Kameroen scoort direct uit corner; alle resultaten in Groep B hetzelfde

Kameroen en Guinee hebben de punten zaterdagavond gedeeld. Benjamin Moukandjo schoot een hoekschop in één keer binnen en zette de viervoudig winnaar van de Afrika Cup daarmee op voorsprong, maar nog voor rust werd de eindstand bepaald op 1-1. Opvallend: alle vier de wedstrijden in Groep D zijn in 1-1 geëindigd.

/

Kameroen leunde in de eerste minuten op de verdediging, maar zag al gauw dat er veel meer te halen viel en trok dan ook ten aanval. Na goede kansen voor Vincent Aboubakar en Moukandjo kwamen De Ontembare Leeuwen na een klein kwartier spelen op voorsprong: Moukandjo, die tegen Mali ook al scoorde, schoot de bal er vanuit een hoekschop in één keer in. Aurélien Chedjou probeerde het leer nog met zijn hak in het doel te werken, maar trapte in het luchtledige en zag hoe de keeper van Guinee zich vervolgens liet verrassen door de corner. Guinee kon het tempo van de tegenstander lange tijd niet bijbenen, maar ging in de laatste tien minuten van de eerste helft beter spelen.

Nadat Ibrahima Traoré al een goede kans had gemist, tekende hij drie minuten voor rust wel voor de gelijkmaker. De speler van Borussia Mönchengladbach kapte zich op circa achttien meter van het doel vrij en vond met een grondscherend schot de verre hoek: 1-1. In de tweede helft was de grootste kans nog voor Aboubakar, maar hij miste voor open doel en daardoor kwam er dus geen winnaar in het Nuevo Estadio de Malabo. Kameroen, dat nu al wel negen wedstrijden ongeslagen is, neemt het woensdagavond in de derde speelronde op tegen Ivoorkust. Guinee kruist dan de degens met Mali.