'Anderlecht zit PSV net als in strijd om Defour behoorlijk dwars'

Woensdag, 28 januari 2015 om 07:15Bart Kruyt

PSV toonde in de zomer belangstelling voor Steven Defour, maar weigerde om aan de vraagprijs van FC Porto te voldoen. De middenvelder ging uiteindelijk naar Anderlecht en die club dreigt PSV nu opnieuw dwars te zitten. De Eindhovenaren denken namelijk nog steeds aan de komst van verdediger Diego Reyes, maar Anderlecht zou op het moment een stuk concreter zijn.

/

De Belgische kampioen is al een tijdje op zoek naar een nieuwe verdediger en liep de komst van Alexander Scholz (Standard Luik) en Alexander Milosevic (Besiktas) mis. Anderlecht gaat nu voor de 22-jarige Reyes, die bij Porto samenspeelde met Defour. De middenvelder zou bij de technische leiding van de Belgische recordkampioen een goed woordje hebben gedaan voor de Mexicaans international.

Defour werd definitief overgenomen, maar Anderlecht hoopt Reyes te kunnen huren. Dat is niet ondenkbaar; de verdediger komt bij Porto nauwelijks aan spelen toe en baalt daar behoorlijk van. "Door een gebrek aan speelminuten ben ik niet honderd procent gelukkig bij Porto", gaf hij volgens Het Nieuwsblad aan. "Ik weet dat er veel ploegen in mij geïnteresseerd zijn en contact opnamen met mijn zaakwaarnemer."


Poll

PSV heeft Diego Reyes niet nodig


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door stakkevdb)

Psv heeft hem NOG niet nodig, maar als volgend seizoen isimat en rekik vertrekken wel.

28 januari 2015 om 11:25

O dus hij is niet beter.? Als hij niet beter dan hun is hoeft i niet te komen, vindt rkik en bruma namelijk slecht!

PSV gaat volgend jaar flink cashen met Depay en Wijnaldum dus deze strijd is nog niet gestreden. Daarnaast vraag ik me af of hij goed genoeg is. Als het net zo'n verassing is als Arias dan mag ie komen van mij.

28 januari 2015 om 08:32

Dus jij zou kost wat kost deze speler halen, ook al zou je teveel betalen want je hebt toch geld zat door de verkoop van 2 spelers? Dat maak ik er van op. Dat is slecht beleid hoor.

28 januari 2015 om 08:46

Dan heb je wat moeite met begrijpend lezen misschien.

PSV heeft de strijd om Defour verloren op de transfersom. Er worden overigens nog geen prijzen genoemd dus heeft sowieso geen zin om te speculeren over te veel betalen.

Brands heeft zelf aangegeven dat het kapitaal op het veld moet staan en dat inkomsten uit transfersommen inprincipe geherinvesteerd kunnen worden. Dit zal dus ook gedaan worden waar nodig.

Het feit is dat PSV volgend jaar flink kan investeren in de spelersgroep door hoge inkomsten die worden verwacht uit 2 transfersommen. Echter zal dit alleen gedaan worden als dat nodig wordt geacht. PSV zal geen onverantwoorde transfers doen zoals Suljemani bij Ajax toen der tijd bijvoorbeeld.

Daarnaast zijn tansfersommen ook relatief, een speler is waard wat er voor wordt betaald. Een speler kan voor de ene club meer waard zijn dan de andere maar het feit blijft gewoon dat als PSV goede zaken doet met verkopen volgend jaar PSV kan betalen zo veel alsdat ze het zelf nodig vinden om een speler binnen te halen.

Ik denk echt niet dat PSV meer dan 8 miljoen voor een speler gaat uitgeven maar zal er ook geen moeite mee hebben als ze er van overtuigd zijn dat dit een noodzakelijke versterking is.

28 januari 2015 om 09:12

Geloof je echt dat PSV de strijd om Defour heeft verloren omwille van de transfersom? Er speelde veel meer dan dat hoor.

Er was onlangs nog een documentaire over Defour waar een groot deel aan bod kwam. Defour zei dat hij out of de the picture was geraakt want niemand hoorde nog wat van hem en dus spraken ze ook niet meer over hem. Waardoor het gevaar bestond dat hij uiteindelijk zijn plek bij de Rode Duivels zou verliezen en dat wou hij niet. Dus het belangrijkste is dat hij weer minuten zou maken zodat hij zich weer goed kon voelen en weer stappen zou zetten.

En zoals ik aangaf, hij wou weer in de picture komen -IN- België. Dus de kans is klein geweest dat hij voor PSV had gekozen. Hij moest zijn gezicht weer laten zien, dat kan ook in Nederland maar niet in die mate.

Daarnaast komt hij weer in een vertrouwde omgeving terecht, bij een club die uitkomt in de CL, gigantisch veel geld betaalt en ook nog eens een 5 jarig contract aanbiedt. Voor Anderlecht/van Holsbeeck is Defour meer dan een speler die tegen een balletje komt trappen.

Daarnaast denk ik ook dat Reyes eerder naar Anderlecht gaat omdat Defour er nu zit.

Geld moet rollen bij PSV maar ik vind het oh zo gevaarlijk elke keer ik een artikel lees. PSV en Anderlecht zitten achter dezelfde spelers aan en er doen nog enkele Europese clubs mee met een zeker kapitaal, daar moet je mee opletten. Naast de hoge transfersom betaal je ook nog eens een gigantisch salaris en daar ga je weer.

28 januari 2015 om 10:58

Reyes is onhaalbaar voor PSV, veel te duur. Porto laat hem niet onder de 15 miljoen gaan, is een geweldig talent. Let op mijn woorden.

28 januari 2015 om 11:28

Je praat je zelf tegen, je zegt strijd is nog niet gestreden want psv gaat nog geld verdienen dus geef je aan van meer geld in kas dus kunnen ze hem halen.

28 januari 2015 om 15:40

Dat geloof ik niet dat is zo. Kijk de nieuwsberichten nog eens na en de interviews met Defour. Anderlecht wilde gewoon verder gaan dan Psv. PSV is namelijk gestaakt omdat ze in portugal het bod niet wilde accepteren en PSV niet hoger wilde gaan. Defour had publiekelijk uit gesproken al zijn ja woord te hebben gegeven aan een overgang naar PSV mits de clubs er uit zouden komen.

28 januari 2015 om 16:24

Medellin,
als PSV even veel had geboden als Anderlecht, had hij vast voor PSV gekozen. Uit respect voor de fans van Standard.

28 januari 2015 om 16:44

@belgunner

De kans dat hij naar PSV ging was bestaande maar zijn voorkeur lag sowieso in België puur om weer in de picture te komen zodat niemand hem vergat omdat hij aan het wegrotten was in Portugal.

Er spelen echt veel factoren in mee waarom hij voor België heeft gekozen. Het gaat er ook om hoe hij zich voelt als persoon, hij wou zich terug goed voelen dus kom je graag terecht in een vertrouwde omgeving. Die boost had hij nodig.

Nu rijdt hij iedere dag naar zijn eigen huis en niet een gehuurd huis of appartement. Heeft zijn vrienden in de buurt enzovoort. Ik geloof er weinig van dat dit puur om geld ging. Het totaalpakket van Anderlecht was beter.

28 januari 2015 om 16:47

@panerai

Ik denk dat ik eerder een one-on-one interview geloof waarin Defour heel openhartig praat dan wat er in de geschreven media staat. Er gebeurt zoveel achter de schermen.

28 januari 2015 om 10:06

Flink cashen of niet, als Anderlecht deze winter Reyes al kan huren dan zal dat ongetwijfeld met een optie tot koop zijn. Als Anderlecht die optie licht, dan mag PSV nog met zakken vol cash naar Porto gooien, maar dan zijn ze sowieso te laat.

Brands heeft al lang aangegeven dat PSV geen interesse heeft in Diego Reyes.

Is deze speler nu een middenvelder of een verdediger want in de tekst wordt beide gezegd?

28 januari 2015 om 07:51

Op dit moment geen van beide. Hij is bankzitter.

28 januari 2015 om 07:57

Verdediger. Defour is mid

Reyes is een groot talent maar volgens mij dateert de interesse van Psv van afgelopen zomer. Daarna is hij meerdere keren met Psv in verband gebracht maar heeft Brands te weten gegeven niet langer geïnteresseerd te zijn in Reyes. Ik vind hem persoonlijk een versterking voor Psv maar volgens mij is hij niet te betalen. Neemt niet weg dat we volgend seizoen minimaal twee verdedigers nodig hebben voor het eerste. Isimat en Rekik worden beiden gehuurd en ik vraag me af of dat langer dan dit seizoen zal zijn.

Zie hem graag komen, misschien nu alvast overeenkomst voor de zomer sluiten als je hem anders verliest.

28 januari 2015 om 14:00

Waarom zou Porto dat willen doen? Ofwel verkopen ze hem nu in de winter al voor een marktconforme prijs, ofwel verhuren ze hem aan een club als Anderlecht waarbij ze hopen dat hij zich in de kijker kan spelen en ze dus een hogere prijs kunnen vragen in de zomer. Vandaag een overeenkomst sluiten voor de zomer levert hen niks extra op.

28 januari 2015 om 19:41

PSV kan hem ook nu ophalen en halfjaar verhuren, ben wel enthousiast over deze speler.

28 januari 2015 om 20:46

Dan zeg ik weer: waarom zou de speler met zo'n scenario akkoord gaan??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller21
I. ThelinAanvaller20
M. BunduAanvaller10
E. CobbautVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren