Update: Liverpool verkoopt Suso per direct aan AC Milan

Zaterdag, 17 januari 2015 om

De toekomst van Suso ligt bij AC Milan. Diverse media uit Engeland, Italië en Spanje brachten dinsdagochtend al naar buiten dat de aanvaller van Liverpool een voorcontract had getekend in het San Siro en de zaakwaarnemer van Suso, Jaime Serra, heeft inmiddels bevestigt dat er een akkoord is bereikt met Milan. Suso gaat voor vier jaar tekenen bij de Italiaanse topclub.

/

Milan wordt al maandenlang in verband gebracht met de 21-jarige Suso, die eigenlijk Jesús Joaquín Fernández Sáenz de la Torre heet, maar nu is er dus eindelijk witte rook. "Het klopt, er is een akkoord bereikt met Milan over een vierjarig contract", zegt Serra. "Of Suso in januari al naar Italië vertrekt? Dat is een mogelijkheid, laten we afwachten wat er deze maand nog gaat gebeuren."

Suso werd gezien als een toekomstige ster van Liverpool: hij maakte in de zomer van 2010 de overstap van Cádiz naar the Reds, die de crème de la crème van het Spaanse voetbal destijds te slim af waren. Suso maakte in 2012/13 zijn officiële debuut voor Liverpool en werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Almeria. Mede door blessureleed speelde hij dit seizoen slechts 23 minuten voor Liverpool en lijkt hij zijn avontuur in Engeland in mineur af te sluiten. Zijn contract op Anfield loopt in de zomer af.

Update 7 januari 15.02 uur - AC Milan bevestigt akkoord met aanvaller van Liverpool
Joaquín Fernández Sáenz de la Torre, kortweg Suso, gaat inderdaad naar AC Milan. Zijn zaakwaarnemer gaf dinsdagavond al aan dat er een akkoord was bereikt over een vierjarig contract in het San Siro en woensdagmiddag heeft Milan dat nieuws bevestigd via het officiële tv-kanaal van de club. I Rossoneri nemen Suso in de zomer transfervrij over van Liverpool, al is er nog een kans dat de Spanjaard al deze maand naar Italië verhuist. Dan moet er dus wel een akkoord worden bereikt met Liverpool.

Update 11 januari 07.15 uur - AC Milan verwelkomt zomeraanwinst voor medische keuring
Suso meldt zich deze zondag in Italië voor de medische keuring bij AC Milan. I Rossoneri maken via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller van Liverpool op zondag en maandag diverse tests zal ondergaan. Van een wintertransfer zal echter geen sprake zijn: Milan benadrukt dat de deal niet naar voren wordt gebracht en dat Suso pas in de zomer naar het San Siro zal komen. De aanvaller van Liverpool is dan transfervrij.

Update 17 januari 10.05 uur - Liverpool verkoopt Suso per direct aan AC Milan
Suso maakt toch per direct de overstap naar AC Milan. Liverpool maakt zaterdagmorgen via de officiële kanalen bekend dat de aanvallende middenvelder naar de Italiaanse topclub is getransfereerd. De 21-jarige Spanjaard zou eigenlijk aan het einde van het seizoen gebruik maken van zijn transfervrije status, maar de clubs zijn uiteindelijk toch tot een vergelijk gekomen. Suso speelde in totaal 21 wedstrijden voor the Reds en was daarin eenmaal trefzeker.


Poll

Suso is een aanwinst voor AC Milan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door alexnijs)

Mooie aanwinst voor AC milan , maakt ze weer een tikkeltje sterker

17 januari 2015 om 13:50

Ja dat is het altijd weer, een tikkeltje sterker. Ik denk dat AC Milan spelers nodig heeft die ze een flinke tik sterker maken. Als je toch hun selectie kijkt, het staat bol van de spelers die bij een Udinese/palermo/atalanta een goede basiskracht zouden zijn maar bij Milan net niet, Milan heeft spelers nodig die ze weer naar een hoger niveau stuwt. Op Diego Lopez, Montolivo en de Jong na hebben ze eigenlijk geen een speler waarvan je denkt, bij sommige top-10 van de wereld clubs zouden zij ook wel meekunnen. Het team staat bol van de oude spelers die bij iets betere clubs zijn afgevallen, spelers die transfervrij weg konden (spelers niet voor niets transfervrij) en talenten als El Shaarawy en de Sciglio die elke week minder gaan spelen en waar ik me afvraag of zij ooit nog hun grote toekomst gaan inlossen.

Suso naar Milan. Is dit niet gewoon precies hetzelfde verhaal als Bojan toen? Wat heeft Milan nou aan hem. Ze hebben genoeg aanvallers zoals Menez, Niang, El-Sharaawy, Cerci, Pazzini en Mastour (overigens nog lang geen basiskracht)

6 januari 2015 om 21:21

Susu is iemand die voor niets komt, dus verlies kunnen ze er niet op lijden. En hij is nog heel jong, dus hij kan bij Milan zeker nog wel doorbreken.

6 januari 2015 om 22:27

Tja gratis jongen die nog genoeg potentie heeft. Afgelopen zomer zou die al komen, of althans het is geprobeerd, maar had niet verwacht dat ze hem nog steeds wilden. Ik ben benieuwd

Ik vind het bewonderend hoe Milan telkens weer voor de net-niet spelers gaat. Sinds het vertrek van Ibrahimovic en Silva heeft er werkelijk geen één topper meer rondgelopen daar. Als je dan kijkt naar hoe de selectie er 8 jaar geleden uit zag...

6 januari 2015 om 21:17

Ja wat verwacht je dan? Er is geen geld... Milan speelt geen CL meer en dit seizoen gaan ze ook niet mee doen voor plekken die recht geven op CL voetbal.. Het geld is niet aanwezig in Italië en ik zie dit ook niet zo snel veranderen.

6 januari 2015 om 21:23

Hebben ze ook geen eigen jeugd dan? Ik denk dat Milan beter wat geld in de opleiding kan pompen, dan dit soort jongens aantrekken.

6 januari 2015 om 21:25

Je hoeft geen 90 miljoen neer te leggen voor een speler.

Je zou toch zeggen dat Milan voldoende aantrekkingskracht heeft voor spelers. Of in ieder geval had. Inmiddels lijkt het vergane glorie.

Spelers met nog een jaar op hun contract zijn niet duur en er zijn er genoeg van op het juiste niveau.

6 januari 2015 om 21:36

Het seizoen is pas halverwege he... Milan kan zeker nog wel mee doen om 3e plaats die recht geeft op vcl. Er is in de subtop (plekken 3 t/m 8)maar weinig punten verschil in de Serie A, hier zit maar 5 punten verschil in. Milan staat momenteel op Plek 7 dus schrijf ze niet zomaar af.

7 januari 2015 om 15:42

Ach het is toch treurig om te zien hoe deze club in verval is geraakt. Shevchenko vertrok, Kaká ging weg, Ibrahimovic, Silva, Pirlo en noem het maar op. Er zijn weinig toppers overgebleven. Straks gaat ook een ondergewaardeerde De Jong vertrekken en wat houdt je dan over? Een hoop grijze middelmaat en wat aardige spelers die zichzelf geen topspelers mogen noemen.

Als ze al het geld voor die matige aankopen hadden geïnvesteerd in een paar gerichte dure aankopen en transfervrije spelers dan waren ze nu veel beter af geweest dan ze nu zijn. Beetje wat Liverpool ook doet; beste speler verkopen er er allemaal net-niet spelers voor terug halen. Werkt nooit.

Ik heb zo'n gevoel dat deze jongen helemaal gaat opbloeien bij Milan. Hij heeft zoals ze dat noemen 'voetbalgogme' en dat zie je niet bij veel spelers

Dit klinkt erg positief. Suso is een prima talent met een heerlijke techniek! Goed dat Milan op jonge getalenteerde jongens jaagt.

Schaduw -en/of vleugelaanvaller nummer 111565 voor de selectie van Milan: Menez, (honda,) El Shaarawy, Cerci, Bonaventura, Saponara, Mastour en Niang kan er eventueel ook uit de voeten. Maar goed, zo lang hij gratis is op te halen en niet zo'n groot salaris opstrijkt kan het niet al te veel kwaad lijkt me. De noodzaak zie ik er echter niet echt van in voor Milan. Kunnen beter focussen op fatsoenlijke achterhoede spelers en een echte target man voorin.

6 januari 2015 om 22:29

Niang is klaar. Die zal geen kansen meer gaan krijgen denk ik. Zal dan ook wel in de zomer vertrekken denk ik. Zelfde geldt voor saponara

6 januari 2015 om 22:37

Toch wel jammer van Niang. Is te ver in het zwarte gat der roem en rijkdom gevallen. Dat Saponara weg gaat, kan ik ook wel begrijpen, gewoon geen tijd en ruimte voor die jongen. Maar zelfs dan zijn er nog te veel van zulke aanvallers, nu Cerci erbij is gekomen. Dan krijg je meer dan dubbele bezetting. Ik zie het zo gebeuren dat Honda verkocht wordt en Mastour verhuurd ofzo.

6 januari 2015 om 22:47

Honda zal denk ik niet verkocht worden. Voor een mastour, niang en saponara zou het beter zijn de komende 2-3 jaar te verhuren zodat ze meer spelen en ook de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.

Ik durf niet te zeggen of dit een versterking is voor Milan, ik ken deze jongen namelijk niet echt. Hij is in ieder geval nog erg jong. Is het trouwens eenzelfde type speler als Saponara? Neemt niet weg dat Milan op enkele andere posities ook nog tekort komt, daar moeten ze zich ook eens gaan versterken.

Zoveelste miskoop van Liverpool Werd nog als zo'n enorm goede slag op de markt gezien toen ze hem binnen hadden gehaald. Luis Alberto lijkt overigens ook weggegooid geld te zijn en dan heb je Aspas nog... Echt Spaanse prut aankopen. Moreno zie ik nog wel slagen

6 januari 2015 om 21:41

Suso is niet een miskoop, hij heeft alleen geen kans gekregen. Echt ongeloofelijk dat LFC hem zo makkelijk heeft laten gaan.

7 januari 2015 om 18:33

Maar echt dit is een speler die echt handig is om achter de hand te hebben. Een soort Coutinho alleen hij heeft zoals je al zegt nooit een kans gekregen wat echt zonde is. Ik denk dat hij bij AC Milan gaat opbloeien en dat Liverpool dan weer spijt krijgt.

Jammer dat hij naar Milan gaat. Milan is nou niet de perfecte club om jonge spelers veel kansen te geven zoals Bv Van Ginkel. Deze speler had beter voor een Spaanse ploeg gekozen want zo slecht deed hij het niet bij Almería. Hij was en is denk ik nog steeds een van de grootste talenten uit Spanje. Jammer dat hij niet is doorgebroken bij THE Reds maar zo zie je maar weer dat weinig talenten slagen in de premier en dat zijn dan ook meteen de beste.

6 januari 2015 om 21:54

Van Ginkel krijgt geen kans omdat hij zei dat hij hoe dan ook geen vast contract wilt, waarom zou je hem dan ook laten spelen? Ik vond het huren van van Ginkel ook onnodig. Suso zou wel eens wat kunnen worden

7 januari 2015 om 16:41

Noem eens even meer spelers, exclusief van Ginkel.

Vind dit zo dom van Liverpool. Die jongen heeft echt amper kansen gehad, maar barst van het talent. Mja, past wel in het transferbeleid daar. Beetje middelmaat aankopen en een groot talent gratis laten gaan.

6 januari 2015 om 21:48

We hebben Markovic he, van het niveau Hazard, Neymar etc. Dan heb je een suso niet nodig.

6 januari 2015 om 21:54

Pardon. Markovic van het niveau Hazard, Neymar? Ik zou als ik jou was even de vergelijkende statistieken erbij pakken op eenzelfde leeftijden. Markovic zit daar echt wel een mooi stuk onder.

Zoals bekend komt sarcasme niet heel erg over op het internet, en je hebt natuurlijk echt gekken die dit beweren over Markovic. Ik hoop dus dat ik je sarcasme gemist heb

6 januari 2015 om 22:05

Markovic liet het gisteren weer zien hoor! Hahaha wat heb ik gelachen om die vent, volstrekt kansloze aankoop, maar heeft wel de toekomst. Wel een heethoofd.

6 januari 2015 om 22:37

Hahaha ja dat klopt, mijn fout.
Och, aan de andere kant heb je wel Coutinho en Lallana wat een soort van zelfde type als Suso zijn. Desondanks is 't toch zonde.

6 januari 2015 om 22:43

Moet zeggen dat Coutinho en Lallana wel twee geweldige aankopen zijn van Liverpool. Net als Henderson wat echt een toekomstig leider is. Jammer dat die overschaduwd worden door mislukte transfers die in te grote getalen aanwezig zijn.

7 januari 2015 om 14:45

Ja maar Coutinho is al van 2 jaar terug. Hij heeft het ook nog niet helemaal laten zien, maar het is zeker een goede aankoop ja. Barst ook van het talent. Lallana doet het nu ook erg goed idd.
Henderson ben ik niet zo'n fan van. Vorig seizoen was (bijna) iedereen bij Liverpool uitzonderlijk goed en speelde er veel boven hun kunnen. Dit heb ik bij Henderson al helemaal. Vind hem niks speciaals.

Geweldige speler en echt belachelijk van Liverpool dat ze een Markovic halen i.p.v. deze jongen een kans te geven. Was samen met Illaramendi de uitblinker bij Spanje u21 afgelopen EK. Die jongen had ongelofelijk veel potentie. Hopelijk gaat dit er bij Milan uitkomen.

6 januari 2015 om 22:39

Ja idd. Geweldig talent.
Zou echt mooi zijn als Milan nu ook eens gaat draaien. Hebben nu toch aardig wat spelers waarvan ook wel wat grote talenten. Natuurlijk is het nu allemaal nog meer subtop dan top, maar met een goede trainer en een goede mix kunnen ze ver komen.

Gozer kan er werkelijk niks van, anders had hij wel vaker gespeeld. En Liverpool,is juist 1 van de weinige topclubs waar je kansen krijgt als je het maar laat zien. Zelfs Babel speelde nog vrij regelmatig en dat is maar een vrij beperkte speler

Is/was een groot talent en nog maar 21 jaar. Zou zo maar erg goede speler kunnen worden binnen een paar jaar en voor veel geld vertrekken. Wel erg veel aanvallende spelers in de selectie nu..

Goede transfer Suso kan uitgroeien tot een uitstekende rechtsbuiten, van mij moet hij in Januari nog niet komen want momenteel hebben we al genoeg spelers voor op de rechterflank maar in de zomer, na een mogelijke grote schoonmaak kan hij zeker iets bijdragen.

17 januari 2015 om 13:20

Suso is helemaal geen rechtsbuiten, van origine is het meer een 10.. alleen is hij bij elke club misbruikt op de rechterkant. Suso in de voorbereiding dit seizoen paar x op 10 zien spelen en denk als je deze jongen daar het vertrouwen geeft, het een hele grote kan worden. Vind hem tevens niet snel genoeg voor op de vleugel. Hij is niet langzaam maar als je Sturridge, Sterling, Ibe, Markovic en Lallana op de vleugels kan gebruiken dan val je als Suso snel buiten de boot. Zonde.

17 januari 2015 om 14:01

Goh ja ik vrees dat dat bij Milan niet anders zal zijn, Honda speelt zelfs op de rechtsbuiten. Wij spelen in een 3-mans middenveld met de punt naar achter (De Jong) dus ik vrees dat hij te aanvallend gaat zij om als centrale middenvelder te spelen.

Nu moet Niang wel verkocht of uitgeleend worden anders heb je gewoon veel teveel vleugelaanvallers met Cerci, Niang,el Shaarawy,honda, Bonaventura, Menez en nu dus Suso. Hopelijk gaan ze hem uitlenen want hij is toch echt wel talentvol.

Als Destro nog gehaald wordt en er dus nog maar 2 basisplaatsen over blijven door het feit dat Menez dan op de vleugel zal moeten spelen moet je gewoon teveel spelers laten banken. Bonaventura kan je gelukkig nog wel vast op het middenveld zetten en Honda is momenteel naar de Asia cup maar dan nog... 1 voordeel is er wel bij blessures heb je in het aanvallende compartiment meer dan genoeg back-ups van hoge kwaliteit. Was dat op het middenveld en de linksback ook maar zo

Diego Lopez
Abate/DeS
Alex/Mexes
Rami/Mexes
Aankoop
Montolivo
De Jong
Bona/Poli
Cerci/Suso
Destro/Pazzo
El Sha/Menez
17 januari 2015 om 12:53

Ik dacht dat Cerci ook centraal kon spelen?

17 januari 2015 om 14:03

Cerci kan als valse spits of 2de spits spelen zoals Menez maar ze zijn beide geen echte spitsen. Cerci is naar mijn mening ook gewoon het beste als rechtsbuiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1679 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Bologna90
12.Parma9-2
13.AC Milan9-3
14.Udinese7-3
15.Sassuolo6-1
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

12 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren