‘Sluw’ Besiktas slaat opnieuw toe en versterkt zich met Galatasaray-fan

Dinsdag, 27 januari 2015 om 18:52Gijs Freriks

Tolgay Arslan maakt de overstap van Hamburger SV naar Besiktas. De verdedigende middenvelder heeft dinsdag een contract voor drieënhalf jaar getekend en is na Alexander Milosevic van AIK Stockholm en Daniel Opare van FC Porto de derde winteraanwinst van de topclub uit Istanbul.

/

De 24-jarige Duitse Turk kon ook naar Trabzonspor, maar nadat Besiktas er lucht van kreeg dat de speler een persoonlijk akkoord met Trabzon had gesloten, kwam men snel in actie. “Ze hebben heel sluw gehandeld”, reageerde Trabzonspor-voorzitter Ibrahim Haciosmanoglu maandag in gesprek met Derin Futbol.

HSV verdient vierenhalve ton aan het vertrek van Tolgay. De jeugdinternational speelde eerder voor onder meer Borussia Dortmund. De transfer van Tolgay is enigszins verrassend te noemen, want de speler heeft in een eerder stadium tegenover DHA aangegeven supporter te zijn van Besiktas’ aartsrivaal Galatasaray.


Poll

Denk jij dat Tolgay Arslan gaat slagen bij Besiktas?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door efsane61)

Besiktas heeft echt een leuk team, met Ba natuurlijk als beste speler. Ik hoop dat ze kampioen worden. Volgens mij is het lang geleden dat de Turkse top 3 zo weinig uit elkaar stond in Januari.

27 januari 2015 om 20:05

Een zeer leuk elftal en het ziet er allemaal fris en fruitig uit, maar ze schijten zowat in hun broek als er een Fenerbahce of Galatasaray tegenover hun staat. Een talentvolle groep jongens dat nog mannen moeten worden.

Hij kon ook vragen om naar Galatasaray te komen, hij kan ook voor de jeugd spelen.

27 januari 2015 om 19:06

Hijs 24 jeugd mi kaldi..

27 januari 2015 om 19:10

Emmanuel Eboué en Engin Baytar spelen ook in de jeugd hoor.

28 januari 2015 om 00:16

Denk alleen dat hij liever in het 1e van Besiktas speelt dan in de jeugd van Galatasaray..

28 januari 2015 om 12:55

Ja dat wel.

Dit is een hele goede aanwinst voor Besiktas. Besiktas doet dit seizoen gerichte en efficiente aankopen. Naar mijn mening is dit een zeer goede versterking op het middenveld van Besiktas.

Gemiste kans voor Galatasaray.

Ik riep het eerder en zal het nog een keer doen. Besiktas wordt dit jaar kampioen!

27 januari 2015 om 22:21

Nope. Galatasaray wordt kampioen. Wesley Sneijderrrrrr. Wat Besiktas ?

28 januari 2015 om 02:08

Ik hoop het ook, maar toch zegt mijn verstand dat Besiktas het enige team is die ook als team speelt. Het team groeit naar elkaar toe en Demba slaat iedere wedstrijd (behalve tegen GS) meedogenloos toe!
Wij laten teveel punten liggen tegen de kleine teams en Besiktas straft ze af! Sneijder is in wereldvorm. Vooral nu Emre en Bruma de ballen aanvoeren komt hij beter tot zijn recht. Maar we hebben altijd nog Sabri en Ayhan Ak.. ik bedoel Selcuk Inan in het team

Hij kon beter bij hsv blijven en in de Duitse comp. ervaring opbouwen. In de Turkse comp. gaat het moeilijk of niet...

28 januari 2015 om 01:29

En Ä‘an degraderen met hsv... Neehoor, goede keuze!

Verkeerde informatie dat hier wordt gegeven door VZ. Besiktas had al een principe akkoord met Tolgay en Besiktas was ook de eerste die de onderhandelingen startte, dat heeft zijn zaakwaarnemer bekend gemaakt. Tolgay gaat 1,3 miljoen verdienen volgend seizoen, terwijl hij bij Trabzonspor bijna het dubbele zou krijgen. Zijn zaakwaarnemer spreekt van een 'Dubai'-salaris wat Trabzonspor hem aanbood. Waarom zou Trabzonspor zo veel geld bieden als ze toch als eerste een akkoord hadden? En waarom zou Tolgay dan genoegen nemen met veel en veel minder?

Klinkklare onzin wat er uit de mond van de voorzitter van Trabzonspor komt. En zelfs als het waar was, Trabzonspor heeft precies hetzelfde gedaan bij de transfer van Erkan Zengin, die eerst een akkoord had met Fenerbahce en zei dat hij niet voor Trabzonspor wilde spelen. Wat een hypocriet zeg.

Mij kan het een worst zijn van welke club hij supporter is. GS-speler Burak Yilmaz is ook een Besiktas-supporter, maar dat weerhoudt hem niet om te scoren tegen Besiktas. Ik ben blij met deze transfers. Allemaal gehaald voor redelijk lage bedragen, aan de transfersommen hebben we iets van 1,4 miljoen uitgegeven.

27 januari 2015 om 19:59

Haha, ik zeg net exact het tegenovergestelde.
Jouw verhaal lijkt me niet aannemelijk, om verschillende redenen:
- Allereerst de aannames op basis van hetgeen de zaakwaarnemer verteld. Die zaakwaarnemer vertrouw ik sowieso voor geen meter, omdat hij met twee verschillende partijen heeft zitten onderhandelen en heeft geprobeerd ze tegen elkaar uit te spelen. Dat is wel een ding wat zeker is, opgemaakt uit alle statements en artikelen die er rondom Tolgay zijn geweest.
Waarom zou Trabzon anders eerst bij monde van de CEO aangeven Tolgay binnen te hebben, een foto publiceren met hem, de voorzitter, de trainer en de CEO en vervolgens een statement naar buiten brengen waarbij ze aangeven hem niet meer hoeven?

Er moet in mijn ogen een verklaring zijn voor het feit dat Trabzon ondanks de verregaande interesse ineens besluit om af te haken. Anders heb je wel heel veel imagoschade.
Daar lijkt in deze situatie maar een verklaring voor te zijn: de zaakwaarnemer die steeds hogere eisen naar voren bracht.

Dit is overigens ook een situatie die veel columnisten naar buiten brachten, die beide clubs op de voet volgen (de zogenaamde club watchers).
- Jij zegt dat BJK al een principe akkoord had en dat wij later van start zijn gegaan met de onderhandelingen.
Als we even afgaan op de geruchten, dan valt op dat Tolgay ook in de zomer aan Trabzon werd gelinkt. Tevens gaf Haciosmanoglu aan dat ze Tolgay al zes maanden volgden. Is dit betrouwbaar genoeg? Uiteraard niet. Maar de zaakwaarnemer van Tolgay vertrouw ik in deze net zo min.
Wie er als eerst een daadwerkelijk bod heeft gedaan, daar om het even.

- Jij geeft aan dat wij hem het dubbele zouden bieden, ook weer uit de mond van zijn zaakwaarnemer.
Ook hier wil ik weer benadrukken, dat die zaakwaarnemer weer heel luguber op mij overkomt. Maar, buiten jouw verhaal dat we hem zoveel zouden hebben geboden, ben ik dit nergens tegen gekomen. Ik vraag me dat ook ten zeerste af, aangezien we een soort salarisplafond hebben. Dat maximale bedrag is €2,5 miljoen en de spelers die bij ons dat soort bedragen hebben ontvangen of ontvangen zijn Bosingwa, Malouda, Onur en Cardozo. Daar net onder zit Constant met zijn €2,- miljoen. Lijkt het dan jouw ook maar enigszins logisch dat we dan €2,6 miljoen zouden bieden aan Tolgay?
- Je verhaal over Erkan Zengin is ook meerdere malen ontkracht, door Erkan Zengin zelf nota bene. Ook Haciosmanoglu en verschillende bestuursleden gaven aan dat dat een spelletje was van een mannetje dat zich voordeed als de manager van Erkan Zengin.
Of dat waar is, weet ik ook nu weer niet! Mensen ontkennen wel vaker dingen die ze hebben gezegd, maar ik ken Haciosmanoglu's type. Hij is recht door zee, een echte heethoofd. Meestal is dat niet goed, maar in deze situatie werkt dat in zijn voordeel. Hoezo? Omdat, zo'n type ook niet dat soort uitspraken zomaar zal slikken en een speler niet zal halen, mits hij dat soort dingen daadwerkelijk zegt.

In mijn ogen kraakt je verhaal daarom aan alle kanten, gezien de argumentatie die ik hierboven heb getypt. Maar goed, we staan natuurlijk lijnrecht tegenover elkaar omdat we beide ieder een andere partij supporten in deze. Mij maakt het uiteindelijk niet uit waar hij speelt, als wij maar een goede verdedigende middenvelder halen.
Hieronder heb ik mijn visie getypt op hoe de situatie plaats vond.

27 januari 2015 om 23:17

Haciosmanoglu heeft zelf gezegd dat het totale bedrag dat ze uit zouden geven aan Tolgay voor 4 seizoenen 15 miljoen zou zijn, live bij Derin Futbol. Kijk het gerust terug. Dus ik heb dat niet van zijn zaakwaarnemer maar van Iho. Dit zijn zijn eigen woorden, mijn Trabzonlu vriend. Het is inderdaad onlogisch dat je een speler als Tolgay zo'n hoog salaris aanbiedt, dat ben ik met je eens. Ik vind 1,3 zelfs te veel, maar dat is op dit moment de markt. Maar jouw eigen voorzitter zei dat dus. Moet je mij niet op aanspreken.

Zijn er vieze spelletjes gespeeld door de partijen, beide partijen? Daar twijfel ik niet eens over, maar ik ben er zeker van dat bij de transfer van Erkan Zengin ook dezelfde spelletjes zijn gespeeld. Daarom vind ik het hypocriet dat IHO nu al dagen zit te klagen op tv en in de kranten.

Verder vind ik het ook schandalig dat twee Turkse topclubs zo'n strijd voeren om een speler van een Duitse degradatiekandidaat. Waar hebben we het over man? Alsof het een wereldspeler betreft en hij de kampioen gaat bepalen.

28 januari 2015 om 11:44

Ik heb het speciaal voor jouw opgezocht, de enige die zegt dat Trabzonspor €15,- miljoen wou betalen, is Ahmet Nur Çebi.
In de twee interviews die Haciosmanoglu heeft gegeven aan Derin Futbol, komt nergens ter sprake dat ze hem €15,- miljoen wilden geven.
Moet je me toch echt even laten zien in welk interview hij dat heeft gezegd...!

Ik heb het ook gegoogled, op internet staat ook alleen het interview van Ahmet Nur Çebi. Nergens is iets te lezen wat Haciosmanoglu gezegd zou hebben.

Daarbij komt dat het me ook absoluut niet waar lijkt. Wat ik in mijn vorige reactie al zei: Onur verdiend €2,5 miljoen, maar wij gaan Tolgay €3,8 miljoen geven? Voel eens aan je voorhoofd!

Je vergeet bij die €1,3 miljoen trouwens voor het gemak dat dat alleen het vaste salaris is en dat dat oploopt tot €1,7 miljoen vast. Met bonussen zal hij in zijn eerste seizoen waarschijnlijk €1,7 miljoen (uitgaande van 40 wedstrijden) tot €2,1 miljoen over enkele seizoenen verdienen. Kortom een absurd salaris.
Als wij daar al überhaupt overheen zouden zijn gegaan, had ik de transfer ten zeerste afgekeurd.

Maar goed, het spel is gespeeld, Tolgay speelt voortaan voor jullie. Ik heb er vrede mee.

28 januari 2015 om 14:08

http://www.sporx.com/haciosmanoglundan-perde-arkas...
Ik weet niet of de link opent vanwege de regels van VZ. Als het niet lukt, kan ik het je ook via een PM sturen.

Ik bedoel dus dat het totale pakket van de transfer van Tolgay 15 miljoen zou zijn. Transfersom, tekengeld, zaakwaarnemer, salaris. Denk je echt dat ik zo dom ben dat ik zou denken dat TS aan Tolgay een salaris van 3,8 miljoen zou geven? Kom op zeg.

Zoals ik al zei, dat is de markt. Necip Uysal verdient 9 ton, dan is het heel logisch dat Tolgay 1,3 krijgt. Daar kun je niks meer aan doen. Ik hoop dat met het wegvallen van het limiet zulke salarissen in de toekomst geen gewoonte meer zullen worden voor de Turkse clubs.

28 januari 2015 om 21:33

Maar wacht even, wat we kunnen zien op internet is dat BJK inclusief de transfersom en het salaris (incl. 40 wedstrijden wedstrijdpremie per seizoen) €8,85 miljoen kwijt is aan de transfer. Er wordt nog gesproken over variabelen voor de manager. Ik kan die niet goed inschatten, maar uitgaande van €1,- miljoen in totaal over zijn hele periode, kom je op bijna €10,- miljoen voor Bjk.

Wat is mijn punt? Dat BJK al op twee derde van de kosten zit, die Trabzon kwijt zou zijn, maar dat BJK het voordeel heeft/had dat Trabzon zich terugtrok, dus het bod niet verhoogd moest worden. Daarentegen moest Trabzon met een bod komen dat die van BJK overtrof. Zo bizar is de geschetste situatie dan niet.

Ik dacht namelijk dat we enkel spraken over het salaris voor Tolgay. Alsnog kom ik er niet helemaal uit, want dat zou betekenen dat wij Tolgay ongeveer €2,7 miljoen oplopend tot €3,1 miljoen zouden hebben geboden (uitgaande van dezelfde managerkosten en transfersom). Dit lijkt me redelijk bizar en het lijkt me of dat Trabzon dan absurd veel managerkosten betaald, of dat Haciosmanoglu ruim naar boven heeft afgerond.

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat Haciosmanoglu de variabelen voor de manager incalculeert, want ik heb begrepen dat bij een transfersom van Tolgay van €10,- miljoen de manager ook €1,- miljoen zou opstrijken.
Het is lastig praten, omdat we niet weten wat die €15,- miljoen inhoudt. Een ding weten we dan wel zeker, beweren dat wij drie maal het salaris boden van BJK is kul. En daarmee komen we terug bij het beginpunt van deze discussie, dat wij niet drie maal zo veel salaris boden...

Eind goed, al goed, het heeft allemaal te lang geduurd. Als wij dat bedrag inderdaad aan hem kwijt zouden zijn, ben ik blij dat die niet is gekomen. Dat zijn bizarre bedragen, met zulke transfers zal een faillissement niet lang op zich laten wachten.

Dat zijn niet de exacte woorden van de voorzitter. Ten minste niet over Besiktas.
Volgens Haciosmanoglu is Trabzonspor al een tijd (volgens hemzelf al zes maanden) o.a. bezig met Tolga Cigerci (ook Hsv) en Tolgay Arslan. Ze hadden hem in ieder geval op een lijstje staan.

In de media kwam de afgelopen tijd naar voren dat BJK hem al binnen had, ondanks dat Trabzon ook al enkele weken aan hem werd gelinkt, zou hij getekend hebben bij Bjk. Vervolgens werd Trabzon ineens als winnaar in de strijd naar voren geschoven, toen op social media een foto werd gedeeld van Tolgay, de voorzitter Haciosmanoglu, onze CEO Gürdal en trainer Yanal.

Later op de avond kwam de club ineens met een statement niet meer in de race te zijn voor een handtekening van Tolgay en toen heeft BJK hem definitief binnen gehengeld.

Waar doelde de voorzitter op met zijn uitspraken dat er 'sluw' werd gespeeld? Dat Tolgay de twee clubs tegen elkaar uitspeelde en probeerde de concurrentie van de twee clubs te gebruiken voor eigen gewin.

De voorzitter claimde namelijk dat zij op zondagavond al een akkoord hadden bereikt met Tolgay en hij de volgende ochtend mee zou keren, met de hele staf van Trabzon. Ze hadden handen geschud met Tolgay en zijn vader. Toen kwamen ze er plots achter dat Tolgay's manager na het akkoord nog een keer met BJK om tafel had gezeten, om te kijken of zij ook gingen bieden wat Trabzon bood. Daarna hebben ze Trabzon weer gevraagd of zij wilden bieden wat BJK als nieuw bod had geboden. Toen Haciosmanoglu hier een luchtje van kreeg werd hij furieus en heeft hij het voorcontract wat ze hadden getekend verscheurd.

Daarom kwam hij met de uitspraak dat er 'sluw' werd gehandeld. Ik vind het persoonlijk een vies spelletje van een jongen die de dollar tekens al voor zijn ogen zag verschijnen. Eenmaal een akkoord ga je in mijn ogen niet verder onderhandelen.
Dit geschetste scenario lijkt me overigens best realistisch, gezien wij ook al lang aan hem zijn gelinkt, er wel degelijk een foto is verschenen op social media, de club een statement naar buiten bracht en toen uiteindelijk BJK pas officieel verkondigde hem binnen te hebben.

Persoonlijk had ik hem zeker een toevoeging gevonden op ons elftal, we hebben al langer een DMF nodig namelijk. Ik volgde hem bij HSV al een tijdje en vond hem daar zeker niet onaardig spelen. Maar niet op deze manier. Dus ik ben blij dat hij niet is gekomen.
We hebben dus nog steeds een versterking nodig op die positie en ik ben blij dat Ersun Yanal dat ook inziet en dat hij versterkingen verlangd op die positie. Hopelijk halen we nog een nuttige versterking binnen voor het verstrijken van de transferdeadline.

En ondanks dat ik wel degelijk denk dat hij wat kan toevoegen aan Bjk, vind ik dat ze hem over betalen (wie niet tegenwoordig in Turkije?)! Hij krijgt namelijk €1,3 miljoen op jaarbasis wat oploopt tot €1,65 miljoen over enkele seizoenen. Daarbuiten krijgt hij nog €10.000 op wedstrijdbasis. Dat betekent dat als hij een gemiddelde van pak 'm beet 40 wedstrijden kan spelen (wat me best aannemelijk lijkt voor een middenvelder bij Bjk), hij €1,7 miljoen krijgt. Tot wel €2,05 miljoen over een aantal jaar. Belachelijk veel voor een versterking van zijn kaliber uiteraard. Maar goed, veel succes bij BJK jongen. De dollars zijn je gegund.

27 januari 2015 om 21:01

tolga cigeci speelt bij herta niet bij hsv

Ik benieuwd hoe hij het gaat doen bij ons. Hoe ik hem ken, was hij een grote talent vroeger maar de laatste jaren ontwikkelde hij zich niet zoals gewenst.

Eerlijk gezegd verwacht ik er niet veel van. Maar ja ik hoop dat hij mij verrast. Ik denk sowieso dat hij de stand-in gaat worden van Atiba en Veli. Het is aan hem om aan te tonen dat hij beter is dan één van die twee.

Het moet geen reet uit maken voor welke club hij is. Dit is niet voor niets een professionele sport. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die scoren tegen hun favoriete club en er ook nog eens bij juichen.

27 januari 2015 om 20:10

Ik geloof je best hoor, maar kun je ook voorbeelden geven van zulke voetballers?

27 januari 2015 om 20:31

Tanju Colak die in het shirt van Fener scoort tegen Galatasaray. Burak die in het shirt van Galatasaray scoort tegen Besiktas zoals clutch al aangaf, en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Is niet zo moeilijk hoor. Zoek maar op internet of check youtube.

27 januari 2015 om 20:33

Emre belözoğlu scorend tegen Fenerbahce

27 januari 2015 om 20:46

Precies die was ik zelf vergeten. Emre ook!

Ik wou Nigel De Jong, maar helaas.. zo blij ben ik met hem niet en ik denk dat hij de verwachtingen niet waar gaat maken.. hij is er ook meer voor de breedte.

Is niet zo een boeiende speler. Ik kijk wel eens af en toe wedstrijden of samenvattingen van Bundesliga. Ik vind deze Tolgay echt niet beter dan een Veli, Atiba of zelfs een Necip Uysal. Laatste tijden zijn die gurbetciler zowiezo niks aan.

27 januari 2015 om 23:20

Necip Uysal? Serieus? Dit kun je niet menen man. Veli en Atiba tot daar aan toe, daar kunnen de meningen over verschillen. Maar Necip heeft niks te zoeken in dat lijstje. Een speler die teert op het feit dat hij uit de eigen jeugdopleiding van BJK komt, maar in 5 jaar geen gram vooruitgang heeft geboekt en bijna een miljoen euro salaris opstrijkt.

27 januari 2015 om 23:33

Ja je hebt gelijk man, Necip is helemaal geen speler voor Besiktas. Wat ik bedoel is dat Tolgay in mijn ogen geen vooruitgang is. Als je vergelijkt met wat Besiktas nu heeft. Daarnaast gaat hij wel heel veel geld krijgen. Ik denk dat je voor deze salaris toch wel iets beters kon vinden. Wij gaan zien wat het gaat worden.

28 januari 2015 om 14:09

In tegenstelling tot Necip is het zeker een vooruitgang. Precies een speler die we misten op het middenveld, hij kan brengen wat we eigenlijk van Necip verwachtten in al die jaren.

Goede aanwinst. Ik heb hem vaak live zien spelen(met name vorig jaar). Toen was hij één van de weinige bij Hsv die een voldoende scoorde.

Zo heeft Besiktas een breder selectie. Goed bezig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas8145
5.Hatayspor6010
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller3619
V. AboubakarAanvaller2615
A. HasićAanvaller82
U. YuvakuranKeeper60
C. TosunAanvaller33
Javi MonteroVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Besiktas.

3 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren