Laudrup: ‘Als Ödegaard mijn zoon was, zou ik hem naar Nederland sturen’

Woensdag, 14 januari 2015 om 11:50Peter Nusselder

Het lijkt erop dat Martin Ödegaard naar een Europese topclub verhuist en kiest voor Real Madrid of Bayern München. Het Noorse toptalent van Strömsgodset IF werd enige tijd geleden ook in verband gebracht met Ajax, maar de kampioen van Nederland lijkt kansloos in de strijd om de middenvelder.

/

Voormalig Ajacied Michael Laudrup, die 104 keer uitkwam voor het Deens elftal en zijn imposante carrière in het seizoen 1997/98 afsloot in Amsterdam, raadt Ödegaard niettemin af om direct naar Bayern of Real te gaan. Tegenover de Münchner Merkur geeft Laudrup aan dat de zestienjarige Noors international een voorbeeld zou moeten nemen aan Bayern-middenvelder Pierre-Emile Höjbjerg.

“Die heeft zich laten verhuren aan FC Augsburg, waar hij kan spelen en rijpen. Maar ik ben er niet zeker van of Ödegaard ook de juiste beslissing neemt. Ik kan me niet voorstellen dat hij op zijn zestiende al regelmatig zou spelen bij Real. Bayern is misschien evenmin de beste keus. Als hij mijn zoon zou zijn, zou ik hem eerst naar Nederland sturen”, zegt de voormalig topvoetballer van onder meer Juventus, Barcelona en Real.


Poll

Denk je dat Martin Ödegaard naar Nederland komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door remcob)

Ik ook. In Nederland heeft hij veel meer kans op speeltijd en zo kan hij veel sneller leren. Als je bij PSV, Feyenoord of Ajax tekent speel je ook nog Europees een aantal wedstrijden. Bij Real Madrid of een andere topclub speel je het meeste van de tijd in het 2e elftal of ben je bankzitter bij het eerste. Dat is veel minder voor zo'n talent, dat moet spelen om zich te ontwikkelen.

14 januari 2015 om 12:02

helemaal mee eens, alleen zullen ze bij Madrid bijvoorbeeld die jongen kennis laten maken met sterren als bijvoorbeeld Ronaldo en Bale en dan is zon jongen meteen onder de indruk... wat anders overkomt als bij ajax waar de spelers van nu niet echt bekend zijn en De Boer en Bergkamp meer indruk op zijn ouders zullen maken dan op hem. Ik denk dat dit ook een belangrijke factor is en natuurlijk de complexen

14 januari 2015 om 12:04

Of een real verhuurt je aan een mindere club in de PD en je went al aan het niveau in Spanje. Een Bayern kan je ook verhuren aan een mindere ploeg in de BL. Ik bedoel come on. Het is niet zo dat deze jongen uitzicht maakt op direct speelminuten in Ajax 1. Misschien neemt hij geen genoegen met de B of A van Ajax. Of zelfs een jong Ajax. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat deze jonkie zal spelen in het eerste van Ajax. Het enige wat Ajax zal kunnen bieden per direct is een goede opleiding. Of deze odegaard daarmee genoegen neemt is nog maar de vraag.
Ikzelf denk het niet.

14 januari 2015 om 12:22

@ Lee112: Ik vraag me wel af mocht hij nu gaan tekenen bij Real voor welke ploeg hij echt een versterking zou zijn op zijn leeftijd bij een verhuur.

Denk toch dat hij bij een Ajax het snelst kans maakt op minuten in het eerste elftal, en je kan ook Europees spelen. En zoals je zegt Ajax heeft een goede opleiding. En op deze leeftijd heb je daar denk ik toch het meeste aan..

14 januari 2015 om 12:30

Tjah opleiding, of Odegaard nou bij Real, Bayern of Ajax komt. Meetrainen zal hij met het eerste doen. Dan mag jij mij vertellen of hij meer heeft aan trainen met de beste spelers in de wereld of meetrainen met Ajax.

Daarnaast vind ik het speelminuten argument ook totale onzin. Wordt heel snel gebruikt maar niemand die kan aantonen hoezo het beter is om 1000 minuten te spelen bij een club als ajax in een middelmatige competitie als de Nederlandse dan meetrainen met de beste clubs in de wereld en 100 minuten maken in een top 3 competitie.

14 januari 2015 om 12:38

Geen idee welke club, dat weet Real's eigen pakkie aan.

Bij Ajax zie ik hem niet zo snel doorbreken met Nouri en vd Beek daar.
Ook hebben we Andersen en Klaassen nog. Niet dat ze beter zijn dan Odegaard hoor, dat weet ik niet, want die jongen zie ik never spelen.

Bij real geniet je overigens ook wel van een goede opleiding en Bayern ongetwijfeld ook wel.

14 januari 2015 om 13:42

Misschien is het lastig aan te tonen, maar het is een feit dat spelers die langer in Nederland blijven vaak verder zijn dan de degen die vroeg naar een topclub gaan. Voorbeelden genoeg van jongens die vroeg de stap maken niet slagen of uiteindelijk terug komen naar de eredivisie om aan voetballen toe te komen, terwijl leeftijdsgenoten al 120 wedstrijden in de benen hebben alleen misschien een mindere gevulde bankrekening.

14 januari 2015 om 13:46

@isimic. Ik denk dat hij er niet veel aan heeft om met zulke sterren te trainen. Dat niveau kan hij niet aan en dan heb je de kans dat hij verzuipt en bij de jeugd of een andere club terecht komt.. In dat geval is Ajax natuurlijk veel beter.

Wat betreft de minuten, de 100 die hij misschien zal maken zijn waarschijnlijk tegen bekerploegjes en in het B-elftal. Dan is 1000 minuten natuurlijk beter en tegen sterkere tegenstanders bovendien.

Je moet niet vergeten dat hij international is van Noorwegen en speelt in de Noorse competitie. Hij komt totaal niet in aanmerking voor het eerste bij Real of Bayern, wat ze hem ook beloven.. Bij Ajax zal hij al flink moeten aan poten om in de basis te komen.

14 januari 2015 om 14:10

Heel leuk dat je dat allemaal zegt maar bij Bayern hebben ze al gezegd dat hij het niveau van het eerste aankan en dat hij zou aansluiten bij de selectie. Dus ja dat maakt dan niet uit.

@obiku86

Heel leuk dat je dat zegt maar ik zie nergens iets waarmee je dat feitje zou ondersteunen.

14 januari 2015 om 12:05

We weten allemaal dat onze oudspeler enkel en alleen Ajax bedoelt.

Toch mooi om te zien dat Ajax daarin tenminste nog een grote rol speelt. Op social media roepen de meeste voetbalfans intenarionaal ook allemaal dat hij naar Ajax moet, maar ik betwijfel dat hij komt.

Laudrup noemt niet voor niets Bayern en Real omdat Odegaard waarschijnlijk uit die 2 clubs gaat kiezen. Bij Bayern was hij al 2 keer geweest (bij Ajax moet hij nog komen, als het er al van komt) ennog niet zo lang geleden kwam hier bij VZ het bericht dat hij al getekend had bij Real.

14 januari 2015 om 12:07

Ik denk dat hij bij Ajax ook gewoon in het tweede zou spelen. Ik ken verder het niveau van de Noorse competitie niet maar is de Jupiler league een vooruitgang voor hem? Hij zal uiteraard wel met betere spelers samenspelen maar voor zijn 18e zie ik hem niet veel minuten maken in het eerste. Zeker op fysiek gebied komt hij nog flink tekort.

Veel mensen hebben al hun mening hierover gegeven maar die van een superlegende als Laudrup maakt meer indruk dan al die andere meningen bij elkaar. Ben bang dat Odegaard niet zijn plannen zal veranderen nav deze opmerking maar je kunt wel zeker zijn dat als Laudrup zijn advies het niet voor elkaar krijgt geen enkele persoon Odegaard zal kunnen overhalen naar Ajax te komen.

Euhm, ging jouw zoon(andreas) niet op zijn 17e naar Real Madrid, omdat jij bij Getafe aan de slag ging?

Al moet natuurlijk wel gezegd worden dat Andreas 1 jaar later(terwijl hij destijds als een van de grotere Real talenten werd gezien) terug ging naar Denemarken omdat Michael Laudrup naar Rusland ging.

14 januari 2015 om 13:15

Misschien is zijn mening van nu wel gebaseerd op zijn ervaring van toen?

14 januari 2015 om 13:48

Andreas heeft uiteindelijk maar 1 jaar bij Real gezeten en werd daar als een van de grote talenten gezien. Hij is daarna weer terug naar Nederland gegaan. Ik denk dus niet dat je zijn vertrek naar het buitenland de oorzaak kan noemen van het "mislukken" van zijn carrière. Mislukken is natuurlijk wel relatief, vergeleken bij de carriere van zijn vader, oom en opa is hij mislukt(tot nu toe), maar toch heeft hij al bijna 100 wedstrijd gespeeld in het betaald voetbal.

Overigens vind ik het wel goed dat een speler als Laudrup dit zegt. Hij zegt het ook niet puur als oud-speler van Ajax, want juist bij de grotere clubs beleefde hij zijn hoogtijdagen.

jammer dat de zonen van laudrup niet zo goed zijn anders hadden we die wellicht in nederland kunnen bewonderen toen ze nog iets jonger waren

14 januari 2015 om 12:12

Andreas kon naar Ajax en was zelfs al 2 keer op stage geweest, maar koos uiteindelijk voor Real Madrid (ook mede omdat zijn vader toen trainer werd bij Getafe). Andreas speelt nu weer in Denemarken.

Laudrup weet dus via zijn zoon dat het niet altijd verstandig is om voor een grote club te tekenen op je 16e.

14 januari 2015 om 12:13

Daar moet hij van geleerd hebben inderdaad, want Andreas was echt niet slecht, die had wel degelijk talent. Je komt er alleen niet tussen bij zo'n club, wat slecht is voor de ontwikkeling.

14 januari 2015 om 12:42

Andreas heeft 1 jaar in Madrid gezeten en is toen terug gegaan naar Denamarken(lyngby, dicht bij hun huis in Hvedbaek destijds). Niet omdat hij niet als een talent werd gezien in Madrid(ze wilden het toen eigenlijk niet laten gaan, maar gezien de status van Michael Laudrup daar deden ze er dus niet moeilijk over), maar omdat Michael Laudrup naar Moskou ging en Andreas niet alleen in Madrid wilde/mocht blijven.

''maar ik ben er niet zeker van of Ödegaard ook de juiste beslissing neemt.''

Juist want wat Laudrup zegt is natuurlijk de enigste juiste beslissing....

14 januari 2015 om 12:30

Laudrup mag toch zijn mening geven of niet dan? In zijn ogen is dat niet de juiste beslissing, dat mag toch? Of moeten we allemaal onze meningen weg-nuanceren volgens jou? Jij had liever gezegd dat Laudrup zei: Ik zou Odegaard naar Nederland sturen maar ik ben er vrij zeker van dat ik er helemaal naast zit.

14 januari 2015 om 14:04

Nee hij kan gewoon zeggen dat het hem een goede keuze lijkt als hij naar Nederland gaat.
Dat is heel wat anders als stellen dat de juiste keuze Nederland is....

Hij heeft volkomen gelijk. Gelukkig blijkt hieruit dat niet enkel nederlanders denken of vinden dat de nederlandse competitie de beste stap is voor jeugdige talenten. Naast Laudrup ben ook ik ervan overtuigd dat dit voorOdegaard de beste stap is!

Hopelijk neemt hij alsnog de juiste beslissing, zo niet jammer maar dan hoop ik dat hij alsnog de top haalt en niet achteraf denkt had ik nu maar de andere weg gekozen.. Dat zou zonde zijn van zo'n talent want dat ie talent heeft wtaat buiten kijf maar alleen talent is niet voldoende!

Natuurlijk krijg je in Nederland de kans, en is de kans als (top)talent op speelminuten groter dan in bijv. Real Madrid 1. Maar ik denk dat wanneer jij een (top)talent bent, je ook prima kunt ontwikkelen in het tweede van Real Madrid. En ben jij goed genoeg dan krijg je echt wel de kans in Real 1.

Ben benieuwd naar zijn keuze. Denk dat beginnen in een kleinere competitie of bij een kleinere club in een grotere competitie raadzaam is. Dan kan hij met zijn talent rustig aan ervaring opdoen, om vervolgens op zijn 22ste ongeveer de stap te maken naar een absolute topclub. Ik ken zijn talent en statistieken niet, maar dit lijkt mij een verstandigere stap dan meteen te starten bij een topclub.

Ik heb het gevoel dat Ödegaard het er even van neemt, al die luxe, vakantietripjes, privejets, beetje lanterfanten en de grootste voetbalsterren ontmoeten bij Real Madrid en Bayern. Hopelijk tast het zijn hersencellen niet aan en die van zijn vader ook niet en kiezen ze toch voor een echte kans op de juiste ontwikkeling. Dan begin je in Nederland, dus bij Ajax.

14 januari 2015 om 12:26

Juist want in wereldtop lopen nu meer spelers rond die voor hun 17e bij Ajax kwamen dan van Bayern. Oh wacht, dat is helemaal niet zo.

Wat een gelul allemaal zeg. Zoals Laudrup zegt, neem een voorbeeld aan Pierre-Emile Höjbjerg. Heeft 2 jaar meegetraind met een van de beste, zo niet de beste selectie in de wereld en zal nu spelen in een van de sterkste competities. Zie niet in hoezo het voor Pierre-Emile Höjbjerg beter was geweest om 2 jaar terug bijv naar ajax te gaan ipv Bayern.

Wanneer zo'n speler doorbreekt wordt ook zwaar overschat. Hoezo is het beter om op je 17e hooguit 1000 minuten te maken in de nederlandse competitie dan dagelijks mee te trainen met de beste spelers in de wereld en met de beste trainers om misschien 100 minuten te spelen in een veel betere competitie.

14 januari 2015 om 12:32

En die Höjbjerg heeft al zoveel laten zien inderdaad, zoveel dat hij bij Augsburg mag spelen nu. Het is gewoon een feit dat je als jonge speler sneller doorbreekt in een lagere competitie, bij een club als Feyenoord, Ajax of Psv. De meeste voetballers komen uiteindelijk van Ajax af, Ajax levert de meeste spelers af.

En dan heb jij 1 voorbeeld genomen die misschien goed uitpakt, dan valt nog wel te bezien. Ajax en Feyenoord/psv hebben al talloze spelers grootgemaakt.

Daar heb je geen wiskundige berekening voor nodig.

En begrijp me niet verkeerd, die Höjbjerg heeft inderdaad veel talent, maar is wel 1 van de weinige voorbeelden die je kan noemen. Je moet er mee eens zijn, dat voor die handvol voorbeelden er echt talloze rijen aan namen voorbij komen die in of via Nederland groot zijn geworden.

14 januari 2015 om 12:34

Nou, wil wel even wat nuance aanbrengen. Als een Odegaard naar Ajax zou gaan zou hij ook daadwerkelijk wedstrijden spelen ipv alleen trainen. Trainen is leuk enzo, maar presteren in een stadion met 55,000 toeschouwers is wel heel wat anders. Daarnaast zou Odegaard bij Ajax ook CL spelen terwijl bij Bayern de kans groter is dat dan andere spelers in de basis 11 beginnen.

De druk bij een club als Bayern is natuurlijk ook nog veel hoger dan bij Ajax. Bij Ajax krijgen talenten de tijd om fouten te maken, bij Bayern waarschijnlijk minder. Dit ventje is net 16, dan kun je nog zo getalenteerd zijn maar druk kan je dan echt slopen.

Ten slotte, is het wel zo goed om met spelers samen te spelen die zoveel beter zijn dan jij? De typische Bayern-speler is natuurlijk ontzettend veel verder dan Odegaard terwijl Ajax wat meer zijn niveau is. Dan kun je meegroeien met andere spelers ipv dat je gedwongen word je op te trekken aan spelers die veel beter zijn dan jij. Ik wil maar zeggen, het is niet per definitie positief om mee te spelen met spelers die van een veel hoger niveau zijn dan jijzelf.

14 januari 2015 om 12:37

Ja idd, Hij gaat spelen bij de nummer 6 van de Bundesliga, een competitie waarin hij vele malen harder zal moeten werken en veel meer zal leren dan de Nederlandse competitie. Koos ook voor Augsburg omdat hij daar basis zal spelen en hij dicht bij Munchen blijft en dus niet hoeft te verhuizen. 15 clubs (vooral Bundesliga clubs) wilde hem alleen al huren. Dus die 2 jaar bij Bayern hebben hem echt geen slecht gedaan.

En 1 voorbeeld? Alaba, Muller, Badstuber en Kroos...... Nog 4. Van de laatste 5 jaar...

Noem de echte topspelers maar van Ajax en feyenoord en PSV van de laatste 10 jaar. Die voor hun 17e bij Ajax kwamen en vervolgens wereldtop werden. Zoals bij Odegaard zou moeten gebeuren.

14 januari 2015 om 12:44

@tristan.

Tuurlijk is dat zo, alleen overal lees je hoe de enige juiste optie voor Odegaard is om naar Ajax te gaan. Terwijl dat totale onzin is. Er is niet te zeggen wat er beter voor hem is. Wat enkele Bayern spelers hebben aangetoond is dat het meespelen bij Bayern zeker niet slecht hoeft te zijn.

Alaba is een mooi voorbeeld. Hij heeft zich onwijs kunnen optrekken aan Ribery. Iedere Bayern fan heeft dit kunnen zien. Alaba heeft verschrikkelijk veel aan Ribery gehad, zowel binnen het veld als erbuiten. Een voorbeeld met hoe het goed zou kunnen uitpakken.

Ik zal niet zeggen dat het vertrekken naar Ajax een slechte optie is en naar Bayern vertrekken de enige juiste is maar ik word een beetje moe van dat ik elke keer moet lezen hoe Ajax de enige juiste optie is. En dan met argumenten die niets zeggen eigenlijk. Vooral omdat het dan van ajacieden komen die in andere topics de zogenaamde volgende toptalenten weet te vertellen die op hun 18e nog geen minuut hebben gespeeld in het eerste van ajax.

Odegaard moet nu kiezen voor zijn toekomst, de komende 3 jaar. En daarin zou het ontwikkelen van zichzelf centraal moeten staan. Dat kan op meerdere manieren en er is niet 1 goede manier zoals vele hier willen doen laten geloven.

Tjah en wat er dan het beste is weet ik niet. Wat ik wel weet en wat ook duidelijk te zien is is dat er in de laatste jaren zat spelers bij Bayern zijn doorgebroken die voor hun 17e bij Bayern kwamen dus dat hoeft niet per definitie slecht te zijn zoals vele hier zeggen.

14 januari 2015 om 13:48

Laudrup ging zelf op z'n 17de naar Italië en heeft daar achteraf spijt van gehad. Hij is zogezegd een ervaringsdeskundige! In ieder geval meer dan jij!

14 januari 2015 om 14:12

Ja en zo zullen er zat spelers zijn die ook zo'n overstap maakte en er geen spijt van hadden. Alaba was met 19 jaar een Champions league winnaar. Denk je dat hij spijt heeft gehad van zijn vertek naar Bayern? Dat Laudrup er spijt heeft gehad van een bepaalde soort transfer dan betekend dat niet dat het perse slecht is.

14 januari 2015 om 14:31

De reden om voor Ajax (of Feyenoord of Psv) te kiezen, is volgens mij omdat je dan ook redelijk de garantie hebt dat je bij Ajax gaat spelen.

Bij Real is de kans veel groter dat hij direct verhuurd wordt en dat vind ik zo naar. Ze maken die talenten gek, en vervolgens staan ze bij Getafe of Augsburg op het veld. Ik denk niet dat als dat de keuze was, ze ook naar Real waren gegaan.

Bayern vind ik een iets ander verhaal, die wilt ook gewoon opleiden en zal hem wel in huis houden.

Het blijft natuurlijk wel zo dat deze jongen ongeacht zijn opleiding, waarschijnlijk de top wel gaat halen. Maar wat is er nou mooier of beter voor je ontwikkeling, met Ajax kampioen worden van Nederland en in de CL spelen, of spelen bij een andere club in een grotere competitie of bij de jeugd van Bayern spelen?

Ik denk dat dat de reden is dat mensen zo hard roepen dat Ajax "de enige" juiste keuze is. Hij kan de basis halen bij een topclub met CL ervaring en ervaring met een vol stadion of zonder deze ervaring..

14 januari 2015 om 16:35

@isimic, ook voor Alaba was die stap eigenlijk te vroeg. Hij speelde in de eerste 2,5 jaar slechts 9 potjes voor Bayern (vooral als invaller). Pas na zijn verhuurperiode aan Hoffenheim kwam hij terug bij Bayern als een volwassen speler. En nu is hij misschien wel de beste linksback ter wereld, wat simpelweg wil zeggen dat hij ook nog eens zo ontzettend veel talent heeft dat hij het toevallig wel gehaald heeft.

En niet te vergeten was zijn positie op dat moment niet bijzonder goed bezet, omdat Lahm door van Gaal als rechtsback werd gebruikt. Voor een speler als Odegaard is dat een stuk lastiger, omdat hij moet concurreren tegen spelers op een sleutelpositie in het elftal, die veel minder makkelijk te vervangen zijn.

Ik ben het dan ook volledig met Laudrup eens dat hij bij een Nederlandse club waarschijnlijk veel sneller stappen kan maken dan in een grote competitie. Het maakt dan niet uit of het bij PSV (ipv Wijnaldum die waarschijnlijk weg gaat), bij Feyenoord (op de plek van Clasie die mogelijk vertrekt) of Ajax (extra kwaliteit op het middenveld is sowieso nodig) is.

Ik weet het nog zo niet. Die Odegaard wordt ontzettend gehyped. Maar ik denk dat die bij Ajax ook gewoon bij Jong Ajax moet gaan rijpen. Net zoals Zivkovic dat nu doet. Dus dat die naar Ajax gaat wil ook niet zeggen dat hij ook gegarandeerd speelminuten krijgt in het eerste. Maar de kans is wel ieder groter.

Maar we moeten niet vergeten, die jongen is ook nog maar pas 16. Hoeveel spelers waren er al prof toen ze 16 waren en spelen iedere week in het eerste? Dus ja, als je het aan mij vraagt maakt het voor hem nog niet echt veel uit waar die terecht komt.

Nederland heeft uitgewezen dat het voor jonge talenten een ideale leerschool is. Hier mag/kun je nog fouten maken en doorgroeien. De keuze voor een kleinere club uit een ander land zou ook nog kunnen. Kijk naar wereldtoppers als Robben, Zlatan, Hazard, Suarez, James Rodriguez, Di Maria enz enz. Jongens die juist door de ontwikkeling bij een kleinere club uiteindelijk staan waar ze nu staan.

Bij een topclub als Real moet je er gewoon direct staan. Daar worden geen fouten geaccepteerd. Dan moet je dus wel echt van de absolute buitencategorie zijn. Of hij dat is weet ik nog niet. In alle eerlijkheid heeft hij zich tot nu toe alleen maar kunnen meten in Noorwegen.

14 januari 2015 om 16:45

Dat niet alleen, maar het is nogal een verschil of je moet concurreren met:
- Modric, Isco en Kroos
- Muller, Gotze en Thiago

of met:
- Serrero, Klaassen en Zimling
- Wijnaldum, Maher, Guardado
- Clasie, El ahmadi, Immers

Dan kan ik me voorstellen dat je bijzonder weinig kansen gaat krijgen op speeltijd bij de eerst genoemde. Ik noem overigens Schweinsteiger bewust niet vanwege zijn blessure, maar die zou ik natuurlijk eerder neerzetten dan Thiago.

Vraag me eigenlijk af waarom deze jongen nu al weg moet uit Noorwegen??
Die jongen is nog maar 16, dan kan je mij niet wijs maken dat hij bij zijn huidige club geen stappen meer kan maken... Dus volgens mij kan hij het beste een contract voor 3 jaar tekenen bij zijn huidige club. Dan met 1 a 2 jaar een mooie transfer maken naar een stapje hoger, welke club dat ook moge wezen.
Kan hij zich mooi ontwikkelen en kan zijn huidige club er ook nog de vruchten er van plukken....
Verbaasd me ook dat al die voetbalkenners schreeuwen dat hij naar bv een Nederland moet gaan, en er volgens mij geen 1 zegt blijft nog even rustig zitten waar je zit...

Met alle respect...t is een groot talent, maar zie je hem binnen een paar jaar echt kroos etc. Uit de basis spelen? Lijkt mij heel sterk, je kan beter tot je 23ste bij ajax spelen en dan stap omhoog. Suarez begon ook bij groningen en kijk waar hij nu is

In onze gemoedelijke kikkerlandje kan hij volwassen worden. Er valt hier genoeg te beleven om je niet te vervelen, maar de druk is een stuk lager.

Mijn gok: Hij tekent bij Real/bayern voor een monstersalaris en wil zich vervolgens aan een Ajax laten verhuren. Zo vang je wel het grote geld en loop je niets mis kwa ontwikkeling. Alleen zou ik hier als Ajax zijnde natuurlijk nooit mee akkoord gaan, op het moment dat hij beter gaat spelen wordt hij teruggehaald naar Madrid en/of verkocht.

Edit: Ik denk zelfs dat hij beter nog naar een club als Cambuur zou kunnen. Daar ben je écht 100 zeker van een basisplaats, ongeacht je leeftijd. Bij Ajax moet ik ook nog maar zien of hij zich er (direct) tussen kan spelen.

vraag me af of die jongen het wel gaat maken. daar ligt nou al zoveel druk op.

Let op mijn woorden, deze jongen gaat gigantisch teleurstellen. Ik ken een aantal Noren en die gasten aarden sowieso al slechts in Zuid Europese landen. Als ie naar Real Madrid gaat is het einde verhaal.

Deze jongen is in mijn ogen overbodig. Uiteraard een toptalent maar ik zeg toch: Geef de échte Ajacieden als Van de Beek en Norui de kans in het eerste van Ajax!

Ik heb het gevoel dat odegaard zn carriere gaat verpesten en dus weer naar real of bayern gaat.. elk talent doet dat... het is jammer, maar het gebeurt nou eenmaal... ik hoop dat ie spijt zal krijgen

Eigenlijk kan deze jongen bijna alleen nog maar falen. Er is door de media in alle landen zoveel aandacht gegeven aan hem dat hij gezien wordt als de nieuwe messias van het voetbal. Als hij straks op zijn 18e nog steeds niet een basisspeler is bij de club waar hij heen gaat heeft hij gefaald en is het waarschijnlijk volgens de media het zoveelste supertalent dat het niet gered heeft.

Zelf zou ik ook kiezen voor een club in Nederland, maar wel hooguit een 3-jarig contract tekenen. Hij kan dan op zijn 19e (mooie leeftijd) naar de volgende club gaan. Als hij echt goed is naar een topclub, maar anders naar een subtopper als Tottenham, Porto of Schalke. Van daaruit kan hij altijd nog doorstromen naar Real, Bayern of Manchester.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger261
D. TadićAanvaller268
D. KlaassenMiddenvelder257
M. KudusMiddenvelder2511
B. BrobbeyAanvaller2511
E. ÁlvarezMiddenvelder243
K. TaylorMiddenvelder247
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

31 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren