberd dus aub een boete en proberen te helpen dat deze club blijft bestaan met beter beleid.

11 februari 2015 om 08:30

2x ingevallen maar geen verschil gemaakt? Dus als jij vanmiddag de Albert Heijn overvalt maar het mislukt dan moeten ze je ook maar vrij spreken ?

11 februari 2015 om 08:31

Ik begrijp jouw reactie ook wel, maar het gaat hier om het handhaven van de regels. De Knvb staat sowieso al in de picture m.b.t. de gehele situatie rondom Nac. Als er niet volgens de regels is gehandeld moet de Knvb hier optreden. We wachten het onderzoek af...

11 februari 2015 om 08:39

Is t zo gek dan, dat wij voor puntaftrek zijn? en natuurlijk hoopt Dordt dat, dat is toch ook in hin eigen belang! Overigens vind ik niet dat de wedstrijden overnieuw gespeeld moeten worden, aangezien je dan teams als Excelsior kunt benadelen wanneer ze de replay verliezen....

11 februari 2015 om 08:50

De knvb moet nu duidelijk laten zien dat ze dit niet tolereren als ze nog enigzins serieus wil worden genomen. Want bij het gebruiken van een niet speelgerechte speler in méérdere wedstrijden zonder dat ze het wisten (daar ga ik van uit in dit scenario) zouden er dan veel managment fouten gemaakt moeten zijn. Het bestuur, als de trainer, als de technische staf hebben gefaalt. en om verdere discussies te verkomen moet de knvb hier een harde en duidelijke straf op zetten.

11 februari 2015 om 09:02

Ik vind dat de KNVB ook faalt. Waarom komen ze er pas na 3 wedstrijden achter?

11 februari 2015 om 09:05

@ patrick inderdaad, niemand heeft dit gezien en dan vraag ik me af waarom...

11 februari 2015 om 14:50

Beste Jafio, ik heb meerdere reacties van jou gezien, je rept in die reactie altijd over te weinig supporters bij andere clubs op de tribune, dat argument begint beetje afgezaagd te worden. We zullen eens kijken als jou clubje paar jaar in de juup speels hoeveel er dan nog zit. Dan over jullie TD, hoe kun je alle schuld bij deze man leggen? Het is al jaren een zooitje bij de fabel van het zuiden en de goede man had pas sinds jan. 2014 deze functie. En dan kun je wel Calimero gedrag gaan vertonen maar als NAC flink gestraft wordt is dit gewoon terecht en heeft jouw clubje dit gewoon aan zichzelf te danken. Ik zeg, de beste straf voor dit jaren lange wanbeleid is degradatie.

11 februari 2015 om 16:23

Dordt heeft groot gelijk dat ze hopen op puntaftrek voor Nac.
En dat zou ook terecht zijn, NAC kan de schuld hiervan alleen bij zichzelf zoeken.

Gewoon per direct NAC uit de competitie halen en de nummer 16 en 17 nacompetitie laten spelen. Dan kan NAC zich de komende maanden richten op de eerste divisie en daar een nieuwe start maken.

Overigens wel vreemd dat de Knvb na 3 wedstrijden er pas achter komt. Wie heeft daar liggen slapen? Voor hetzelfde geld komen ze er pas achter nadat de competitie gespeeld is...

11 februari 2015 om 09:06

Ik zou pleiten voor een onafhankelijk onderzoek om te zien waar de fouten zijn. Want dit is wel erg opvallend en brengt onze nederlandse voetbal organisatie weer in kwaad daglicht.

11 februari 2015 om 16:24

De fout ligt bij NAC dat lijkt me vrij duidelijk.

Hoe je het ook went of keert psv zal nooit en ten nimmer in stemmen met over spelen die gaan voor het kampioenschap en straks de EL excelsior en Willem 2 zullen ook wel geen trek hebben met over spelen dus de kaarten liggen bij de Knvb .

Heey jafio Ik vindt gewoon dat de KNVB gewoon moet doen wat ze horen te doen en fc dordt zeurt niet die wachten gewoon af. En wij hebben wel bestaansrecht want wij doen met het geld wat we hebben. Maar jullie zijn bijna failliet. En is fout van jullie TD dan moet je ook niet zeuren. Bij ons vallen de supporters geen spelersbus aan als we verliezen. Bij ons is elke wedstrijd feest.

11 februari 2015 om 10:03

Bij NAC vallen ze wel de spelersbus aan dan? Dat heb ik gemist. Heb ze de bus wel zien opwachten na een overwinning met vuurwerk.

11 februari 2015 om 10:18

Nou vorig seizoen in de jl vielen de ramen van de supportersbussen van Willem II toch echt niet spontaan er uit!

11 februari 2015 om 10:30

Spelersbus praat hij toch over?

11 februari 2015 om 10:45

En mag je dan van een feest spreken als een supportersbus wordt bekogeld?

11 februari 2015 om 13:27

En dan doel je op supporters van dordt neem ik aan?

11 februari 2015 om 14:33

Ligt eraan of je in die bus zit of met een steen in je hand staat

11 februari 2015 om 15:56

Tja, supporters van Dord zijn net zo goed geen lieverdjes, integendeel zo heeft de ervaring geleerd

11 februari 2015 om 14:35

Ik was afgelopen weekend bij NAC - Vitesse, maar ondanks het spel van NAC en de uiteindelijke uitslag was het gewoon feest hoor.

Succes in de jp nac breda!

Marco Boogers, bescheidenheid siert de mens ! Waarom moet jij jouw mond open doen? Laat de Knvb gewoon hun werk doen en kom eventueel daarna met een korte reactie.

Er resteren nog 3 mogelijkheden:
1. wel/niet punt(en) in mindering.
2. berisping voor Nac
3. uitsluiting van onze Kroatische jeugdspeler voor de rest van de competitie.

1a. Milos Zukanovic heeft in drie wedstrijden totaal 30 minuten gespeeld,30 minuten van de plm. 280 minuten! Waarom heeft de Knvb niet alerter gereageerd door na de eerste 4 minuten in de wedstrijd tegen Excelsior NAC een waarschuwing te geven? De scheidsrechter had zijn naam toch op het wedstrijdformulier genoteerd?!
2a. dit zou de juiste straf zijn, alhoewel ik mij realiseer dat de supporters van Dordrecht daar anders over denken. Maar realiseer je eens: 30 minuten spelen in 3 wedstrijden en van geen betekenis te zijn geweest.
3a. dit zou een absurde straf zijn omdat deze jeugdspeler mag verwachten dat men in Nederland de juiste regels opvolgt. Zowel NAC alsmede de Knvb.

Wij zien wel wat het wordt en met veel interesse kijk ik naar de wedstrijd NAC - Dordrecht op 11 april uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong PSV20-12
18.Jong AZ16-26
19.FC Den Bosch12-28
20.FC Dordrecht12-36
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. VermeulenMiddenvelder213
R. MusabaAanvaller201
T. SchalekampAanvaller40
M. SurayAanvaller30
L. BossinKeeper10
B. KindsKeeper00
M. van HerkKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

24 jaar
2 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren