Opvallend nieuws uit Arnhem: winteraanwinst is alweer vertrokken

Dinsdag, 10 februari 2015 om 10:32Bart Kruyt

De samenwerking tussen Vitesse en Alvin Fortes heeft maar kort geduurd. Precies twee maanden geleden maakten de Arnhemmers bekend dat de aanvaller werd overgenomen van RKC Waalwijk en dat Fortes een contract voor tweeënhalf jaar getekend had. Nu is er echter alweer afscheid genomen.

/

Vitesse maakt op de website van de club in een kort statement bekend dat de verbintenis van de twintigjarige Fortes 'met wederzijds goedvinden' is beëindigd. Er wordt niet gemeld waarom beide partijen nu al uit elkaar gaan. Fortes zat in de selectie van John Lammers bij Jong Vitesse.

De dribbelaar werd weggehaald bij RKC, waarvoor hij een keer scoorde in tien competitieduels in de Jupiler League. Hij beschikte over een amateurcontract in Waalwijk en kon daardoor transfervrij naar Vitesse. Het talent speelde in de jeugd bij Sparta Rotterdam, UVS in Leiden en de amateurs bij Feyenoord. Bij Hoofdklasser Heinenoord werd hij uiteindelijk gescout door de Nike Football Academy.

Na een succesvolle stage ging hij in november 2013 voor twee maanden bij de Kemi Kings in Finland aan de slag. Fortes kon een vast contract bij die vereniging tekenen, maar keerde terug naar Nederland en voegde zich bij Brabant United, de gezamenlijke opleiding van RKC en FC Den Bosch. Door zijn amateurstatus was hij vervolgens zeer gewild en sc Heerenveen, AZ en Sparta toonden interesse. Fortes gaf in de media zelf aan liever op kunstgras te spelen en Sparta leek daardoor aan het langste eind te trekken, maar hij trok toch naar Vitesse. Daar is de aanvaller nu al snel weer weg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door h3rri3)

Het hoe en waarom is even onduidelijk. Maar wel een vervelende situatie. Hoe je het wendt of keert, nieuwe spelers en Vitesse blijft onrustige situaties opleveren...

Denkt Vitesse een groot talent gestrikt te hebben, gaat hij er weer vandoor. Het lijkt me dat er iets bijzonders gebeurd zal zijn...

Wie weet meer ??

10 februari 2015 om 10:58

Hoezo blijft de combinatie Vitesse en nieuwe spelers onrustige situaties opleveren?
Er gebeuren toch weinig bijzonder zaken naar mijn weten?

Dit vertrek kan heel goed te maken hebben met de instelling van Fortes. Ik ben er niet van op de hoogte maar als het waar is wat Metropole aangeeft in post #4 dan maakt Vitesse hier gewoon een juiste keuze.

10 februari 2015 om 11:41

De vele gehuurde spelers levert intern/extern onrustige situaties op.
Een gehaalde speler a la Leerdam speelt niet. Een gehaalde speler a la Kruiswijk heeft het niveau niet. Vitesse ondervindt nog steeds dat het lastig in om nieuwe spelers te halen daar de club het etiket 'onrustig' met zich meedraagt.

Ik vond het mooi dat we een groot talent uit de Jupiler wisten aan te trekken. Maar dat is nu dus alweer passé. Ongeacht de redenen hierachter.

Het zou mooi zijn als we jonge talenten als Thern, Tibbling, Larsson aan ons weten te binden. Nu gaan ze naar clubs als Heerenveen en Groningen. Zo'n naam moet Vitesse ook op zien te bouwen.

10 februari 2015 om 12:06

Op basis van wat concludeer je dat er intern onrustige situaties zijn?

Leerdam speelt niet, maar je kan toch niet concluderen dat dit alleen komt door gehuurde spelers. In het begin was die indruk wel aanwezig toen Wallace op RB speelde. Nu is gebleken dat Wallace niet voldoende presteren staat echter Diks op RB en niet Leerdam.

Op het middenveld speelden de afgelopen wedstrijden 3 eigen spelers, namelijk Vejinovic, Vako en Propper. Dan moet je toch wederom concluderen dat Leerdam zich blijkbaar niet voldoende weet te tonen en minder wordt geacht dan andere aanwezige spelers.

Met betrekking tot het lastig nieuwe spelers weten te halen heeft het denk ik toch meer te maken met het ontbreken van financiële mogelijkheden dan met een mogelijk etiket 'onrustig'. Het feit dat er op een enkele transfer van een paar ton (dauda, Janssen) al 2,5 seizoen verder alleen transfervrije spelers zijn aangetrokken geeft dat toch ook wel aan. Larsson en Tibbling hebben beide zo'n 1,5 miljoen gekost en blijkbaar kan Vitesse zelfs dat momenteel gewoon niet uitgeven. Daarom moeten ze het doen met tranfervrije spelers als Kruiswijk en nu bijvoorbeeld die Koryan.

10 februari 2015 om 12:08

Hoe kom je erbij dat Kruiswijk het niveau niet haalt? Kruiswijk is het hele seizoen al een vaste basisspeler, die haalt het niveau zeer zeker wel. Het probleem de laatste weken is alleen dat Kruiswijk geblesseerd is.

10 februari 2015 om 14:34

Die leerdam gun ik van harte de bank. Had beter bij Feyenoord kunnen blijven, maar ging voor een paar extra centen naar de thunderdome.

10 februari 2015 om 17:22

najah als je denkt dat die jongen een groot talent is dan heb je verdomd weinig kijk op voetbal...

als je bijna 21 Bent EN NOG ALS Amateur BIJ RKC IN DE Pilleague Rondloopt DAN Moet JE ER Alles AAN Doen OM je plek te veroveren, jongens die geen contract hebben zijn erg in trek, veel clubs pakker er elk seizoeneen aantal en geven ze de kans zich tijdens oefenwedstrijden te bewijzen

doen ze dat krijgen ze een klein contractje zodat de glub geen risico loopt.

Een grot talent daarentegen heeft op die leeeftijd zowieso een contract en basisplek bij een fatsoenlijke club

dus of jij snapt niet wat een groot talent is of je begrijpt gewoon weinig van het hele spelletje...

Zal toch wel wat geld hebben meegekregen. Maar nu kan hij toch niet meer spelen bij een club of wel dit jaar

Fortes kwam vaak te laat, en zijn prioriteit lag niet bij het prof voetbal. Ook bleek hij het niveau van Jong Vitesse niet aan te kunnen. Dan kan je beter afscheid van elkaar nemen.

10 februari 2015 om 14:18

Dit heb ik ook vernomen. Slechte prof en druk met andere dingen?

10 februari 2015 om 18:13

Hoezo ligt dat sowieso aan hem? Misschien is er wel heel slecht met deze nieuweling omgegaan door de Russen

10 februari 2015 om 18:56

Welke Russen? Denk jij echt dat multimiljardair Chigirinsky zich uberhaupt bemoeit met een jonge transfervrije speler? Dit is gewoon beklonken en weer afgehandeld door Allach en de rest van de technische staf

Een voetballer die liever op kunstgras speelt? Weer zo een speler die denkt dat de hele wereld op hem zit te wachten. Een voetbalcarriere kan zo voorbij zijn.

10 februari 2015 om 11:01

Ik denk dat je er maar beter aan kan gaan wennen. Nieuwe generaties voetballers groeien op met kunstgras.

Het nostalgische 'voetbal moet op gras gespeeld worden' zal bij de nieuwe generaties steeds minder aanwezig zijn en kunstgras zal meer en meer intrede doen in het profvoetbal.

Ik denk dat het onvermijdelijk is.

10 februari 2015 om 11:25

Dat er vaker op kunstgras gespeeld wordt , kan een blinde nog zien. Maar dat een voetballer kunstgras verkiest boven echt gras , is nieuw voor mij.

10 februari 2015 om 12:10

Kijk maar eens in het amateurvoetbal, daar zijn genoeg spelers die liever op kunstgras spelen dan op natuurgras.

10 februari 2015 om 14:20

En daarom is het amateurvoetbal...

10 februari 2015 om 16:26

dat komt omdat de meeste amateurclubs geen veld kunnen onderhouden.
Ik speelde ook vaak op echt gras, maar dat was eerder een koeienweide dan een voetbalveld.
De eemste kunstgrasvelden daarentegen waren strak en vlak, en dat voetbald toch een stuk beter.

Voor profvoetbal ben ik nog steeds van mening dat een echt grasveld te onderhouden moet zijn. en een echt grasveld, vlak, goed gemaaid en goed onderhouden, speelt het aller-aller lekkerste

10 februari 2015 om 18:23

Ook in het profvoetbal kan dat dus niet, want op de topclubs en subtopclubs van de Eredivisie na heeft bijna geen enkele club genoeg geld om een fatsoenlijk veld te kunnen betalen. Dat heeft er onder andere mee te maken dat Ajax, PSV en Feyenoord de andere clubs steeds financieel uitmelken in de onderhandelingen over TV-contracten. De topclubs nemen elke keer weer een grotere graai uit die pot, ten koste van de kleinere Eredivisieclubs. Ik vind het zeer schrijnend dat de totale TV-pot gegroeid is (zeker met de komst van Fox), maar dat de kleinere clubs uit de Eredivisie (het rechterrijtje zeg maar) er juist op achteruit gegaan is: zij krijgen juist minder TV gelden, terwijl de pot juist flink gegroeid is. Daarnaast zijn de sponsorinkomsten door de crisis ook afgenomen, dus die clubs moeten ergens nog het geld vandaan halen. Dat kan dus alleen maar door op kunstgras over te gaan.

Dan moeten die grotere clubs natuurlijk niet zeuren als er meer kunstgras komt, ze forceren dat zelf. Niet alleen door de TV-pot, maar ook doordat nota bene Ajax zelf heeft gelobbyd voor kunstgras bij zowel de Knvb als de Fifa. Juist Ajax heeft de weg voor kunstgras geopend.

sommige spelers beseffen nog niet dat ze ontzettend bij moeten zijn dat ze met voetbal hun geld mogen verdienen

Zat pas nog met deze jongen in de bus vanaf papendal. Ik herkende hem en raakten aan de praat. Zijn voorbeeld was Elia vertelde hij, wat ik al opvallend vond aangezien Elia ook veel verkeurde keuzes heeft gemaakt. Fortes kwam ook wel op mij over als een type Elia. qua gedrag dan.

10 februari 2015 om 13:50

En verder? Kwam hij wel een beetje gemotiveerd over dan?

Jammer dat het zo gelopen is. Maar alles wat ik over deze jongen heb gelezen en heb gezien was al niet erg positief. Ik kreeg het idee dat hij nou niet de perfecte sportmentaliteit had en dat hij er alles voor over had om zijn kans bij Vitesse te pakken. Als dat klopt dan snap ik wel waarom dit nu gebeurt is.

10 februari 2015 om 15:26

Wel grappig dat het weer bij Vitesse gebeurt. Ik hoop nu nog veel van hem te horen, in positieve zin.

10 februari 2015 om 16:15

Hoezo weer?

10 februari 2015 om 16:21

Nahja, het is al weer een tijdje geleden. Maar volgens mij was er in de periode met Leerdam ook al een heleboel te doen om vitesse en transfers.

10 februari 2015 om 18:29

Dat was wel een andere situatie. Maar misschien had deze jongen wel lak aan de regels en kwam hij vaak te laat, ik heb geen idee want de club brengt het niet naar buiten in ieder geval. Had ook zomaar bij Heerenveen of een andere club kunnen gebeuren dus ach, gegokt en dit keer verloren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse23-7
8.AZ205
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger140
S. TronstadMiddenvelder140
L. OpendaAanvaller145
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

27 jaar
0 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren