'Wie gaat mij de zekerheid geven dat Suárez ooit terugkeert op topniveau?'

Vrijdag, 26 december 2014 om 07:35Bart Kruyt

Matías Suárez won in 2011 de Belgische Gouden Schoen en is misschien wel de beste speler in de selectie van Anderlecht. Het leek een zekerheid dat de aanvaller uiteindelijk hogerop zou gaan, maar Suárez kreeg veel last van blessureleed en zit ook nu weer in de lappenmand. Besnik Hasi had gehoopt dat Suárez mee had gekund naar La Manga, maar dat gaat niet door.

/

De Argentijn speelde eind oktober zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht en heeft opnieuw last van zijn knie. Het zou zomaar kunnen dat Suárez dit seizoen helemaal niet meer in actie zal komen. "Ik heb daar geen garantie voor", zei Hasi, coach van Anderlecht, tegen Het Laatste Nieuws. "Wie gaat mij de zekerheid geven dat Suárez ooit terugkeert op topniveau? Ik wacht af."

"Ik houd er rekening mee dat ik dit seizoen geen beroep meer op hem zal kunnen doen", vervolgde Hasi. "Dat is op dit moment realistischer dan dat hij gaat terugkomen en vlammen. Niemand van de dokters heeft me gezegd: hij gaat honderd procent terugkomen, op dát moment. Ik geloof nog altijd in hem en ik wil dat hij zo snel mogelijk weer in de groep is, want dan heb ik er een fantastische speler bij. Maar alleen maar daarop hopen en ons niet concentreren op dingen die zo snel mogelijk moeten gebeuren, zou verkeerd zijn."


Poll

Een fitte Matías Suárez is de beste speler van Anderlecht


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door optimus)

Mja, die Russen indertijd keurden hem ook af op zijn knie. Was toen grote schande.

Ik vrees een beetje voor zijn carrière. Schuld mag ook wel bij de club gelegd worden. Telkens te vroeg gebracht en zijn knie is nooit structureel aangepakt. Wellicht is die nu helemaal kapot.

26 december 2014 om 08:47

Wat voor een belachelijke opmerking.
Dit soort spelers zijn door veel verdedigers niet anders af te stoppen dan foutief. En los van de overtredingen krijgen ze ook constant nog eens tikken die niet bestraft worden..
Ik vrees er ook voor dat dit nog goed komt.

26 december 2014 om 12:18

Logica bestaat niet in jouw hoofd of wel?

26 december 2014 om 13:32

jij bent blijkbaar echt wel met je eigen logica begaan en laat dit vanuit jouw eigenste hoogmoed en zelfoverschatting duidelijk blijken.... alleen heeft niemand echt interesse in jouw dwaze quotes, die niet ter zake doen of niet onderbouwd zijn !

26 december 2014 om 12:26

@iedereen komt

Hoezo is het een schande dat een Russische club Suarez medisch afkeurde?

De afgelopen jaren is te zien dat de knie van Suarez heel slecht is.

Gewoon goed gezien door die Russische arts.

26 december 2014 om 12:37

jan1980,

Dat is zo. Maar bij Anderlecht en de media alhier was de teneur negatief.

Het kwam er op neer dat die Russen zouden overdreven hebben, dat ze een excuus zochten om onder de transfer uit te komen.

Maar ik deel je mening, die Russen hadden het wellicht goed gezien.

Frutos nr 2 ; zo vaak gekwetst

26 december 2014 om 12:06

Exact of Vargas nr 2 ! jammer voor hem maar ben ik als Club fan niet rouwig om

26 december 2014 om 12:51

Ik als fan van Standard anders wel. Het wil niet zeggen dat je als supporter van een rivaliserende club andere clubs geen goede spelers toewenst. Het is juist leuk als er bij meerdere ploegen kanjers spelen, kijk naar de premier league. Iedere wedstrijd is een genot om naar de kijken.
Maar goed, ik weet dat Club supporters niet bepaald de snuggerste zijn

26 december 2014 om 21:24

Voor Suarez vind ik het jammer, maar Vargas wens ik zo veel mogelijk blessureleed als maar kan toe. De club zo smerig behandelen. Dat was geen gewone transfer tussen 2 rivalen, maar een vuil spelletje met zijn makelaar in een hoofdrol.

27 december 2014 om 02:57

Ik ben zelf voor ajax, maar mocht een pakweg boetius van feyenoord nu moeten vrezen voor zijn carriere zou ik dat verschrikkelijk vinden. Soms is clubvoorkeur even niet aan de orde.

Anderlecht heeft inderdaad een verleden met spelers die langdurig geblesseerd waren en uiteindelijk nooit meer hun niveau haalden. Denk maar aan Frutos en Vargas bijvoorbeeld. Maar Anderlecht ligt ook zelf (deels) aan de basis van die problemen. Te vaak laten ze geblesseerde spelers te vroeg weer opdraven in het eerste elftal. En daarbij leggen ze ook nog eens een enorme druk op die spelers. Vorig seizoen waren ze al van voor Kerstmis bezig dat "suarez er in de play-offs moest staan". Dan verplicht je die jongen haast om te forceren. Laat geblesseerde spelers nu eens op hun eigen tempo terugkomen, totdat ze honderd procent fit zijn. Suarez heeft in de eerste maanden van dit seizoen telkens met pijn aan de knie gespeeld, dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Doodzonde trouwens, want Mati is technisch de heerlijkste voetballer die ik persoonlijk in België ooit gezien heb; samen met Bryan Ruiz en Cristian Wilhelmsson. Maar wat een weergaloze voetballer zeg, onlangs nog eens de beelden van die groepsfase in de EL gezien (2010-2011)... Smullen gewoon! Ik hoop dat hij terug op niveau geraakt, en daar ben ik ook rotsvast van overtuigd als ze hem de tijd gunnen. Desnoods pas volgend seizoen.

Met voorsprong de beste voetballer in België, maar het ziet er slecht uit voor de toekomst. Die Duitse arts had dat toen prima gezien dat Suarez aan het sukkelen was met zijn patellapees terwijl de medische staf bij Anderlecht dat totaal niet doorhad.

Dit is al het tweede seizoen dat Suarez aan zijn neus ziet voorbijgaan. Zelfs al wordt hij miraculeuze wijze klaargestoomd voor de play-offs, dan mist hij toch het tempo en wedstrijdritme om enige rol van betekenis te spelen. Ik vrees dat bij een volgende blessure het definitief gedaan is voor Suarez. In die optiek is het dan nog vreemd dat Anderlecht hem een salaris geeft van 1,5 miljoen per jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller93
J. ZirkzeeAanvaller74
C. KouaméAanvaller52
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

13 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren