Verguisde aanvallers maken einde aan bekerdroom van Koeman

Het bekeravontuur van Southampton is voorbij. De ploeg van Ronald Koeman startte zaterdag goed aan het thuisduel met Crystal Palace, maar the Saints waren niet bestand tegen het reactievermogen van de bezoekers. Het waren nota bene Yaya Sanogo en Marouane Chamakh, twee aanvallers die in Engeland allesbehalve bekend staan om hun scorend vermogen, die een einde maakten aan de bekerdroom van Koeman en consorten.

/

Southampton - Crystal Palace 2-3
Aan doelpunten geen gebrek in het St Mary’s, waar na twintig minuten spelen al viermaal was gescoord. Graziano Pellè maakte uit een corner van James Ward-Prowse een einde aan een reeks van acht wedstrijden zonder doelpunt: 1-0. Twee minuten later tekende Chamakh echter al voor de gelijkmaker: 1-1. Een eigen doelpunt van Scott Dann bracht the Saints weer aan de leiding, maar de bezoekers zorgden nog voor rust voor de ommekeer. Sanogo nam de 2-2 voor zijn rekening en Chamakh maakte vervolgens zijn tweede van de middag. De aanvaller omspeelde Fraser Forster en tekende voor het laatste wapenfeit in het eerste bedrijf.

Na de onderbreking slaagde Southampton er niet in om de achterstand ongedaan te maken. Koeman bracht Matt Targett en Shane Long binnen de lijnen, maar dat sorteerde geen effect. Laatstgenoemde leek na een combinatie met Pellè voor de 3-3 te zorgen, maar Joel Ward was net op tijd met een belangrijke sliding. Crystal Palace bleef goed verdedigen en slaagde erin om de zege over de streep te trekken.

/

Birmingham City - West Bromwich Albion
De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Saido Berahimo en David Cotterill. Het was Victor Anichebe die als eerste op het scorebord verscheen. De aanvaller kreeg de bal van Berahimo en schoot het leer achter Darren Randolph. Anichebe verdubbelde bovendien de voordelige marge van the Baggies, tien minuten later: 0-2. Op slag van rust verzilverde Jonathan Grounds voorbereidend werk van Lloyd Dyer: 1-2. Na de onderbreking werd er niet meer gescoord, ook al verhoogde Birmingham City de de druk op de defensie van WBA. Myhill en Ben Foster, die de geblesseerde Myhill later kwam vervangen, hielden echter stand.