Feyenoord moet Kuyt terughalen!

Met een aflopend contract voor komende zomer zijn er heel wat geruchten over de toekomst van Dirk Kuyt. In aanloop naar en gedurende deze transferperiode kwamen er steeds meer indicaties naar voren waaruit bleek dat Kuyt een terugkeer naar de Eredivisie ziet zitten. Hij wil dan natuurlijk het liefst naar zijn 'oude liefde' Feyenoord. Met de cultstatus die hij heeft moet Feyenoord deze kans niet onbenut laten.

In de historie van het voetbal is een groot aantal aan culthelden geboren. Meestal worden bepaalde spelers een cultheld omdat ze net iets anders zijn dan de rest. Het kan zijn doordat de speler exceptionele voetbalkwaliteiten heeft, verdedigend of aanvallend, en daarmee prijzen wint voor de club, hij een tomeloze inzet toont of er gewoon een eigen mening op nahoudt. Maar het mooiste is nog dat culthelden een verbindende factor zijn tussen club, supporters en hun clubliefde. De cultheld geeft een extra dimensie aan het samen juichen voor je club.

Dirk Kuyt is zo'n cultheld. Nadat hij note bene tegen Feyenoord met FC Utrecht de bekerfinale won, waarin hij man-of-the-match was, mocht hij zich opmaken voor een transfer naar datzelfde Feyenoord. Net als bij Utrecht ging Kuyt door met het scoren van goals, het tonen van een tomeloze inzet en was hij bijna nooit geblesseerd (179 wedstrijden achter elkaar gespeeld) waardoor hij een instant cultheld werd voor Feyenoord. Dat leverde hem de aanvoerdersband op en later een transfer naar Liverpool. Helaas voor Kuyt en Feyenoord leverde het echter geen teamprijzen op. Kuyt zelf werd wel topscoorder van de Eredivisie en Nederlands voetballer van het jaar. In zijn laatste seizoen stapte hij na verloren play-offs huilend van het veld, teleurgesteld door het verlies van zijn club. Juist die tranen benadrukken wat voor clubman Kuyt is.

De kans dat je zo iemand terug kunt halen naar je club moet je naar mijn mening nooit onbenut laten. Deze keuze is niet enkel op emotie terug te voeren. Naast het feit dat Feyenoord een betere spits wel kan gebruiken laat Kuyt de laatste weken zien nog lang niet versleten te zijn. Je zou dus zeggen dat afgelopen zomer of komende zomer het perfecte moment zou zijn om voor beide partijen weer samen te komen, gezien Kuyt zelf ook aangeeft graag terug te gaan naar de Eredivisie. Daarnaast wil je als Kuyt ook niet terug gaan naar een club die je hoog heeft zitten terwijl je een flink stuk minder bent dan je ooit geweest bent.

Het komt voor Feyenoord en Kuyt dus niet slecht uit om van de huidige situatie gebruik te maken. Feyenoord speelt weer mee in de top drie, en wie weet hoe de verhoudingen komend seizoen liggen als PSV Depay en Wijnaldum mist en Ajax misschien weer spelers moet missen en een nieuwe coach moet presenteren. Ik denk dat Terence Kongolo en Sven van Beek nog niet de volgende stap gaan maken waardoor je achterin geen kwaliteit inlevert ten opzichte van dit seizoen. Terwijl Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz ruimte maken voor een nieuwe, betere rechtsback.

Ook al moet Feyenoord een vertrek van Jordy Clasie waarschijnlijk wel op kunnen vangen en is het natuurlijk nog heel koffiedik kijken, maar de kans dat Kuyt Feyenoord naar een prijs kan leiden, is er wel degelijk. Er zou dan een heel mooi hoofdstuk kunnen worden toegevoegd aan de cultstatus van Dirk Kuyt. Ook al komt die prijs er niet, dan nog zou een hereniging voor heel Feyenoord goed zijn. Zelfs al is het alleen om de commerciële winst uit shirtverkoop van de populaire Kuyt. Martin van Geel weet dus wat hem te doen staat!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 2 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door martyn7)

Ik ben het met je eens, ik mis alleen de haalbaarheid van Kuyt.
Hij wilt wel naar Rotterdam terugkomen maar tegen welk salaris? Welke positie? Wat wordt zijn rol (basis of bank)? Is ie nog fit en goed genoeg? (denk het wel) In hoeverre staat hij de jeugd in de weg?

Er komt veel meer bij kijken in plaats van het is cultheld met historie bij de club.

29 januari 2015 om 23:32

De jeugd in de weg staan is een laffe reden om zo een speler niet te halen. Ga je dan met 11 jeugd spelers van allemaal onder de 22 spelen? Dat kan helemaal niet. De beste die speelt. En als dat in dit geval kuijt is dan moet hij spelen.

29 januari 2015 om 23:53

Kuyt is toch veel beter dan Kazim. Kuyt is nog steeds een versterking voor dit FR. Ik denk dat hij wel genoegen neemt met een minder salaris. En als er een goeie jeugdspeler (spits) was geweest had ie wel in de basis gestaan.

4 februari 2015 om 17:02

Kuyt wil terugkomen voor een salaris onder het plafond. Dus voor zes ton wilt hij zelfs nog naar Feyenoord komen. Hij heeft één eis, dat is een trainersgarantie na zijn actieve carrière. Dat wilt hij bij Feyenoord in zijn contract krijgen. Geen enkel probleem lijkt me.

De positie moet je gewoon in de spits doen. Sterk, balvast en tomeloze inzet. Eindelijk weer eens een echte Feyenoorder in de spits. Die met niemand medelijden heeft, behalve zijn teamgenoten. Niet de keeper van de tegenstander een klopje geeft nadat hij een penalty wel eens raak schiet.

Hij is zeker fit genoeg, kijk maar naar Fenerbahçe ieder weekend. Gaat voorop in de strijd.

Hij staat geen enkele jeugdspeler in de weg, aangezien we simpelweg geen spitsen hebben lopen in de jeugd behalve Hermann.

Net als bericht #1 weet ik ook niet of Feyenoord hem wel kan en wil betalen. Komt nog bij dat je er niks voor terug krijgt want je kunt hem niet meer verkopen. Bij aanvang van het volgende seizoen is hij 35. Het is dus de vraag of je voor dat geld geen andere speler kunt kopen met groeipotentie. Verder kijk je veel in de glazen bol om Kuyt te laten aantrekken. Als die blijft, en die andere vertrekken dan is er misschien een kans op...

Je goochelt ook wat met tegenwoordige en verleden tijd in je zinnen. Verder niet slecht geschreven.

Zal ik online maar eens de bal opgooien dan.. Feyenoord heeft voor de rechtsback Wilkshire en Boulahrouz. 'boulah' is meer verdedigend, maar tegen Twente schrok ik verdedigend toch van hem. Luke vind ik al heel het seizoen een waardeloze voorzet geven.

Kuyt was onder van Gaal natuurlijk rechtsback en daarmee zijn 'we' derde geworden.. Daarom zeg ik:

Kuyt Voor Rechtsback BIJ Feyenoord.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren