Slecht Manchester United op hangen en wurgen door in FA Cup

Zondag, 4 januari 2015 om 18:22Thijs Post • Laatste update: 18:33

Manchester United is op hangen en wurgen door naar de vierde ronde van de FA Cup. De voetbalgrootmacht was absoluut niet beter dan het nietige Yeovil Town, maar een afgang zoals in de Capital One Cup (Manchester United werd met 4-0 afgedroogd door Milton Keynes Dons) bleef manager Louis van Gaal bespaard. Het werd 0-2.

/

Yeovil Town staat in de Engelse voetbalpiramide liefst 62 plekken lager dan Manchester United, maar van enig krachtsverschil was zondag in de FA Cup geen sprake. De thuisploeg was in de eerste helft zelfs beter dan de Engelse voetbalgrootmacht, al vielen er geen grote kansen te noteren. Manchester United (zonder Robin van Persie, die rust kreeg) speelde sowieso bar weinig klaar. Pas na een halfuur viel het eerste schotje te noteren; de inzet van James Wilson kon niemand van de thuisclub verontrusten.

Het rustsignaal werd met luid gejuich ontvangen op Huish Park en de thuisploeg (de nummer laatst van de League One, het derde niveau van Engeland) begon zowaar te geloven in een stunt. Kieffer Moore had de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, ware het niet dat de spits van Yeovil Town de bal in de handen van keeper David de Gea plaatste. Ondertussen had Van Gaal gewisseld (Jonny Evans, Juan Mata en later ook Ángel Di María kwamen de ploeg versterken) en dat wierp vruchten af.

/

Manchester United werd sterker en kwam na ruim een uur op voorsprong. Via Wayne Rooney en Darren Fletcher werd Ander Herrera in stelling gebracht en de middenvelder, die tot dat moment een fletse wedstrijd speelde, schoot op prachtige wijze raak: 0-1. Invaller Di María bewees vervolgens zijn waarde door een inzet van Joe Edwards van de lijn te halen.

De bezoekers geloofden het vanaf dat moment wel en speelden op balbezit, waardoor het enthousiaste Yeovil Town steeds minder druk kon uitoefenen. In aanvallend opzicht lieten the Red Devils zich ook niet meer gelden, maar vlak voor tijd counterde de ploeg via Di María nog naar 0-2. Het was absoluut niet goed, maar Van Gaal zal er mogelijk wel vrede mee hebben: zijn ploeg is door naar de vierde ronde van de FA Cup.


Poll

Wint Manchester United de FA Cup?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door iedereen komt)

Was het geen 0-4 tegen mk dons?

4 januari 2015 om 18:25

Jammer genoeg wel ja...

4 januari 2015 om 18:50

Nee mk Dons speelde thuis. Niet dat het minder schandalig word.

Lijkt wel of United vermoeid begint te worden

4 januari 2015 om 18:40

Wat een onzin. Alle clubs spelen niet zoals ze zouden moeten in de FA cup tegen dit soort club, omdat de motivatie mist en er vaak wissels spelen.

4 januari 2015 om 18:46

Kijk wat meer voetbal, dit was de 4e wedstrijd in 2 weken ofz dan slaat de vermoeidheid wel toe

4 januari 2015 om 18:51

Wou net zeggen volgens mij is vermoeidheid helemaal geen rare gedachtegang

4 januari 2015 om 19:03

Jawel, want ze verdienen genoeg geld om niet vermoeid te zijn!

4 januari 2015 om 21:08

al verdien je 10000 mil per dag, het blijven mensen, geen machines en voetballen is gwn vermoeiend...

5 januari 2015 om 07:01

maurootje,

Yeovil Town heeft ook 4 wedstrijden gespeeld in 2 weken. Zij zagen er niet moe uit.

Sterker zelfs, ze hebben dit seizoen al meer wedstrijden afgewerkt dan Man United.

En dan heeft die laatste wellicht nog een bredere kern.

4 januari 2015 om 19:12

Heren, wat zijn jullie toch naief. Slaat de vermoeidheid toe? Vast wel. Mag dit een excuus zijn? Tuurlijk niet! In Engeland hebben alle PL teams een druk schema, niet alleen United, die het dankzij de vroege uitschakeling in de carling cup en de absentie van iedere vorm van Europees voetbal het toch rustiger heeft dan bijvoorbeeld een Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Man city. En dan ook nog eens plus-minus 200 miljoen tegen de selectie aansmijten ik de zomer?!

4 januari 2015 om 19:18

Het is ook geen excuus. Het is alleen ook niet helemaal ondenkbaar dat ze een slechte wedstrijd spelen tegen een zeer laag geklasseerd team. Ze hebben veel wedstrijden gespeeld dus is het niet altijd makkelijk om je team scherp te houden. Daarnaast ze hebben gewoon zakelijk gewonnen. Niks meer niks minder.

Weinig energie verspilt en ook nog eens een moment van klasse gezien van Rooney en Di Maria bij de 2e goal.

Man man man wat een aanfluiting. Evans, Mcnair, Smalling en Blackett... wtf doen die gasten bij United? Wat een waardeloos niveau zeg. Fletcher was ook drama vandaag en ook Rafel en Shaw speelde zwak.
Gelukkige overwinning dankzij een fantastisch schot van Herrera, maar van Gaal moet echt met geld gaan smijten in de winter. Deze verdediging kan echt niet.

4 januari 2015 om 18:28

Gelukkige overwinning op basis van wat?

4 januari 2015 om 23:29

Op basis van het feit dat United bijna geen enkele kans heeft gecreeerd. Een nederlaag zat er natuurlijk nooit in, maar in return had makkelijk het eindresultaat kunnen zijn.

Hoe Di Maria die bal plaatste vond ik erg mooi om te zien. Je ziet hem op het einde net voordat hij trapt nog eventjes inhouden alsof het in slow motion ging en de keeper was kansloos.

Waarom moet er zo vaak worden genoemd dat United o zo slecht speelde? Zoveel clubs bakken er niets van in deze ronde. Maar voor United wordt er zelfs een aparte topic gemaakt voor ons om dit te bespreken...

4 januari 2015 om 18:41

Vind het ook opmerkelijk, alsof united de laatste jaren bij united oogstrelender speelser dan nu.

4 januari 2015 om 19:02

Omdat ze ook gewoon vaak slecht spelen -resultaten vallen nog vaak mee maar het spel is vaak niet goed- verder denk ik ook omdat united nu altijd in het nieuws komt omdat van gaal er zit (en rvp)

4 januari 2015 om 19:08

Bij Newcastle, Southampton, Aston Villa, Tottenham, Swansea, Chelsea, Queens Park Rangers, Sunderland spelen ook Nederlanders maar die worden inderdaad minder uitgelicht

4 januari 2015 om 19:15

Geen manager alleen koeman, sinds dit seizoen is er ook veel meer aandacht hier voor southampton en united

Hangen en wurgen is zeer overdreven.
United speelde weliswaar niet goed, maar Yeovil kreeg ook niet echt kansen.

Anywho, blijven lastige wedstrijden dit.

4 januari 2015 om 18:46

Correct. In Engeland komt het veelvuldig voor dat de lager geklasseerde clubs tot verrassende resultaten kunnen komen. United ook met duidelijk meer balbezit en schoten op doel. Waar het hangen en wurgen vandaan komt is voor mij dan ook een raadsel.

Spel was echt ontzettend slecht en van Gaal moet nu echt afscheid nemen van de 3-5-2 systeem. Je kan nu 4-4-2 spelen met de spelers die fit zijn dus doe dat dan ook. Voor de rest waren Fletcher en Evans zoals altijd ongelovelijk slecht. Echt waar, die moeten zsm verkocht worden, voegen niks toe en verpesten het iedere week weer. Di Maria heeft vandaag meer verdedigd dan de rest van de verdediging. Prachtig doelpunt van Herrera overigens!

Met slecht voetbal kom je klaarblijkelijk heel ver.
Wat een drdrama was ddit .
Maar hulde voor yeovil town.
Iedereen weet nu wat het kan.
Prima merchandise.

0-2 Klus geklaard Di Maria minuten gemaakt, prima.

Nou geen enkele grote club speelt de sterren van de hemel in deze ronde, dus wat maakt het nou uit hoe ze speelden. Het allerbelangrijkste is dat ze door gaan naar de volgende ronde en dat is gewoon gelukt.

Erg slecht gespeeld, maar gelukkig hebben we wel een heerlijk effectief team. Dat is fijn, maar het moet wel écht beter...

Hangen en wurgen vind ik ook wat overdreven VZ ?

Ruim 60% balbezit en meer kansen op doel gehad. Waar het ontbrak was de creativiteit in en rondom de 16. Falcao had het in de eerste helft zichtbaar moeilijk met de fysieke reuzen die Yeovil achterin had staan. In de tweede helft verliep het spel wat beter met Mata die de transitie wat soepeler maakte voor de aanval. Mooi om te zien dat Di Maria zijn goaltje meepakt. Wat een klasbak. Kan zich met dooie gemak in kleine ruimtes vrijspelen om vervolgens de tegenstanders angst in te boezemen met zijn snelheid. Al met al, een typisch derde ronde wedstrijd.

Death of the gladioles

Louis van Gaal laat zojuist ook weten dat Shaw en Rafael geblesseerd zij. Dit kan er echt allemaal weer bij zeg. Ze kunnen nog geen 2 wedstrijden spelen of ze zijn alweer geblesseerd. Er moet echt wat veranderen

Dit soort wedstrijden, waarin een grote club het heel lastig heeft tegen een klein clubje, kom je in elk bekertoernooi tegen en dat is volgens mij puur een kwestie van de instelling waarmee je het veld opstapt.

Voor de spelers van Yeovil Town is dit de wedstrijd van hun leven. Het is voor hun ongeveer vergelijkbaar met het spelen van een WK-finale, hier scheppen ze over 60 jaar nog over op tegen hun kleinkinderen. Terwijl dit voor de spelers van Manchester United gewoon een vervelende verplichting is. In je hoofd ben je eigenlijk al wel door naar de volgende ronde, maar dan moet je nog gaan beginnen aan die wedstrijd. En je hebt helemaal niks te winnen, want zelfs al wordt het 0-8, dan nog zullen mensen zeggen "ja, vind je het gek, tegen een club uit League One".

4 januari 2015 om 20:03

Maar dit is ook het mooie aan de FA Cup. Het leeft er zo erg en de passie is er enorm. Naar mijn mening de beste landelijke bekertoernooi van de wereld. Zoals Koeman al zei, je leeft gewoon naar deze wedstrijden.

Weer slecht spel van United echt verschrikkelijk duurste team ooit in de BPL nog steeds slecht spel en noemen City een koop club 😒😒

5 januari 2015 om 01:40

Hoezo het duurste team? Het is de club dit D I T jaar de meeste aankopen gedaan heeft, maar dat was ook wel nodig nadat er al zoveel weggegaan is de laatste jaren en daarnaast hebben ze ook veel spelers dit jaar verkocht of uitverhuurd. Chelsea en City hebben doorgebouwd de laatste jaren op een al peperduur team, United investeert nu om er de komende jaar baat van te hebben.

Dan waarom het opbrengen? Dan kun je in ieder artikel dat afkonstig is uit engeland hetzelfde reageren, want alle teams zijn vermoeid. Ze hebben alleen niet allen de financiele draagkracht die united wel heeft., en geen van allen zo slagvaardig geweest op de transfermarkt afgelopen zomer. En dan te bedenken dat ik de meeste united supporters alleen maar hoor roepen om bij te kopen. Spijt me zeer maar hoe kan een team dat 2 seizoenen geleden kampioen is geworden, 300 miljoen verder opeens nog meer moet gaan uitgeven? Dan gaat er toch iets heftig verkeerd lijkt me zo. Daar zouden ze bij united de vraagtekens moeten zetten. De ommekeer na het SAF-era is te groots gebleken, daar ze misschien beter Meulensteen

Laten we het allemaal over United hebben, terwijl City na een 0-1 achterstand in de laatste minuut de 2-1 scoort tegen Sheffield Wednesday. En nee, het spel was niet geweldig, maar het was ongelofelijk om te zien hoe goed Yeovil 80 minuten lang ontzettend goed druk aan het zetten was. Dit is de FA Cup, het is niet altijd makkelijk tegen dit soort ploegen, als men daar geen begrip voor heeft dan is het begrip er niet helemaal.

5 januari 2015 om 07:31

Sheffield Wednesday speelt ook een klasse hoger dan Yeovil Town.
Die laatste staan dan nog op degraderen. Sheffield Wednesday heeft echt wel een beter team.

Met moeite winnen is het probleem ook niet, het gaat om de bezieling en de kwaliteit van het spel van Man United.

Je mag het best lastig hebben tegen zo'n laag geklasseerde club, je mag zelfs gelijk spelen en verliezen, maar dan moet je zelf nog uit je pijp komen. Man United werd met momenten weg gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

404 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren