De Jong grootverdiener in Eredivisie; PSV troeft Feyenoord en Ajax af

Vrijdag, 16 januari 2015 om

In de top honderd van best verdienende Nederlandse spelers van 2014 staan liefst negen spelers die momenteel onder contract staan bij PSV. Daarmee voeren de Eindhovenaren de ranglijst van de Nederlandse clubs aan: Feyenoord heeft acht spelers in de top honderd staan, Ajax zeven. Dat valt te lezen in het magazine De 100 bestbetaalde voetballers van Nederland, dat vanaf vrijdag te koop is.

/

Luuk de Jong was volgens het onderzoek van het tijdschrift de bestverdienende speler uit de Eredivisie in het afgelopen kalenderjaar. De schatting is dat de aanvaller in 2014 zo'n 2.550.000 euro bruto opstreek. De Jong speelde in de eerste helft van het afgelopen kalenderjaar nog voor Newcastle United, dat de aanvaller huurde van Borussia Mönchengladbach. Bij PSV staat hij voor ongeveer 1,4 miljoen euro bruto op de loonlijst.

De hooggeplaatste Feyenoorder op de lijst is Karim El Ahmadi met 1,85 miljoen euro bruto, de eerste Ajacied die we terugvinden is Jasper Cillessen, met 1,1 miljoen euro. Cillessen heeft dat mede te danken aan de WK-premie van enkele tonnen euro's, die de andere internationals ook kregen. El Ahmadi speelde vorig seizoen nog voor Aston Villa en verdiende daar beduidend beter dan bij Feyenoord.

In totaal haalden 28 eredivisiespelers de top honderd van bestverdienende sporters van 2014; de overige 72 namen spelen dus in het buitenland. Robin van Persie voert de ranglijst aan.

Met dank aan NUsportGerelateerd

87 reacties (laatste reactie door sjaakspreeuw)

Zegt niet zo heel veel, als de halve jaarsalarissen van de andere clubs meetellen, aangezien PSV twee spelers heeft aangetrokken die veel verdienden bij hun vorige club (guardado en de Jong)..

16 januari 2015 om 07:19

@ Sjeikerd

Desondanks meen ik me te herinneren, correct me if I am wrong. Dat PSV heel duidelijk naar buiten toe gemeld had dat ze een salarisplafond van maximaal 1 miljoen per jaar hadden. Volgens deze berichten verdient Luuk de Jong bij PSV 1.4 miljoen per jaar. Is maar een overschrijding van 40%. Aparte manier van werken naar mijn idee.

Weet iemand hoeveel El Ahmadi krijgt bij Feyenoord? Die is achteruitgegaan is salaris maar ik neem aan dat hij alsnog rond de 1 miljoen bruto verdient?

16 januari 2015 om 07:24

@D-Bergkamp, zal wel iets van wedstrijdpremies/bonussen bij zitten.

16 januari 2015 om 07:27

@ Bootsjungen

Allereerst zijn er nog vrijwel geen bonussen uitgekeerd. DIe worden normaliter uitgekeerd aan het einde van het seizoen aan de hand van de prestaties. Tenslotte moet er voor een bonus eerst gepresteerd worden. Jij wilt beweren dat Luuk de Jong op basis van afgelopen half jaar al 400.000 euro aan bonussen krijgt uitgekeerd aan het einde van het seizoen? Feitelijk gezien mogelijk, realistisch gezien ongeloofwaardig.

Zeker als je bedenkt dat het nieuwsbericht bij andere spelers netjes vermeld dat er bonussen in mee verwerkt zijn.

16 januari 2015 om 07:32

Zou misschien tekengeld meegenomen zijn?

16 januari 2015 om 07:32

@D-Bergkamp, 4 ton is inderdaad veel; maar ik denk wel dat Brands en Gerbrands hier wel een regeling voor hebben getroffen.

Edit: typ fout.

16 januari 2015 om 07:45

Je hebt salaris en premie voor elk doelpunt en zelfs elke wedstrijd die je speelt, dus hij kan best 10.000per goal krijgen dat is al 2ton, alle competities gerekend en dan nog 5.000 om opgesteld te zijn dat is 185.000 (gerekend over de 17 competitie wedstrijden) dan heb je nog premies voor elke gewonnen europese wedstrijd en voor het doorkomen van de groepsfase, dat het misschien nog niet is uitgekeerd betekend niet dat hij het niet al verdiend heeft. De bedragen zijn schattingen van hoe hij toch aan 400k premies komt en psv heeft net als bij schaars een deel van het loon meegenomen door een lagere transfersom te betalen aan de club en dan een deel ook aan spelers loon in 1x als tekenbonus te geven

16 januari 2015 om 07:55

@ Luchini

Je hoeft niet uit te leggen hoe het bonus en premie systeem werkt. Allereerst word er bij Cillessen netjes vermeld dat er bonussen in verwerkt zitten vanwege het WK en bij Luuk de Jong niet. Dat is punt 1 waarom ik twijfel dat hij onder de 1 miljoen bruto zit.

Maar als PSV onder het salarisplafond wilde blijven zitten heeft Luuk de Jong een bonus systeem dat hem 400.000 euro per jaar geeft. Even ter vergelijking aangezien hij ook genoemd word in het nieuwsbericht. Cillessen heeft bij Ajax +/- 2750.000 euro gekregen aan bonus wegens behalen kampioenschap (cl), wedstrijd premie en bonus. Daarnaast heeft hij ongeveer 100.000 euro gehad vanwege de WK activiteiten. Oftewel kampioen, WK, CL wedstrijden en nog geen bonus van 400.000 euro.

Als iemand dan mij wilt vertellen dat Luuk de Jong 400.000 euro aan bonus heeft gekregen op basis van een half seizoen, zonder (voorlopig) prestaties o.i.d. Bonussen worden namelijk aan het einde van het seizoen uitgekeerd, dan kan je namelijk de daadwerkelijke prestaties beoordelen.

Vervolgens begin je over lagere transfersom om mee te geven als salaris. Dit word niet vermeld aangezien die eenmalige uitbetalingen zijn. Het salaris dat vermeld is is exclusief een teken bedrag. Desondanks zou een tekengeld bonus dit bedrag alleen maar absurder maken.

Mijn conclusie: Luuk de Jong zit boven het salarisplafond. Naar mijn idee niet te verantwoorden voor een speler als Luuk de Jong.

16 januari 2015 om 07:58

@d-bergkamp, klopt PSV heeft een salaris platform van 1mil maar voor sommige spelers hebben ze een uitzondering gemaakt. Zoals bijvoorbeeld Depay omdat psv hem niet wouden verkopen en als "dank" voor het bijteken van 1 jaar is hij erover heen gegaan. Volgens mij ook bii Wijnaldum en 2jjaar geleden was dat ook bij Van Bommel

16 januari 2015 om 08:02

@ D-Bergkamp

Je conclusie is wat voorbarig, je neemt zelf tekengeld namelijk helemaal niet mee.

16 januari 2015 om 08:06

@ Prithender

Tekengeld is geen salaris en dat word in dit onderzoek ook niet meegenomen! Tekengeld is geen bonus, geen salaris en geen prestatie gerichte uitkering. Dit word niet meegenomen in een onderzoek naar salaris. Maar nogmaals, zelfs als Luuk de Jong tekengeld heeft gekregen slaat de balans alleen maar slechter door. Dat betekent namelijk dat zijn transfersom geen 5,5 maar ???? miljoen euro was.

16 januari 2015 om 08:10

@ Markbakel

Ik snap dat ze uitzonderingen maken. En ik begrijp dat je ene uitzondering maakt voor een talent als Depay die bij elke topclub op de scoutingsradar staat na een goed Wk en een goed seizoen. Maar de grote vraag is of je zo een uitzondering wilt maken en of je hem zo vaak wilt maken? Luuk de Jong is de 3e persoon binnen de selectie boven het salaris plafond. Hoe serieus kan je het salaris plafond dan nemen? EN in hoeverre is het op een gegeven moment een uitzondering?

Daarnaast moet je de vraag stellen (naar mijn idee) of Luuk de Jong een exceptioneel salaris hoort te krijgen boven het salaris plafond. Met alle respect voor Luuk de Jong. Maar het is een vrij beperkte spits die gefaald heeft in zowel Duitsland als Engeland. Geen exceptioneel talent, geen wereldberoemde speler, geen oude ervaren vedette (zoals Bommel). Maar gewoon een spits die alleen bij FC Twente 1 goed seizoen heeft gekend.

Als dat de standaard is voor exceptioneel en het overschrijden van je salaris plafond waard is. Dan is het slecht gesteld in Eindhoven naar mijn idee.

16 januari 2015 om 08:12

Waar valt tekengeld volgens jou onder dan?

16 januari 2015 om 08:13

Kan ook 1 miljoen netto zijn terwijl er in de tekst stond 1.4 miljoen bruto

16 januari 2015 om 08:15

Wedstrijdpremies en amdere onzin laat dat bedrag dan ook heel erg stijgen.

16 januari 2015 om 08:23

@ Prithender

Tekengeld valt onder:
- "de niet periodieke vergoedingen die de club aan de speler toekent in verband met de ondertekening van de arbeidsovereenkomst"

Wanneer mag je het woord teken geld gebruiken:
- "er bij de toekenning en uitbetaling sprake moet zijn van een eenmalig karakter van de vergoeding"
- "de toekenning moet in verband staan met de ondertekening van een contract"

En zeker de laatste voorwaarde is heel erg belangrijk. Die verteld ons namelijk dat het niet aan het salaris gezien mag worden maar als een eenmalige vergoeding omtrent het signeren van het contract. Feitelijk gezien: Geen salaris.

Wat mag je dan wel bij salaris meerekenen?
- Wedstrijd premies
- doelpunten premies
- prestatie premies

Deze zijn terug te voeren op resultaten waar daadwerkelijk aan deelgenomen is en verklaarbaar zijn.

16 januari 2015 om 10:15

Wedstrijdpremies?

16 januari 2015 om 11:18

Er staat in de tekst ook duidelijk dat het om een schatting gaat en om bruto bedragen dus je weet niet of dit wel klopt en waar is die schatting op gebasseerd?

16 januari 2015 om 11:31

Misschien is het salarisplafond 1 miljoen netto, De Jong krijgt van PSV 1.4 miljoen bruto?

16 januari 2015 om 13:42

1 miljoen netto !! 1, 4 miljoen bruto is ongeveer 1 miljoen netto. wijnaldum verdient 1.6 miljoen bruto die heeft iets meer dan een miljoen. wat overigens zwaar verdient is !!

16 januari 2015 om 13:52

@ Bshvn

Salarissen worden altijd bruto uitbetaald maar je stelt een netto salarisplafond in? Dat zou tegen alle logische bedrijfsvoeringen in gaan aangezien de club daadwerkelijk het bruto salaris moet betalen. In geheel europa is de standaard bruto salaris vanwege de belastingen. Maar PSV zou met het salaris plafond 1 miljoen netto instellen? Juist.

16 januari 2015 om 14:25

Dat geld van de Jong kan onmogelijk onder het kopje salaris worden geschaald. Dat hij dat geld heeft gekregen zou best kunnen maar dat zou prima via tekengeld kunnen toch? Als reclames ook worden meegerekend zoals ergens ander werd gemeld met dat onderzoek. PSV mag van de gemeente namelijk niet meer dan 1 miljoen aan salaris bieden, dat is afgesproken met de verkoop van de grond. Er zal dus ander soort financiele constructie zijn bedacht.

16 januari 2015 om 18:02

D-bergkamp. Je moet ook bedenken dat iemand als de Jong hiervoor veel meer vediende. Dan kun je wel mooi gaan zeggen dat ie niet goed genoeg is om een uitzondering op het salarisplafond te zijn. Maar anders komt hij natuurlijk niet. Het tekengeld zit hier overgins gewoon bij en dat was heel wat. Dus hij zit gewoon binnen het plafond.

17 januari 2015 om 04:31

Waar is ooit het woord salaris in de mond genomen? Best verdienende, niet beste salarissen. Of is tekengeld niet verdiend?

16 januari 2015 om 08:12

Guardado is geloof ik geen Nederlander. De Jong en de 8 andere psvers in deze lijst dus wel.

Is een beetje vertekend omdat de jong eerste half jaar natuurlijk newcastle salaris kreeg

De Jong voor 1,4 miljoen per jaar op de loonlijst bij PSV? hadden zij niet een salarisplafond van 1 miljoen? Weet iemand daar hier meer over? Zou het raar vinden als ze daar voor de Jong een uitzondering op hebben gemaakt

16 januari 2015 om 07:17

Dan is het salarisplafond waarschijnlijk 1 miljoen netto he

16 januari 2015 om 07:19

@ Sjeikerd

Salaris word altijd bruto berekend en bekend gemaakt. Dus waarom zou je dan een salarisplafond instellen die netto is? Dat snijd totaal geen hout.

16 januari 2015 om 07:28

@D-Bergkamp,

Dat wist ik niet zeker, was een aanname omdat ik niet zou denken dat PSV het zou overschrijden, misschien zijn de wedstrijdbonussen of het tekengeld erbij inbegrepen.

16 januari 2015 om 07:28

Snijdt. Zoal veel clubs kan PSV voor De Jong een uitzondering hebben gemaakt op het geldende plafond. Kan toch?

16 januari 2015 om 07:47

@ Fan123

Zoals zo veel clubs? Op welke clubs doel je dan precies als ik vragen mag?

16 januari 2015 om 08:05

Kan zijn dat Nederlandse salarissen bruto bekend worden genaakt, maar de buitenlandse salarissen zijn volgens mij allemaal netto bedragen... En dan nog, prima als PSV boven hun eigen salarisnorm is gaan zitten. Je kunt van De Jong niet verwachten dat hij 60% inlevert toch?

16 januari 2015 om 08:29

@ Sanmarcos

Ook in het buitenland moet er belasting betaald worden. De bedragen die verteld worden rondom Messi en Ronaldo zijn ook bruto bedragen. Vervolgens leveren ze ongeveer de helft in en houd je hun netto salaris over. Daarom hebben sommige clubs een heel groot voordeel ten opzichte van andere clubs. De belastingwetten zijn namelijk in elk land anders.

ZO heeft bijvoorbeeld Frankrijk een super tax van 75% over hoge salarissen. In Nederland is de hoogste belastingschaal 52%. In Monaco zijn salarissen belastingvrij. Dit geld niet voor AS Monaco aangezien die in de Franse competitie spelen.

Het salaris van een speler is altijd bruto, en aan de hand van de belasting schijven van een bepaald land kan je bepalen wat het netto salaris is.

Een toevoeging daartoe. Messi en Ronaldo hebben ook deals met bijvoorbeeld Adidas en krijgen daarvoor ook vergoedingen. Ze werken allebei in Spanje en gelden dus volgens de Spaanse belasting wetten. Iemand die meerdere nationaliteiten en woonplaatsen heeft kan hier weer meer mee spelen.

16 januari 2015 om 09:23

@ D-Bergkamp.
Het is inderdaad zo dat in Nederland de hoogste belastingschaal 52% is, voor profvoetballers wordt hier echter een uitzondering voor gemaakt. Het percentage voor hun bedraagt ongeveer 35%.

Dit zou betekenen dat het netto loon ongeveer 1 miljoen euro bedraagt.
Daarnaast heb ik nog een artikel gevonden van 26 november 2014 waarin staat dat het loon van de jong precies binnen het salarishuis van PSV past, maar dat er op andere manieren er voor gezorgd is dat het voor hem financieel aantrekkelijk is.

http://www.soccernews.nl/news/287901/psv_compensee...

16 januari 2015 om 14:41

De salarissen van Messi en Ronaldo, die iedereen kent zo rond de 16-17-18 mln, zijn toch echt netto zoals ze in de media worden genoemd

16 januari 2015 om 23:21

Je vragen en antwoorden zijn in dit draadje volledig en bijna allemaal perfect. 1 foutje; Monaco betaalt geen 75% belasting zoals de rest van Frankrijk. Fiscaal zijn ze daar niet toe verplicht.

De franse bond wilde ze laten verplaatsen naar Frankrijk maar dit hebben ze door éénmalig 50 mil te betalen voorkomen.

Bron: vz .nl en dan /doc.asp?uid=205952

16 januari 2015 om 07:21

1.4 mln bruto

16 januari 2015 om 07:26

Misschien is het salarisplafond zonder premies?

16 januari 2015 om 07:38

Zoals hierboven al aangegeven. Dit gaat over de salarissen van 2014. De Jong speelt pas sinds halverwege dit jaar bij PSV, dus zijn salaris bij Bmg/newcastle zal hierin ook meegeteld zijn.

16 januari 2015 om 07:55

@ Jesseessej

En als je de tekst leest meld het nieuwsbericht netjes het salaris van Gladbach en het salaris van PSV apart. Even lezen aub voordat je een ander corrigeert.

16 januari 2015 om 07:35

In dit artikel: http://www.tubantia.nl/sport/sport-regionaal/ruiz-...
wordt vermeld dat PSV inderdaad een salarisplafond heeft van 1 miljoen.
Maar er staat ook: "in exceptionele gevallen zou PSV een uitzondering kunnen maken, is in 2011 ook gecommuniceerd. "

De Jong is dus een exceptioneel geval als ik het zo mag interpreteren.

16 januari 2015 om 07:39

Lees jij een Twentse krant? Tubantia is nml een Twentse courant!

16 januari 2015 om 07:46

Nee ik heb het opgezocht want ik vroeg me ook af waarom De Jong boven het plafond kon zitten.

Maar blijkbaar zijn er enkele uitzonderingen mogelijk volgensde Tubantie =)

16 januari 2015 om 07:58

Klopt johnny, het is algemeen bekend dat PSV een salarishuis heeft met rond de 1milj bruto als plafond. Echter, staat het PSV vrij om in exceptionele gevallen daar vanaf te wijken, gebeurde ook bijv bij Mark v Bommel.

16 januari 2015 om 07:58

@ Johnnyypsv

Dat is het enige dat ik me ook in kan denken. De grote vraag die ik mezelf dan stel is het volgende: is Luuk de Jong een exceptioneel geval waard? Volgens PSV schijnbaar wel. Maar persoonlijk denk ik dat ze te gemakkelijk het salaris plafond hebben gebroken. Het is namelijk niet zo dat Luuk de Jong een exceptioneel talent is.

Als je (bij wijze van spreken) een speler als Jese (real Madrid) kan kopen en daarvoor over je salaris plafond heen gaat. Dan is er sprake van een exceptioneel talent en een exceptioneel geval. Of als je een Nastasic kan huren van Manchester City met optie tot koop.

Maar is Luuk de Jong een exceptioneel geval? Persoonlijk zou ik mijn salaris plafond niet voor zo iemand willen breken.

16 januari 2015 om 08:06

@ D-Bergkamp

Maar jouw persoonlijke mening doet er voor de beleidsbepalers bij PSV niet zoveel toe he? Als zij de Jong het waard vinden boven hun eigen salarisplafond uit te gaan, dan zullen ze daar alle redenen voor hebben.

Jij weet blijkbaar erg goed het verschil tussen een exceptioneel talent en iemand die dat niet is. Kun je de criteria hier eens uiteen zetten? Ben namelijk wel erg benieuwd...

16 januari 2015 om 08:15

@ Prithender

Tussen een exceptioneel talent en iemand die het niet is. Het verschil? Er zijn geen duidelijke lijnen aangezien iedereen daar een andere mening over heeft. Maar onder exceptionele talenten schaar ik geen Luuk de Jong.

Daar schaar ik mensen als Jese, Nastasic, Marquinhos etc onder. Mensen die hebben laten zien op een hoog niveau te kunnen presteren bij een grote club. Voor eredivisie clubs zijn zulk soort spelers niet haalbaar. Voor de eredvisie denk ik aan andere spelers.

- Depay schaar ik onder exceptionele talenten gezien zijn stabiliteit vorig seizoen en zijn goede WK. Maar wederom, er zijn geen richtlijnen omtrent exceptioneel behalve een eigen mening.
- Van Bommel, deze was zo ongelofelijk ervaren op alle fronten
- Klaassen, al 2 seizoenen de meest constante speler van Ajax
- Clasie, de beste man aan Feyenoord kant zijnde.
Voor zulk soort spelers kan ik een overschrijding van het salarishuis begrijpen. Of ze zijn qua talent heel groot met een grote kans (geen garantie) op een leuke transfersom. Of heel ervaren en uitzonderingsgevallen als van Bommel.

Desondanks kan ik, met mijn eigen mening, wel onderbouwen waarom ik Luuk de Jong geen exceptioneel talent vind. Iemand die bij Gladbach en bij Newcastle volledig gefaald heeft is geen exceptioneel talent in mijn ogen. Iemand die 1 seizoen bij Twente goed gepresteerd heeft en voor de rest weinig.

Zo een speler, dat is in mijn ogen geen exceptioneel talent.

16 januari 2015 om 08:19

Nee je hebt groot gelijk! Echter, PSV mistte een échte spits. De Jong wilde graag en PSV had iemad nodig die zich in de Eredivisie had bewezen.
Ja, ik begrijp dat PSV daar best een uitzondering voor wilt maken. Stel je voor dat ze weer zo'n Matavz hadden gekocht die het nét niet is.

Gelukkig draait De Jong nu goed!

@prithender
niet zo provoceren richting D-Bergkamp.. nergens voor nodig. Hij geeft gewoon zjin mening

16 januari 2015 om 09:02

Sorry maar wat is er provocerend aan de reactie van Prithender?? Dhr. Bergkamp loopt hier meerdere keren te verkondigen dat hij zijn vraagtekens zet bij het salaris van de Jong. Volgens mij wordt hem dan gewoon gevraagd waarom ? (waarop op D-bergkamp overigens een uitstekende onderbouwing geeft).

On: Ik zou graag willen weten hoe men aan deze cijfers komt? Er wordt nu alleen een bedrag genoemd. Maar in dit bedrag kunnen natuurlijk allerlei variabelen verwerkt zijn.
Er werd eerder gezegd dat de bonussen nog niet zijn verrekend. Maar het kan toch wel zo zijn dat het magazine de kennis in pacht heeft wat de bonusregeling van de Jong is en deze al in zijn salaris hebben berekend?
Daarom zou ik graag de informatie willen lezen hoe ze aan deze bedragen komen.

Mocht PSV inderdaad een uitzondering hebben gemaakt door de Jong meer dan salaris plafond te laten verdienen dan vind ik dit wel een gokje van Psv.
Maar gelukkig heeft dit "gokje" tot nu toe goed uitgepakt.

16 januari 2015 om 09:19

het kwam op mij wat provocerend over zoals hij zegt: "jij weet blijkbaar erg goed het verschil tussen een exceptioneel talent en iemand die dat niet is"
maarja misschien wat overtrokken gereageerd door mij.

On:
Verder zou ik net als zoals je aangeeft graag die cijfers inderdaad wel willen zien.
Die bonussen etc. De berekening kan inderdaad aangeven wat het maximale bedrag is als PSV bijvoorbeeld kampioen wordt.

Je hebt in het opzicht van 'gokje' wel gelijk. De Jong was niet zo in vorm als dat hij bij Twente was. Gelukkig nu weer wel en heeft PSV uiteindelijk een goede keuze gemaakt.

16 januari 2015 om 09:27

@ Begaaierd

of het provocerend was van Prithender en of het zo bedoeld was. Dat is altijd lastig te zien aangezien er geen intonatie in een geschreven bericht gegeven kan worden. Mist je met smiles gaat werken natuurlijk.

En hoe ze aan de bedragen komen is inderdaad een aardig belangrijk gegeven. Desondanks kan je met enige naar mijn idee logische redenatie wel aardig de conclusie trekken dat Luuk de Jong boven het salaris plafond zit. Iets waar ik al voetbalvolger mijn twijfel bij zou zetten. Het is namelijk een duur gokje met een transfersom van 5,5 miljoen en een salaris van 7 miljoen over 5 jaar tijd. Een gokje van 12,5 miljoen.

Dat PSV hun salarishuis heeft gebroken voor een Depay of een van Bommel is logische en te verantwoorden. Maar als het salarishuis gebroken word voor "huis tuin en keukenvoetballers" (tussen haakjes) a la Luuk de Jong dan zou ik me toch eens achter de oren krabben. Dat kan naar mijn idee nooit de bedoeling zijn geweest van exceptioneel je salarisplafond breken.

Zeker niet als je bedenkt dat er 3 spelers in de selectie boven het salaris plafond zitten.hoe serieus is het salarisplafond dan?

16 januari 2015 om 09:44

Ik ben het helemaal met je eens, mocht PSV de Jong echt 1,4 miljoen per jaar betalen excl. bonussen.

Maar nogmaals, ik zou graag willen weten hoe ze tot dit bedrag zijn gekomen. Welke variabelen worden hier eventueel in berekend. Misschien reclame inkomsten, bonussen, tekengeld ect.

edit: Ik ben eens gaan googlen om er achter komen hoe deze cijfers tot stand zijn gekomen. Helaas heb ik de daadwerkelijke bron nog niet gevonden. En bijna alle Voetbal websites hebben hetzelfde stukje tekst. Echter vond ik op nu.nl een kleine toevoeging op dit stukje;

"De aanvalsleider van PSV verdiende het afgelopen jaar 2.550.000 euro bruto, zo schatte het magazine. In de eerste zes maanden stond hij nog onder contract bij Borussia Mönchengladbach.

Bij de ontbinding van deze verbintenis kreeg De Jong een jaarsalaris mee, welke wordt uitgesmeerd over drie jaar. In Eindhoven staat de spits voor ongeveer 1,4 miljoen euro bruto op de loonlijst."

Vooral het laatste stukje in de eerste zin vind ik opmerkelijk. Dus het magazine schat zo maar iets in? Op basis van wat? Hebben zij de cijfers van Borussia ontvangen waarin staat wat hij verdiend?
Allemaal erg plausibel dus.

edit 2: Helaas niets kunnen vinden over de tot het stand komen van deze cijfers. Echter wel een andere info bron gevonden;

" Technisch manager van PSV Marcel Brands benadrukt in Voetbal International dat Luuk de Jong niet meer verdient dan het salarishuis van de club toestaat. "zijn salaris past precies binnen ons salarishuis", stelt de beleidsbepaler.

Om De Jong toch naar Eindhoven te lokken heeft PSV andere manieren moeten verzinnen om de spits, buiten zijn reguliere salaris om, financieel tegemoet te komen. "dat klopt. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Tekengeld bijvoorbeeld. Of een gedeelte van een toekomstige transfersom. Zulke dingen moet je soms doen in uitzonderlijke gevallen. En wij vonden Luuk een uitzondering", zegt Brands."

16 januari 2015 om 10:47

je maakt je wel erg druk he om die Luuk De Jong.
Jij vind het niet kunnen dat hij boven het planfon zit.
Maar feit is wel dat De Jong niet was gekomen met minder salaris. PSV vond dit nodig en heeft hier voor gekozen. Wat jij daar van vind kan PSV echt niets schelen.

Mijn persoonlijke mening is dat de Jong het erg goed doet, zeker gezien de laatste weken voor de winterstop. Of hij dit salaris waard is? Kunnen we aan het einde van de competitie bepalen. Als ze echt kampioen worden waar De Jong een groot aandeel heeft gegeven dan zou ik zeggen: Absoluut!

En iedereen kan zien dat Locadia op dit moment echt nog niet goed genoeg als eerste spits voor Psv, zeker niet met de gedachte dat ze kampioen willen worden.

16 januari 2015 om 11:11

Ik snap zijn redenatie wel en ben het hier ook mee eens. Mee eens, wanneer het salaris van 1,4 miljoen exclusief de bonussen, tekengeld, reclame opbrengsten is. Maar dat betwijfel ik.

Daarom is hier (nog) geen oordeel over te vellen zolang we niet weten hoe het Magazine aan deze cijfers is gekomen.
In bovenstaande tekst die ik van nu.nl heb gehaald staat "de aanvalsleider van PSV verdiende het afgelopen jaar 2.550.000 euro bruto, zo schatte het magazine."
Dan vraag ik me af; hoe komen ze aan deze schatting. Hebben zij de know how over het salaris van Luuk de Jong? Waarop is deze schatting gebaseerd.?

Daaronder heb ik een citaat van Brands gekopieerd waarin hij aangeeft hoe ze het salaris van de Jong willen financieren.

Dus eigenlijk is het nieuwsbericht niet veel meer dan gebakken lucht naar mijn mening. Allemaal leuk en aardig al die cijfers. Maar totaal geen onderbouwing.

Jij hebt het er over dat de Jong het goed doet, waar ik het ook mee eens ben. En dat hij dit salaris tot nu toe waard is gebleken omdat hij belangrijk is voor het team.
Maar het is wel een gok geweest. Want de Jong heeft na Twente eigenlijk nergens meer gepresteerd. Nu pakt het goed uit, maar wat als hij ook bij PSV geen pepernoot raakte?

16 januari 2015 om 13:53

@ Leendert

En als hij net zoals Narsingh, Maher, Matavz etc veel geld heeft gekost en meer op de bank zat dan had gespeeld had het 1 groot fiasco geweest. Oftewel Brands heeft een gok genomen ter waarde van 12,5 miljoen euro. (transfersom + asalaris). En dat is, ook voor een club als Psv, gewoon een gigantische gok.

16 januari 2015 om 14:41

Is in het voetbal niet elke aankoop een gok?

Besteed je die 12,5 miljoen niet - met het risico dat je geen kampioen wordt?
Besteed je die 12,5 miljoen aan de jeugdopleiding - met het risico dat je niet kampioen wordt en "misschien" talenten krijgt over een paar jaar.
Besteed je die 12,5 miljoen aan andere spelers- met het risico dat die spelers ook eindigen als fiasco.

Dit was volgens Brands gewoon blijkbaar de beste beslissing.
Het is een gok, maar dat is tegenwoordig alles.

16 januari 2015 om 17:43

inderdaad is het een gok om voor veel geld spelers te kopen. Maar doet elke club dit niet in heel europa? PSV is daar echt niet de enige in.
Soms werkt het goed (de Jong), en soms minder (matavz) Narsingh zit in het midden, mede door zijn blesure.

Ach ik gun het De Jong zelfs wel, rustige nuchtere jongen die nooit naast zijn schoenen loopt.

Nog een bewijs van wat ik altijd al zeg... Budget van Ajax kan niet sls reden genoemd worden waarom Ajax al 4x achter elkaar kampioen is geworden, ze gebruiken het budget amper. Wat dat betreft zouden feyenoord en psv eerder kampioen moeten worden zo blijkt ook hieruit. Des te knapper waar Ajax mee bezig is.. Al een tijdje!

16 januari 2015 om 07:46

Ajax heeft ook nog wat buitenlandse spelers rondlopen die wel aardig wat verdienen, die 7 zijn alleen de Nederlandse

16 januari 2015 om 07:48

Dat is niet waar wat je hier zegt. Misschien spreidt Ajax het budget over alle spelers veel evenrediger waardoor ze totaal boven PSV en Feyenoord uitkomen.

Daarbij zijn dit alleen Nederlandse spelers (!)

16 januari 2015 om 09:37

Het gaat mij niet enkel om salarissen. Tuurlijk heeft Ajax meer contractspelers waardoor Ajax totaal boven PSV en Feyenoord uitkomen, echter gaat dat niet enkel om het eerste en daar gaat mijn post wel over. Daarnaast bedoel ik ook de transferuitgaven. Feyenoord gaf meer uit, PSV idemdito. PSV helemaal natuurlijk, dus wat ik bedoel te zeggen Ajax heeft wel het hoogste budget maar maakt daar amper gebruik van waardoor het des te knapper is wat ze presteren tov van een bijvoorbeeld psv.

dus lelijkenatnek.. zo ongefundeerd post ik dit keer niet eens maar eigenlijk moet ik hier niet eens op reageren, wat je zegt geldt meer voor je zelf.. tenminste zo lijkt het

Dank je D-Bergkamp! Ajax houdt zijn standaard salarissen laag en werkt met premies. Omdat ze kampioen zijn geworden vallen de uiteindelijke salarissen hoger uit maar alsnog hebben ze geen topverdieners in de selectie in tegenstelling tot andere clubs. Vind ik knap! Ik heb de exacte cijfers niet, maar wanneer we enkel eerste elftalspelers meerekenen en Ajax wint de titel niet ben ik benieuwd of ajax nog steeds de meeste salariskosten betaald.

Afijn, mijn punt blijft staan. Knap wat ajax presteert na zo weinig uitgaven! Vertrokken spelers zijn veelal opgevangen door (eigen) jeugd en zijn er voornamelijk talenten aangetrokken(dus niet voor ajax 1) en is er hier en daar een enkele gerichte aankoop gedaan maar hebben ze minder uitgegeven dan psv en heeft ook feyenoord meer uitgegeven dit jaar. Toch wordt budget vaak aangehaald als reden dat ajax kampioen is geworden maar daar ben ik het niet mee eens. Salaris 1ste elftal ligt is echt zo hoog niet vergeleken met andere clubs en de tranferuitgaven zijn lager.

16 januari 2015 om 07:56

Ajax heeft nog steeds de hoogste salarishuishouding van Nederland. Check de jaarcijfers maar.

16 januari 2015 om 08:01

Ha benenbreker steekt maar weer eens ongefundeerd een veer in de reet van zijn club, welke club in Nederland betaald in totaal het meeste salaris denk je?

16 januari 2015 om 08:05

@ Wisconsin

In totaliteit correct, en ik betwijfel niet dat Ajax het meest uit geeft aan salaris. Maar je post verdient wel enige nuance. Ajax heeft namelijk ook met afstand de meeste Fte's op de loon lijst staan. Hierdoor word de totaliteit van je salarishuis hoger maar je gemiddelde per persoon juist lager. Mensen als Overmars/vd Sar etc hun salarissen worden ook gewoon meegerekend in het salarishuis. En ook het salaris van de koffie juffrouw.

Verder zijn in de cijfers van afgelopen jaar o.a. ook de premies verwerkt als uitgekeerd salaris vanwege het behalen van de CL. Zoals je waarschijnlijk wel bekend ben krijgen Ajax spelers bonussen als de CL behaald word. Afgelopen jaar is er ongeveer 7 miljoen ana bonussen uitgedeeld op basis van transferopbrengten, kampioenspremies en CL binnen komsten.

16 januari 2015 om 08:00

@ Benenbreker

Ajax geeft nog steeds het meeste geld uit aan salaris. Alhoewel dat ook weer een vertekend beel geeft omdat Ajax (met afstand) het meeste aantal Fte's in dienst heeft ten opzichte van andere clubs. Daarnaast kan je met absolute cijfers van vorig jaar ove rhet salaris ook weinig conclusies trekken aangezien de kampioensbonussen en CL premies zijn doorberekend in de salarissen. Dit zijn eenmalige premies en verschillen dus per jaar.

Al met al is het moeilijk om te zeggen bij welke club het gemiddelde precies het hoogste ligt qua salaris. Maar dat Ajax in totaliteit het meeste spendeert aan salaris is een feit.

16 januari 2015 om 10:20

Je hebt helemaal gelijk, dank voor je post! Met budget bedoel ik het geheel dus ook het transferbudget of de transferuitgaven. Ajax heeft wat dat betreft minder uitgegeven dan PSV en ook minder dan Feyenoord dit jaar en geeft al langer weinig uit en toch zo presteren vind ik knap.

Daarnaast betwijfel ik(weet het absoluut niet zeker dus pin me er niet op vast) dat Ajax in verhouding minder salaris betaald. Dan heb ik het enkel over eerste elftallen. Dus in verhouding en premies niet meegerekend(is namelijk geen salaris dat je met zekerheid ontvangt) denk ik dat de salariskosten tov psv of feyenoord elkaar niet veel ontlopen, sterker nog dan denk ik dat ajax minder betaald. Heb alleen geen zin/tijd om dit uit te rekenen.

PSV schend binnen een jaar zijn eigen salarisplaffond lees nieuw beleid om maar kampioen te worden en de gemeente Eindhoven knijpt een oogje toe want daar waren afspraken over!! Met andere worden: de overheid grijpt in in ons voetbal en creëert de kampioen! Gefeliciteerd Eindhoven geniet ervan: een kampioenschap dmv een slapende overheid!! Wat gaat daar een beerput open als het niet lukt!

16 januari 2015 om 09:10

Hahaha vriend......... Ik wil je graag uit de droom helpen. Zonder belastingcenten bestond er geen enkele Nederlandse club!!!!
Ik weet niet of je een Ajax supporter bent? (mijn gevoel zegt ja) dan adviseer ik je eens te gaan googlen op de bouw van de Arena. Je zal versteld staan hoeveel eurotjes daar wel niet zijn ingepompt door de gemeente.

Het grond onder het stadion EN het stadion waren in eigen beheer van PSV (1 van de weinige clubs in NL wat dit in eigen beheer had). Nu hebben ze het grond verkocht en huren ze dit van de gemeente.
Mocht in de komende jaren wederom financieel wanbeleid gevoerd worden dan kan je nog een keer gaan huilie huilie doen want dan kan PSV ook nog het stadion verkopen.

Dus weer lekker roepen roepen terwijl je er vrij weinig van af weet!!!

PS: Ik snap eigenlijk niet waarom ik hier nog op reageer

Het gaat over Nederlandse spelers. Aangezien bij PSV nagenoeg alle basisspelers Nederlands zijn verbaast het me niks dat PSV bovenaan staat.

16 januari 2015 om 09:04

Kijk dat wou ik net ook zeggen. De top spelers van psv die er het langst zitten zijn nederlanders (wijnaldum, depay, maher, de jong, zoet etc) die van ajax zijn allemaal buitenlands (moisander, milik, schone,serero,andersen).

16 januari 2015 om 10:38

Die er het langst zitten.. en dan namen noemen als Luuk de Jong. Zelfs Maher zit er pas sinds 2013.

Milik, nog zo'n speler die al heel lang in de Eredivisie speelt..

Cillessen en van Rhijn bijvoorbeeld zitten langer bij Ajax 1 dan het rijtje namen dat jij noemt.

16 januari 2015 om 11:54

En het meest verdienen* maher kwam binnen als grote man en verdient dus vast geen 3 ton. Milik komt ook van leverkusen die waar hij vast wel een flink salaris krijgt oke verander milik dan maar in siggi en maher in narsingh.

Een bekend gegeven dat PSv met het meeste geld strooit.
Ze geven ook het meeste geld uit aan transfersommen en huursommen (zie de deal vorig jaar met Ruiz). De hunkering naar succes mag in Eindhoven geld kosten !

16 januari 2015 om 08:53

Kapitaal hoort op het veld te staan, niet op de bankrekening!

Voetbal is een spel wat je graag wilt winnen en daar veel voor over hebt.. Niet gek toch dat als je veel geld hebt, je ook veel geld uitgeeft?

16 januari 2015 om 08:57

Dat klopt niet, Ajax heeft de hoogste uitgaven (en salarissen) van alle Nederlandse clubs. Deze cijfers gaan enkel om de spelers met Nederlandse nationaliteit. Ajax geeft ook meer geld uit aan niet-voetballers (de managers etc).

16 januari 2015 om 09:52

Leg de transferuitgaven van PSV en Ajax eens naast elkaar dan en oordeel dan nog eens... Bij beide clubs zijn veel spelers vertrokken. PSV investeert in gearriveerde spelers terwijl Ajax het vaak opving met jeugd of hier en daar een aankoop. Vandaar dat Ajax minder uitgegeven heeft en het imo des te knapper is dat ze steeds kampioen zijn geworden. Ook Feyenoord gaf dit jaar meer uit aan transfers.

Logisch inclusief bonussen + meeste fte's van heel Nederland. Maar in verhouding zonder kampioenspremies? 100% van overtuigd dat de salariskosten elkaar dan niet veel ontlopen, sterker nog ik denk dat Ajax dan minder salaris uitgeeft dan Psv. Heb alleen geen zin om dit uit te rekenen.

16 januari 2015 om 10:41

Dat kan wel zo zijn maar je moet dan wel meenemen dat Ajax per jaar zo'n 10miljoen euro in die jeugdopleiding pompt.

16 januari 2015 om 10:43

Hangover96,

Nee hoor bij VI kwam het al ter sprake dat PSV veruit het meest betaalt aan haar directie.

Ajax als grotere organisatie (meer werknemers) geeft inderdaad meer uit aan salaris totaal (denk dan bijvoorbeeld aan de koffie juffrouw of de medewerkers van de internationale toernooien die Ajax organiseerd), maar wat managers betreft is dat toch echt Psv.

16 januari 2015 om 13:18

Je hoeft niet te rekenen, het staat allemaal in de jaarcijfers.
(ajax/psv, in miljoenen):

Inkomsten: 104/63
(waarvan netto transferwinst: 22/4)

Uitgaven: 88/63
(waarvan salarissen: 45/27)
In het Ajax jaarverslag lees ik ook (p.64) dat van die 45 mio, 25 voor spelerssalarissen zijn. Dat maakt de spelerssalarissen hoger dan bij Psv, ik zie niet helemaal in waarom of op welke manier dat niet zou kloppen.

Enkel naar transfer *uitgaven* kijken, of naar de salarissen van individuele Nederlandse spelers, en daarmee een oordeel vormen heeft weinig zin, dat is maar 1 aspect van de hele bedrijfsvoering. Dat ze bij PSV werken met minder mensen die individueel meer verdienen dan bij Ajax kan best kloppen (heb dat niet nagerekend) - maar goed dat is hun keuze, das niet per se goed of slecht. Ajax geeft wel degelijk een stuk meer aan salarissen uit, maar die zorgen dan ook voor (veel) meer inkomsten.

Nogmaals, ik zeg ook niet dat Ajax het niet verdient ofzo, of dat PSV een briljante financiele huishouding heeft of wat dan ook. Ajax steekt financieel een behoorlijk eind boven de rest van Nederland uit, en dat zie je ook aan de resultaten. Of PSV met een ander beleid beter zou presteren of meer inkomsten binnen zou harken, dat is puur speculatie.

16 januari 2015 om 12:12

@nufc_u2: PSV strooit absoluut niet met geld, ik vind juist dat ze het de laatste jaren in financieel opzicht zeer slim aanpakken. Vrijwel elke aankoop is tegenwoordig een verstandige investeringen. Op een paar uitzonderingen na (een beetje ervaring moet je immers ook hebben) wordt er alleen nog maar geld uitgegeven aan jonge, talentvolle spelers uit de eredivisie die nog heel erg veel groeimogelijkheden hebben en voor lange tijd vastgelegd worden.

Ga maar na. Jeremain Lens werd gekocht voor 3,5 miljoen en verkocht voor 9 miljoen. Dries Mertens en Kevin Strootman werden samen gekocht voor 13 miljoen en verkocht voor 9,7 en 17 miljoen.

Een ook de huidige selectie zit vol met verstandige koopjes, zoals Arias (8 ton), Willems (8 ton), Wijnaldum (5 miljoen), De Jong (5,5 miljoen), Narsingh (4,1 miljoen) en Jozefzoon (4 ton). Volgens mij zijn die allemaal inmiddels wel een beetje meer waard...

Dit is iets waar psv niet trots op moet zijn... En het feit dat spelers die veel verdienen, maar hun spel soms de wensen over laat.

16 januari 2015 om 16:02

Valt mee lijst klopt van geen kanten.
PSV heeft een salaris plafond van 1 miljoen.
De jong staat nog boven aan omdat zijn salaris van een half jaar uit Duitsland nog word meegeteld en het gaat over Nederlandse voetballers. PSV staat er om bekend om veel Nederlandse spelers / basisspelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

187 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
Laatste voetbalnieuws

Sam Lammers: ‘Ik hoop wel wat meer doelpunten dan Mo te maken’

Sam Lammers is na een seizoen bij sc Heerenveen weer terug op de Herdgang. Afgelopen seizoen was de centrumspits in Friesland goed voor zestien treffers, maar gezien de voorlopige aanwezigheid van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
Romelu Lukaku is het met Internazionale eens geworden over een weeksalaris van 200. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren