Debuut in Milan-shirt loopt voor Cerci op nachtmerrie uit tegen Sassuolo

Dinsdag, 6 januari 2015 om 16:54Peter Nusselder • Laatste update: 16:58

AC Milan heeft in de strijd om een plaats in de subtop van de Serie A dure punten laten liggen: voor eigen publiek werd dinsdagmiddag met 1-2 verloren van Sassuolo. Andrea Poli bracht de thuisploeg al vroeg en verdiend aan de leiding, maar Nicola Sansone maakte in de eerste helft gelijk. Na rust besliste Italiaans international Simone Zaza de wedstrijd door de 1-2 te scoren.

/

De ploeg van trainer Filippo Inzaghi had van meet af aan het heft in handen in het eigen San Siro. Topscorer Jérémy Menez was al tweemaal gevaarlijk geworden met schoten en Giacomo Bonaventura kopte over na een voorzet van Riccardo Montolivo, maar in de tiende minuut was het alsnog raak. De defensie van Sassuolo leek een voorzet van de rechterkant van Bonaventura op Stephan El Shaarawy onschadelijk te kunnen maken, maar Poli kon de bal in het zestienmetergebied oppikken en prikte van dichtbij de 1-0 achter keeper Andrea Consigli.

Zonder de geschorste Nigel de Jong kwam Milan, de nummer zeven van de Serie A, aanvankelijk geen moment in de problemen tegen de als twaalfde geklasseerde tegenstander. Toch stond er na een half uur een 1-1 tussenstand op het scorebord: Domenico Berardi zette Sansone met een prachtige pass alleen voor de keeper, en oog in oog met Diego López maakte de aanvaller het met een volley knap af. Op aangeven van Sansone zorgde Davide Biondini bijna voor een 1-2 ruststand, maar dat bleef i Rossoneri bespaard.

/

Na de onderbreking had Milan moeite om op gang te komen. Voor Pippo Inzaghi was de tegenvallende tussenstand reden om winteraanwinst Alessio Cerci met nog een half uur te gaan binnen de lijnen te brengen. De vleugelaanvaller zal zich zijn debuut in het shirt van Milan echter anders hebben voorgesteld; twee minuten na zijn entree stond er een 1-2 achterstand op het scorebord: uit een voorzet van opnieuw Berardi schoot Zaza bij de eerste paal uiterst beheerst raak. Milan kreeg daarna kansen op de 2-2, onder meer voor Cerci zelf, maar Sassuolo hield stand en nam de punten mee uit Milaan.


Poll

Denk je dat AC Milan dit seizoen Europees voetbal haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door sjaakv)

dra-ma-tisch!!!! Wat een belabberde pot van Milan kant, echt dit is ontluisterend. a long way to go . Het leek de laatste wedstrijden weer wat beter te gaan en dan krijg je weer dit. En een tegendoelpunt zal eens geen persoonlijke fout zijn maar een goede actie van de tegenstander.....

6 januari 2015 om 19:19

Het was allemaal niet goed maar ik vond de nederlaag wel uitermate onverdiend en dat maakt het extra zuur. Goede goals van Sassuolo, dat wel. Verwacht wel dat Milan Europees voetbal haalt overigens, denk dat Cerci zijn waarde nog wel zal bewijzen.

Off: Ben wel benieuwd wat jij vindt van Bonaventura. Ben zelf aangenaam verrast door hem dit seizoen.

6 januari 2015 om 21:20

Jeetje zeg... wat is het toch ontzettend jammer om het grote AC Milan en Inter zo laag te zien staan. Deze clubs spelen totaal geen rol van betekenis meer in hun eigen competitie en hebben moeite om zichzelf te plaatsen voor Europees voetbal. Ik hoop dat deze 2 geweldige clubs ooit weer zo groot worden als in hun glory-jaren, maar ik heb er een hard hoofd in. Hoe denken de AC Milan fans erover? Zullen AC Milan en Inter ooit weer terugkomen op topniveau?

Milan zal nooit meer Milan worden door het bestuur. Wat baal ik

6 januari 2015 om 17:06

Nooit meer? Dat geloof ik nou ook weer niet.
Is in ieder geval nog een hele lange weg te gaan.

6 januari 2015 om 17:07

Helemaal aan het bestuur zal het ook niet liggen, die haalden de eerste seizoenshelft Van Ginkel en Torres binnen wat toch behoorlijke versterkingen voor deze selectie zijn, maar Inzaghi stelde ze niet op en/of krijgt ze niet aan het voetballen. Nu speelt Cerci ook maar half uurtje. Daar mag de trainer dan toch ook op afgerekend worden.

6 januari 2015 om 17:24

Haha man Van Ginkel is niet goed genoeg ALS hij al is fit is, Torres kan nog geen bal in een open goal trappen en Cerci was nog niet fit genoeg om te beginnen. Ja Inzaghi maakt fouten maar op vlak van die 3 spelers zeker niet

6 januari 2015 om 17:46

Jij bent de allernepste "kenner" aller tijden..
Ja van Ginkel is Nederlands, maar hij is echt niet zo goed.
Fernando Torres heeft niks, maar dan ook helemaal niks laten zien, gek datie op de bank zit?
En Cerci op de bank is zo gek? Het is al niet heel gek als een nieuwe aankoop op de bank begint, laat staan als hij net is overgevlogen en zelfs zijn ondergoed nog niet in Milaan is gearriveerd, laat staan bij een speler die al 4 maanden op de bank heeft gezeten! En al ruim 6 maanden niet meer dan 60min heeft gespeeld!
Ja gek datie op de bank begint?
Hou aub je mond gewoon

6 januari 2015 om 18:06

Van Ginkel is in elk geval qua potentie beter dan wat er nu staat, en zelfs van Torres zou je dat nog kunnen zeggen.

Veelzeggender zijn jullie reacties op een hele gewone constatering. Meteen op het jongenspikkie getrapt. Wat een zielige vertoning.

6 januari 2015 om 19:04

Je hebt Van Ginkel toch wel zien spelen? Die zat voor zijn horrorblessure bij Chelsea gewoon op het niveau Oscar en Ramires, je kan moeilijk zeggen dat dit niet goed genoeg is voor Milan, en we weten allemaal waar Torres toe in staat is - dat is de job van de coach, om dat potentieel eruit te halen.

Maar goed, als men alom van mening is dat de jongens die nu wel in het veld staan goed genoeg zijn en Inzaghi het beste eruit haalt, wie ben ik dan?

6 januari 2015 om 19:49

@hangover na zijn blessure is hij nooit meer in de buurt gekomen van dat niveau terwijl de rest eromheen in niveau omhoog is gegaan. Bovendien is het middenveld van het huidige milan sterker dan van ginkel.

6 januari 2015 om 21:19

We weten inderdaad ALLEMAAL waar Torres toe in staat is, daarom speelde hij ook amper!!
Ja een coach hoort t beste uit n speler te halen, maar de afgelopen 5 jaar heeft niemand ook maar n goede aanname uit de jongen kunnen halen, zegt genoeg toch..
En ik zeg zeker niet dat Inzaghi zn werk foutloos doet, maar uit Torres kan niemand meer wat halen..
En nogmaals: van Ginkel is zo goed niet! Ja voor zijn blessure speelde hij leuk in een aantal oefenwedstrijden (!!) van chelsea en een aantal invalbeurten toen de wedstrijden al gespeeld waren.
Maar hij heeft inmiddels meer dan genoeg minuten in de serie A gevoetbald en dat waren heel wat minuten terugtikken of opzij tikken over 2 meter, en 0 afgepakte ballen!
Dus hij heeft 0,0 op het middenveld van Milan toegevoegd qua kwaliteit, zelfs Muntari en Essien hebben betere statistieken! Ik weet dat van Ginkel een talent is, maar leg je er gewoon bij neer, die jongen laat niks zien..
En over Cerci hoor k je niet meer je weet dat het klopt wat k zeg..

6 januari 2015 om 23:37

Torres speelt anders vandaag wel gewoon een hele wedstrijd Maar het is ook niet zwartwit, ik zeg niet dat Inzaghi een totale prutser is maar het bestuur de schuld geven is wat misplaatst, het heeft best aardige spelers gehaald voor weinig geld, de selectie is echt niet slecht, en de trainer haalt (in mijn ogen) niet uit de selectie wat er in zit, met Van Ginkel en Torres als enkele voorbeelden.

6 januari 2015 om 19:47

Nooit meer is overdreven, maar er zullen wel wat maatregelen getroffen moeten worden. Er zit zeker potentie in de selectie maar een paar overbodige spelers die veel geldkosten moeten verkocht worden (lees muntari, essien, bonera, zaccardo, aggazi) en er moeten 2 of 3 gerichte versterkingen worden gehaald.

Gewoon Schandalig dit, om te huilen. Van een ploeg als Sassuolo verliezen in eigen huis. dan ben je gewoon waardeloos.. Dit kan echt niet

6 januari 2015 om 17:22

Anderzijds mag milan dromen van spelers als Zaza, Vrsjalko en berardi

6 januari 2015 om 18:00

Juventus heeft wel een toekomstige topper in huis met Berardi echt een goede speler.

6 januari 2015 om 18:40

Berardi ja, de rest nee gewoon.. menez is beter en over die andere hoef ik niet te hebben

Wat was dit weer schandalig slecht van Milan zeg. Zitten gewoon te veel spelers bij die het niveau niet aankunnen. Essien, Poli, Rami ook zeer matig, El Sharaawy onzichtbaar. Was een nachtmerrie om deze pot uit te zitten.
Aan de andere kant complimenten voor Sassuolo, Hebben met Berrardi, Zaza en Sansone 3 prima spelers in de voorhoede rondlopen.
Forza Milan

Welverdiende overwinning van Sassuolo, gestreden als leeuwen, en wat is die Zaza goed zeg

6 januari 2015 om 17:02

Inderdaad, Zaza is lekker bezig, kan echt een topper worden.

6 januari 2015 om 17:13

Nou maar zaza speelde de hele wedstrijd alsof hij er geen zin in had. op dat doelpunt na dan.

6 januari 2015 om 18:17

Vind Berardi ook wel een klasbak, kan ook echt zeker goed worden

Het blijft me toch verbazen dat Milan zo diep gevallen is.

ze spelen gewoon in een kut formatie .. alles is veranderd toen Milan in een andere formatie begon te spelen .. Begon al met Allegri ,, toen met seedorf, nu met Inzaghi. Deze tactiek werkt gewoon helemaal niet . probeer dan tenminste wat anders als het niet loopt. Bv in 4-3-2-1 of 4-3-1-2 of 4-4-2 ofzo wat

De overwinning op Real werd door Milan groots gevierd, zo zie je dat oefenwedstrijden werkelijk niets zeggen, dat heeft Milan op de verkeerde benen gezet en alles verbloemd, vandaag zag je hoe matig Milan wel niet is. Milan heeft spelers die middelmatig zijn.

6 januari 2015 om 19:53

Groots gevierd, volgens mij maken de omstanders het groter dan de fan en Milan zelf....

lol .. ga het eens tegen hun zeggen

Berardi twee assists, Baselli twee assists, Dybala twee goals en Parma heeft gewonnen. Vanavond Derby D'Italia winnen en ik ben blij

6 januari 2015 om 17:08

Owja en Sassuolo is een reuzendoder, alleen Inter weet ze kapot te spelen.

Berardi speelde niet zijn beste wedstrijd maar wat komt er een dreiging af van die jonge.

Zaza speelde niet goed maar scoort de winnende. Meer hoefde hij ook niet te doen!

Milan heeft spelers om een lekker elftal neer te zetten maar het lukt gewoon niet. Erg zonde..

Dit was gewoon 1 grote grap! Milan speelt zo inspiratieloos als ze aanvallen en verdedigend is het 1 grote gatenkaas. Er moet dringend een grote opkuis komen, spelers als Essien wil ik nooit meer in het Milan-shirt zien.

6 januari 2015 om 19:56

Mee eens en ze moeten de formatie veranderen! 4-3-3 werkt voor Milan niet. Ze moeten terug naar 4-4-2 in een ruit of naar 4-2-3-1 waar ik zelf een voorstander van ben. Wat vind je van de bijgevoegde opstelling in 4-2-3-1? Zo heb je verdedigend in ieder geval meer ondersteund en ook genoeg aanvallende impulsen.

Lopez
Abate
Alex
Rami
Sciglio
de Jong
Monto/Bona
Cerci
Bonav/Honda
SES
Menez
6 januari 2015 om 23:32

Hier ben ik het niet volledig mee eens, ze moeten naar mijn mening echter wel iets aanpassen in de 4-3-3, ze moeten in het middenveld met de punt naar voren spelen en daar dan een nummer 10 neerzetten, Honda en Bonaventura kunnen die rol wel aan denk ik met dan De Jong op de #6 zodat hij zich vooral kan bezighouden met verdedigen en Montolivo op de #8 die zowel kan verdedigen als verdelen.

De 4-2-3-1 Ben ik absoluut geen voorstander van, zowel Seedorf als Inzaghi hebben het geprobeerd en het werkte niet, misschien omdat Montolivo er niet was en er dus naast De Jong nog iemand stond zonder enige creativiteit zoals Muntari of Essien maar toch vrees ik dat het niet gaat werken.

Terugkeren naar de 4-4-2 lijkt me ook moeilijk aangezien we daar niet de spelers voor hebben, op lange termijn kan dat misschien echter wel. Maar nu hebben we alleen Pazzini als echte spits dus een 2 spitsen systeem is momenteel gewoon niet mogelijk.

Maar dat is maar hoe ik erover denk he
Ik denk zelfs dat de huidige 4-3-3 misschien wel kan werken, momenteel zijn er gewoon teveel onzekerheden in de ploeg door posities die te zwak bezet zijn. Als er een linksback van een hoog niveau aantrekken zou al veel opgelost zijn denk ik, een echte targetman missen we ook wel .

7 januari 2015 om 13:25

maar een 4-3-3 met een vooruitgeschoven middenvelder lijkt wel op een 4-2-3-1 of misschien kun je het dan beter een 4-2-1-3 noemen komt in principe op hetzelfde neer is gewoon afhankelijk van welke instructies aan de vleugelspelers wordt gegeven.

Maar ik sluit me aan bij dat we voor 4-4-2 te selectie niet hebben en dat we inderdaad een goede LB een echte spits(targetman) en eventueel nog een goede CM of CV ter breedte nodig hebben.

Hoe kan het dat Zaza en Berardi nog bij Sassuolo spelen?

In Nederland kunnen we nog geen 16 jarige die 2 weken redelijk speelt bij ons houden terwijl Zaza (international) bijv toch echt wel bij veel clubs mee zou kunnen en ook Berardi gewoon een groot talent is.

Wat is hun salaris ongeveer weet iemand dat?

6 januari 2015 om 17:34

Berardi 1.1m en Zaza 0.8m netto per seizoen.

6 januari 2015 om 17:40

Zaza is toch eigendom van Juve?

6 januari 2015 om 17:41

Ha! Dat was snel.

Thanks.

6 januari 2015 om 17:42

Oh dat wist ik niet.

Als dat zo is dan kun je mijn vraag weglaten natuurlijk.

6 januari 2015 om 18:20

Berardi is van juventus

6 januari 2015 om 23:35

@hans Kazan dat komt voornamelijk door de co-ownership deals, die gaan nu verdwijnen maar opzich was het geen slecht systeem. Het werd alleen soms wat ingewikkeld.

Door de co-ownership deals konden jonge spelers die bij een grote club weinig zouden spelen naar een kleinere ploeg om daar ervaring op te doen, en omdat die kleinere clubs ook een deel van de speler bezaten hebben ze er zelf veel meer aan als de speler goed presteert. Hierdoor kregen ze meer kansen dan gewoon geleende spelers waarvan je toch weet dat je zo op het einde van de periode kwijt bent.

Was te verwachten dit. Vorig seizoen hadden ze nog Balotelli die in dit soort wedstrijden nog zorgde voor een overwinning. Sinds hij weg is worden er nog amper kansen gecreëerd. Schandalig dit Milan. Je reinste wanbeleid hierzo, Seedorf wegsturen die het niet eens zo slecht deed. En dan inzaghi halen met 0,0 ervaring op hoogste niveau.

6 januari 2015 om 19:59

Inzaghi doet het niet slechter dan Seedorf, die ook 0,0 ervaring had op het hoogste niveau. Ik ben het eens met het feit dat de manier hoe gehandeld is met Seedorf niet klopt. Maar het was wel duidelijk dat hij niet de geschikte persoon hiervoor was. Daarmee zeg ik overigens niet dat ik denk dat inzaghi dat wel zou zijn.

Ik kijk tegenwoordig wat vaker wedstrijden van Sassuola. Ze brengen vaak een verrassing. De Pec Zwolle van Italie. Leuk om naar te kijken.

6 januari 2015 om 17:53

idd, vooral die voorhoede is om van te smullen, Berardi verdient een kans bij Juve net zoals Zaza. Sansone vind ik de mindere van de 3 maar die kan zich gemakkelijk bij een italiaanse subtopper voegen.

Berardi voor Asamoah?
En Zaza heeft ook stevige concurrentie. Zaza misschien naast Tevez? Ik ben nog niet onder de indruk geraakt van Llorente, al kan Tevez daar wel goed om heen spelen.
Ik denk dat het systeem van Juve net niet bij deze jongens past.

Heb gekeken maar wat Milan liet zien was echt om te huilen, vooral Essien kan echt niet meer en Rami op rechtsback is ook pijnlijk in balbezit.

Leuk trouwens hoe Sassuolo allemaal Italianen heeft, vandaag in ieder geval. Kan een Serie A daar wat meer over vertellen, of dat hun beleid is ofzo?

6 januari 2015 om 19:54

De geldkraan is dicht bij de Italiaanse clubs. Daardoor komt er nu veel talent door, wat goed voor het Italiaans voetbal is. Soms nog erg regelmatig, beetje te vergelijken met de Nederlandse talentjes. Sassuolo is een beetje als Cambuur en Pec, halen leuke spelertjes uit de hoge hoed.
Ook zoeken ze veel jong talent op in het buitenland.

Een paar Italiaanse toekomstige " toppers".
Berardi 19 jaar, Sussoula, geleend van Juventus.
Zaza, 23, Sussoula, geleend van Juventus.
Cabbiadini, 22 jaar, volgens mij 50% bezit van Juventus.
Perin 21 jaar, Genoa, keeper, wordt gezien als de opvolger van Buffon.
Scuffet, keeper, mag het in de toekomst uitvechten met Perin. (udinese)
Romagnoli, 19 jaar, Roma bezit verhuurd aan Sampdoria.
Murru, 20 jaar, Cagliari ( wordt gelinkt aan de "grotere" clubs)
Cristante, 19 jaar, groot verdedigend talent van Milan.

Buitenlande toppers.
Dybala, Sussoula
Iturbe, Roma
Morata, Juve
Kovacic, Inter
Keita Balde Diao, Lazio
En vergeet ik er nog een paar.

Hoop dat zulke spelers wat langer blijven spelen in de Serie A. Maar als een sjeik met een groot zak met geld komt, hou je ze niet tegen. Italiaanse club vragen nu wel mega-grote-tranferbedragen en dat geld weer gebruiken om de salarissen van de spelers wat op te schroeven.

6 januari 2015 om 20:01

Cristante is tot mijn spijt geen speler meer van milan, maar van benfica...
Daarnaast wordt Mastour ook italiaan wel een grote toekomst voorspeld!

Daarnaast is dybala van Palermo

6 januari 2015 om 20:08

Mandragora, Sturaro, Mauri ( Parma ), Cragno, Baselli, Sportiello, Belotti, Minelli, Bernadeschi zijn ook grote talenten.

6 januari 2015 om 20:24

Mh, dat had ik gemist van Cristante. Al moet ik toegeven dat ik de Milanese clubs niet echt meer volg. Vroeger wel. Nu vind ik het leuk dat ploegen als Roma, Lazio, Geneo, Sassuola en Sampdoria het goed doen. Vooral Sampdoria met de oude held Milajlovic. Zit ook maar 7 punten verschil tussen de nummer 3 en 10.

Serie A goed? Niet altijd, maar wel spannend.

6 januari 2015 om 20:02

Sassuolo speelt bijna altijd wel met 8/9 Italianen, soms zelfs 11, zoals vandaag. Sassuolo is een van de weinige clubs ( samen met onder andere Genoa en Samp ) die Italiaans talent de kans durft te geven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Fiorentina of Inter. Daarbij hebben ze een goede relatie met Juventus. Zo hebben ze Vrsaljko gekocht van Genoa, waar Juventus ook een vinger in de pap had. Zo zal Vrsaljko waarschijnlijk de overstap naar Juve maken aan het einde van het seizoen.

6 januari 2015 om 20:03

Essien kan maar beter zo snel mogelijk verkocht worden, was vandaag weer de slechtste speler aan de kant van Milan. Daarnaast is het uitzonderlijk dat Rami werd gebruikt als RB, waar normaal Abate of sciglio dit uitvechten.

zo win je van de nummer één van de wereld en zo verlies je van een nietszeggend clubje..kan snel gaan..maar dat wisten we al inzake de kwestie clarence..

6 januari 2015 om 20:15

Dan praat je wel over een nietszeggende oefen wedstrijd die Real Madrid totaal niet serieus nam. Oefenwedstrijden zeggen helemaal niets.

6 januari 2015 om 20:38

dus een sassuolo is beter dan een real madrid op halve kracht..?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1685 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli1512
4.AS Roma127
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. FlorenziVerdediger50
T. HernándezVerdediger51
F. TomoriVerdediger50
I. BennacerMiddenvelder50
M. MaignanKeeper50
A. SaelemaekersMiddenvelder50
S. TonaliMiddenvelder51
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

5 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren