'De voetballerij is mijn probleem: het is een schijnheilige, neppe wereld'

Woensdag, 14 januari 2015 om 13:40Matthijs van Laar • Laatste update: 13:47

/

Andwelé Slory hoopt bij FC Dordrecht zijn rentree te maken in de Eredivisie en daarmee keert hij definitief terug in de sport die hij drie jaar geleden resoluut de rug toekeerde. De ex-international had het helemaal gehad met de voetbalwereld en leverde zijn contract bij het Australische Adelaide United in. In Voetbal International legt hij die afkeer uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Andwelé Slory nog van waarde kan zijn voor FC Dordrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door iedereen komt)

En dan is het wel goed in contracten bij twee clubs tegelijkertijd te tekenen meneer Slory? Ligt altijd aan een ander ahja ik het zo hoor..

Maar toch weer terug komen in die neppe schijnheilige wereld,haha

14 januari 2015 om 14:53

Haha inderdaad. Volgens mij vindt hij zichzelf wel heel wat, alsof deze zeer beperkte voetballer zo vaak in de media kwam, wat een grap.

Als je in een half jaar nog 100.000 kan verdienen zou ik t ook doen..

14 januari 2015 om 13:52

Lijkt mij sterk dat Dordt aan hem uitkeert voor die paar maanden dat ze nog voetballe.

14 januari 2015 om 14:12

100.000? wat denk je nou zelf..

Was Slory niet dat ventje dat met mama heel boos was op Feyenoord? Jongen, soms lopen dingen in de wereld oneerlijk, dat is niet alleen in de voetbalwereld. Maar hoe je met oneerlijke/onverwachte dingen omgaat heb je wel in de hand en daar ben jij nou net zwak in. Jij bent een jongen die niet tegen kritiek kan en het lieve jongetje van de klas wil zijn. Dan zit je in de voetbalwereld compleet verkeerd.

Ik denk dat hij een korte fase goed is voor FC Dordrecht maar dat hij uiteindelijk weer flopt.

Hij zal op dit forum wel weer veel over zich heen kijken. Hij heeft het nooit gehaald in de top en dus makkelijk kritiek geven, geen ruggegraat, blablabla. Maar hij heeft gewoon gelijk. Clubs verwijten elkaar ook altijd vanalles maar geen club die zelf slechts netjes handeld. Dan hebben ze het over een heren akkoord of het op vroege leeftijd weghalen van spelers. Spelers contracten aanbieden maar als ze niet verlengen op de bank zetten (hoezo respectvol, puur strategisch en eigen belang).
Media doet hier lekker aan mee en iemand die het publiek echt vermaakt kan met alles wegkomen. Zelfde voor mensen die ooit belangrijk waren voor hun club. Supporters lopen makkelijk achter iemand met een goed verhaal aan zonder feiten te kennen.
De voetballerij is ziek en niemand die echt wat doet want ingrijpen betekent zelf zwakker worden. En dat gaat op alle niveau's. De kleinere CL clubs protesteren tegen grootheden als Barca, Real of City en hun beleid, maar genieten net zo makkelijk van de absurde bedragen in verhouding tot bijvoorbeeld de prestatie in hun eigen divisie (sorry maar al die miljoenen voor niet echt presteren in de CL staat niet in verhouding tot kampioen, of plek twee, in de eredivisie).

14 januari 2015 om 14:12

Is zo, rickv.

Het mijn-club-mooie-club, doet-nooit-iets-verkeerd-club syndroom, daar hebben we allemaal last van.

Clubs klagen elkaars wantoestanden aan, maar begaan ze gelijk zelf wanneer ze daar zelf beter van worden.

Meestal gaat het ook zo: nieuwe trainer of speler krijgt in het begin overdreven veel aandacht, wordt bewierookt alsof ze kernfusie hebben uitgevonden en dat blijft zo duren zolang alles goed gaat.

Maar altijd komt er een moment dat het wat minder zal worden en dan kunnen plots die trainer of speler er niks meer van. Hop naar de volgende slachtoffers.

En wij? Wij doen daar aan mee. The new kid on the block, vinden we ook lekkerder.

14 januari 2015 om 16:01

Klopt. Het is ook volkomen logisch aangezien alles draait om succes: gaat het goed, dan klopt alles, gaat het minder, klopt er niets meer van. Dat is het opportunisme dat hoogtij viert in de sport.

Echter..je buik vol hebben van de voetballerij en tóch er in terugkeren, dat bezorgt mij een wrang smaakje in de mond.

Maar vervolgens wel je geld er aan en mee verdienen. Lekker hypocriet!

14 januari 2015 om 14:08

Net zo schijnheilig als het wereldje waar hij zo op afgeeft....

14 januari 2015 om 14:23

Als dat je beroep is? Wat moet ie dan doen, aangezien ie waarschijnlijk geen al te hoge opleiding heeft afgerond? Vakkenvullen bij de Jumbo lijkt me ook niet alles, dan liever actief blijven in het wereldje waar je weinig mee hebt en nog even je zakken vullen voordat je er niet meer aan de bak komt. Als ik in zijn schoenen zou staan zou ik hetzelfde doen en ik denk de meeste van ons.

14 januari 2015 om 18:04

Schijnheiligheid is ook niet verboden of strafbaar.... ik zeg nergens dat hij het niet moet doen, maar als je de wereld waar je van vreet zo afbrandt, mag ik het schijnheilig vinden. Ieder zijn mening, maar ik opteer nergens een andere carriere of vakkenvullen bij Jumbo.

14 januari 2015 om 18:33

MitchM ik opteer wel voor een andere carriere. Het is schijnheilig om je zo uit te laten over het wereldje waarin je actief was om er vervolgens terug te keren. Als het echt tegen je principes zou zijn doet geld er niet toe. Ik snap ook wel dat hij het doet, maar dan vind ik dat je je niet zo openbaar moet uitspreken. Wat moet Dordrecht hier wel niet van denken? Ik zou als werkgever meteen zeggen dat hij niet meer welkom is.

14 januari 2015 om 14:14

Dus spijtoptanten zijn altijd hypocriet?

Zei Schaken niet exact hetzelfde als Slory nu? Misschien is Feyenoord gewoon niet zo'n hele eerlijke club?

14 januari 2015 om 14:15

nee, Schaken heeft zich nergens echt negatief over Feyenoord uitgelaten en wenst Feyenoord en het Legioen zelfs het allerbeste.
Slory heeft echter bij meerdere clubs zijn problemen gehad en dan kan je je afvragen aan wie dat ligt.

14 januari 2015 om 14:24

schaken voelde zich gewoon onderschat

Ik snap de kritiek van sommige mensen hier niet helemaal.. Je kan toch tot de conclusie komen dat de wereld er omheen je niet aanstaat maar je het spelletje wel leuk vindt? Waarom gelijk zoveel kritiek.. Die jongen is in ieder geval open..

14 januari 2015 om 14:36

Hij noemt de voetballerij schijnheilig en nep. Hij vergeet even dat hij er zelf ook deel van uit maakt. Hij noemt zichzelf dus ook schijnheilig en nep.

14 januari 2015 om 15:47

Ja, Alloch, want een politieagent die corruptie aanklaagt, moet zelf ook wel corrupt zijn.

Inderdaad. Echt waar. Duidelijk. Jawel. Ja toch?

Slory denkt wellicht dat hij in een Disneyworld leeft. Zeker een profvoetballer moet zich realiseren dat hij zich door een goede vertrouwensman/vrouw moet laten bijstaan. Iedere afspraak, gemaakt door òf partij 1, òf partij 2 zal van A tot Z en van Z tot A moeten worden doorgesproken en daarna pas moeten worden ondertekend.
Het gemekker van Slory (bijna 33 jaar !) komt enorm kinderachtig over. Welkom in The World of 2015 !

En dan toch weer aan het betaald voetbal deel gaan nemen.
Dan ontkracht je gelijk een beetje je eigen verhaal, zo van, ik ben er klaar mee.

Speelde echt goed destijds bij Excelsior, maar denk dat het beste er wel af zal zijn. Gezien deze uitspraken zal het mentaal ook niet helemaal goed gezeten hebben, want ik bespeur hier weinig zelfkritiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. WielzenAanvaller10
M. SantoniUnknown
L. BossinKeeper10
Ş. AbalıVerdediger10
Elso BritoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

Nederland
0 fans
Middenvelder, 39 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren