NAC-tweetal wacht ommekeer niet af en wil per direct vertrekken

Donderdag, 8 januari 2015 om 10:00Erik van Dam

NAC Breda doet er alles aan, in de tweede seizoenshelft de ommekeer te bewerkstelligen. Onder zowel Nebojsa Gudelj als Eric Hellemons lukte het de club niet dusdanig te klimmen op de ranglijst, dat de kelder steeds verder uit het zicht kwam. Daarom besloot NAC om ex-trainer Robert Maaskant terug te halen en bovendien ging men langs de pet rond bij de commerciële partners voor versterkingen. Men haalde 450.000 euro op.

/

NAC presenteerde vervolgens Dirk Marcellis als aanwinst en polste Guyon Fernandez en Demy de Zeeuw. Bovendien hoopt de club Menno Koch te mogen huren van PSV. Twee spelers uit de huidige groep wachten de ontwikkelingen echter niet meer af. Aleksandar Damcevski en Kingsley Boateng hebben NAC volgens BN De Stem laten weten dat zij deze maand op zoek willen naar een andere club.

De 22-jarige verdediger uit Macedonië en de 20-jarige aanvaller uit Italië speelden geen bescheiden rol in de eerste seizoenshelft. Damcevski deed elf keer mee, waarvan acht keer als basisspeler; Boateng startte op zijn beurt tien keer en viel nog vier keer in. Vanwege een gebrek aan speeltijd willen de twee nu toch hun heil elders zoeken. Graeme Rutjes zegt dat er nog geen concrete belangstelling is voor de verdediger en aanvaller.

Zowel Damcevski als Boateng arriveerde pas een half jaar geleden in het Rat Verlegh Stadion. NAC is wel bereid mee te werken aan een aftocht van het duo. “Zowel Kingsley als Aleksandar hebben we deze zomer gratis gekregen. Als alles in het totaal plaatje past, moet je ze ook niet te veel in de weg leggen”, aldus Rutjes, die verder geen uitgaande transfers verwacht. “Het is de tijd van aan elkaar ruiken en snuffelen.”


Poll

Aleksandar Damcevski en Kingsley Boateng voegen weinig toe bij NAC


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door voetbalfreak)

zullen ze populair mee worden bij de fans

8 januari 2015 om 10:06

Twee van de slechtste spelers. Zegt genoeg in deze selectie. Alle supporters zijn hier juist blij mee, want dat maakt weer wat financiële ruimte.

8 januari 2015 om 10:07

Maar wat zegt het over het aankoopbeleid dat de 2 slechtste spelers in de zomer nog als 'aanwinsten' werden gepresenteerd?

8 januari 2015 om 10:09

Die Boateng was in het begin nog niet zo slecht volgens mij, ging veel dreiging van uit. Is larer wel, zoals jeel Nac ver teruggezakt.

8 januari 2015 om 10:23

Aankoopbeleid? Ze waren gratis dus kan je best een gokje wagen. Niets mis mee.

8 januari 2015 om 10:44

Nou ik kan je vertellen, niets is gratis in de voetbalwereld Er is altijd een aardige som tekengeld aanwezig bij transfervrije spelers en vaak ook nog een hoger salaris. Niet bepaald gratis dus 3 x het tekengeld en salaris van die spelers zal een aardig bedrag zijn!

8 januari 2015 om 10:59

gezien de stand op de ranglijst lijken mij de overige spelers ook niet geweldig

Nou, daar zal het bestuur en met name de supporters niet wakker van liggen.

Damcevski heeft bij het Macedonische elftal laten zien over toch aardig wat kwaliteiten te beschikken en ik vergelijk hem een beetje met Mertesacker. Niet snel, maar wel lang en hij heeft een type Koscielny naast zich nodig. NAC heeft dit niet, en daarom snap ik wel waarom ze hem weg willen doen. Ik vind alleen dit korte half jaar wel weinig tijd voor het tweetal om zich eerlijk te bewijzen, want het ligt echt niet aan alleen die twee dat NAC slecht draait.

8 januari 2015 om 10:29

Het grote verschil is dat Mertesacker wel nog naar de juiste kleur een pass kan geven.. Damcevski snapt dit deel van het voetbal nog niet helemaal. Toch vrij essentieel. Vanaf minuut 1 snapte ik al niet dat NAC deze heer eerst 2 weken heeft laten proef spelen en nadien toch nog een contract heeft gegeven. Vrij tot zeer hopeloos.

Boateng snap ik niet goed. Goede voorbereiding gehad, best aardig begonnen, heeft nu enkel een terugval (zoals de hele selectie). Hier heb ik nog wel vertrouwen in.

8 januari 2015 om 12:00

Het verschil is ook dat Mertesacker nog wel goed kan verdedigen... Wat is die Damcevski slecht zeg, die kan er echt niks van.

Dat zijn al 2 aankopen van afgelopen zomer die mogen vertrekken. En laatst keerde die back van Chelsea al terug naar Engeland. Je mag toch serieuze vraagtekens zetten bij het aankoopbeleid van NAC. En dat terwijl de financiele situatie al niet bepaald rooskleurig is.

Gebrek aan speeltijd? Ze hebben volgens mij allebei een flink aantal speelminuten gekregen voor de winterstop. Ik heb mijn twijfels of de reden die VZ weergeeft wel de juiste is.

8 januari 2015 om 10:37

Zitten allebei de laatste tijd alleen maar op de bank dus denk dat di wel klopt. Damcevski kan er ook echt helemaal niks van, zou mooi zijn als ie weg gaat en ruimte maakt om een andere verdediger te halen.
Boateng zou ik over een tijdje nog willen zien. Veel trainen op afwerken en voorzetten geven, dan kan je daar wel een goede aan hebben.

Geen bescheiden rol, maar vanwege een gebrek aan speelminuten toch weg willen? Goed stuk VZ.. Spreekt elkaar gelukkig niet zo tegen :S

Mooi zo! Boateng kan er helemaal niks van

In de VI staat dat ze van NAC zelf mogen vertrekken, normaal kopieert vz de artikelen wel aardig over..... En kwantiteit van de minuten zegt niks over de kwaliteit die ze daarin afleveren

8 januari 2015 om 12:30

Ze mogen inderdaad van NAC vertrekken (het bericht van vi). Inmiddels hebben ze nu zelf ook aangegeven te willen vertrekken.

Ik vind de paniek bij NAC toch een klein beetje overdreven. Ze staan maar drie punten onder de nummer 14 en zijn nu serieus bezig met het binnenhalen van een aantal goede, ervaren spelers die straks het verschil zouden kunnen maken. Er is nog niets verloren.

Kunnen er allebei helemaal niks van. Weg er mee.

Kijk het werk van Rutjes kan natuurlijk iedereen, je moet alleen over de juiste spelers kennis beschikken ( wat hij waarschijnlijk niet heeft ). Een scouting is haast niet nodig als je regelmatig een wedstrijd mee pakt.
Aantal versterkingen die bijvoorbeeld haalbaar moeten zijn voor NAC zijn Botaka ( Excelsior), Peters ( emmen ), van veen ( oss ), janssen ( almere ) Veerman ( volendam ) Turuc ( go ahead ) Vriends ( go ahead ) El Makrini ( Cambuur ) Rutten ( den bosch ).

Nu weet ik wel dat NAC bijna geen geld heeft, maar er zitten al wat spelers hiertussen die einde contract zijn einde dit seizoen.

8 januari 2015 om 15:38

Turuc en Vriends hebben beide nog lopende contracten.
Lijkt mij trouwens sterk dat mijn club deze 2 spelers gaat verkopen aan een directe concurrent.

Ik vraag me af waar zo een spelers toch nog terecht komen? Ergens in een abscuur land of een 3de klaase ergens ofzo?

De uitspraak van Rutjens t.a.v. de mogelijke overgang van de beide spelers voedt bij mij het donkerbruin vermoeden dat hij deze beide spelers weer transfervrij zal laten gaan. Doet hij dit inderdaad, dan kan hij beter bij het Leger des Heils gaan werken !

die passen in het rijtje van arambasic, mukanya, hansen et cetera van nac breda..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Den Bosch25-11
11.VVV-Venlo23-3
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. SeuntjensAanvaller1810
Q. TavaresAanvaller10
R. KortsmitKeeper00
N. OlijKeeper180
R. LigeonVerdediger100
M. AdilehouVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren