Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerbetoon voor Malanda en bizarre penaltyreeks in Engelse bekerthriller

De ontmoeting tussen West Ham United en Everton in de derde ronde heeft dinsdagavond een winnaar opgeleverd. De eerste wedstrijd op Goodison Park was in 1-1 geëindigd en ook op Upton Park bleven de ploegen op een remise steken, 2-2 na 120 minuten. Een zenuwslopende strafschoppenreeks zorgde voor het klassenverschil: de Londenaren zegevierden met 9-8. In de verlenging was er ook een eerbertoon voor de omgekomen Junior Malanda.

/

In de eerste helft kwamen de ploegen niet tot scoren. Doelrijpe kansen waren op een hand te tellen. Joel Robles reageerde goed op een mogelijkheid voor Enner Valencia en Stewart Downing schoot maar net naast de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten na rust namen de Londenaren de leiding. Valencia kreeg de bal van Andy Carroll, liet zich niet van de bal zetten door John Stones en schoot voor het eerst de bal op Upton Park tegen de touwen: 1-0. Het was niet de enige domper voor Everton. Drie minuten later ontving Aiden McGeady zijn tweede gele kaart en moest de ploeg van Martinez met tien man verder.

West Ham United slaagde er niet in om van de overtalsituatie te profiteren en incasseerde acht minuten voor tijd de gelijkmaker. Mirallas schoot de bal uit een vrije trap heerlijk achter Adrián: 1-1. Het was in de slotminuten aan Robles te danken dat een inzet van Kevin Nolan niet alsnog voor de beslissing zorgde. In de 97e minuut van de noodzakelijke verlenging sloeg Everton weer toe. Het was Mirallas die door de defensie slalomde en zag hoe Lukaku de 1-2 verzorgde. De Belgen wezen emotioneel naar de lucht, als eerbertoon aan Malanda. Carlton Cole forceerde echter een strafschoppenserie. Honderd seconden na zijn invalbeurt, minuut 112, tikte de aanvaller de bal binnen: 2-2. In de strafschoppenserie misten Kevin Naismith, Downing en Robles hun elfmetertrap, waarna Adrián de 9-8 tegen de touwen schoot.

West Ham United is de verdiende winnaar

1
2

Heerlijk, ik kan er gewoon niets anders over zeggen. Het enige wat jammer is is dat geen van beide teams verdiende om te verliezen.

Over de scheidsrechter: West Ham had een penalty moeten hebben voor hands van Stones, ik vond niet dat Mirallas een penalty verdiende, die viel veel te makkelijk. Rode kaart was terecht, als je al geel hebt en je komt zo in dan vraag je er gewoon om.

Tijd om bubbels te blazen.

13 januari 2015 om 23:53

Heerlijke wedstrijd met een prachtig einde

14 januari 2015 om 08:33

Maar t sloeg ook nergens op dat hij die "overtreding" op mirallas er buiten gaf. T was niks maar mirallas was al bijna 2m in de 16.

Wat een prachtige wedstrijd. Jammer dat everton verliest. Prachtig geknokt met 10 man en dan zo ongelukkig verliezen. Maar dat zijn penalty's.
Verder hoop ik dat west ham snel uit dit toernooi ligt. Heb er verder niets mee.
Prachtig gebaar van Mirallas en Lukaku voor Malanda.

13 januari 2015 om 23:57

Waarom ongelukkig verloren? Everton was echt niet beter dan West Ham. Reken daarbij dat West Ham nog een penalty had moeten krijgen, en een strafschoppenreeks altijd 50/50 is.
Beetje jammer dat je ze snel uit het toernooi wenst. Getuigd niet echt van sportiviteit

14 januari 2015 om 13:25

Als je door Penalty's verliest, verlies je ongelukkig of niet???
Ik heb verder niets met Whu, met sommige clubs heb je meer dan met andere, dus wat dat met sportiviteit heeft te maken weet ik niet.
Ajax fans zeggen toch ook niet dat ze het fijn vinden dat Feyenoord gewonnen heeft of.....

Wauw! echt een van de spannendste wedstrijden sinds tijden! Deze wedstrijd had alles, scheidrechter met vreemde beslissingen, prachtige reddingen, goals op spannende tijden en natuurlijk de keepers die de beslissende penalties nemen.

Wat een wedstrijd was dit. Allebei de ploegen bleven gaan. Net de drukke decembermaand gehad en nu ff 120 minuten knallen. Echt diep respect hiervoor.
Deze wedstrijd had alles wat je wou. Vechtlust, mooie acties, zieke reddingen, rode kaart. Everton met man minder nog op voorsprong komen, Downing die de 5e penalty mist van de penaltyreeks. Het bleef gewoon spannend. Mooi potje voor de neutrale kijker. Ik heb zelf een kleine voorliefde voor WHU, dus dat ze wonnen maakte het helemaal compleet.

Dit is nou FA Cup voetbal!

Wat een strijd, zalige match om te zien. Kon pas vanaf begin de tweede helft volgen maar beide ploegen gingen er echt vol voor. Dit was echt een typische cupmatch waar beide ploegen echt tot het uiterste gingen. Spijtig dat Everton die 1-2 niet kon volhouden. Bij de penalty's had ik wel de indruk dat WHU in het voordeel was, buiten dat ze natuurlijk het thuispubliek aan hun zijde hadden vond ik Adrian ook veel overtuigender bij de penalty's dan zijn collega Joël.

De Everton Belgen speelden ook zeer goed en waren beslissend. Lukaku was wel slordig in de passing regelmatig, maar hij had wel dat killerinstinct waarbij je gewoon wist dat hij ging scoren, net zoals de 1-1 vorige week. Hij is nu al 3 matchen op een rij zeer sterk aan het spelen, hopelijk houdt hij het vol. Mirallas met een zalige invalbeurt en degene die Everton bijna naar de overwinning sleepte.

Helaas pas de wedstrijd vanaf het begin van de verlenging gezien. Maar wat ik zag maakte het ruimschoots goed. Beide teams gingen er vol voor wat knotsgekke momenten opleverde. Tijdens de strafschoppen zat ik als neutrale kijker op het puntje van mijn stoel.

Weet iemand trouwens wat er tussen Tomkins en Noble gebeurde?

14 januari 2015 om 00:04

Geen idee wat er speelde tussen die twee

14 januari 2015 om 08:10

Niet heel lastig, Tomkins wint een duel op een lange bal van Everton, daarna valt de bal tussen hem en middenveld en is er niemand van West Hams middenveld die er op reageert zodat Everton weer balbezit heeft en Tomkins dus zeer terecht hier iets van laat merken.

Wat een fantastische wedstrijd heerlijk op zo dinsdagavond. 2 van mij lievelings teams tegen elkaar had ze allebei winst gegunt.

De slimste Spanjaard heeft gewonnen. Doelmannen trappen bij penalty's meestal erg hard maar mikken gaat moeilijk. Adrian zag echter wat Joel fout deed en schoot zachtjes richting een hoek. Prachtig eerbetoon.

Een prachtige voetbalavond, zeker aangezien Whufc aan het langste eind trok. Het was een return zoals je hoopt te zien als voetbalsupporter. Een wedstrijd die nog een paar uur extra mocht duren en beide recht hadden op de volgende ronde. Echter, ben ik van mening dat West Ham het na de rode kaart beter had moeten uitspelen.

Daarnaast overigens een prachtig eerbetoon. Typisch dat uitgerekend beide Belgen binnen de selectie van Everton scoren. Doen het sowieso prima daar.