Publiekslieveling van Schalke 04 mist Duitsland: ‘Het is zeker een optie’

Zondag, 4 januari 2015 om

Kevin Kuranyi staat open voor een terugkeer naar de Bundesliga. De 32-jarige aanvaller is aan zijn vijfde seizoen bezig bij Dynamo Moskou, maar heeft een aflopend contract en de club heeft nog niet besloten of men langer met de Duitser door wil. Kuranyi is met een jaarsalaris van naar verluidt 5,7 miljoen euro bovendien een erg dure kracht.

/

Kuranyi zegt in een interview met Der Westen geen spijt te hebben van zijn transfer naar Rusland, maar wel dat hij zijn thuisland mist: “Veel vrienden en enkele familieleden van mij wonen in Duitsland. Een paar vrienden hebben mij ook wel in Moskou opgezocht, maar niet vaak, en dat mis ik wel.” Een deel van de achterban van Schalke 04 zou de 52-voudig international graag terug zien komen, maar Kuranyi denkt niet dat een terugkeer tot de mogelijkheden behoort.

“Schalke heeft al goede aanvallers. Ik ben gecharmeerd van Eric Maxim Choupo-Moting en Klaas-Jan Huntelaar maakt ook altijd zijn doelpunten. Mijn familie wil erg graag terug naar Duitsland en de Bundesliga is voor mij ook een optie, maar ik ga eerst met Dynamo praten. We zien wel wat de toekomst brengt”, aldus Kuranyi. De in Brazilië geboren spits scoorde voor Dynamo al 47 keer in 112 competitiewedstrijden.


Poll

Zou Kevin Kuranyi een versterking voor Schalke 04 zijn, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door lazman61)

Ik hoop dat Kuranyi vertrekt. Hij heeft zijn waarde bewezen voor Dinamo, maar verdient echt veel te veel geld voor zijn kwaliteiten. Dinamo zou er goed aan doen om een spits te halen die wat minder geld wilt verdienen dan dat Kuranyi inmiddels krijgt.

4 januari 2015 om 11:29

Een Russische spits in elk geval. Dan zit je nu ook met de economie daar veel minder in je maag.

4 januari 2015 om 11:36

Met die memorandum die getekend is zijn er wel genoeg buitenlanders te vinden die met wat minder genoegen nemen hoor. Ik zou proberen om Wanderson te halen bijvoorbeeld.

4 januari 2015 om 12:11

Die speelt nu toch nog bij Krasnodar? Ik weet niet of die een van hun belangrijke spelers zouden laten gaan, want zo oud is dat project nog niet...

4 januari 2015 om 13:06

Heren ik heb een vraag mbt tot de Russische competitie, aangezien jullie deze volgen. Geldt er in Rusland een bepaalde limiet op buitenlanders, zo ja hoeveel mag je er dan precies hebben?

4 januari 2015 om 13:12

Ja, er zijn regels met betrekking tot buitenlanders. Deze zijn volgens mij vorige maand nog veranderd, dus ik ben niet helemaal op de hoogte. Er is volgens mij veranderd dat je eerdt in je basis een bepaald aantal Russen moest hebben en nu moeten ze slechts bij de totale selectie zitten, maar dat weet ik echt niet zeker.

4 januari 2015 om 13:29

Vanaf volgend seizoen geldt er een 10-15 regel wat inhoudt dat je maximaal 10 buitenlandse spelers in je selectie mag hebben en minimaal 15 Russen. Voorheen had je de 6-5 regel en nu geldt nog de 7-4 regel, maar daar komt dus vanaf volgend seizoen een einde aan.

4 januari 2015 om 14:08

Daarom heeft Cska ook elm laten gaan met ze maagproblemen zeker?
Kunnen ze een buitenlander voor terug halen die wel voetbalt. Is er al meer bekend over dat vertrek van Elm bij Cska qua geld enzo? en wat die nu gaat doen?

4 januari 2015 om 18:43

Elm is in wederzijds overleg vertrokken zodat er geen enkele verplichtingen naar zowel speler als club zijn. Wat die verder gaat doen is werken aan zijn herstel.

4 januari 2015 om 13:57

Kuranyi zegt geen spijt te hebben gehad van zijn overstap. Dat zal dan ongetwijfeld te maken hebben met het vorstelijke salaris dat in het artikel genoemd wordt.

We mogen niet uit het oog verliezen dat het in eerste instantie de club Dinamo is geweest die hem dit salaris heeft aangeboden. Het is dus niet fair om deze speler nu af te schilderen als een veeleisend, overbetaald persoon die als een molensteen om de nek van de club hangt. Zeker niet als je bedenkt dat zijn prestaties in overeenstemming zijn geweest met wat je van hem mag verwachten.

Zelfs zonder economische crisis mag je vraagtekens zetten bij het bestuurlijk talent van degenen die hem dit contract voor de neus hebben gelegd.

4 januari 2015 om 14:02

Ik zeg nergens dat het een veeleisend persoon is, want op zijn 28e begreep ik wel dat hij gehaald was. Zeker met het oog dat Dinamo terug wilde naar de top(waar het ook thuishoort), maar nu word hij ouder en logischerwijs ook wat minder. Dat terwijl Dinamo nu op een niveau zit waarbij ze betere spelers kunnen halen dan Kuranyi, bijvoorbeeld Valbuena. Hoorde dat ze bezig waren met die Gignac van Marseille.

Was toch echt een fantastische spits een aantal jaren geleden. Echt een topper. Ik denk dat Schalke deze man nog best gebruiken kan.

4 januari 2015 om 11:52

Nee man, hij is al op leeftijd en zal lang niet zo goed zijn als Huntelaar of Choupou en zal zeker niet al te veel salaris willen inleveren. In plaats van hem, kan Schalke voor een jongere spits gaan.

4 januari 2015 om 12:53

32 is toch niet heel oud voor een spits? Kan altijd als pinchhitter naar Schalke.

4 januari 2015 om 14:00

Hebben als jonge spits al Avdijaj dus spitsen hoeven sowieso niet te komen.

4 januari 2015 om 19:06

@ja maar dan haal je een pinchhitter die een salaris van minsten 4 miljoen euro zal willen. Dan zou ik liever Klose halen, als deze nog zou willen terugkeren naar de Bundesliga.

Een club als Hannover of Bremen misschien. Maar ik vind Kuranyi geen versterking voor Schalke. Heeft zijn beste tijd gehad en Schalke heeft al 2 topspitsen in huis.

4 januari 2015 om 12:54

Schalke lijkt mij ook onrealistisch. Ik heb wel meerdere malen gelezen dat hij in verband wordt gebracht met Leverkusen, als concurrentie voor Kießling, die er voorlopig nog helemaal niets van bakt. Zou gezien zijn relatie met Völler niet eens zo gek zijn.

Kom lekker bij Feyenoord ballen. Dan wonen je vrienden een stuk dichterbij en is naar Duitsland rijden maar 2 uur

4 januari 2015 om 11:54

Jaarsalaris van 5.7 miljoen en naar Feyenoord? Heb Kuranyi nooit echt goed gevonden. Denk dat hij wel naar een middenmoter kan gaan in duitsland

4 januari 2015 om 13:11

In Duitsland en in Rusland liep hij altijd 1 op 2. In NL maakt hij er 30+, zeker door zijn routine en sluwheid. Alleen wat je zegt. Hij komt niet voor een paar ton

4 januari 2015 om 14:25

Hij is anders al aardig binnen (financieel).
Misschien is er een kans om hem te halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Dynamo Moskou

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren