Van Gaal komt met schrik vrij in gladiolenwedstrijd: ‘Dit had ik verwacht’

Zondag, 4 januari 2015 om 19:38Gijs Freriks

Manchester United liet zich zondagavond niet verrassen door Yeovil Town, de hekkensluiter van de League One. Het team van Louis van Gaal speelde niet best, maar boekte wel een 0-2 overwinning en plaatste zich daardoor voor de vierde ronde van de FA Cup. Het verbaasde Van Gaal niet dat de zege moeizaam tot stand kwam.

/

“Dit had ik verwacht. Het is altijd moeilijk om tegen ploegen te spelen die alleen maar de lange bal hanteren, die vechten en erg veel druk zetten”, zei de trainer na afloop tegen de BBC. “In de tweede helft kregen we meer kansen en als gevolg daarvan viel het eerste doelpunt. Yeovil ging toen aanvallen en daardoor konden we uit de counter scoren.”

Van Gaal voorspelde zaterdag al dat het niet makkelijk zou worden tegen Yeovil. Hij sprak toen van een ‘gladiolenwedstrijd’, maar die is dus gewonnen. “De FA Cup is voor iedere club een belangrijk toernooi, niet alleen voor Manchester United”, vervolgde hij. “We willen de beker nu ook winnen. We weten dat het moeilijk wordt, maar het is wel ons doel.” De loting voor de volgende ronde wordt maandag verricht.


Poll

Denk jij dat Manchester United de FA Cup wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door iedereen komt)

Van Gaal: In de 2e helft moest ik gedwongen met 4 middenvelders spelen en toen speelden we een stuk beter.

Wanneer stapt hij nou eens af van die 3-5-2? Verder trouwens weer 3 nieuwe blessures bij United. Shaw,rafael en Mcnair zijn geblesseerd geraakt.

4 januari 2015 om 20:02

Alweer 3 blessures? Ik las dat United onder Van Gaal al zo'n 50 blessures had opgelopen. Heeft die Verheijen toch gelijk. Nee, wacht die kunnen we op VZ en in de voetballerij geen gelijk geven, zou dus allemaal toeval zijn. Toch?

4 januari 2015 om 20:07

Met alle respect voor Verheijen, maar ald het daadwerkelijk zo een expert was op zijn gebied (wat ik persoonlijk ten zeerste betwijfel), dan bekleedde hij wel bij een topclub een functie waar zijn vermeende kwaliteiten goed bij zouden passen.

4 januari 2015 om 20:07

Verhijen heeft toch alleen dingen over wenger zijn methodes gezegd?

4 januari 2015 om 20:09

Hij had ook zijn woordje over Van Persie zijn blessures onder Moyes en heeft zich meerdere malen uitgelaten over de huidige ziekenboeg onder Van Gaal.

4 januari 2015 om 20:24

@ RVP-

Hij heeft gewerkt bij Glasgow Rangers, Barcelona, Zenit Sint-Petersburg, Chelsea en City. Hij was actief op de laatste 4 Wk's en Ek's met landen als Nederland, Zuid-Korea en Argentinië. Tevens directeur van de World Football Academy, dat een keur aan specialisten heeft verzameld die op alle werelddelen opleidingen en cursussen geven aan voetbaltrainers en stafleden.

Misschien moet je eerst de feiten opzoeken voordat je een mening gaat vormen.

4 januari 2015 om 20:28

Verheijen heeft samengewerkt met Van Gaal, maar hij verwijt hem de huidige blessuregolf: ten eerste hadden veel spelers na een lang seizoen nog een WK voor de boeg. Ten tweede hadden ze door het WK een korte vakantie. Ten derde moesten de spelers als voorbereiding toeren door de VS en kregen ze te maken met jetlag, verschillende klimaten. Ten vierde speelden ze 5 wedstrijden in 5 verschillende steden in 18 dagen waarvoor 20.000 km moest worden gevlogen. Ten vijfde moesten de spelers wennen aan de intensieve manier van trainen. Zo trainde hij (vaak) 2x per dag.

Dit heeft er tot geleid dat in 5 maand zo'n 50 blessures zijn voorgevallen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik neig toch naar de redenatie van Verheijen hoor.

4 januari 2015 om 20:52

Ik ben op de hoogte van zijn CV, maar er zit geen een club bij waar hij een vrij lange tijd zijn positie heeft mogen behouden of wel?

4 januari 2015 om 20:59

En in hoeverre is dit dan het probleem van Van Gaal? Deze promo-wedstrijden zijn gewoon contractueel vastgelegd en dienen gewoon te worden nagekomen. Ook dienen deze wedstrijden als voorbereiding op de competitie dus lijkt het me logisch dat je speelt met je sterspelers die je ook van plan bent te gebruiken in de competitie. Overigens werden dexe wedstrijden gewoon gewonnen en niet eens van kleine ploegen, wat dan toch knap is met de vermeende vermoeidheid van de WK-gangers. Overigens hebben de WK-gangers die enigzins ver zijn gekomen niet deelgenomen (Van Persie) voor zover ik weet of waren deze nog niet aangetrokken (Rojo, Blind, Di Maria)

4 januari 2015 om 20:06

Ik ben zelf ook geen van fan het 352/532 systeem,maar ik heb er begrip voor.
United heeft op dit moment gewoon te maken met veel blessures en ik heb het gevoel dat elke keer wanneer er een terug is er weer 3 daarvoor in de plaats uit de roulatie zijn. Dit gepaard met ons defensieve probleem betekent zo een beetje dat we wel vaker 352/532 zullen gaan spelen om dit probleem op te vangen, en dan zijn de FA-cup wedstrijden natuurlijk een goede kans om dit systeem wat meer te verbeteren i.p.v. telkens risico's te nemen in de competitie.

4 januari 2015 om 22:12

Het spelbeeld is beneden alle peil. Zelfs het argument dat het het defensieve probleem oplost houdt geen steek meer: de verdedigers lijken het systeem niet goed op te nemen tenzij Michael Carrick er achterin tussen staat. En dan lijkt het middenveld nergens meer op. En het is niet dat het systeem nog verbeterd kan worden aangezien keer op keer een andere defensie moet opgesteld worden.

Hij moet gewoon durven met 4 achterin te spelen. Valencia kan het best wel aan verdedigend en Blackett trekt het die paar matchen wel op de linksback. Dan is het middenveld meteen 2x zo sterk en krijgen de spitsen tenminste een bal te zien.

'Wij willen die beker nu ook winnen'. Dus eerst wouden jullie 'm niet?

4 januari 2015 om 19:50

Nee, ze hebben hem lang niet gewonnen en nu willen ze hem.

4 januari 2015 om 20:22

ik denk dat je de klinktoon verkeerd leest

Ach, dit soort wedstrijden zijn we in Nederland ook wel eens in het bekertoernooi. Het is de enige weg naar succes voor kleine clubs.

Ach zulke potten gewoon snel vergeten toch, ronde verder en weer vooruit kijken. FA cup is de enige haalbare prijs dit jaar voor manu dus denk dat de volgende pot wel beter is.

Dat is jouw opvatting daaruit. Je kan het ook opvatten als: het zou leuk zijn als we het elk jaar konden winnen, maar wij gaan niet elke keer in onze sterkste formatie aantreden en onze titelkansen riskeren

4 januari 2015 om 20:11

Was bedoelt als reactie op JeoNowIt

Driegangen mochten alles van de scheidsrechter. In Nederland hadden ze voor rust al met acht man op het veld gestaan. Zo blijft het nog even een wedstrijd ja.

Het zijn dus dode gladiolen geworden. Werkelijk slecht was het. Ben je de rijkste ploeg van de wereld, mag je tegen een club spelen die wellicht straks naar 4de gaat en dan laat je dit zien.

Neen, de clichés van 'het is altijd lastig in de FA Cup tegen clubs uit lagere klasses' verteer ik niet. Dat kan het effectief wel zijn, maar dan kan je zélf nog altijd goed voetbal brengen.

Met momenten werd Man United weggedrukt, bij Yeovil Town hadden ze immers ook door dat de tegenstander niet kon voetballen.

532/352 is wondermooi, als je het goed uitvoert en er de spelers voor hebt. Er is niemand die twijfelt aan de capaciteiten van de Man United spelers, wel aan de kwaliteiten om 532/352 te spelen.

Het lichtpuntje in de wedstrijd vond ik de supporters van Yeovil Town. De bleven zingen, die bleven hun ploeg vooruit schreeuwen. Die beleving, die passie, dat is echt mooi. Kan menig supportersschare van clubs uit de hoogste divisies van de Belgische en Nederlandse competitie nog iets van leren. En meer dan iets ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

404 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren