‘Ik verkocht vroeger sigaretten, maar de tijden zijn gelukkig veranderd’

Zaterdag, 10 januari 2015 om 18:49Gijs Freriks • Laatste update: 18:49

Wojciech Szczesny kreeg onlangs een boete van naar verluidt 25.000 euro voor het opsteken van een sigaret. De doelman stond na het duel met Southampton met een peuk in zijn hand onder de douche en werd betrapt door Arsène Wenger. Het is niet de eerste keer dat de manager problemen heeft gekregen met rokende voetballers.

/

In oktober 2013 werd middenvelder Jack Wilshere tijdens een bezoek aan een Engelse nachtclub gespot met een sigaret en hij werd later door Wenger publiekelijk berispt. Eerder had de coach ook al ex-spelers William Gallas en Marouane Chamakh bekritiseerd vanwege een rookincident, maar Le Professeur is al lang blij dat het bij incidenten blijft. Dat was vroeger wel anders, zo vertelt Wenger in een interview met The Guardian.

“Ik werkte vroeger zelf in een bar waarvan ik de ramen door alle rook niet eens kon zien. Ik verkocht er sigaretten, mijn hele jeugd lang. Maar de tijden zijn gelukkig veranderd”, aldus Wenger. “De maatschappij heeft een ontwikkeling doorgemaakt. De mensen roken tegenwoordig niet meer. Je mag niet meer roken in publieke ruimtes en daardoor hoeven de niet-rokers er ook niet meer onder te lijden.” Wenger heeft in het verleden, als coach van onder meer AS Monaco, ook weleens een peuk opgestoken: “Dat was vanwege de stress. Marcello Lippi rookte zelfs hele sigaren!”Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door haastrecht)

Als het in de kleedkamer was kan ik het nog begrijpen dat er een boete uitgedeeld is maar roken over het algemeen moet in principe gewoon kunnen zolang de prestatie's er niet onder lijden

10 januari 2015 om 18:55

Roken lijd sowieso aan de prestaties. Dagelijks een paar sigaretten roken en je ziet je fysiek zo achteruit gaan.

10 januari 2015 om 19:19

Zeker bij een keeper zal het weinig uitmaken.

10 januari 2015 om 21:58

Keeperstrainingen zijn conditioneel best zwaar, dus het zou wel uit kunnen maken op de training.

11 januari 2015 om 15:17

hoeft helemaal niet uit te maken, neem als voorbeeld maar David Ferrer ( tennisser ) die rookt ook en toch presteert hij al jaren uitstekend op topniveau en heeft hij 1 van de beste uithoudingsvermogen van alle spelers.

10 januari 2015 om 19:01

In principe lijdt je lichaam, en dus ook je prestaties, er altijd onder. Het is vrijwel onmogelijk om slechts 1 sigaret te roken en er vervolgens een jaar lang niet meer aan komen. Die dingen werken hartstikke verslavend dus eigenlijk zou 1 sigaret al het begin van het einde van je carriere kunnen betekenen. Een prof moet altijd in 100 procent gezond zijn tijdens zijn carriere. Als hij rond zijn 30ste stopt met voetballen, heeft hij nog een heel leven voor zich waarin hij zoveel kan roken als hij wil. Een sigaret laten liggen tijdens je loopbaan vereist slechts een klein beetje discipline.

10 januari 2015 om 19:56

en die fijnstof die hij inademd door het autorijden en vliegen dan ?

10 januari 2015 om 20:51

Ja, want het inademen van fijnstof dat vrijkomt bij autorijden en vliegen kan je zelf beïnvloeden? Dacht het niet(en kom niet aan met zelf niet autorijden, want het percentage invloed daarvan is nog minder dan nihil).

Verkocht hij die aan zijn spelers?

10 januari 2015 om 18:49

Als je goed leest zegt hij dat hij in een bar werkte en toen sigaretten te verkocht en dus niet aan zijn spelers.

10 januari 2015 om 20:17

Leuk dat je het zo serieus neemt.

11 januari 2015 om 01:13

Hahahaha

Wtf...
Wilshere was toen 10

Geef mij ook sigaretten die het onder de douche doen😂, er roken er meer dan dat wij denken in het betaalde voetbal

" daardoor hoeven de niet-rokers er ook niet meer onder te lijden.” haha , nee we hebben allemaal 100 procent schone auto's en scooters en die vliegtuigen hebben ook geen uitstoot . hoezo fijnstof ? en ik rij en vlieg niet maar mag wel die rotzooi inademen . hypocriet , hoeveel doden vallen er door auto's ? ook maar een stickertje erop dat auto's schadelijk zijn voor de gezondheid ? wat een hypocriet geneuzel .

10 januari 2015 om 20:55

Wat een ridicule vergelijking, dat snap je toch zelf ook wel? Roken valt in geen enkel opzicht te vergelijken met de schadelijke effecten van auto's of vliegtuigen.

10 januari 2015 om 21:57

je weet dat tabak eigenlijk een geneesmiddel is ? ridicuul ? ik woon onder de aanvliegroute van de awacs en krijg als toetje nog een 6 baans weg naast mijn deur . Wat denk je wat schadelijker is ?

10 januari 2015 om 21:59

Het is ooit gebruikt als medisch middel, dat is heel wat anders dan geneesmiddel.

Roken of niet roken moeten ze zelf weten natuurlijk, maar onder de douche na de wedstrijd komop zeg....

Ik zeg Ospina erin, want dit kan echt totaal niet!

10 januari 2015 om 19:04

Moralistisch gezwets, de beste zal altijd moeten spelen.

10 januari 2015 om 19:19

Heeft Ospina al een kans gehad en laten zien dat hij niet goed genoeg is dan?

Ga ergens anders je woordenschatkistje uitpakken.

10 januari 2015 om 21:31

Irrelevant of hij zijn kans al heeft gehad of niet: ongeacht de situatie (al rookt hij 3 pakjes per dag) als hij presteert, speelt hij.

Als Ospina beter is, speelt Ospina, al rookt hij 30 pakjes per dag.

See my point?

Oh, en ik ben prima in staat om zelf te beslissen waar ik mijn 'woordenschatkistje' uitpak.

10 januari 2015 om 21:58

Moraalridder. Bleh

10 januari 2015 om 21:59

Die cocoafc natuurlijk

10 januari 2015 om 22:23

Ga beter leren lezen.

En er is maar 1 manier om te weten welke keeper beter is en dat is door ze beiden de kans te geven. Szsezney heeft het nu verpest, kans is nu gekomen voor Ospina. Wat is daar raar aan.

Op basis van wat vind jij Ospina beter of minder, hij moet zijn echte kans nog krijgen. Gaat mij niet eens om het roken, maar roken in de kleedkamer is simpelweg idioot.

Mag de ene malloot moraalridder roepen en de ander moralistisch gezwets, maar als roken in de douche op.de club geen gevolgen verdiend volgens jullie zijn jullie sowieso niet serieus te nemen imo.

Kijk je wel eens arsenal Sjaak of wil je simpelweg een beetje meelullen?

11 januari 2015 om 00:21

Wat maakt roken onder de douche idioot en roken in het algemeen wél acceptabel van een voetballer?

11 januari 2015 om 01:16

Je gaat niet na een verloren wedstrijd door 2 blunders van jezelf effe lekker staan paffen onder de douche. Wat moeten zijn teamgenoten wel gedacht hebben? Staat Alexis dan die ze hele leven geeft voor het voetbal naast zo'n idioot die er geen zak om geeft....

11 januari 2015 om 01:32

Stel je deze vraag echt serieus als het gaat om.een profvoetballer? Roken in de douche op de club????

11 januari 2015 om 04:39

Aangezien je mijn punt volledig negeert OF de mentale capaciteiten niet hebt om ze te begrijpen denk ik dat de discussie hier ophoud.

Ik wens je oprecht een fijne dag verder.

11 januari 2015 om 10:00

Jou punt is niet van toepassing op mijn stelling en dat lijk jij niet te begrijpen. Je wilt stoïcijns aan iets vasthouden wat helemaal niet het geval is!

De discussie houd hier idd op.

10 januari 2015 om 19:21

Nja, het is natuurlijk oerdom, maar ik heb nog steeds liever een rokende keeper dan een ongemotiveerde verdediger (mertesacker...)

In de zomer Cech halen . Nee, ik vrees dat Ospina het moeilijk zal hebben door zijn lengte, maar ik ken hem niet echt dus ik kan er compleet naast zitten. Vroeger had Club Brugge een hele kleine keeper (dany Verlinden) maar hij kon belachelijk hoog springen.

10 januari 2015 om 19:26

Eerst zien dan geloven toch. Ospina is niet voor niets gehaald en heeft nog geen gruwelijke fouten laten zien of ook maar iets in die richting.

Chech zou natuurlijk een zekerheidje zijn voor komende jaren.

Edit: En dat hij rookt moet hij zelf weten hoor, maar onder de douche op de club is gewoon echt bizar.

10 januari 2015 om 19:37

Ja natuurlijk, ik wil hem dolgraag eens in een competitiematch in actie zien. Waar hij zich kan onderscheiden. Maar dat hij niet voor niets is gehaald, klopt bij Wenger totaal niet.

Waarvoor is Campbell terug gehaald, of Kallström vorig jaar? Ik heb echt 1001 vragen voor Wenger.

10 januari 2015 om 20:03

Mijn grootste vraag is waarom wij geen dm hebben en zo onderbezet zijn achterin. Overal zie je dat die dm zo ontzettend belangrijk is, maar Wenger lijkt geen aanstalten te maken om er 1 te kopen.

Wat Campbell betreft, hij zal toch echt op echte kansen moeten wachten. Op de vleugels zitten we nu echt goed en zijn we eigenlijk ook niet echt in de problemen geweest. Het probleem is echter dat Wenger steeds middenvelders op de flanken blijft opstellen waardoor Campbell nog verder achterraakt in de pikorde. Hopelijk pakt Wenger het nu anders aan en laat hij Cazorla en Ozil gewoon concurreren inplaats van 1 van ze te posteren op de flanken. Echte vleugelflitsers wil ik zien en dat heeft een Ozil ook echt nodig!

En ja Kallstrom, zo slecht had hij het alsnog niet gedaan, maar zijn komst icm met zijn blessure is zeer discutabel.

Pas wanneer Wenger uit dienst treed bij Arsenal zullen we eventuele antwoorden krijgen, maar hij lijkt eigenlijk geen persoon die achteraf uit de school gaat klappen.

10 januari 2015 om 20:19

Nu ook weer met Ryan wat is die vent belachelijk sterk in de lucht.

Totaal offtopic maar belangrijk: 'BILD meldt dat Junior Malanda van Vfl Wolfsburg is overleden naar aanleiding van een auto-ongeluk"

10 januari 2015 om 19:18

Meen je het? Verschrikkelijk nieuws.

10 januari 2015 om 19:23

Volgens Bild was de vader achter het stuur en zat Junior op de achterbank, hij droeg geen gordel en is blijkbaar door de voorruit gekatapulteerd. Dit bevestigd nog maar eens hoe belangrijk het wel niet is om uw gordel te dragen, jammer genoeg worden we hier aan herinnerd op een vreselijke manier.

10 januari 2015 om 19:29

Ik las dat de chauffeur veel te hard reed en dat ze op een boom zijn geknald.
Maar al met al zeer droevig nieuws weer...

10 januari 2015 om 19:33

Als het echt zo is, is dit natuurlijk oerdom. Niet dat het minder erg is ofzo, maar ik heb eens gelezen dat je zonder gordel al bij een snelheid vanaf 20 km/h zo kan sterven.

10 januari 2015 om 19:34

Dit heb ik gekopiërd van Hln:
"breaking News Dramatisch nieuws uit de Bundesliga: Junior Malanda, ex-speler van Zulte Waregem, is deze namiddag bij een auto-ongeval om het leven gekomen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Malanda, die samen met Kevin De Bruyne bij VfL Wolfsburg speelde, was pas 20 jaar.

Het ongeval deed zich voor omstreeks 15.30 uur op de A2-autobaan nabij Porta Westfalica, een gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Malanda zat niet zelf aan het stuur van de wagen, een VW Touareg. De Belgische belofteninternational lag op de achterbank te slapen en werd uit de auto geslingerd, nadat die tegen een boom belandde. Volgens de politie was er sprake van te hoge snelheid, aldus Bild. Ook hevige regen en zware windstoten zouden aan de oorzaak liggen van het ongeval.

Malanda was op weg naar de luchthaven om met zijn ploegmaats te vertrekken naar een trainingsstage in Zuid-Afrika. Twee andere inzittenden van de wagen weren zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Rinteln."

10 januari 2015 om 20:03

Het bevestigd ook nog maar eens dat je niet met 290 over de weg moet scheuren, ongelooflijk jammer dat iemand zo dood gaat terwijl hij niet eens zelf achter het stuur zit.

10 januari 2015 om 19:20

Waarom is dat belangrijk? Er gaan duizenden mensen dood per dag, zo werkt de natuur nou eenmaal. Sterkte natuurlijk aan alle nabestaanden.

10 januari 2015 om 19:23

Tja, er roken er miljoenen (misschien miljarden zelfs) per dag, maar toch komen ze met berichten rond Wilshere en Sczcesny.

En je leest ze ook, dus als die al belangrijk zijn, dan een overlijdensbericht zeker.

dit artikel heeft toch niks meer met voetbal te maken?

10 januari 2015 om 19:41

Lees het artikel voor je commentaar levert.

al dat gezeur over rokende voetballers vind ik nergens op slaan. als de prestaties niet lijden door sigaretten is er toch niks aan de hand. spelers als theo jansen, stekenleburg, cole roken al heel lang en presteerden op hun niveau prima.

je kan toch niet gaan zeggen dat als jansen niet had gerookt hij makkelijk europese subtop had kunnen spelen of dat stekelenburg beste keeper an de wereld zou zijn.

10 januari 2015 om 19:45

Hoe weet je eigenlijk zo zeker dat Stekelenburg rookt? Ik heb daar nog nooit iets van gehoord, maar dat kan ook mijn fout zijn hoor.

Gelukkig maar, Wenger is ook een mens, heeft ook wel eens gerookt.

Ah man zeikstraal...
Geef hem opdat moment op zijn klote in de kleedkamer

10 januari 2015 om 19:41

Denk je nou echt dat Wenger daar niets over gezegd heeft?

10 januari 2015 om 20:07

Sommige denken dat de informatie die ze krijgen alle informatie is.

Ozil zal ook wel aan het kettingroken geslagen zijn bij Arsenal, want hij is nu geen schim meer van de speler die hij was bij Real Madrid.

11 januari 2015 om 10:38

Geen schim? Een schim...slimmerik

11 januari 2015 om 12:16

Een schim? Geen schim... slimmerik. Geen schim meer zijn van wie je geweest bent... Je kan een schim zijn van wie je was, dan ben je het dus nog een heel klein beetje. Maar geen schim wil zeggen dat er helemaal niets meer van over is.

On: roken in de douche is onacceptabel, verder vind ik een sigaret op zijn tijd wel kunnen, maar liever niet.

11 januari 2015 om 14:23

Het is dus overduidelijk dat hij een schim bedoelt. Hij is niet meer de beste 10 ter wereld van bij Real, maar het is niet zo dat hij niets meer kan. Het blijft een topper, check zijn stats anders eens.

Wat een grapjas ben jij lol... Wijsneus

wat een meerwaarde artikel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton141
10.Arsenal14-3
12.Brentford122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder92
B. SakaAanvaller91
A. LokongaMiddenvelder80
P. AubameyangAanvaller84
M. ØdegaardMiddenvelder71
T. ParteyMiddenvelder61
A. RamsdaleKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Frankrijk
379 fans
Coach, 72 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren