Praet ontvangt Gouden Schoen: ‘Wat een eer, dit is de mooiste prijs’

Woensdag, 14 januari 2015 om

Dennis Praet mag zich de beste voetballer van België noemen. De twintigjarige middenvelder van Anderlecht heeft woensdagavopnd de Gouden Schoen gewonnen met een voorsprong van slechts vijf punten op zijn grootste concurrent, Victor Vàzquez van Club Brugge: 250 om 245. Hans Vanaken van Lokeren completeerde het podium met 162 punten.

"Wat een eer, dit is de mooiste individuele prijs in België", vertelde Praet. "Op de eerste plaats wil ik mijn ouders, vriendin, vrienden en familie bedanken voor de steun.” De middenvelder stond ook stil bij het overlijden van Junior Malanda, jarenlang zijn ploeggenoot bij de vertegenwoordigende elftallen van België. “Mijn gedachten zijn bij de vrienden en familie van Junior Malanda. We gaan onze kapitein bij de beloften missen.”

In alle competities samen zit Praet dit seizoen al aan zeven doelpunten en negen assists. Dat leverde hem begin november een eerste selectie voor de Rode Duivels op. Mathew Ryan van Club Brugge volgde als vierde met 120 punten. Silvio Proto eindigde als vijfde met 101 punten. Titelverdediger Thorgan Hazard moest genoegen nemen met een zesde stek, met 65 punten.

De nevenprijzen op het gala van de Gouden Schoen werden netjes verdeeld onder Anderlecht en Club Brugge. Club Brugge zorgde voor de Doelman (Ryan) en Goal van het Jaar (Victor Vazquez tegen Zulte Waregem), Anderlecht juichte voor de Belofte (Youri Tielemans) en Coach van het Jaar (Besnik Hasi). Thibaut Courtois werd in Lint verkozen tot beste Belg in het buitenland. De doelman van de Rode Duivels en Chelsea mocht de trofee voor het tweede jaar op rij in ontvangst nemen.


Poll

Dennis Praet heeft terecht gewonnen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door rode duivels)

Thorgan speelde toch in duitsland?

14 januari 2015 om 23:39

misschien was dat van vorig jaar toch ?

14 januari 2015 om 23:39

Half jaar.
Heeft de eerste helft van 2014 nog bij Zulte gespeeld.

15 januari 2015 om 00:07

Thorgan of praet. Whatever. Dat zijn toch bij lange na niet de spelers die in nederland zon prijs zouden winnen. Wat ik weet zijn in nederland de laatste jaren suarez bony vertonghen blind uitgeroepen tot beste speler? Talenten eriksen klaassen en depay?

15 januari 2015 om 00:21

Sonck, Kompany, Defour, Axel Witsel, Boussouffa zijn volgens mij toch geen kleine namen hoor
Thorgan Hazard = broer Eden Hazard (zegt niks maargoed)
Praet en Tielemans toch toptalentjes hoor!
En vazquez speelde bij Barçelona met Messi samen en werd aangezien als top-top talent, spijtig dat hij toen die kruisbanden had afgescheurd!

15 januari 2015 om 04:47

Het gaat toch ook over in clubverband, geen een van die namen die je noemt speelt momenteel in de belgische competitie!

15 januari 2015 om 07:16

die hebben er wel gespeeld. en spelen bony, suarez, vertonghen, blind en eriksen nog wel in de eredivisie?

15 januari 2015 om 07:27

Defour speelt bij Anderlecht. Dit jaar teruggekeerd als het goed is.

15 januari 2015 om 15:42

Pff als Belgen hier al beginnen te verkondigen dat een speler als Januzaj met 3 leuke invalbeurten beter is dan Depay dan houd de discussie snel op. Niets voor niets willen de mensen op Redcafe.net Depay veel liever hebben en die zijn objectiever dan wij. Praet is gewoon een slechte versie van Eriksen dus om die nou zo op te hypen? Spelers als Klaassen,Wijnaldum,Guardado zijn gewoon veel verder.

Ik als nauwe volger van het Belgisch voetbal vind deze prijs enorm overschat.
Om maar een voorbeeld te geven:

Vooraf:
- Mensen achten dat Praet het meeste kans maakte omwille van het feit dat Vazquez in de eerste ronde geen punten zou halen.
- Vazquez had dan weer een betere tweede ronde achter de rug, waarin beide spelers goed presteerden.
- Praet had echter ook niet op het niveau gepresteerd dat beide heren deze speelronde lieten zien

Uitslag:
- Vazquez kreeg bij de eerste stemronde geen enkel punt & Praet kreeg er een schamele 11
- Vazquez stond na twee stemrondes op kop en dus was ronde 1 eigenlijk al weggeveegd
- Aangezien Vazquez de betere van de twee was in de tweede speelronde, werd hij favoriet

Wanneer is Dennis erover gegaan? Toen de stemming van de bondsleden erbij kwamen. Nu wil ik absoluut niet muggenziften, maar de bondsleden zien uiteraard gewoon liever een Belg winnen dan een Spanjaard van 27.
Dit zou dus in mijn ogen absoluut niet mogen meespelen in de eindafweging, maar wat blijkt, vijf puntjes verschil. En dat zijn allicht vijf kostbare puntjes geweest, uitgereikt door de bond.

Dan tot slot mogen de ex-goudenschoenwinnaars ook hun stem geven. Belachelijk, aangezien daar enorm veel Anderlechtspelers tussen zitten.

Ik hecht als liefhebber veel en veel meer waarde aan de 'profvoetballer van het jaar-trofee'. Deze prijs gaat tenminste over één volledig seizoen en weergeeft perfect hoe de uiteindelijke winnaar gepresteerd heeft.

14 januari 2015 om 23:47

Moest Vazquez ook maar iets van zijn talent getoond hebben in de eerste helft van het jaar, dan had hij gewoon gewonnen.

Wel een leuk verzonnen verhaaltje.

Edit: Volgens supporters ligt het altijd aan de bond en aan andere randzaken, maar nooit aan de speler zelf. Echt waar, moest Vazquez ook maar iets van zijn talent getoond hebben begin 2014, dan had hij de gouden schoen

14 januari 2015 om 23:50

Is geen verhaaltje. Praet heeft ook helemaal niet zo goed gepresteerd in die eerste periode. Waarom denk je dat hij toen maar 11 punten haalde?
Ik heb vooraf altijd gezegd, als het Vazquez of Praet gaat worden, hebben we een zwakke gouden schoen dit jaar. Kom zeg, ze laten nu pas allebei een degelijk constant niveau zien. Neen, de enige die écht constant was en over de twee speelrondes er bovenuit stak was Ryan. Echter is het als doelman moeilijk om te winnen.
Maar neem bijvoorbeeld onze vorige winnaar, Hazard, die speelde tenminste twee speelrondes ijzersterk. Dit jaar is een lachertje hoor.

14 januari 2015 om 23:54

Topgear , rode duivels slaat de spijker op de kop, ik ga het morgen eens uitleggen, als ik m'n pc bij me heb ipv deze onhandige gsm.

14 januari 2015 om 23:59

Wel? Dus als Vazquez ook maar iets toonde van zijn klasse begin 2014 had hij sowieso meer dan 5 punten gekregen en *trommelgeroffel* had hij de gouden schoen.

15 januari 2015 om 00:03

Topgear uiteraard had hij dan de Gouden schoen. Maar dan kan je toch gewoon besluiten dat de winnaar nu niet verdiend is? Zowel Vazquez en Praet hadden voor mij op respectievelijk plaatsen 2 en 3 moeten staan. Ryan en ook bijvoorbeeld Proto zijn veel constanter geweest in hun niveau. Maar soit, het is wat we allemaal weten, lastig winnen als doelman. Laten we hopen dat de volgende schoen wel iemand is die gedurende de twee helften zijn ware niveau toont.

15 januari 2015 om 00:11

Ok akkoord. Maar moest Praet werkelijk niets gedaan hebben begin 2014 (zoals Vazquez) dan had hij nooit 11 punten gekregen, maar ook 0.

Ik vond persoonlijk Vazquez slechts iets beter dan Praet de 2de seizoenshelft. Ik reken (onterecht) de champions league prestatie mee.

14 januari 2015 om 23:52

Ik zit nu op m'n gsm en dan is het veel werk om een uitgebreide uitleg te typen, maar je hebt helemaalt gelijk. Een mooi betoog. We kunnen de trofee overigens ook de paarse schoen noemen, Bacca en Perisic haalden volgens mij het podium niet eens terwijl ze van hun collega's wel erkenning kregen en profvoetballer vh jaar werden.

15 januari 2015 om 00:08

Anderlecht 23
Brugge 10
Standard 9
Mechelen 5
Lierse 3
Genk 2
Gent 2
Beveren 2
Antwerp 2
Beerschot 1
Molenbeek 1
Racing White 1
Sint Truiden 1
Zulte 1
Aalst 1

Sinds 1998 op tv uitgezonden. Van de 17 gouden schoenen zijn er sindsdien 9 (*8 Boussoufa ook Gent) naar Anderlecht gegaan. Ongeveer de helft dus. Ik vind het nogal meevallen. Als er een andere speler duidelijk beter is, krijgt die sowieso de gouden schoen.

15 januari 2015 om 06:39

Wellicht gaat de Schoen ook wat makkelijker naar de regerende landskampioen.

En vermits Anderlecht dat veel is, is het niet zo raar dat een Anderlecht speler met de oppergaai aan de haal gaat.

15 januari 2015 om 09:09

100% akkoord.

16 januari 2015 om 05:51

Ik deels akkoord, maar opnieuw niet helemaal. In die theorie had Sneijder in 2010 ook de Ballon d'or moeten winnen. WK-finalist, treble gepakt met Inter...
Maar echter weten zowel jij als ik dat hij dit niet verdiende omdat er op individueel vlak gewoon betere spelers waren, ongeacht behaalde prijzen.
Tenzij een v jullie Nederlander is. Die durven namelijk nog beweren dat hij daadwerkelijk had moeten winnen

15 januari 2015 om 05:55

Rode Duivels,

Vazquez had een mooie winnaar geweest. Praet is dat ook. Ze zijn verschillend maar aan elkaar gewaagd. En dat bleek ook uit de gewonnen punten.

Neen, ik geloof niet dat de bondsleden liever een Belg zien winnen. Als dat zo zou zijn, dan zou dat ook moeten blijken uit het verleden. De laatste 20 jaar wonnen er anders wel veel buitenlanders:

Paul Okon, Pär Zetterberg, Branko Strupar (toen nog geen Belg), Jan Koller, Aruna Dindane, Sergio Conceição, Mbark Boussoufa (2 keer), Milan Jovanović, Matías Suárez en Dieumerci Mbokani

Vrij nuchter en rationeel: had la Vaz begin vorig seizoen wat meer gespeeld, dan stond de schoen wellicht bij hem thuis nu.

En dan had jij je Gouden alu-hoedje kunnen afzetten.

15 januari 2015 om 07:31

Vazquez had ook geen mooie winnaar geweest. Net als Praet dat ook niet is. Om de simpele reden dat ze allebei hun niveau niet getoond hebben in de eerste ronde. En een schoen winnen enkel en alleen op basis van ronde 2 zou in mijn ogen niet mogen. Vandaar dat ik zeg 'we hebben dit jaar een zwakke gouden schoen'. Er moet meer gekeken worden naar keepers. Ryan en zelfs Proto speelden wél twee ronden op hoog niveau en de eerste deed dit nog een niveautje hoger.

15 januari 2015 om 08:02

Maar neen, dat heeft vooral met de formule te maken: de stemming verloopt over een gesplitst kalenderjaar.

La Vaz was veel gekwetst, terwijl Praet in het voorjaar bij een Anderlecht zat welk een beetje op de dool was. Beide vielen minder op en kregen dus terecht weinig punten.

In de 2de ronde waren beide wel subliem en was Hans Vanaken maar gewoontjes.

Neen, er moet niet meer naar keepers gekeken worden. Een doelman mag wel winnen van mij, maar dan moet ie wel uitzonderlijk goed zijn en de veldspelers duidelijk overklassen.

Ryan is een zeer goede keeper, maar niet uitzonderlijk. Dat waren Michel Preud'homme en Jean-Marie Pfaff wel in hun tijd. En kregen dan ook terecht wél de Schoen.

Ook een Thibaut Courtois had deze kunnen winnen wanneer ie in België was gebleven.

Ryan is goed, maar het is geen Michel, Jean-Marie of Thibaut.

15 januari 2015 om 08:16

Waarom hebben Belgen deze verkiezing in januari ipv juni? Het is toch veel logischer om te oordelen na een volledig seizoensjaar, nu heb je de zomerstop er tussen zitten, waarin veel spelers een transfer maken (zoals Thorgan Hazard).

15 januari 2015 om 08:28

Omdat dit nu eenmaal de formule is. De Schoen wordt uitgereikt over een kalenderjaar en niet over een competitiejaar.

De Gouden Schoen bestaat al sinds 1954 en in die tijd maakte de spelers amper transfers.

Ik vind het eigenlijk wel goed zoals het is. Ofwel moet je in één helft uitzonderlijk goed zijn, of wel moet je bevestigen in de 2 periodes. Het is eigenlijk moeilijker dan meeliften met de ploeg die over één seizoen de beste is.

16 januari 2015 om 05:53

@de10 omdat ze dat in België logisch vinden om een speler te beoordelen op twee seizoenshelften van een apart voetbalseizoen. Daarom dat ik hierboven al aanhaalde, in België is 'profvoetballer vh jaar' een correctere weergave van de beste speler van het seizoen. Echter is de Gouden Schoen een commercieel spelletje dat door de media nog eens dubbel zo 'belangrijk' geacht wordt.

15 januari 2015 om 22:01

Je weet dat de bond meer punten heeft gegeven aan Vazquez dan aan praat hé?

16 januari 2015 om 05:55

Tweede Ronde:
De 52 krantenjournalisten:
Praet 85
Vázquez 95
De 35 radio- en tv-journalisten:
Praet 69
Vázquez 76
De 17 Gouden Schoenen:
Praet 28
Vázquez 33
De 12 scheidsrechters:
Praet 24
Vázquez 21
De 11 trainers:
Praet 21
Vázquez 12
De 4 bobo's (kbvb en Pro League):
Praet 12
Vázquez 8

Fout. 12 tegen 8. Doet er ook niet toe. Slaat gewoon nergens op dat bondsleden en scheidsrechters überhaupt mogen stemmen. Zij dienen namelijk zo neutraal mogelijk te zijn en hoeven wat mij betreft geen voorkeur uit te spreken als belangrijkste voetbalorgaan van ons land.

Meer dan terecht. volgend jaar Tielemans!

14 januari 2015 om 23:45

Voor mij persoonlijk niet. Praet was in de eerste ronde ook niet goed genoeg om een 'verdiende winnaar' genoemd te worden. Daarom dat hij ook maar 11 punten verzamelde. Vazquez had ook geen verdiende winnaar geweest.
Voor mij kon er maar eentje winnen en dat was Mat Ryan. Speelde twee enorm sterke seizoenshelften en stak er als doelman bovenuit. Alleen is het als keeper lastig om zo'n prijs te pakken. Kijk maar naar Neuer.

14 januari 2015 om 23:49

Als keeper moet je je ploeg kampioen maken. Dat heeft hij niet gedaan. Terecht dat hij dus in de top 5 staat. En ook terecht dat hij niet gewonnen is.
Je moet keepen zoals Courtois dat heeft gedaan.

14 januari 2015 om 23:52

Courtois heeft hem ook niet gewonnen terwijl hij Genk kampioen maakte.
Dat bekrachtigd mijn argument van een doelman die zelden of nooit kan winnen.
Onze twee topfavorieten hebben één speelhelft absoluut niet laten zien wat ze eigenlijk kunnen en zodoende is de schoen dit jaar absoluut niet veel waard.
Dat de twee enorm goed kunnen voetballen staat buiten kijf, dat laten ze nu wel zien. Maar voor mij persoonlijk voelt het een beetje vreemd om zo'n onderscheiding uit te reiken aan iemand die eigenlijk maar één seizoenshelft laat zien wat hij kan. Of dat nu Praet is, of Vazquez.

14 januari 2015 om 23:56

Ja je moet als keeper echt uitzonderlijk keepen en dat heeft Ryan niet genoeg gedaan. Pas op, topkeeper hoor en beste van België. Ontken ik nergens.

Maar je gaat niet naar het voetbal kijken voor een keeper..

14 januari 2015 om 23:57

Als keeper moet je je ploeg kampioen maken??? Hahaha, wat een onzin... Neuer zou Lierse ook geen kampioen maken... Hoe kan Ryan Club kampioen maken als Lestienne, Vadis en co. het lieten afweten? Man man man

14 januari 2015 om 23:58

Neen je gaat niet naar het voetbal kijken voor een keeper, maar hij heeft toch enorm veel & belangrijke punten gepakt voor Club hoor. Zijn naam werd trouwens ook door enkele analisten naar voor geschoven als kanshebber en voor mij was hij eigenlijk de enige die het verdiende omwille van zijn constante prestaties. Let hierbij vooral op 'constante' want het is net dat wat ik wil bedoelen.
Praet en Vazquez, twee klassevoetballers en veruit de twee spelers met de meeste voetbalintelligentie in België, maar ze hebben in mijn ogen geen recht op de schoen omdat ze de eerste stemronde eigenlijk niet hebben laten zien wat ze kunnen. Als ze hun huidige niveau aanhouden zouden ze wel de verdiende winnaar zijn van profvoetballer van het jaar. Snap je wat ik wil zeggen?

15 januari 2015 om 00:13

In dat Brugge van toen niet nee.daarom dat hij hem ook niet verdient.

Maar bv. in het huidige Brugge moet hij ze mee kampioen kunnen maken.

15 januari 2015 om 00:15

Ja ik snap wat je wil zeggen. Maar ik weiger een constante keeper de gouden schoen te geven. Die moet met kop en schouders erboven uit steken en iedereen het zwijgen opleggen, pas dan maakt een keeper kans.

15 januari 2015 om 07:37

Je moet een doelman en een speler toch dezelfde criteria geven op te winnen? Dan moet een speler dat ook doen en dat hebben de twee topfavorieten echt niet gedaan.

Verdiende winnaar. Jong en belgisch, zo heb ik het graag.
Vazquez had hem makkelijk kunnen winnen, moest hij zelfs maar op 80% van zijn kunnen in het begin van het jaar gespeeld hebben. Nu haalt hij daar 0 punten en dat doet hem de das om.

Ik vond het dit jaar allemaal logische winnaars (gouden schoen + troostprijzen).

15 januari 2015 om 07:26

alles is logisch als het maar een paarse is die wint he manneke lief
ga voor belgisch awel kies dan voor vanaken maar neen het supertalent die iedereen wegspeelde moest weeral winnen ...amper 11 puntjes in de eerste stemronde
vazquez was pakken beter in ronde 2 en zou deze met duidelijk verschil moeten gewonnen hebben maar neen daar ging fc corrupt wel iets aan doen
hln paarse gazet , vk paarse forum , den bond paars want die hun stemmen hebben de doorslag gegeven en ex gs mogen ook stemmen pfffff de helft heeft een paars verleden hahaha objectieeeeeeeef mijn kloten
kheb getwijfeld over belgie omdat iedereen daar lacht zong ooit iemand ....belgen zijn eersteklas hypocrieten

15 januari 2015 om 09:16

Ik wens niet in discussie te gaan met mensen die op een infantiele wijze reageren op een neutrale en goed onderbouwde post.

Ook snap ik niet vanwaar steeds dat paarse komt in jouw reacties. Ik heb helemaal geen paarse dingen thuis liggen. Ben al 10 jaar niet in het Constant van den Stock stadion geweest, aangezien ik geen supporter ben.

Werkelijk niveau nihil wat u hier allemaal schrijft. Prettige dag verder en hopelijk kan je het leven wat rooskleuriger inzien. Je lijkt immers wat gefrustreerd.

15 januari 2015 om 10:54

@mario
I think you need to get laid dude!

Vanaken is een zeer groot talent. Zie hem zo bij Bayern of Real meedraaien. Het Belgische nationale team heeft een goede toekomst , al zou ik ze een Nederlandse trainer aanraden. Ze moeten meer in zichzelf gaan geloven daar.

15 januari 2015 om 00:35

Vanaken won de eerste stemronde maar de 2de kreeg hij weinig punten jammer, hij moet zijn niveau terug op zien te krikken naar vorig jaar

Praet en Vazquez waren ongeveer evenwaardig aan elkaar en dit vertaalt zich ook in de uitslag. Er moet nu eenmaal een winnaar zijn en bijgevolg ook een verliezer.

Vazquez heeft in de eerste helft van 2014 slechts 9 wedstrijden gespeeld waar Praet met Anderlecht uit een quasi verloren positie nog kampioen werd.

Nu vind ik persoonlijk het belang van de tweede rond (eerste helft seizoen 2014/2015) veel te groot ten opzichte van het de eerste stemronde (2e helft 2013/2014). Dat terwijl de beslissende fase van de competitie (play-offs) net in de eerste stemronde valt. Maar bon, organisatie door Het Laatste Nieuws, dan weet je het wel. Als het maar kranten vult en verkoopt

Als de doelmannen van Club en Anderlecht beiden in de top 5 eindigen kan je mij ook wel vragen stellen bij wat de competitie nu juist voorstelt...
Begrijp mij niet verkeerd, het zijn twee heel goeie doelmannen, maar daarvoor ga ik toch geen voetbal kijken!

De eerste tien spelers staan terecht in de top 10, maar toch een paar spelers die onderbelicht zijn gebleven voor mij. Dan denk ik aan Mpoku, Bruno, Mitrovic en Meunier.

15 januari 2015 om 00:01

Helemaal gelijk. Slaat sowieso nergens op dat ze twee verschillende seizoenen bekijken. Die spelers miste ik inderdaad ook wel. Hoewel Mitrovic dat puur te danken heeft aan zijn gedrag me dunkt. De manier waarop hij in de media is gekomen zal wel een rol gespeeld hebben bij het al dan niet ontvangen van stemen ('kopstoot' aan Engels, spuwen naar het publiek, het hele verhaaltje rond zijn overgewicht, de elleboog...)

15 januari 2015 om 00:25

Sowieso hecht ik als supporter ook meer waarde aan de trofee Profvoetballer van het Jaar. Dit gaat over een volledig voetbalseizoen ipv een kalenderjaar. En vooral; de winnaar wordt gekozen door de profvoetballers zelf.

De Gouden Schoen is een mediacircus.

Nu is het wachten tot Tielemans hem gaat winnen. Onvoorstelbaar, die jongen speelt met 17 jaar al bijna twee jaar basis bij een verdienstelijke CL-deelnemer.

Wat betreft Praet, heerlijk talentje en fijn om te zien dat de stemmers een heerlijk Belgisch talent verkiezen boven een Spanjaard die op zijn top zit. Een stemming is toch altijd subjectief, dus dan is het fijn om te zien dat Praet dan wel eruit komt als winnaar.

Voor mij was Ryan de allerbeste, maar de media maakte er van in het begin al een tweestrijd tussen Praet en Vázquez zodat het tussen hen zou gaan. Het feit dat punten in de eerste ronde minder waard zijn is natuurlijk ridicuul. Lees dat Anderlecht "minstens 10 miljoen euro" wil voor Praet, maar ze kunnen echt wel meer vragen. Hij is een technisch vaardige nr 10 en wat zijn de pijnpunten van zo'n spelertje meestal? Te slap, weinig loopvermogen en moeite met meeverdedigen. Praet is net het tegenovergestelde, namelijk een moderne nummer 10 zoals Eriksen en Oscar mét een groot loopvermogen en veel defensieve werkkracht. Hij gaat het echt maken.

De beloftevolle Belg van 20 van Anderlecht heeft gewonnen, zoals verwacht. Beter dan een Spanjaard van 27 van Club Brugge. Dat wisten we op voorhand.

Jan Mulder is echt fantastisch en heeft gelijk dat je voor spelers als Vazquez en Praet naar het stadion komt maar de allerbeste was gewoon Ryan. Neuer kun je de Ballon d'or niet geven boven Ronaldo, maar Ryan mocht dit wel winnen boven Vazquez en Praet.

1. vlag van België dennis Praet rsc Anderlecht 250
2. vlag van Spanje víctor Vázquez club Brugge 245
3. vlag van België hans Vanaken ksc Lokeren 162
4. vlag van Australië mathew Ryan club Brugge 120
5. vlag van België silvio Proto rsc Anderlecht 101
6. vlag van België thorgan Hazard zulte Waregem / Mönchengladbach 65
7. vlag van Senegal cheikhou Kouyaté rsc Anderlecht / West Ham United 62
8. vlag van België youri Tielemans rsc Anderlecht 39
9. vlag van Congo-Kinshasa Chancel Mbemba rsc Anderlecht 33
10. vlag van België michy Batshuayi standard Luik / Olympique Marseille 29

Dit was de volledige top 10

Het is toch balen die 5 punten, zeg. En Preud'homme op 2 punten van Hasi bij coach van het jaar....

Laat dit een motivatie zijn voor Vazquez en Preud'homme om binnen enkele maanden revanche te kunnen pakken !!!!

Mooi dat ook AA Gent in de prijzen viel met de Gouden Pump. lol

Voor de volledigheid: die ging naar Shana Sonck, vriendin van de onderschatte Laurent Depoitre.

victor is bestolen net als alle jaren voorheen
dat ze die fakeboel maar snel afschaffen want iedereen buiten die paarse janetten weten goed genoeg hoe het in elkaar steekt

15 januari 2015 om 09:50

Als victor bestolen is, moet hij aangifte doen bij de politie.

15 januari 2015 om 11:00

Altijd ligt de schuld bij iemand anders buiten bij hun zelf...

Misschien moet je maar een ween comité opstarten , voor alle mensen die in alles een complot zien.

Al geluk zijn niet alle Brugge supporters zo als u ...
Want dan zou hun goede naam snel omzeep zijn!

Verdiende trofee, al hadden Vazquez, Ryan, Proto en zelfs Vanaken hem ook wel mogen krijgen. Sowieso is het altijd moeilijk om in een teamsport het beste individu te kiezen. Elke schakel heeft nu eenmaal zijn waarde in het geheel.

Deze trofee mag overigens wel snel opgedoekt worden, en wel om drie redenen.

1) een voetbalprijs in januari is echt compleet belachelijk. En ja, ik ken de traditie van de Gouden Schoen, die al van in de jaren '50 loopt. Maar dat waren andere tijden, toen speelden spelers soms hun hele carrière voor dezelfde club. In deze moderne tijden klopt die formule gewoon niet meer. Moest die trofee uitgereikt worden in mei/juni, zou je een heleboel andere winnaars gehad hebben. Dan denk ik bv. aan Carlos Bacca, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Daarnaast zou er, denk ik althans, ook veel minder commotie en gezever zijn over de winnaar, aangezien een heel seizoen nu eenmaal beter aansluit dan twee verschillende seizoenshelften.
2) Dat leden van de bond mogen meestemmen is natuurlijk ook ridicuul, want die stemmen toch alleen maar op Belgen of jongens die ze goed kennen. Gewoon enkel de onafhankelijke journalisten, al stemmen die uiteraard ook vaak op hun favorietjes.
3) Stemgerechtigden mogen gewoon veel te weinig punten geven. Slechts een top-3 invullen, dat wil dus eigenlijk zeggen dat de in jouw ogen vierde beste speler van de competitie evenveel waard is als de nummer 100, namelijk 0 punten. Er spelen ruw geschat zo'n 350-400 voetballers in de Belgische eerste klasse, en daaruit kan je dan enkel een top-3 kiezen? Maak daar toch een top-10 van, met bv. volgend puntensysteem: 20 - 16 - 12 - 10 - 8 - 6 - 4 - 3 - 2 - 1. Op die manier wordt de meest constante speler eerder beloond dan degene die gewoon enkele maanden top was. Daar gaat het uiteindelijk om: de beste speler van de beschouwde periode. Niet degene met het meeste talent, niet diegene die op een bepaald moment de beste vorm had, niet degene die de mooiste carrière zou kunnen uitbouwen, maar gewoon de meest constante over één jaar.

Verdiende winnaar, maar je kan weer vragen stellen bij de stemming. In de eerste helft haalt de winnaar 122 punten, in de tweede helft hebben de eerste twee het dubbel van dit aantal. Dit geeft gewoon een averechts effect, terwijl de tweede seizoenshelft in clubverband veel belangrijker is dan de eerste seizoenshelft. Dan kunnen ze beter met percentages van alle stemmen tellen in plaats van het aantal stemmen zelf tellen.

15 januari 2015 om 11:09

In eerste stemhelft stemt ook niet iedereen, sommige vergeten het en andere willen pas op einde stemmen!

Dus alleen top in eerste helft is altijd in nadeel tegen top in 2 de helft!

Deze speler moet naar een Dortmund / Schalke / Everton. Mee eens?

15 januari 2015 om 21:43

Dortmund speelt hij geen basis denk ik. Everton heeft met Barkley ook een betere voetballer in huis, maar misschien kunnen ze wel samen spelen. Schalke.. Hm, duo met Draxler, waarom niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. VerschaerenMiddenvelder192
M. VlapMiddenvelder154
P. ŽuljMiddenvelder140
J. DokuAanvaller141
E. CobbautVerdediger170
K. RoofeAanvaller136
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

32 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren