Ronaldo prijst supertalent: ‘Ik zie heel veel potentie in die jongen’

Dinsdag, 13 januari 2015 om 11:10Peter Nusselder

Het begint er steeds meer op te lijken dat Martin Ödegaard naar Real Madrid gaat. Het supertalent van het Noorse Strömsgodset IF trainde al mee bij de Koninklijke, was aandachtig toeschouwer tijdens de stadsderby tegen Atlético Madrid en krijgt de complimenten van Cristiano Ronaldo.

/

Tijdens het Ballon d’Or-gala, waarop de Portugese sterspeler maandag voor de tweede keer op rij werd uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar, liet Ronaldo zich in lovende bewoordingen uit over de zestienjarige Noors international. “Hij is een goede voetballer”, gaf de winnaar van de Gouden Bal aan. “Hij is een jonge jongen die nog kan groeien, hij is pas zestien jaar oud.”

“Hij heeft een mooie toekomst voor zich”, voorspelt Ronaldo. “We moeten hem de tijd geven, zodat hij kan leren en de juiste beslissingen kan nemen, maar ik zie heel veel potentie in die jongen. Hij heeft een goed linkerbeen.” Real is ondertussen echter niet de enige club die Ödegaard graag zou vastleggen; Liverpool is naar verluidt ook een serieuze gegadigde en Ajax werd eveneens met de belofte in verband gebracht.


Poll

Denk je dat martin Ödegaard voor Real Madrid kiest?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door nwa27)

Ødegard heeft gisteravond een scheet gelaten. Misschien moet dat ook maar geplaatst worden. hier.

On:
Het is onmiskenbaar een talent. Maar kom op. Hij is 16. Zullen we eerst maar eens een aantal jaar afwachten of het echt zo'n wereldster wordt?

13 januari 2015 om 11:38

Idd, jong talent geeft geen garantie voor de toekomst!

13 januari 2015 om 13:12

Nou anders genoeg voorbeelden die het wel hebben gemaakt

13 januari 2015 om 13:35

Ook genoeg voorbeelden die het niet hebben gemaakt

13 januari 2015 om 14:40

Dan kan hij beter niet naar Ajax gaan.Als hij een scheet laat als het dak van de ArenA dicht is,blijft die geur zo hangen.Zonder gekheid,ik verwacht niet meer dat hij nog naar Ajax komt.Hij zal naar Real Madrid gaan,maar of dat verstandig is,is natuurlijk een heel ander verhaal.De tijd zal het leren.

Hij zou wel naar real gaan, maar dat is wel echt een slechte keuze.

13 januari 2015 om 12:45

Hoezo zou Real Madrid een slechte keuze voor hem zijn? en wat zal dan wel een goede keuze moeten zijn volgens jou..

13 januari 2015 om 13:07

Ik denk dat ajax de beste keuze zou zijn zonder twijfel.

13 januari 2015 om 13:17

Naar mijn mening kan hij het best naar liverpool gaan. Als hij echt zo veel talent heeft als men zegt, zou hij bij LFC zeker door moeten kunnen breken. Er wordt in Liverpool steeds meer met jong talent gewerkt, dus hij zou absoluut kansen krijgen. En het heeft er verder niets mee te maken dat ik Liverpool supporter ben, want ik ben net zo goed fan van Ajax. Alleen is de eredivisie gewoon een veel lager niveau, als hij echt zo'n groot talent is, zou hij het in de PL ook moeten kunnen, net als Sterling bijvoorbeeld.

13 januari 2015 om 13:30

Waarom is Ajax de beste keuze voor hem zonder twijfel? Real, liverpool, manchester city en zo kan ik nog tal van topclubs opnoemen waarvan ik denk dat die beter bij hem passen dan Ajax.

Natuurlijk voor de minder goede talenten zou Ajax best een goede club kunnen zijn. Volgens vele is dit een van de aller grootste talenten dus die zou sowieso wel doorbreken met of zonder al teveel kansen.

13 januari 2015 om 18:48

Raul en casillas zijn de enige topspelers die het hebben gemaakt bij voetbal uit de jeugd de jeugd van madrid is verschrikkelijk slecht

16 januari 2015 om 21:24

Dus? Als hij goed genoeg is haalt hij het wel hoor.

13 januari 2015 om 13:23

Volgens de statistieken van vorig jaar waren de meeste spelers, actief in de hoogste competitie in Europees land, afkomstig van Ajax(69). Real deed het met 46 ook helemaal niet slecht. Maar natuurlijk zitten de Tsjechische, Griekse en Oekraiense competities etc ook in deze statistieken verwerkt. Ervan uitgaande dat de beste jongen geen Spaans en Nederlands spreekt, lijkt een bescheiden club uit Engeland mij de beste keuze voor zijn ontwikkeling. Als hij werkelijk zo goed is als men denkt, komt Real (, Barca of een andere club) vanzelf wel aankloppen.

13 januari 2015 om 16:22

Maar als je dan enkel naar de grootste competities kijkt (laten we zeggen Ligue 1, Serie A, PL, PD en Bundesliga) dan zie je dat clubs als Barca en Real over Ajax heen springen...

13 januari 2015 om 16:29

Zou me inderdaad niet verbazen! Bron?

13 januari 2015 om 16:35

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=205660

Kan het zo snel niet meer vinden, maar hier staat het ook (in hoeverre dit betrouwbaar is weet ik ook niet) Dat Ajax dan pas op plek 44 staat schrik ik ook wel weer van

Je kan er bijna op wachten dat dit een nieuwe Freddy Adu wordt.. Al die hype en dan zou die niks klaarspelen in z'n carrière

Ödegaard moet lekker in de eredivisie komen voetballen. Hier kan hij vrijuit voetballen en de fouten maken die je maakt om je te kunnen ontplooien als voetballer. In Spanje en Engeland zit hij eerst nog 3 jaar bij de jeugd en dan blijkt het ineens niet zo'n groot talent want hij heeft zich amper ontwikkeld. Slimme ouders en begeleiding begrijpt dit en doet wat in het belang is voor het talent. Maarja, bij Ajax/ Psv/ Feyenoord verdien je geen 2 miljoen per jaar als talent, bij Real wel.

13 januari 2015 om 11:56

Dat neemt niet weg dat het alsnog geen garantie is dat hij de top haalt. Als Ödegaard in Nederland zou voetballen en het talent komt er maar niet uit, dan lijkt het me lastig om het nog te gaan maken in de voetballerij. Nu heeft Ödegaard garantie op miljoenen voor hem en zijn familie.

Ik snap je wel hoor, maar voor beide keuzes valt wat te zeggen.

dit bericht bedenkt dat hij naar real gaat

Trainen met Zidane als coach, met de crème de la crème van de talenten in de jeugdopleiding en daarbovenop nog kans maken op een plek in het eerste elftal in bekerwedstrijden onder Ancelotti en met de beste speler ter wereld.
Als ik Odegaard was, had ik al maanden geleden getekend. En dat salaris, dat maakt dan geen bal uit.

13 januari 2015 om 11:50

Trainen met Jaap Stam als Coach, met Bergkamp, Overmars en Jonk als talentencoach. Met de créme van de talenten in de beste jeugdopleiding van de Wereld, met een grote kans om snel te debuteren in Ajax 1. En vervolgens een mooie stap te maken in zijn geleidende ontwikkeling naar een topclub.
Als ik Odegaard was, had ik al maanden geleden getekend. En dat salaris, dat maakt dan geen bal uit.

13 januari 2015 om 12:18

Haha beste van de wereld. Niet eens van Nederland!

13 januari 2015 om 12:20

Jaap Stam Die kent hij niet eens. Net als Overmars en Jonk. Daarbij is Ajax niet eens een van de beste opleidingen ter wereld. Hoeveel talenten van Ajax zijn doorgebroken bij een topclub? Suarez... en die hebben ze dan nog weggekocht ook.

Real heeft een heel leger aan talenten die de stap hebben gezet naar topclub en subtop.

13 januari 2015 om 12:34

Vertel dat Zivkovic nu nog maar eens. In plaats van dat hij überhaupt de kans krijgt, word Milik gehuurd en waarschijnlijk definitief aangetrokken. Verder heeft Real Madrid ook een uitstekende jeugdopleiding, de kans dat je daar doorbreekt is klein.. maar wanneer je vervolgens bij andere topclubs terecht komt heb je het ook goed gedaan.

Verder zou ik als ik die jongen was naar Liverpool gaan, daar was hij tenslotte fan van. Verder komt er aan het eind van het seizoen een plaats vrij op het middenveld doordat Gerrard vertrekt. Waarschijnlijk is hij nog niet klaar voor een basisplaats, maar speelminuten moet er dan ook zeker wel inzitten.

13 januari 2015 om 12:40

Hier jouw ongelijk: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=205660

Volgens Zwitsers onderzoeksbureau, Football Observatory, spelen op dit moment 69 spelers uit de opleiding van de Amsterdammers bij een club die in de hoogste competitie van een Europees land uitkomt.

13 januari 2015 om 13:12

Klopt leihcim ik denk dat realsocio geen idee heeft waar die het over heeft spelers als sneijder, vander vaart, ibrahimovic, maxwell, huntelaar, en ga zo maar verder hebben allemaal een geweldige tijd bij ajax gehad en zijn goed doorgestroomd in de top.

13 januari 2015 om 14:42

Realsocio

Kijk tegen wie Ajax laatst speelde...tegen Paris Saint-Germain. Iktel daar al 3 ex-spelers van Ajax en ga zo maar door.

On: Ödegaard moet doen wat het beste aanvoelt. Zo heeft Real ook een goede jeugdopleiding. Maar als je spelers als Moratta weg doet, dan is er iets mis met het vertrouwen, om als speler daar door te breken. Al met al, is hij 16 en hij kan altijd op zijn 18e nog doorbreken of naar een ander club.

13 januari 2015 om 15:13

Ik denk toch dat odegaard meer kan leren van zidane als van jaap stam..

13 januari 2015 om 15:55

Het verschil is dat er bij Ajax meer aandacht uitgaat naar het individu met behulp van meerdere specialisten die allemaal in de Europese top hebben gespeeld. Ik denk dat dat beter is voor een speler dan wanneer Zidane, die min of meer een soort stage loopt bij Real Madrid B om ervaring op te doen, je trainer is.

13 januari 2015 om 16:25

Ja, maar daar worden de competities uit Belgie, Nederland, Oekraïne etc bijgeteld... Kijk enkel naar de grootste competities en Ajax zakt heel ver weg op die lijst. Dan gaat Barca op kop met Real er vlak achter

13 januari 2015 om 16:34

Dat komt omdat die spelers worden opgepikt door clubs uit de middenmoot en onderste regionen van de primera division en de portugese competitie. Die zijn vanwege de taal in trek. Kijk maar eens hoe weinig 'buitelanders' er spelen binnen in die spaanse ploegen. Dit terwijl die ploegen misschien hetzelfde niveau hebben als goede ploegen uit andere competities.

13 januari 2015 om 16:39

Oh dat telt inderdaad zeker mee. Maar in datzelfde artikel waarvan leihcim de link geeft staat dat Ajax pas 44e staat wanneer men naar de topcompetities kijkt. Dus dat Ajax de beste opleiding heeft is onzin, Ajax leidt misschien de meeste jongens op, maar de echte wereldtoppers komen dus duidelijk vaker van ergens anders

13 januari 2015 om 16:47

De echte wereldtoppers zijn onmogelijk houdbaar voor clubs in Nederland. Die worden al vroeg weggekocht. Welke wereldtopper is recent doorgebroken bij Real Madrid? Uit de opleiding dan.

Volgens noorse media is hij al akkoord met real. Hij zal wel eerst bij de real jeugd aansluiten denk ik en dan later worden verhuurd aan een andere spaanse club. Of het verstandig is voor zijn carrière? Dat lijkt me niet, maar wie weet kan hij verrassen.

13 januari 2015 om 12:22

Als hij echt zo'n topper is en dan heb ik het over kaliber Zidane, Messi, Ronaldo, Iniesta, Xavi, Zlatan, Pirlo, Totti, etc, dan haalt hij gewoon het eerste van Real. Is hij minder dan dat niveau, dan zullen we inderdaad niets meer van hem te horen krijgen.

13 januari 2015 om 13:03

De kans is dus zeer groot dat hij het niet gaat redden bij real. Hij moet van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn wilt hij het wel redden.
Zou verstandiger zijn als odegaard voor een andere club gaat kiezen.

13 januari 2015 om 13:18

Of hij is overtuigd dat hij het wel kan en wil even hard werken als Cristiano Ronaldo. Dan zal ie het vast wel redden. Wie bij Real wil slagen, moet gewoon absolute top zijn op elk vlak. Anders red je het inderdaad niet.

Dan rest de vraag: geloof je voldoende in jezelf om de stap te maken, of kies je liever de weg van de minste weerstand en ga je aan de slag bij een C-club als Ajax om dan eventueel stappen omhoog te zetten?

Heb een paar wedstrijden gezien waar hij in speelde aangezien ik wou zien waar die hype om ging maar eerlijk komt hij nog niet bij mij echt over als wereldtalent zoals Lee Seung Woo en Mastour.dat wel doen

Hij moet zelf weten als hij toch voor Ajax kiest hebben we een talent maar supertalent vind ik niet het is niet dat zoals Bojan bij Barca er met kop en schouders boven uit stak met andere talenten

Hij kan beter oppassen dat hij niet de volgende Freddy Adu wordt. De druk om een speler van absolute wereldklasse te worden is zo groot, dat als hij uiteindelijk z'n leven lang bij Sevilla zou spelen het eigenlijk nogal tegenvalt. Iets wat Adu "niet eens" gelukt is en die werd zelfs een toekomst beloofd als allerbeste voetballer allertijden. Rondom zelfde leeftijd en was volgens mij ook al voor USA uitgekomen. Snap daarom niet waarom hij naar Real Madrid zou gaan. Bij al die grote topclubs stroomt zelden tot nooit iemand uit de jeugd door tot in de basis. Deze overstap haalt denk ik juist het momentum uit z'n carriere. Een beetje verstoffen in Real B is denk ik niet wat hem heel veel verder brengt. Hoe Eriksen bijvoorbeeld z'n stappen kiest getuigd van realisme en bedachtzaamheid. Zou mooi zijn als hij naar Ajax komt, maar een club met vergelijkbare kansen om op korte termijn in het eerste te spelen is denk ik het verstandigst. Liverpool en Real zijn daar nu niet bepaald voorbeelden van helaas.

Bij Ballon D'or werd er nog aan ronaldo gevraagd wat hij van ödegaard vond en hij wist toen niet eens over welke speler de verslaggever het had...

Hij wordt naar mijn mening overgehyped. Daarnaast betekent voor mij dit bericht van Ronaldo een definitieve overname van de speler door Real Madrid. Ik heb even naar wat beelden gezocht over Martin. Ik vind voor zijn 16 jaar dat hij aardig kan voetballen, alleen het talent dat bijvoorbeeld Halilovic (nu barcelona) had en nog steeds heeft is gewoon beter dan wat hij laat zien.. Mijn mening

Real? Nee niet doen, de enige die bij real is doorgebroken uit Castilla is Jesé, je word nog eerder astronaut

Onzin dit artikel. Toen die aan het begin van de avond de vraag kreeg wat hij van Odegaard vond wist hij nog niet eens wie hij was. Zal later die avond wel ingefluisterd zijn om een beetje te slijmen.

Hij moet eerst een jaartje (of twee) meedraaien met Ajax/FC Basel en andere clubs die CL spelen en niet in een te zware competitie. Daarna kan hij naar de EPL, La Liga, Bundesliga wat hij maar wil. Niet gelijk het diepe inspringen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Osasuna181
4.Sevilla178
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

27 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Arsenal 7 1 1 0
2021/2022 Real Madrid 0 0 0 0
2020/2021 Arsenal 14 1 0 0
2020/2021 Real Madrid 7 0 0 0
2019/2020 Real Sociedad 31 4 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren