Update: Emanuelson rondt snel transfer naar competitiegenoot af

Dinsdag, 20 januari 2015 om 17:23Erik van Dam • Laatste update: 17:24

Er gloort licht aan het einde van de tunnel waarin Urby Emanuelson zich bevindt. De 28-jarige verdediger annex middenvelder werd in de zomer door Rudi Garcia naar AS Roma gehaald, maar komt nauwelijks aan bod in de Italiaanse competitie. Een invalbeurt van tien minuten tegen Cagliari, in september, is het enige dat Emanuelson dit seizoen heeft meegemaakt in sportief opzicht. Atalanta wil hem nu bevrijden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Urby Emanuelson de stap naar Atalanta zetten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door nerazzurri9)

Leuke club voor urby. kan ajax hem niet proberen te halen?

3 januari 2015 om 10:48

Precies..! Terug halen naar Ajax. Hopen dat Marc wakker is..!

3 januari 2015 om 11:04

Denk dat de salariseisen wel iets te hoog zijn voor Ajax.

3 januari 2015 om 11:35

@waaltje Dat denk jij.

Enige wat Ajax moet doen is 1.3-2 miljoen euro bruto aanbieden en hij tekent. Hij verdient namelijk zoveel in Italië.

3 januari 2015 om 12:09

In Italie kan die net zoveel verdienen zoals bij Ajax.

20 januari 2015 om 18:16

Daarnaast willen dit soort gasten niet met hangende pootjes terugkomen en zitten liever hun tijd uit bij een laagvlieger.
Ik kan daar persoonlijk niet inkomen. Voor Atalanta ben je toch geen profvoetballer geworden?

20 januari 2015 om 18:31

Vindt 1,3 tot 2 mln bruto nogal wat. Vraag is ten zeerste of hij echt zoveel toevoegt terwijl het meteen een vd grootverdieners wordt. Scheelt wel dat linksachter en linkshalf/defensieve middenvelder geen plek is die heel goed en breed bezet is met n blessure gevoelige boilessen en zimling/viergever op t middenveld

3 januari 2015 om 13:53

Bij Verdomme elk speler zeggen leden "misschien iets voor ajax?" Om zielig van te worden...

3 januari 2015 om 14:01

Valt reuze mee en bij Emanuelson is dat gewoon terecht.

3 januari 2015 om 22:17

Gek he bij een ex Ajacied. Volkomen terecht.

4 januari 2015 om 18:06

nou kan volg jij niet zoveel voetbalzone zoals ik dat doe.
het gebeurd met enige regelmaat en omdat het een ex speler is moete nze allemaal terug komen ofz? en ze worden er allemaal beter van?

20 januari 2015 om 17:26

En bij elke jonge speler is het,"mss iets voor Arsenal" of "hij past perfect in engeland bij Arsenal"? Om gek van te worden

20 januari 2015 om 17:45

Waarom is het terecht? Urby bij Ajax was momentenvoetballer pur sang. Liet altijd ze man lopen, was gewoon dramatisch en dat is hij nog steeds. Gewoon niet meer naar Ajax komen, wegblijven aub

20 januari 2015 om 18:15

En bij een spits halen ze gelijk Feyenoord erbij. Gisteren kwam er eentje met Almeida, misschien iets voor feyenoord? Slaat nergens op soms.

20 januari 2015 om 18:19

@maurootje. Dat gebeurt bij zoveel clubs. Ik zie vaak genoeg: is dat niet iets voor feyenoord. Of is dat niet iets voor nac. Je zeikt alleen omdat je ajax haat. Reageer gewoon niet.

20 januari 2015 om 19:18

Is denk ik een blijk van ontevree over het huidige team

21 januari 2015 om 00:12

@timmert, grappig aangezien ik voor ajax ben in nederland... check je feiten

21 januari 2015 om 12:15

Haha je hebt gewoon gelijk Maurootje

20 januari 2015 om 17:29

Ajax kan beter toekijken hoe hij bij atalanta speelt. Als hij daar toonaangevend wordt is hij een interessante optie om in de zomer transfervrij te nemen. Hij kan zowel op middenveld als linksback van waarde zijn van Ajax. Ik heb grote twijfels bij Boilessen.

20 januari 2015 om 17:45

Krijgt hij maar een halfjaar contract bij Roma dan? Of ik zie het over het hoofd maar uit de tekst blijkt niet dat Roma hem verhuurd aan Atalanta. Sterker nog, hij ruilt Roma in voor Atalanta. Zal hij daar toch een meerjarig contract tekenen en is hij niet meer transfervrij na dit seizoen.

20 januari 2015 om 17:46

Eerste Roma moet natuurlijk Atalanta zijn.... oftewel krijgt hij maar een halfjaar contract bij Atalanta. ...

Ik begrijp niet waarom Atalanta dit jaar zo ontzettend slecht is. Ze hebben met Sportiello, Zappacosta, Baselli en Moralez best goede spelers. De tanque Denis bakt er helaas niets meer van, ik denk dan ook dat ze een spits moeten halen (boayke kan het ook niet).

Emanuelson en vooral Salih Ucan kunnen wel wat toevoegen aan het spel van Atalanta. Ik denk dat hun doel op dit moment niet degraderen is en Emanuelson kan wel wat stabiliteit op lb/lm brengen.

3 januari 2015 om 11:04

Wat dacht je die meier van frankfurt dat lijkt mij een goeie spits voor hun of borni van liverpool

3 januari 2015 om 11:15

Alex Meier zal Frankfurt nooit verlaten voor Atalanta. De Fußballgott blijft in Frankfurt! Hij staat al in de interesse van Turkse en Russische clubs, maar hij heeft zelf onlangs aangegeven 'die Sge' niet te verlaten.

3 januari 2015 om 11:18

Voor Atalanta? Meier ken ik niet dus daar kan ik niet over oordelen. Borini zie ik wel eens spelen bij Liverpool, maar daar maakt hij nooit echt indruk op me. Al denk ik dat hij met een team als Atalanta gemakkelijk mee kan, de salarissen/transferprijs zitten alleen niet mee denk ik.

3 januari 2015 om 11:23

Ze hebben Pinilla gekocht van Genoa, die zal een duo mer Denis gaan vormen in de aanval!

3 januari 2015 om 11:55

Als je de topscorerslijst van de Bundesliga bekijkt dan zal je zien dat hij bovenaan staat. Niet slecht voor een aanvallende middenvelder. Qua spel valt hij niet echt op, maar hij is al jaren erg belangrijk met zijn goals voor Frankfurt.

20 januari 2015 om 17:34

Leuk, een Frankfurt-supporter. Werkelijk een prachtig team met stepanovic als trainer en spelers als falkenmaier, bein, binz, möller, okocha en Yeboah.

20 januari 2015 om 17:48

Leuk, net weer een generatie daarna... als ik aan Frankfurt denk is het Grabowski, Hölzenbein, Körbel, Bum Kun Cha, Nickel, Neuberger en die blonde Norbert Nachtweih

20 januari 2015 om 19:49

Charlie körbel speelde geloof ik zo'n 600 Bundesliga-wedstrijden. Nachtweih ging later naar Bayern. Werner lorant hadden ze ook nog, later kulttrainer van 1860.

20 januari 2015 om 21:07

Lorant ook zeker, die heb ik van dichtbij meegemaakt bij Rot Weiss Essen enkele jaren daarvoor. Gek als een deur, maar wel een bikkel...

Opnieuw een Nederlands talent, dat geen talent blijkt te hebben. Als linksback voorbij gestreefd door Willems en op weg naar Atalanta. Eigenlijk is het heel erg sneu.

3 januari 2015 om 10:57

Ben ik niet helemaal met je eens... Volgens mij werd hij in het begin vaak als back opgesteld en wou hij liever links buiten spelen! Kan in de eredivisie sowieso binnen elk team als meerwaarde mee... En ook daarmee kan je het Nederlands elftal halen! Zijn genoeg voorbeelden!

3 januari 2015 om 11:00

Hij is 28, kun je allang niet meer spreken over een talent. En 10 jaar terug had hij zeker wel talent, die hij alleen nauwelijks heeft doorontwikkeld. Bij Milan kon hij het niveau in principe makkelijk aan, hij had alleen een waardeloze instelling. En ten tweede is hij niet op weg naar Atalanta, ze tonen enkel belangstelling. Als er morgen een betere club voor de deur staat gaat hij echt niet voor degradatie spelen

20 januari 2015 om 17:44

humberto praat aub niet zoveel onzin..

kon het niveau bij milan makkelijk aan...? had een waardeloze instelling...?

wat een lulkoek. hij kon maar net meekomen bij milan, en zijn instelling was niks mis mee dus je ziet het helemaal verkeerd.

3 januari 2015 om 12:59

Nou een talent zijn, betekent niet dat je vanzelf een wereldspeler wordt. Zoals zovelen was hij een talent, maar heeft hij het volle potentieel nooit waargemaakt, jammer maar helaas.

Ik denk dat het tijd is dat hij gewoon terugkeert naar de eredivisie.

20 januari 2015 om 18:35

Ik kan je zeggen dat het heel aardig toeven is in Bergamo en omgeving. Die beste man heeft het best getroffen.

Zou leuk zijn als die terug zou gaan naar Ajax. Lijkt me wel een aanwinst: kan op meerdere posities spelen en brengt onderhand toch veel ervaring mee. Misschien kan hij bij Ajax op de '6' positie spelen?

3 januari 2015 om 12:47

Nee laat Serero daar maar staan. Voor de linksback positie zeker een goede optie, maar ik vermoed niet dat hij daar wilt spelen. In de aanval loopt hij alleen maar onze talenten in de weg

3 januari 2015 om 12:54

Heb altijd wel m'n twijfels bij Serero maar hij doet het natuurlijk goed op dit moment. Maar ik zie in hem toch meer een middenvelder dan een verdediger. Hij heeft loopvermogen, techniek en is fysiek ook gegroeid. En ik denk gewoon dat hij met zijn ervaring de komende jaren een belangrijke speler voor Ajax kan zijn.

@Vit-Ars: geen talent? Hij barst van het talent. Het probleem van Urby is dat hij overal kan spelen en dat dat zijn ontwikkeling heeft vertraagd. Voor Ajax zou hij zeker een enorme aanwinst zijn. Bovendien nog een aardige jongen ook die nooit zeurt, waar je hem ook opstelt (of niet opstelt). Ik zou het zeker toejuichen als hij terug zou komen.

3 januari 2015 om 11:07

Percies en hij kent de club al en heeft ook geen moeite omzich aantepasen aan het ajax spelltje

Emanuelson zou denk ik, in tegentelling tot alle andere namen die geroepen worden, terug moeten gaan naar Ajax. Heeft nu nog de leeftijd om dit Ajax beter te maken, hij verdient nu een salaris waar denk ik wel overeenstemming in te bereiken is en Ajax is ten opzichte van Atalanta of banken bij Roma sportief gezien ook nog een vooruitgang. Echte talenten in de weg zitten doet hij ook nog niet. Boilessen wordt dan vaak genoemd, maar hoe leuk hij ook kan ballen:ik zou er afscheid van nemen. Tenzij hij de concurrentie van Urby wint natuurlijk.

Atalanta zou een prima club voor Emanuelson zijn, het is in ieder geval een club waar hij wel bijna zeker een basisplaats heeft. Genoa toonde ook interesse, maar daar is de kans op een basisplaats een stuk kleiner. Daarbij heeft Atalanta met onder andere Denis, Pinilla, Cigarini, Baselli, Maxi Moralez en Papu Gomez best een aardig team. Een team wat makkelijk een plek in de middenmoot moet kunnen halen, het probleem is alleen dat ze veel te weinig scoren. Hopelijk lost de komst van Pinilla het een en ander op. Daarbij weet ik ook nier wat Emanuelson liever doet; spelen bij een kleinere club in een grotere competitie, of spelen bij een grotere club in een kleinere competitie ( Ajax bijvoorbeeld ).

Ik beb blij dat Salih weinig speelt. Zo kan hij terug naar Fener en daar zijn kans pakken.

3 januari 2015 om 11:23

BeN

Terug naar Ajax en de hele linkerkant bestrijken. Heeft Ajax er weer een wapen bij.

3 januari 2015 om 11:32

En een hoop ervaring

20 januari 2015 om 19:20

Een handvol wedstrijden en invalbeurtjes bij Milan, Roma en Fulham noem jij ''een hoop ervaring''?

Ajax, Overmars, alsjeblieft, sla nu je slag!
Met de blessuregevoelige Boilesen moet er een linksback bij. Viergever komt zelfs op de linksback veel te kort. Riedewald komt veel beter tot zijn recht in het centrum van de verdediging of op de verdedigende middenveld -positie. Emanuelson moet qua verdedigen veel hebben geleerd in Italië, waar ze niet anders doen. Aanvallend was hij bij in zijn Ajax periode al van meerwaarde, hij kan de hele linker kant bestrijken.

3 januari 2015 om 11:57

Waar ze niet anders doen? Kijk jij uberhaupt ooit weleens een wedstrijd in de Serie A? Daarbij kan Emanuelson nog steeds niet verdedigen, dat heeft hij bij Milan wel bewezen.

3 januari 2015 om 12:32

Okee, zo bedoelde ik het niet. De Serie A en het hele Italiaanse voetbal staan om hun verdedigende kwaliteiten bekend. Daar wordt blijkbaar de nadruk meer op gelegd dan in bijvoorbeeld de Eredivisie. Ik zeg nergens dat ze geen aanvallend voetbal spelen, want volg regelmatig een wedstrijd uit de Serie A. Emanuelson zal met zijn ervaring goed op de been moet kunnen blijven in de Eredivisie, ook in verdedigend opzicht.

Tja... Hij had nooit weg moeten gaan. Misschien kan hij terugkomen voor de breedte.

20 januari 2015 om 17:43

Hoezo nooit weg moeten gaan? Hij was nooit het allergrootste talent, is lang bij Ajax gebleven, is op normale leeftijd (25 jaar) weggegaan naar een niet-te-grote club (AC Milan), daar 2.5 seizoen gespeeld met redelijk wat wedstrijden, waar hij erachter is gekomen dat hij de absolute top niet zal halen. Voor een redelijk modale speler is dat toch een prima carriere? Goed, dit jaar is een tegenvaller (AS Roma draait prima met weinig blessures dus is er weinig nut voor hem), maar een trapje lager als basisspeler bij een Italiaanse laagvlieger je carriere afmaken is lang niet gek. Er zijn ladingen profvoetballers die het slechter doen.

Kansloos is wel een mooie dubbelzinnige uitspraak. Als die jongen nou verstandige stappen had gemaakt had hij nu misschien veel meer gespeeld.

Goede zet van Urby. Komt bij Atalanta hoogstwaarschijnlijk wel aan speelminuten toe, zodat hij zich weer kan verbeteren en verdere stappen kan maken.

Hij moet gewoon naar een team gaan waar hij aan spelen toekomt

Voor Emanuelson is het verstandig om een team te kiezen waar hij aan spelen toe komt. Alleen atalanta? Toch wel een opmerkelijke keuze dat hij in Italië blijft en voor atalanta gaat spelen. Had Emanuelson graag een keer in de BPL of Bundesliga gezien. Een terugkeer naar Ajax aan het einde van het seizoen zou ik helemaal geweldig vinden !

Nou Salih, dit zagen wij dus totaal niet aankomen hé?! Bij Fener zat je nog op de bank viel die af en toe goed in. Nu heb je na bijna 6 maanden, maar 3 minuten meegedaan bij AS Roma. Lekker voor hem hoop dat je zwaar gaat mislukken bij Atalanta!

Wat vind ik dit toch weer jammer. Atlanta... Jongen had zo veel potentie. Veel wedstrijden nog voor AC Milan gespeeld en ineens berg afwaarts. Hoop dat hij idd terug naar Ajax gaat, dan speelt hij ten minste alles en ook nog voor de prijzen...

Leuke speler en redelijk ervaren voor ajax doen. Kan op elke postitie aan de zijkant uit de voeten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Napoli6031
6.Lazio5810
7.AS Roma548
9.Sampdoria42-3
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. PellegriniMiddenvelder295
J. VeretoutMiddenvelder2710
Gonzalo VillarMiddenvelder270
Borja MayoralAanvaller258
PedroAanvaller234
E. DžekoAanvaller227
Carles PérezAanvaller181
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

83 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren