Ajax heeft Sinkgraven binnen en laat Duarte vertrekken

Zaterdag, 31 januari 2015 om

Daley Sinkgraven mag zich officieel speler van Ajax noemen. SC Heerenveen meldt zaterdag op de website van de club dat de middenvelder is verkocht en eerder deze dag zijn handtekening heeft gezet onder een meerjarig contract in Amsterdam. Heerenveen heeft de opvolger voor Sinkgraven direct binnen gehaald: Lerin Duarte wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Ajax.

/

De 24-jarige Duarte speelde anderhalf jaar voor de recordkampioen, maar kwam niet verder dan achttien competitiewedstrijden voor Ajax. Eerder deze maand werd al duidelijk dat zijn werkgever bereid was om mee te werken aan een vertrek en Duarte vervolgt zijn loopbaan nu bij Heerenveen. De linkspoot moet daar gaan proberen om Sinkgraven te doen vergeten.

De negentienjarige Sinkgraven heeft bij Ajax een contract tot medio 2019 getekend, maar de overeenkomst is onder voorbehoud van de medische keuring, die naar verwachting maandag 2 februari wordt afgerond. De middenvelder deed vrijdagavond nog mee met Heerenveen tegen FC Dordrecht en dit was zijn laatste wedstrijd voor de Friezen. Hij speelde in totaal 35 competitiewedstrijden voor Heerenveen, waarvan 20 in het lopende seizoen.

/

Ajax betaalt naar verluidt zes miljoen euro voor Sinkgraven en die transfersom kan nog verder oplopen wanneer de middenvelder bepaalde sportieve doelstellingen haalt. Ook heeft Heerenveen een doorverkooppercentage bij een eventuele volgende transfer bedongen. Sinkgraven is in de wolken met zijn transfer: "Een droom komt uit, dat kan ik niet ontkennen. Ajax speelt net als Heerenveen mooi aanvallend voetbal. En dat past bij mij", zegt de middenvelder.

Manager voetbalzaken Hans Vonk van Heerenveen heeft gemengde gevoelens bij het vertrek van Sinkgraven naar Ajax. "We verliezen een heel goede speler. Daley is een type voetballer waar mensen voor naar het stadion komen", legt hij uit. "Dat is jammer, maar aan de andere kant zijn we er ook trots op dat er opnieuw een talent van Heerenveen naar een topclub vertrekt. Bovendien wilde Daley ontzettend graag naar Ajax en vonden we dat we hem deze kans niet mochten ontnemen."


Poll

Daley Sinkgraven is een aanwinst voor Ajax


Gerelateerd

119 reacties (laatste reactie door sjeikerd)

Goeie deal, voor zowel ajax als Heerenveen. Dat niveau kan Duarte prima aan denk ik.

31 januari 2015 om 16:26

Sportief is het geen goede deal, maar in combinatie met het financiële plaatje waarschijnlijk wel. Duarte heeft gewoon vertrouwen nodig en dan zul je zien dat het echt een puike voetballer is. Maar hij kan de druk bij Ajax simpelweg niet aan.

31 januari 2015 om 16:29

Ja zeker. Hopelijk raakt hij weer in vorm. Kan je er daarna nog wat geld voor krijgen. Denk niet dat hij bij Ajax terug gaat komen

31 januari 2015 om 19:21

Is met optie tot koop en dat zal niet de hoofdprijs zijn dus zoveel zal Ajax er niet aan.verdienen als die het goed doet

Goed gehandeld van Heerenveen, 6 miljoen en Duarte huren.

31 januari 2015 om 14:51

Vind ik ook. Zonder Duarte was het wel heel zuur geweest. Tuurlijk is het jammer dat Sinkgraven vertrekt, maar goed een speler die steeds met zijn hoofd al bij Ajax zit, daar heb je toch niks aan. Duarte wil zich nu graag laten zien, dat hoop ik althans.

31 januari 2015 om 15:31

Door clausules die hoogstwaarschijnlijk gehaald worden loopt de transfersom op tot 7,25 mil. Dat vind ik een prima bedrag, niet te veel maar zeker ook niet te weinig. Voor zulke spelers word in Engeland of Spanje 3 x zoveel betaald.

31 januari 2015 om 15:48

niet te veel!? Jullie brandde PSV helemaal af toen ze Maher haalde voor 6 tot 8 miljoen, maar die jongen had al minimaal 1 seizoen als sterkhouder (!) van AZ gespeeld, jullie betalen nu 7 miljoen voor een jongen die net een seizoen elke wedstrijd speelt, bij een mindere club dan AZ (naar mijn mening). Serieus, als Maher te veel geld (toentertijd, na zn prestaties nu lijkt het idd te veel) kostte, is Sinkgraven dat nu ook!

Jullie ajacieden zouden eens op moeten houden met alles te verwijten wat PSV doet, terwijl jullie het zelf ook constant doen. Met aankopen, maar ook met de jeugd.
De meeste ajacieden riepen bij PSV dat ze een koopclub waren omdat ze een vervanger wilde halen voor Josefzoon die geblesseerd was. dingen als "hebben jullie niks in je eigen jeugd" werden geroepen. Heeft Ajax geen middenvelder in hun eigen jeugd dan? Of is Sinkgraven alleen gekocht, om te kopen? voor 7 miljoen?

Overigens, ajax 111, richt ik niet alles in deze post naar jou. alleen het stukje van dat 7.25 miljoen te veel is, is mede naar jou gericht .

31 januari 2015 om 16:00

Jaloers? Jij begint hier over Psv en Maher.

31 januari 2015 om 16:02

Het is inderdaad veel te veel voor een speler die ik dit seizoen niet eens heel super vind. Vorig seizoen viel hij echt op, dit jaar vind ik het wel meevallen.

31 januari 2015 om 16:15

Psv was ook een koopclub, sinds vorig seizoen speelt het met eigen jeugd. Ze hebben gezien dat het bij Ajax een succes was en nu kopiëren ze dat (niks mis mee overigens).

Maar Maher is tot dusver mislukt bij psv. Hij heeft zijn transfersom nog niet waargemaakt. Eerlijk is eerlijk, hij speelde vorig seizoen heel dramatisch. Dit seizoen heeft hij geen basisplaats kunnen veroveren.

Heerenveen heeft in deze prima gehandeld. Ajax heeft eindelijk eens meer dan 4-5 miljoen betaald voor een speler. Als Ajax niets had gekocht, was jij waarschijnlijk als eerste gaan roepen dat Ajax een gierige club is etc.

Wat Ajax ook doet, het is waarschijnlijk nooit goed-_-.

31 januari 2015 om 16:20

Ik vond het voor Maher ook te veel, daar zit niet de goede kop op.. Dat is de reden waarom Ajax hem niet gehaald heeft, voor van Ginkel wilde zo ook meer betalen en nu voor Sinkgraven ook.

PSV is inderdaad meer een koopclub dan Ajax, maar ik snap niet zo goed waarom jullie dat zo'n probleem vinden? Over het algemeen betekend het simpel gezegd dat het aankoopbeleid meestal beter is..

Jullie zouden nu hard kunnen uithalen naar onze jeugdfilosofie (al zou dat op de lange termijn natuurlijk terug komen..)

31 januari 2015 om 16:29

@gabrokaragoz,

ik gaf al aan dat Maher het tot nu toe nog niet waar heeft gemaakt, maar bij Sinkgraven moet het ook nog maar blijken of hij het bedrag waard is.

Daarnaast had ik helemaal niets gezegd als Ajax geen speler kocht, ik verwijt het de (meeste) Ajacieden echter dat ze PSV afkraken omdat ze een vervanger voor Josefzoon zoeken, terwijl Ajax Sinkgraven koopt, daar waar PSV meer behoefte heeft aan een 5e aanvaller (naar mijn mening).

Ik wil echter niet ontkennen dat ik Ajax gierig vindt

31 januari 2015 om 16:39

Je doet je naam wel eer aan....sjeikerd!

31 januari 2015 om 17:44

sjeikerd, Jij hebt echt heel erg veel gelijk met wat je zegt.

31 januari 2015 om 17:47

Hoezo? Ik vind Sinkgraven, voor wat hij tot nu toe heeft laten zien, een meer dan gemiddelde voetballer. Maar, wat Sjeikerd zegt, heeft hij overduidelijk een punt. 7,25 miljoen voor een speler die 35(!) wedstrijden heeft gespeeld, vind ik dat ook een veel te hoog bedrag. Nou weet ik ook wel dat transfers in de winter hogere bedragen opleveren en door die dwaze Engelse/PSG/Russische/Spaanse clubs de transfermarkt volledig op z'n kop staat. Maar, 7,25 voor iemand die eigenlijk nog alles te bewijzen heeft vind ik nogal een gok. Hetzelfde als dat ik 8 voor Maher en 3,5 voor Bilal Bascikidinges een buitenproportioneel bedrag vind.

1 februari 2015 om 01:20

Die 7.25 wordt alleen betaald als hij presteert he! Dus of een bepaald aantal doelpunten maakt of zoveel wedstrijden basis is of bij het behalen van een prijs. Dat zijn clausules. 6 miljoen is alsnog niet weinig. Maar scheelt toch al! Het basis bedrag is dus als ik me niet vergis een hoop minder dan bij Maher! En loopt pas op als Sinkgraven ook daadwerkelijk presteert.

1 februari 2015 om 06:52

Maar bij Maher kan het ook oplopen tot 8 miljoen als ik het niet mis heb, en is er 6.5 miljoen betaald. Maar als Maher zo door gaat, hoeven we laatste 1.5 miljoen nooit meer te betalen haha.

Wacht... 6 tot 6.5 miljoen voor de transfer zelf, oplopend met bonussen én nog een doorverkooppercentage!? Goed gedaan hoor Heerenveen! O.o
Iemand een idee hoe hoog dat percentage dan wel niet mag zijn?

31 januari 2015 om 14:57

Ja Heerenveen heeft goed gehandeld en Ajax toch redelijk veel betaald vind ik. Maar mag ook wel een x

31 januari 2015 om 16:50

Mag ook wel een keer?

Naar mijn inziens heeft Ajax continu de hoofdprijs moeten betalen aan spelers van clubs uit de middenmoot.

Als die clubs alleen al horen dat Ajax eventueel interesse hebben gaan de Euro tekentjes al in hun ogen staan.

1 Simpel voorbeeld; Suljemani

31 januari 2015 om 17:08

En terecht, voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen en zeker in combi met een langdurig contract.

31 januari 2015 om 17:19

Waarom is het raar dat Ajax de hoofdprijs moet betalen?
Ze vragen het zelf ook voor hun spelers...

31 januari 2015 om 17:48

Was meer bedoeld als, mag ook wel een keer dat Ajax de portemonnee trekt en een speler aantrekt ipv alleen maar jeugd (ook al is deze gozer ook nog jong)

31 januari 2015 om 14:58

Dat zal normaal gesproken tussen de 10 en de 15 procent zijn. Heb natuurlijk geen idee wat Heerenveen bedongen heeft, maar het is wel een uitstekende deal voor ze. Dit kan zo oplopen tot 10 miljoen als ie weer weggaat bij Ajax en naar een grote buitenlandse club vertrekt voor miljoenen meer en ze krijgen ook Duarte erbij

31 januari 2015 om 16:27

Huren duarte voor de rest van het seizoen, die krijgen ze er niet bij hoor!

31 januari 2015 om 17:17

10 mil?

Dan moet die 10% dus 3,5 mil zijn, denk niet dat Sinkgraven voor 35 mil verkocht zal worden.

Maar waarom? Tuurlijk is Sinkgraven een leuke voetballer, maar Ajax heeft genoeg andere spelers die op dezelfde positie kunnen spelen en die minstens zo getalenteerd zijn zoals Andersen.
Dit is puur paniekerig wanbeleid wat Overmars nu uitvoert. Hoe veel wedstrijden heeft die Duarte in het 1e gespeeld?

31 januari 2015 om 14:52

Ja en wat zit er achter Andersen? Andersen kan wel wat concurrentie gebruiken! En als die jongen geblesseerd raakt moet Nouri (17) erin? Die is er fysiek er nog niet klaar voor.

Duarte maakt het niet waar en mag het bij Heerenveen laten zien, mocht het niks worden kunnen we hem wel weer voor 2,5-3 miljoen verkopen, geen probleem, geen verlies.

31 januari 2015 om 14:57

3 miljoen voor Duarte, dan mogen we in onze handjes knijpen. Wie zie jij de strijd winnen, Andersen of Sinkgraven?

31 januari 2015 om 14:58

Zal spannend worden, zal van vorm, prestaties en afhangen van het feit hoe snel Sinkgraven het spelletje oppakt. Maar de concurrentie zal ze beide beter maken!

31 januari 2015 om 14:59

Duarte levert nooit zoveel geld op. Als ik goed presteert misschien 1,5 max 2 miljoen. Presteert ie niet dan zal ie misschien zelfs wel transfervrij vertrekken

31 januari 2015 om 15:00

Maar dan koop je toch een ervaren routinier die aan het afbouwen is? Toch geen jongen van 19 jaar die net komt kijken en helemaal niet constant is in zijn spel?! Nu koopt Ajax voor veel geld een andere speler die de ontwikkeling van een ander talent in de weg staat.

31 januari 2015 om 15:01

Ja want de 19 jarige Sinkgraven staat bekend om zijn fysiek.

Prima dat je Nouri niet goed genoeg vindt, maar om zijn fysiek als reden aan te voeren vind ik ietwat apart, zeker als je ziet dat Sinkrgaven fysiek ook nog wat massa moet kweken.

31 januari 2015 om 15:03

Waarom? Wat goed is komt snel! Hij staat de ontwikkeling niet in de weg, gaat de ontwikkeling bij Andersen enkel aanzwengelen, concurrentie is nog niemand slechter van geworden bij Ajax!

Die routenier moet er wel zijn en in het plan passen zodat hij bv. weinig speelt.
Jij zou Nouri erin gooien dan?

31 januari 2015 om 15:06

@afcanats, als het PSV lukt om een geweldige speler zoals Guardado bij Valencia weet weg te plukken kan Ajax dat ook. Maar goed, Overmars vond Zimling kennelijk beter...

31 januari 2015 om 15:10

Wegplukken hij is gehuurd, ze hebben nog niks weggeplukt, kan volgend jaar zo maar weer weg zijn! Prima gedaan van Psv, maar dan hoef je nog niet meteen op Overmars af te geven.

Zimling is niet voor de basis gehaald maar als vervanger van Poulsen. appels met peren vergelijken, Serero doet het prima op VM, weer iemand die zich stormachtig ontwikkeld!

31 januari 2015 om 15:13

Ja Depay en Wijnaldum kunnen volgende jaar ook zomaar weer weg zijn? Feit is gewoon dat het knap is geweest van PSV om zo'n speler te halen. Dat lukt Nederlandse clubs niet al te vaak meer.

31 januari 2015 om 15:18

Andersen is er fysiek ook nog niet klaar voor

31 januari 2015 om 15:25

Jawel hoor, niet fysiek sterk is anders dan er fysiek er niet klaar voor. Andersen kan wedstrijden al 90 minuten lang op hoog tempo volhouden, Nouri niet. En Nouri is fysiek nog een maatje kleiner dan Andersen.

31 januari 2015 om 15:46

Andersen is een vreselijke voetballer. Echt heel goed maar er komt nooit wat uit. Daarnaast mist hij winnaarsmentaliteit, hij komt schoon van het veld.

31 januari 2015 om 15:16

Achter Andersen zit niemand die goed genoeg is. Nouri en Van de Beek zijn er pas over 2 jaar. Sinkgraven vind ik wel een logische aankoop. Hij zorgt voor concurrentie op het middenveld. Dat maakt de selectie meer in balans.

31 januari 2015 om 15:32

Er wordt altijd maar op Overmars afgegeven. Elke aankoop bij Ajax is een gezamenlijke beslissing van het technisch hart en de directie. Bovendien zal Cruijff ook worden geraadpleegd. Dit garandeert niet dat er geen miskopen plaatsvinden (die zijn van alle tijden en gebeuren overal) maar ze zijn allen verantwoordelijk.

31 januari 2015 om 15:41

Is gewoon gezeik continu! Als hij niks koopt dan is hij Marc Netto, als hij de portomonee trekt is het weer teveel, niet op de juiste positie etc. oftewel nooit goed.

Maar goed dat je dat aanstipt, het technische hart beslist en ik vind deze beslissing zeer logisch.

31 januari 2015 om 15:42

Haha ja.... Dit is paniek beleid. Dit is gewoon een groot talent en een goede versterking voor het middenveld. dat is anders dan een speler halen omdat een wisselspeler geblesseerd is, dat noem ik paniekbeleid!

Duarte gaat echt geen basis spelen bij Heerenveen. Middenveld wordt gewoon; De Roon - V/D Berg - Thern. Zal wel z'n minuten maken, maar basis denk ik niet.

31 januari 2015 om 15:01

Duarte is gewoon beter dan alle 3 de spelers die je opnoemt.

31 januari 2015 om 15:12

In je dromen misschien.

31 januari 2015 om 15:24

Kortzichtigheid altijd hier. Als hij zijn oude niveau weer haalt kan hij zat mee. Toen in dat laatste seizoen bij Heracles was hij zowat altijd man of the match. Presteerde gewoon zeer constant. Na die blessure is hij nog niet de oude geworden.. Maar hij kan het niet verleerd zijn!

31 januari 2015 om 15:41

Dat mag hij dan laten zien, dan komt hij wel in de basis. Maar voorlopig zie ik hem idd banken.

31 januari 2015 om 16:47

Als hij het niet is verleerd nee. Maar de periode heracles is al even geleden. Zie het voor de breedte eerst wel als een versterking en misschien kan hij zich in de basis knokken. Maar op dit moment is het vd bergh thern en de roon. Voor de rest is het prima gehandeld door vonk. Bedrag kan oplooen tot 9-10 miljoen en sinkgrsven speelde als erg slecht sinds de interesse van ajax.

Jammer dat Duarte het niet heeft gemaakt bij Ajax! Kan zeker heel goed voetballen, bij Heracles toch wat mooie dingen laten zien. Hoop dat hij bij Heerenveen het weer laat zien!

Hmm, als Duarte zijn vorm weer gaat halen die hij bij Heracles haalt, is Heerenveen op dit moment spekkoper. 6mln en een vrije goede speler naar binnen en een redelijk onervaren, uit vorm, maar (groot) talent er uit.
Ik ben benieuwd. Iemand Duarte recentelijk nog zien spelen?

Goede deal voor iedereen! Sinkgraven een stap hogerop, Ajax weer een groot talent erbij en de broodnodige middenvelder voor 5,5 jaar, salaris stijgt weinig door vertrek van Duarte. Heerenveen geld en een prima vervanger en Duarte speeltijd. Ik ben blij voor iedereen.

31 januari 2015 om 14:54

4,5 jaar heeft een contract tot 2019 getekend. Van Sinkgraven snap ik niet waarom hij het seizoen niet gewoon afmaakt als basisspeler van Heerenveen. Het is makkelijker om in de zomer aan te sluiten bij een nieuwe club, bovendien denk ik niet dat hij zomaar een basisplaats zal krijgen dit seizoen bij Ajax.

31 januari 2015 om 14:57

Misschien zit er een optie tot verlengen in. Ajax heeft nu een middenvelder nodig en we kunnen deze jongen alvast laten wennen. Ik ben er erg blij mee!

31 januari 2015 om 15:01

Dat is de vraag....ik denk dat ze hem kopen met oog op volgend seizoen, heeft ie nu half jaar om vast te wennen aan alles. En basisplaatsen krijg je nergens zomaar denk ik. Hij zal vast wel minuten maken zo links en rechts.

31 januari 2015 om 15:01

Daar staat niks van de op de Ajax site hoor. Volgens mij heeft Ajax heeft Ajax eerder een verdediger of een ervaren speler nodig, Sinkgraven is toch geen directe versterking.

31 januari 2015 om 15:03

@jdw17

Je maakt een correctie en dan een fout haha. Inderdaad 4.5 jaar, maar wel t/m 2020. Het is nu 2015 remember

Sinkgraven was geen basisspeler, maar liet dingen zien waardoor je zag dat er veel potentie in zat (inzicht, overzicht, looplijnen, etc.) ook zal die last ondervinden van zeer hevige concurrentie. Klaassen, Serero, Andersen (moet alleen beslissender zijn), Schöne (misschien verlengt hij en wordt hij weer een concurrent voor het middenveld indien de jonge vleugelspelers zeer goed presteren), Nouri, Van der Beek, Cerny en daar komen nog paar parels bij. Plus als Duarte zijn vorm weet te hervinden in Heerenveen weet hij het misschien wel mee te nemen naar Amsterdam.

Ook op de vleugels zal die hevige concurrentie krijgen van Muric, Kishna, Fischer, El Ghazi, Nouri (dacht dat hij daar ook kon spelen) en nog meer aankomende talenten/aankopen, etc.

Hij had zich beter kunnen bewijzen bij Heerenveen eerst, maar wie weet wint hij de strijd en dan zal die ook een echte grote zijn. Of wie weet ontwikkelen Van der Beek, Cerny Andersen en Nouri zich niet goed meer.

Ik als Ajax zijnde had voor een ervaren verdediger en ervaren vleugelspeler gekozen.

31 januari 2015 om 15:03

Dat maakt niet uit wat ze eerder nodig hebben, we hebben ook een middenvelder nodig! Sinkgraven is een directe versterking, heeft er toch al 36 potjes opzitten.

31 januari 2015 om 15:05

Ik citeer de Ajax site: '' Ajax heeft overeenstemming bereikt met Daley Sinkgraven en sc Heerenveen. De middenvelder tekent in Amsterdam een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van viereneenhalf seizoen, tot en met 30 juni 2019''. Ik weet niet wat voor kalender jij thuis hebt, meteen van 2018 naar 2020? Dan klopt je verhaal inderdaad.

Blijf het een vreemde aankoop vinden van Ajax. 6.5 miljoen voor een jongen die nauwelijks een jaar in de Eredivisie heeft gespeeld. Wel een goede deal voor Heerenveen.

31 januari 2015 om 15:26

6 miljoen!

31 januari 2015 om 15:57

oplopend naar 7.2

En zo slaat Ajax twee vliegen in een klap. Alhoewel het vertrek van Duarte slechts op huurbasis is. Uiteindelijk zal deze speler toch verkocht moeten worden om nog iets van de investering terug te zien.

Ik vraag me wel af of hij een versterking voor Heerenveen zal zijn, helemaal als hij wordt binnengehaald als de 'vervanger van Sinkgraven'.

31 januari 2015 om 14:58

Hij wordt niet de vervanger van Sinkgraven, dat is met Thern al opgevangen. Duarte zal v/d Berg of De Roon uit de basis moeten spelen.

31 januari 2015 om 15:03

Op basis van de recente vorm van Sinkgraven zou je Jan Boskamp daar ook nog neer kunnen zetten. Sinkgraven was echt hopeloos uit vorm.

Duarte was niet echt de speler waarop ik gehoopt had. Maar zal wel bruikbaar zijn denk ik. Kwalitatief niet echt minder dan de basismiddenvelders. Wel een goede versterking in met name de breedte van het middenveld. Jammer dat Sinkgraven nu al weg is. Had denk ik beter bij ons kunnen blijven. Nog lang niet een onmisbare speler geweest bij ons. Meer drama de laatste weken...

Nou hoop ik toch echt dat ze hem niet eerst bij Jong Ajax laten beginnen om hem het "ajaxsysteem" aan- en het lekker voetballen af te leren. Gewoon meteen bij de selectie nemen anders wordt het weer zo'n gevalletje Zivkovic. Jongens doen/deden het goed bij hun oude club, maar weten opeens niet meer hoe ze moeten voetballen, omdat ze zich plotseling aan een systeem moeten houden.
Gewoon lekker laten voetballen op de manier waardoor ze bij Ajax OP Zijn Gevallen

31 januari 2015 om 15:00

Weten hoe ze moeten voetballen en hoe ze in het ajax systeem moeten spelen is wel een verschil. Misschien dat hij wel een of twee potjes meepakt maar ik gok dat hij snel aansluit, de spoeling is zeer dun achter Andersen en Klaassen. Als hij een of twee wedstrijden jong ajax in de benen heeft weet hij wel beter wat er wordt verwacht, prima!

31 januari 2015 om 15:03

Het 'ajax Systeem' is zo'n niets zeggende term. Ik het huidige spel van Ajax is bar en bar weinig terug te zien van de zogenaamde Ajax Systeem. Zivkovic had zich denk ik veel beter ontwikkelt als hij nog gewoon een jaartje bij Groningen was gebleven. Van een jaar Eredivisie leer je meer dan een jaar Jupler League.

31 januari 2015 om 15:04

Toch spelen ze wel met een idee, dat de uitvoering niet goed is, ok. Dat laatste kun je niet zeggen nog bewijzen, onzin dus!

31 januari 2015 om 15:08

Wat is het Ajax Systeem dan precies? Is er iemand die dat kan uitleggen wat het 'ajax Syteem' nou echt onderscheid van andere speelstijlen? Volgens mij weet niemand dat namelijk.

31 januari 2015 om 15:12

Andere manier van druk zetten, positioneren en handelen. Systeem is 4-3-3 met en punt naar achter zoals je wekelijks kan zien. Bij Ajax krijg je toch andere taken in het veld dan bij Heerenveen.

Ik ken het niet in detail daar moet je voor bij Frank zijn. Het gaat erom dat hij went dat de taken die Frank hem geeft.

31 januari 2015 om 15:17

PSV speelt ook 4-3-3 met de punt naar achter dus zo uniek is dat niet hoor. En ik snap dat spelen bij een clubs als Heerenveen anders is dan bij een Nederlandse topclub, maar ik vind het een beetje onzin om een speler een heel jaar te laten wennen aan het spel in Jong Ajax. Maar goed blijkbaar denken ze bij Ajax dat dat nodig is. Daarom snap ik trouwens nog minder van deze aankoop, Ajax heeft op dit moment toch meer behoefte aan een directe versterking lijkt me.

31 januari 2015 om 15:20

Hoeft toch ook niet uniek te zijn? Gaat ook gewoon om spelopvatting, PSV laat zich wat vaker inzakken bv. Bij PSV zou hij ook moeten wennen aan dat systeem, de details zijn vaak wat anders en kunnen bovendien per wedstrijd verschillen.

Het is gewoon erg handig, looplijnen en positioneren etc. zijn dan gewoon duidelijker, niks mis met een keertje oefenen in jong ajax.

Is een directe versterking maar ook goed naar de toekomst, hij is vergelijkbaar met Andersen qua speltype.

31 januari 2015 om 15:26

Als je er 6 miljoen voor betaald mag je er best van uit gaan dat hij zich wel staande houd in het eerste hoor?

Feyenoord EN PSV spelen ook een ander systeem dan de rest. Maar laten wel gewoon mensen debuteren in het eerste.

31 januari 2015 om 15:34

Ja, maar zo niet dan is er geen man overboord! Jongen is pas 19. Ajax heeft ten eerste weinig aangetrokken maar wat is er is gekomen, Viergever Milik en Zivkovic hebben allemaal minuten gemaakt. Dus?

31 januari 2015 om 15:58

Dus is het onzin dat Zivkovic wel aan het ajaxspel moet wennen en de rest niet. Dat hele wennen aan het ajaxspel is dus stierenpoep.

31 januari 2015 om 17:18

@Psv-er!

Wat een kul argument. Het is de kwaliteit en vorm wat bepalend is of hij zich staande houdt, en niet het bedrag wat voor een speler betaald is.

31 januari 2015 om 17:53

Sorry hoor, maar het "ajaxsysteem" is volgens mij heeel erg duidelijk. Spelen op balbezit, niet meer en niet minder. Op geen enkele wijze een aanvallende move maken als daar het risico aan zit om de bal te verliezen. Dan nog liever een balletje breed. Alle statistieken wijze uit dat Ajax het meeste balbezit heeft en in verhouding zeer weinig kansen creeert. Gewoon een kwestie van lef, durven en natuurlijk mogen. Dat ze het kunnen geloof ik wel, want er wordt elke week geroepen dat "de klasse" er vanaf druipt. Nou, ik zie het niet. maar ik kom als Psv'er dan ook niet op Amsterdamse trainingen

31 januari 2015 om 17:55

Kohaku, ik zal je wéér uitleggen wat het verschil is mbt Zivkovic (blijkbaar moet dat eens in de zoveel weken, want al die Psvers vergeten het allemaal vrij snel). Die jongen is als counterspits opgeleid, moest 90 scherp staan en als de bal kwam was het hollen geblazen en afwerken. Bij Ajax wordt er van een spits verwacht dat hij als aanspeelpunt kan fungeren, hij moet mee kunnen voetballen met de rest van de ploeg, kaatsen, ballen vasthouden, combineren met vleugelspelers en middenvelders, een individuele actie in huis hebben etc etc. Dat had hij allemaal niet, wel heeft hij de potentie zich deze kwaliteiten eigen te maken, want het talent heeft hij. Die dingen worden hem nu bijgebracht, op de training bij het eerste en in de wedstrijden bij Jong Ajax.

duarte heeft nooit een kans gekregen op zijn middenveld en is compleet uit de gratie geraakt op basis van een wedstrijd linksback. doodzonde en niet geheel fair.

is een hele goede voetballer voor heereveen ze gaan er niet eens zo gek veel op achteruit want duarte is ook zeker een prima speler

Ik vind het echt een kloteaankoop... Niet zozeer vanwege Sinkgraven, maar om hoe Ajax de prioriteiten legt. De achilleshiel is overduidelijk het centrale duo, daar moest versterking gehaald worden! Desnoods huurden ze bijvoorbeeld een Cacares van Juventus. Maar het middenveld loopt prima, net als de aanval. Ik hoop zo erg dat er 1 van deze dagen nog een verdediger komt.

31 januari 2015 om 15:04

Cáceres is te hoog gegrepen voor Ajax.

31 januari 2015 om 15:06

Thug, het middenveld kan en moet beter. Het was vernederend te zien hoe we thuis tegen Feyenoord voor de dag kwamen. Over de verdediging ben ik het eens alhoewel we ookandere een linkerverdediger moeten hebben. Ben jij tevreden over Boilesen of Viergever? Ik niet.

Caceres is misschien te hoog gegrepen, maar een speler van het niveau en status van Guardado niet...

31 januari 2015 om 15:06

Het is ook nooit goed! De AM positie is wel goed bezet wil je zeggen? Als er een weg valt zit er helemaal niks achter. Duarte voldoet niet en Sinkgraven komt ervoor terug waar meer potentie inzit.

Ze zullen ook wel naar een CV zoeken maar moet wel wat toevoegen. Riedewald en Viergever kunnen er ook spelen en we hebben talentvolle backs in de opleiding

31 januari 2015 om 15:06

Dit is een speler die opvalt en waar misschien aan het eind van het seizoen andere clubs interesse in hebben, dus koopt Ajax hem. Ik hoop alleen voor Sinkgraven dat hij ook wat speeltijd gaat krijgen, want dat dacht Duarte ook en die vond ik toch behoorlijk wat constanter en ook al beter dan Sinkgraven toen hij kwam. Ik snap alleen niet hoe Sinkgraven erbij komt dat Ajax de ideale club voor hem is. Sinkgraven is toch een speler die meer een drive naar voren heeft en aanvallend ingesteld is. Nu moet hij zich richten op tikkie breed en tikkie terug. Hij zal dus eerst een heel stuk uit zijn comfortzone moeten gaan om te wennen aan het Ajaxvoetbal.

31 januari 2015 om 15:13

@steef71

Ajax speelt ook naar voren en vol op de aanval, uitvoering is alleen niet altijd goed. Maar soms moet je inderdaad het moment leren kiezen en temporiseren, alleen dat doen ze nu teveel.

31 januari 2015 om 15:39

Ik heb Ajax anders onder De Boer nog nooit naar voren en vol op de aanval zien spelen. Behalve dan als er een achterstand goed gemaakt moet worden.

31 januari 2015 om 20:35

Ik wel!

31 januari 2015 om 15:06

Caceres? Serieus? Die is toch niet haalbaar die speelt toch vaak basis? Bijvoorbeeld agger een ton aan ervaring en een leider die kan die veltman wel eens op zijn plek zetten.

31 januari 2015 om 15:25

De verdediging is niet het probleem. Het middenveld van Ajax is het grote probleem. Dat zag je tegen Vitesse en Feyenoord heel goed. Bijna alle grote kansen die we weggeven ontstaan door inlopende mensen vanuit het middenveld.

De reden dat die spelers steeds vrij komen ligt aan de middenvelders die er inmiddels een sport van maken om hun man te laten lopen. Leuk al die mooi weer voetballers op het middenveld maar verdedigen hoort ook bij hun taken. Het middenveld van Ajax is volledig uit balans en alleen ingesteld op voetballen vanuit balbezit. Treffen wij een tegenstander die meer balbezit heeft zakt het middenveld volledig door het ijs.

Vorig seizoen met Blind voor de verdediging was het een stuk stabieler omdat ze ondersteuning van het middenveld hadden. Op dit moment worden ze aan hun lot overgelaten. Kijk naar een van Rhijn. Iedereen maakt hem af dat hij vaak gepasseerd wordt maar hij komt continue in een situatie dat hij keuzes tussen twee tegenstanders moet maken. Die situaties ontstaan doordat iemand zijn man laat lopen en de verdedigers het maar moeten opknappen.

31 januari 2015 om 15:31

Tegen Feyenoord mis je wat dat betreft wel een belangrijke schakel; Davy Klaassen, die jongen verzaakt verdedigend niet. Serero moet nog wat leren op VM maar hij gaat met sprongen vooruit op dat gebied.

Andersen doet dat inderdaad heel vaak, hopelijk pikt hij dat snel op, doet hij dat niet ligt er nu concurrentie op de loer. Bazoer is ook een jongen die een verdediger is, fysiek sterk en moet dit ook kunnen. Riedewald idem, we moeten net als bij Blind en Anita hopen dat Serero of andere spelers zich net zo stormachtig ontwikkelen.

Met die twee jongens (blind, Anita) was het voor de winterstop ook nog niet geweldig.

Goede versterking. In principe zou ik nu ook van Ajax verwachten dat men achterin minimaal een nieuwe speler gaat halen, maar ik geloof dat Sinkgraven wel bij Ajax kan slagen. Ondanks dat ik blij ben met deze aankoop twijfel ik nog erg aan onze kansen om PSV te kloppen in de titelrace. De Eindhovenaren spelen dan ook geen geweldig voetbal, maar winnen wel. Ajax moet nu echt aan de bak, zichzelf goed profileren en een serie van punten gaan pakken. Veel kansen hebben we echt niet meer.

Duarte, het is je je gegunt, jammer dat het niet gelukt is, want je begon wel goed, maar na die blessure is het niet meer zo gegaan als het moest. Dank je wel, voor die korte tijd.
Zinkgraven welkom en hopelijk lukt het jou wel om te slagen.

Dit is een transfer waar ik de logica niet in kan vinden. Het is niet de speler die ons de titel gaat opleveren. Met Schone, Klaassen, Andersen en Serero die op die positie uit de voeten kunnen is 6 miljoen niet te verantwoorden en ligt er al helemaal geen prioriteit.

Over Daley, tsja het is een speler met potentieel maar hij staat er niet direct. Bij Heerenveen is hij in de helft van de wedstrijden compleet onzichtbaar. Ik zie niet in waarom hij dan direct een versterking voor Ajax is. Ik hoop dat ik het mis heb maar ben bang dat dit weer een speler is die er over 1 a 1,5 jaar pas staat.

Een ervaren controleur hebben we nodig. Iemand die de verdedig ondersteunt en routine brengt. Een speler die de angel uit counters van de tegenstander kan halen, die door positionering lopende middenvelders van de tegenstander opvangt. Dan wordt de verdediging ook niet meer overlopen zoals nu. Daley is ook weer een speler die verdedigend graag zijn mannetje laat lopen. Of we er daar niet al genoeg van hebben

31 januari 2015 om 15:23

Schone is een RA en Serero een VM nu. Hoeveel spelers heb je dan nog over op de AM positie? Juist twee! Ik denk dat hij wel meteen van waarde kan zijn, als hij dat niet is, is hij dat in de toekomst wel. En concurrentie voor Andersen is goed! Sinkgraven als wissel is beter dan Nouri die er nog niet klaar voor is.

Achterin kunnen we ook iemand gebruiken, alhoewel dat ook door de opleiding opgevangen kan worden. Als je een ervaren speler koopt moet hij wel de kwaliteit en de wil hebben die nodig is, ligt niet voor het oprapen.

Riedewald en Viergever kunnen op Lcv, LB en VM uit de voeten. Owusu, Savastano, Sno zijn prima talenten op LB en Mirani op Lcv. Kortom er zijn nog wel wat mogelijkheden, Sporkslede is daarnaast nog iemand die terug is en op VM kan spelen.

31 januari 2015 om 15:33

Schone is beslist geen RA. Frank ziet hem als RA. Hij voegt op die positie niks toe aan het spel. Hij vertraagt alles, voorkomt dat wij kunnen counteren en maakt een uitgebluste indruk. Ik zie hem liever op het middenveld en anders op de bank.

Serero is een leuke speler maar niet de breker die de verdediging ondersteunt. Hij laat te vaak een man uit zijn rug weglopen. Serero rendeert perfect in wedstrijden waarin Ajax dominant is. Zijn wij dit niet zoals tegen Feyenoord zie ik hem liever op de plek van Andersen en een echte controleur op 6. Dan creëer je balans en kan je het overwicht pakken ipv met je rug tegen de muur gezet te worden.

Fischer kan trouwens ook op de positie van Andersen spelen. Al denk ik dat hij er pas volgend seizoen echt staat.

31 januari 2015 om 15:37

Volgens mij speelt hij al twee seizoenen op RA! Hij heeft al talloze assists, neem die tegen Groningen thuis op Kishna, hij is beslissend. Maar hij heeft al een soort tussen rol, tussen RA en AM, het is dynamisch gelukkig.

Serero was een van de betere tegen Feyenoord, moet inderdaad nog beter en ajax probeert dominant te spelen, prima dus. Met een echte controleur op die positie loop je ook kans dat het positiespel niet loopt.

Serero kan zich wel heel goed vrijdraaien uit de drukte, wel zo fijn als tegenstanders steeds hoger druk zetten. Als een echte controleur dit niet kan verlies je de bal net zo snel als dat hij hem terug kan winnen.

Fischer heeft nog nooit op de positie van Andersen gespeeld en is nog gebleseerd bovendien.

31 januari 2015 om 16:04

Klopt dat hij al twee seizoenen als RA speelt. Helaas vult hij die rol alleen in als een RM. Dat is zeer nuttig tegen tegenstanders waar je dominant bent. Ben je dit niet zoals tegen Feyenoord is hij gelijk je zwakke schakel. Iedere vorm van diepte en snelheid haal je dan uit het spel. En juist daar lagen de kansen voor Ajax.

Serero ben ik helemaal met je eens maar juist door die redenen moet je hem in de wedstrijden waarin je niet dominant bent op de plek van Andersen zetten met een echte balafpakker erachter. Met Klaassen ernaast hou je dan veel dynamiek over op het middenveld zonder dat je overlopen wordt. Vorig seizoen zag je toen Poulsen op 6 stond in de toppers dat er veel meer balans ontstaat. Hij is niet de beste voetballer maar voegt wel stabiliteit en rust toe in het team.

Een van mijn grootste frustraties met betrekking tot Frank is dat hij altijd dominant probeert te spelen, ook als het niet kan. In die situaties moet hij leren tactische aanpassingen te doen en buiten zijn gangbare kaders te schakelen om alsnog de winst eruit te slepen. Dat is in mijn ogen nog een groot ontwikkelpunt voor hem.

31 januari 2015 om 16:11

Die assist tegen Groningen kwam dan wel weer van de linkerkant...voegt niets toe aan je betoog

31 januari 2015 om 18:37

@nats, zowel Sno als Owusu zijn geen linksbacks en zullen het ook nooit worden. Ten 1e zijn het beide rechtspoten (owusu is zelfs het grootste talent op rechts van allemaal) en ten tweede is Sno helaas niet goed genoeg voor Ajax 1. Die jongen speelt amper basis in de A1, nu wat vaker omdat Leyder geblesseerd is, maar anders vaste bankzitter. Die komt niet in aanmerking voor een contract want op zijn posities lopen betere spelers in Jong mét een (doorlopend- of zelfs verlengd) contract of aanbieding (lartey) reeds op zak. Deze zomer zal hij waarschijnlijk een andere club moeten zoeken. Jammer, want het is op zich een prima speler, kan de subtop eredivisie waarschijnlijk wel halen op termijn.

Savastano is een prima talent, maar die heeft nog wel een jaar of 2 minimaal nodig om een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het eerste, wat geen schande is gezien zijn leeftijd (17).

Ik vind zowel Viergever als ook Riedewald niet echt serieuze opties voor linksback. Beide zijn het best op Lcv, laat hun na de zomer maar voor die plek strijden en haal Maxwell voor linksback erbij. Heb je het gebrek aan ervaring ook opgelost.

O en Mirani is ook rechts, die zie ik alleen als optie voor Rcv, niet Lcv. In de jeugd kan het nog, net als Owusu op linksback ipv rechts, maar ze komen verderop in het betaalde voetbal op rechts veel beter tot hun recht.

31 januari 2015 om 20:39

Ik denk dat Serero beter in de drukte kan voetballen, met Poulsen op 6 vorig jaar liep het voetballend voor geen meter! Hij was handig in de topduels en in de laatste minuten als we wat achteruit moesten maar hij begon nooit, mede omdat het voetballend voor geen meter liep. Poulsen zakte telkens naar CV en de Cv's moesten het spel maken.

@prithender

Juist wel, helemaal omdat ik aangeef dat het dynamisch is, Schone zwerft wel eens wat.

@trodat

Eens over Viergever en Riedewald, maar we kunnen wat schuiven met die twee. Ervaring mag erbij op VM, LB of Lcv. Maxwell zou perfect zijn maar haalbaar?

Waar is Ajax mee bezig? Een jeugdspeler die hopeloos uit vorm is en die pas over 2 jaar tot een basisspeler kan uitgroeien. Ajax heeft hier dus niets aan. Als je een aankoop doet ga dan voor een type speler als de Bruyne of Preat die had Ajax makelijk binnen kunnen halen. We hadden makkelijk 20 miljoen kunnen neertellen voor een topspeler die er meteen staat! Ik hooo niet dat dit alles is Overmars?

31 januari 2015 om 16:12

De Bruyne? Die echt is absoluut niet haalbaar voor Ajax hoor.

31 januari 2015 om 20:40

20 miljoen? Forget it! Je kent de transfer van Sulejmani nog?

Splash the cash Ajax. 6 miljoen is al een flinke som, en dan nog een doorverkoop en prestatie clausules.

31 januari 2015 om 20:40

Valt mee, 26 miljoen binnen aan transfers en de eerste van dit boekjaar. Fijn dat we de belasting afdracht wat gereduceerd hebben.

In mijn optiek is Heerenveen de grote winnaar.
Een grote zak geld voor een speler die nog maar net komt kijken,bonussen en door verkoop percentage.
Kom op zeg waar gaat dit over compleet de plank mis geslagen Ajax wat betreft de aankoopsom!!
Duarte zal het gat wat Sinkgraven achter laat echt wel opvangen,als hij zijn niveau haalt zoals in het begin bij Ajax.

Ik gun het daley. Maar wat stom van ajax. Die jonge. Speelt nu net een half jaar goed. Dat is dus echt geen garantie dar het bij ajax gaat lukken. Hij had beter nog een jaar in de subtop kunnen spelen. Hetbis nog maar de vraag om hij bij ajax minuten gaat maken

Heerlijke koop van Ajax ! Zoiets mag wel vaker Marc.

Hopelijk neemt Heerenveen duarte na dit seizoen over voor 2 miljoen. Dat ajax nog een beetje wisselgeld krijgt voor deze enorme afkoopsom van sinkgraven.

Ik gun het die Sinkgraven wel maar kom hij aan een basis plek,
of word hij wissel speler of gaat het net als met van Hoorn .
Mijn mening waarom wat ze nu gedaan hebben vastleggen,
en dan bij Heereveen nog even wat meer ervaring op laten doen.
Daar speel hij tenminste elke week en als de tijd er is naar Amsterdam halen.

Goeie aankoop van Ajax, had hem graag bij Feyenoord gezien maar onbetaalbaar voor Feyenoord.

Jongen van 19. Blijkbaar hebben ze het kampioenschap al opgegeven eind januari.

6 miljoen is veel te veel voor iemand waarvan al zijn talenten worden verhuld
Die vervolgens nauwelijks wordt opgesteld.
En als hij dan uiteindelijk wordt opgesteld dan is hij niet meer zo goed als toen hij binnen kwam.
De speler is dan de sjaak maar in wezen vernaggelt Frank het talent en verspilt het geld
Ik begrijp echt niet waarom iemand naar Ajax zou willen gaan.
Elk talent dat er is wordt de kop ingedrukt.
Er zijn alleen nog maar grijze muizen over.

31 januari 2015 om 20:41

De kop ingedrukt? Ajax produceert enorm veel talent, dit jaar weer Siem de Jong en Blind verkocht naar engeland.

Geweldige deal, heeft Hans Vonk toch fantastisch gedaan. 6,5 miljoen dat nog op kan lopen, Duarte met optie tot koop en de gratis Thern al in huis voor de opvolging. Een Thern die op dit moment ook gewoon beter is dan Daley Sinkgraven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV2427
2.Ajax1917
5.Vitesse125
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

67 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 oktober
Joachim Andersen heeft zich in de kijker gespeeld bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren