Koploper NEC wordt weggespeeld, Roda JC levert ook wanprestatie

Vrijdag, 16 januari 2015 om

NEC en Roda JC Kerkrade zijn vrijdagavond slecht aan het nieuwe kalenderjaar begonnen. De nederlaag van de Nijmeegse koploper van de Jupiler League bij FC Eindhoven (3-0) heeft echter geen grote gevolgen. Achtervolger Roda JC Kerkrade ging namelijk tegelijkertijd onderuit bij RKC Waalwijk (3-0), waardoor het verschil tussen de nummers een en twee zes punten blijft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie eindigt hoger dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door roda_jc)

Hopelijk voor NEC kunnen ze nu weer de winning mode inzetten

Vooraf weet je al dat het uit tegen Eindhoven ontzettend moeilijk gaat worden. En al helemaal als je ziet hoeveel spelers geblesseerd zijn. Helaas hebben we niet een selectie die zoveel blessures kan opvangen, en je ziet duidelijk vandaag dat we dan enorm aan kwaliteit inleveren. Gelukkig dat onze concurrent dan ook punten laat liggen.

16 januari 2015 om 22:35

Kom op. Ook al zit je met geblesseerde. Je bent gewoon verplicht om te winnen met zo'n begroting.
Ik heb er een hard hoofd in met dit team, mochten ze promoveren.

16 januari 2015 om 22:52

Dus als je begroting groter is, ben je verplicht te winnen? Wat is dat voor onzin. Elk team kan een keer verliezen, dus NEC ook. Anders zou Ajax ook bovenaan moeten staan zonder puntverlies en datzelfde geldt voor alle clubs die de grootste begroting van hun competitie hebben.

17 januari 2015 om 01:32

Eindhoven is gewoon een volwaardige concurrent net zoals psv dat voor ajax is. Dus die 3-0 kan gewoon gebeuren.

17 januari 2015 om 12:24

Inderdaad. Nec heeft een begroting van bijna 8x meer. Dan ben je verplicht te winnen. Ajax is ook gewoon verplicht te winnen van ploegen die een vele lagere begroting hebben. Niks onzin. Pfff wat een instelling

16 januari 2015 om 22:37

Concurent? Die concurent had geluk in het begin dat alles de goede kant opviel. Spelen al het hele seizoen slecht en vandaag was het toppunt.

17 januari 2015 om 00:18

Inderdaad Roda stelt teleur dit seizoen....had meer van ze verwacht toen het seizoen nog moest beginnen. Ergens zou je denken dat ze inmiddels wakker zijn, maar eigenlijk gebeurt precies wat ik zelf toch voorspelde.....dat het alleen maar erger zal worden en zie hier de eerste wedstrijd in 2015.

Er schijnt toch echt iets mis te zijn daar in zuid Limburg. Als ze niet oppassen lukt het Roda niet eens om direct weer te promoveren.

17 januari 2015 om 20:24

Trost moet gewoon de eer aan zichzelf houden en opstappen. Hele aardige kerel hoor, maar met angsthazenvoetbal en "alle ballen op Frank" ga je niet promoveren. Vorig seizoen waren Vrede en Plum 2 wedstrijden degenen die het voor het zeggen hadden en dat waren ook meteen de 2 beste wedstrijden van het seizoen. Ik ben er van overtuigd dat wij niks slechter zijn dan de nummer 16 en 17 van de Eredivisie.

17 januari 2015 om 00:15

Ik zei bij aanvang van de winterstop al dat Roda JC zeker niet onze grootste concurent gaat worden. Dat zal Eindhoven worden, gelukkig hadden ze op dat moment al 10 punten achterstond.
Nu helaas nog maar 7 en NEC moet gewoon volop aan de bak. Onze concurrent laat dus geen punten liggen maar pakt er 3 op NEC zelf.

17 januari 2015 om 15:06

nec en roda horen niet eens in de eredivisie als ze tegen eindhoven en rkc al kansloos verliezen. Nee dan is dordrecht, excelsior, willem II leuker om te zien. Wat een middelmaat in nijmegen en kerkrade zeg, jeetje...

RKC - Roda 3-0
Dag alle toto's

16 januari 2015 om 22:49

Ja een vriend van mij ook al haha

Wedstrijd van Sparta gestaakt zag ik. Weet iemand waarom?

16 januari 2015 om 22:20

Lichtuitval

16 januari 2015 om 22:21

Het licht viel uit.

16 januari 2015 om 22:31

Uitvallen van het licht.

Wat een wanprestatie van Roda. Hoor nu al geluiden dat Trost weg moet?! Kan het me niet voorstellen dat ze alweer een afkoopsom moeten betalen.

16 januari 2015 om 22:23

Hij gaat Sws niet weg. Met deze selectie kan je niet veel beter. Maar 3-0 is wel een wanprestatie

16 januari 2015 om 22:29

dan zet plum en vrede maar eens voor de groep , dan zul je eens zien dat het beter gaat . trost heeft alleen bij mvv eventjes goed gepresteerd daarna niet meer . trost krijgt dat niet aan het draaien . als hij een "roda hart "heeft ziet hij dat zelf ook en doet hij een stap terug . er gaat wat gebeuren want het voortbestaan van roda staat op het spel .

17 januari 2015 om 01:49

Als je een Roda hart hebt ga je niet weg oelewapper dan ga je juist door.

17 januari 2015 om 10:22

oelewapper ? het is al het hele seizoen niks en het wordt ook niks met trost . ik heb dit seizoen misschien 1 max 2 fatsoenlijke wedstrijden gezien . ze hadden hem nooit moeten halen , was bij vvv ook al 3 x niks .

Sterke wedstrijd van Eindhoven.
Hele belangrijke punten voor het kampioenschap nu NEC en Roda punten laten liggen

17 januari 2015 om 00:18

Eindhoven gaat inderdaad zeker nog meedoen voor de titel schat ik in. Grootste concurrent voor NEC als je het mij vraagt.

17 januari 2015 om 00:35

Echt heel knap wat Eindhoven presteert als je naar het budget kijkt. Hebben gewoon goed ingekocht deze zomer, jonge jongens als Sleegers en vd Boomen doen het prima.

Weet iemand waarom Roda jc en Arnold Hendriks maar steeds zo geheimzinnig over eventuele versterkingen doen.waarom accepteeerd roda jc de voowaarden van Hendriks niet. Zo gaat het toch ook niet verder.dit is een zinkend schip, ziet het bestuur dit niet dan,vertel gewoon de waarheid daar heb ik als seizoenkaart houder toch wel recht op. anders is dit mijn laatste seizoenkaart na 35 jaar.

16 januari 2015 om 22:39

Als Roda niet promoveert, ben ik bang dat het sowieso geen seizoenskaart meer wordt.

16 januari 2015 om 22:44

daar zijn de belangen een beetje te groot voor . maar ik zie wel dan de komende jaren een rol in de marge .

16 januari 2015 om 22:45

het heeft niks met de spelers te maken , ook al haal je 1 of 2 nieuwe spelers , voordat die het systeem eigen zijn ben je alweer weken verder . er is 1 probleem en dat is trost .

16 januari 2015 om 23:09

Ik vermoed haast dat Hendriks dan aandelen wilt in die spelers, of meer te zeggen wilt hebben binnen de club. En dat wilt het bestuur waarschijnlijk niet.
Oja ik ben uit de buurt, weet er dus een klein beetje vanaf. Dus ik lul niet zomaar wat

17 januari 2015 om 00:18

@johny
De reden is heel simpel, alleen Hendriks is beter in het manipulere van de media. Wat Hendriks WIL en wat ie Zegt lijken kleine verschillen, maar het komt neer op punten voor 1ste/2de categorie. Met de plannen van Hendriks zoals 2 jaar geleden had Roda nu haar licentie in moeten leveren.

17 januari 2015 om 01:42

Johny, dat is heel simpel. Als Roda de voorwaarden van Hendriks accepteert (een nieuwe lening), dan is Roda failliet. Roda heeft al veel te veel leningen uit staan (er staan te weinig inkomsten en eigen vermogen tegenover) en als Roda die nieuwe lening zou accepteren, dan kan de Knvb niets anders meer doen dan de proflicentie intrekken, aangezien er niet meer aan de voorwaarden voldaan wordt.roda heeft dit al eens zeer duidelijk gemaakt.

Sleegers speelde weer een sterke wedstrijd hij verdient volgend jaar een eerlijke kans bij Feyenoord.

16 januari 2015 om 22:44

Ik hoop het ook al heeft hij als 10 wel heel veel concurrentie.
Toornstra, Karsdorp, Immers, Schuurman en Vilhena kunnen daar ook allemaal spelen.

Heeft iemand naar de wedstrijd van jong ajax gekeken? Zoja, hoe speelde Zivkovic?

Lekker Fortuna! Kaya laat wederom zien dat hij moeiteloos meekan in de Eredivisie. Is niet minder dan Telgenkamp of Ten Rouwelaar! Nu op naar Roda

Aan de ene kant wel een beschamende nederlaag. Dat je 5 tot 6 basisspelers mist is natuurlijk nooit handig, maar dan nog.... Je kan tenminste een plan hebben en strijd tonen. Want met die twee facetten had je hier best een puntje weg kunnen halen en dan was je spekkoper geweest. Nu daar geen sprake van was heb je volledig terecht op je donder gehad. Het was gewoon helemaal niks. Eindhoven speelde daarnaast ook gewoon sterk. Vooral de ogen niet sluiten voor de verbeterpunten van vandaag, en dat zijn er nogal wat.

Aan de andere kant, was dit meteen de lastigste (uit)wedstrijd die NEC nog had. Je mist gewoon ontzettend kwaliteit door blessures en die vervloekte Azië Cup en behoudt je het gat met 6 punten op Roda. Baas boven baas zullen we maar zeggen, ondergrens van Roda ligt toch aanmerkelijk lager dan die van NEC gelukkig.

Verder weer een ronde dichter bij de titel, alleen totaal niet op de manier waarop ik gehoopt had.

17 januari 2015 om 00:22

Dit jaar is Nec, behalve supporters, gewoon groter dan Roda en voorlopig zijn de prestaties daar ook naar. NEC hoort gewoon kampioen te worden en Roda tweede. Iedere ander resultaat zou schandalig zijn en een compliment voor de verassende club

17 januari 2015 om 14:25

Je bedoeld supportersaantallen. Daarbij is het uitvak voor NEC supporters bijna overal uitverkocht.

Leuk om te zien dat Achilles steeds beter gaat doen in de Jupiler ze worden steeds meer een Jupiler club

Het lijkt er op dat Achilles langzaam maar zeker wat beter begint te draaien. Het puntenverschil is minimaal, maar nu toch een mooie 14e plek.

Eindelijk kunnen we weer eens 3 punten bij schrijven. We hebben redelijk goed gespeeld en Roda heeft in de 2de helft geen kans gehad. Hopelijk kunnen we deze lijn door trekken.

Belachelijk dat mensen roepen dat Trost weg moet. Hetzelfde liedje als vorig jaar met Brood, en achteraf begreep opeens niemand er iets van. Geef iemand gewoon de tijd, met de selectie en begroting sta je gewoon waar je nu moet staan.

17 januari 2015 om 00:20

Brood was gewoon terecht, Hij presteerde 1,5 jaar helemaal niks behalve 2x tegen Psv. Dat echter de vervanging ver ondermaats was met een onervaren trainer is schandalig. Dat doet echter niks af aan de wanprestaties van Brood

17 januari 2015 om 01:03

Wat een onzin. Brood had te maken maar een matige selectie, maar desondanks had bij volop zicht op rechtstreekse handhaving. Het bestuur van Roda JC vond echter dat men moest meedoen voor Europees voetbal, wat totaal niet realistisch was.

17 januari 2015 om 10:26

brood heeft helemaal , maar dan ook helemaal niks gepresteerd in kerkrade . volkomen terecht dat hij daar is weggetrapt.

17 januari 2015 om 14:26

Ja gelukkig deed Tomasson het een stuk beter!

17 januari 2015 om 15:04

ik kan me natuurlijk vergissen maar hij heeft het toch over brood of zie ik het weer verkeerd ?

18 januari 2015 om 01:41

Brood kreeg z'n gewenste spelers en nog was het niks. Je kan wel blijven aanklooien, maar de maat is op een gegeven moment gewoon vol. Maar het is altijd makkelijk achteraf praten, was Tomasson een succes dan had je niemand gehoord.

Poeh, Eindhoven speelde echt goed voetbal. NEC heeft daar niets tegenover gesteld, niet voetballend en al helemaal niet qua strijdlust. Snel herpakken thuis tegen Rkc!

17 januari 2015 om 01:02

Echte fan?

17 januari 2015 om 01:03

Spelen namelijk in Waalwijk. NEC - RKC iets met. 1-0? Ars?

17 januari 2015 om 01:45

Die wedstrijd kan ik me nog herinneren ja. Wat was dat toen een dramatisch slechte wedstrijd.

Gewoon terecht dat RKC gewonnen heeft. Roda JC had weinig in te brengen. Alleen 1e helft een kwartiertje voor rust, maar zelfs daar had RKC de betere kansen. Roda JC levert dus geen wanprestatie maar zijn gewoon terecht met 0 punten naar huis gegaan.

17 januari 2015 om 01:31

Als je als nummer twee niets in te brengen hebt tegen de nummer laatst lever je dus een wanprestatie.

Oh ja, aan deze knip en plak site. RKC heeft niet gewisseld? Mossel geblesseerd, Najah hele wedstrijd en Maria speelde in blessuretijd perfect?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

10 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2019- NAC Breda
2015-2018 PSV
2014-2015 NEC
2012-2013 Roda JC Kerkrade
2008-2012 RKC Waalwijk

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren