'Een nieuwe donkere Jaap Stam? Zo zou ik het niet willen noemen'

Zondag, 21 december 2014 om

Nu Oebele Schokker terugkeert naar de amateurs van Harkemase Boys, is Calvin Mac-Intosh zonder twijfel de man met de meest bijzondere naam in de Cambuur-selectie. De verdediger valt echter niet alleen op door zijn naam, maar ook door zijn goede spel. Analist Jan van Halst omschreef Mac-Intosh na de wedstrijd tegen PEC Zwolle als de 'nieuwe donkere Jaap Stam'.

/

Toen de 25-jarige mandekker daarmee werd geconfronteerd, verscheen er een glimlach op zijn gezicht. "Een nieuwe donkere Jaap Stam? Zo zou ik het niet willen noemen. Ik ben gewoon Calvin Mac-Intosh", zei hij bij FOX Sports. "Ik denk dat ik een voetballende verdediger ben die ook wel een mannetje uit kan schakelen."

"Ik ben niet gemeen, ik zal nooit iemand zo maar een doodschop geven", benadrukt Mac-Intosh. "Maar als het moet ben ik wel hard." De verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen bij Cambuur, dat Mac-Intosh in de zomer overnam van Telstar. Tegen PEC speelde hij zijn negende competitiewedstrijd in de Eredivisie (vijf basisplaatsen).


Poll

Ik ben onder de indruk van Calvin Mac-Intosh


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door jcb01)

Een stuk beter in het centrum dan op de rechtsachter. Vergelijkbaar met Stam die ook ooit op rechts moest beginnen...

Stam heeft ook nog bij Cambuur gespeeld, maar wil hij echt de nieuwe Stam worden dan moet hij na dit seizoen wel een stap omhoog maken.

21 december 2014 om 20:32

Als ie het pad van Stam volgt dan speelt ie hierna geloof ik bij Willem II.. Beter een andere stap maken straks

Nogal onhandig van van Halst om hem de "donkere Jaap Stam" te noemen. Waarom moet donkere ervoor? Als hij hem aan Jaap Stam doet denken, zeg dan gewoon een type Jaap Stam.

21 december 2014 om 09:57

Om hier over te vallen is wat zielig. Hij had hem ook Aap Stam kunnen noemen, dan was het Racisme geweest.

Nu is het gewoon een domme opmerking van een domme man. Niet verder over nadenken dan dat, doet van Halst ook nooit.

21 december 2014 om 10:10

Waarom is het zielig dat ik hier over val? Ik plaats er enkel mijn kanttekeningen bij.

21 december 2014 om 10:25

Omdat er van een scheet een gifwolk wordt gemaakt. Hij is toch donker? Zo hadden wij vroeger de witte gullit in ons elftal

22 december 2014 om 12:02

Nee. Zelfspot is als je als onderwerp van de spot zelf kunt lachen om de grap, of wanneer je een grap over jezelf maakt.

Omdat ik zelf blank ben, kan ik een grap die een ander maakt over een donkere huidskleur nooit als 'zelfspot' definieren.

Prima dat jij niet snel op je teentjes bent getrapt, daar kunnen veel mensen met een andere cultuur/kleurtje nog een voorbeeld aan nemen. Maar dat neemt niet weg dat sommige dingen gewoon niet kunnen, zoals de aap-vergelijking.

21 december 2014 om 14:27

Als Jaap Stam donker was geweest en deze speler blank, dan had Van Halst hem waarschijnlijk 'de nieuwe blanke Jaap Stam' genoemd. Je kan ook overdrijven.

21 december 2014 om 21:10

Was al aan het wachten op de eerste moraalridder die een probleem ging maken van het woord donkere. Hij is toch donker. Als ik zeg dat Robben de nieuwe kale Marc Overmars is, word je toch ook niet boos?

22 december 2014 om 11:44

Donker,niet donker,blank,wit,zwart,bruin,geel,paars,kaal,klein... wat is het verschil? Het verschil is wat voor kaartje eraan hangt. Hou toch eens op met dat geneuzel over racisme, racisme is haatdragende acties of teksten. Dit is puur een vergelijking met geen enkel achterliggende gedachte. Als mensen zoals jou zo doorgaan is straks iedereen een racist, bah.

22 december 2014 om 22:10

Beste Goldenshady, waar spreek ik over racisme?
Ik geef enkel aan dat het niets toevoegt om er "donker" bij te benoemen. Jij insinueert nu dingen, op basis van aannames die niet in mijn comment staan.
Laten we hopen dat dat niet structureel is bij je dan, bah

Bijzonderste naam. Toevallig hebben ze ook die Litouwer.

21 december 2014 om 10:04

Vytautas Andriuškevičius. Zo'n naam die je maar beter kunt kopiëren ipv spellen inderdaad.

Geweldige speler voor ons, lekker laten staan centraal!

21 december 2014 om 11:03

Man of the match gisteren, volgens mij niet 1 duel verloren. Mooi laten staan ipv Bijker.

Is dit de Macintosh die bij Telstar speelde? Indien ja....in het bekerduel tegen Psv, vorig seizoen, vond ik hem toen erg goed spelen...

zal groningen of dkv wel weer achteraan gaan

Als rechtsback dramatisch, gelukkig noodgedwongen (bijker was er niet) in het centrum komen spelen. Hij heeft me daarna als centrumverdediger naast Reijnen positief verbaasd. Bijker naar het centrum was een keus van "gebrek aan beter". Laat Macintosh centraal staan en zet Bijker linksback of eventueel linkshalf. Hij wil geloof ik naar een "betere" club en verlengt zijn contract waarschijnlijk niet. Rijker mag blij zijn dat hij bij Cambuur de kans krijgt als basisspeler. Die is zeker (nog) niet aan een stap hoger toe...

Biedt Macintosh een (verbeterd) langer contract aan zou ik zeggen. Heb je samen met Reijnen de komende jaren een prima centraal duo. Heijnen is ook gegroeid en meer een zekerheid geworden.

Het feit hoe hier gereageerd wordt bewijst eens te meer dat racisme levend is. Ik adviseer velen van jullie eens te kijken naar het grote racisme experiment van BNN. Mensen benoemen op uiterlijke kenmerken is niet chique. Sterker nog best een beetje dom.

21 december 2014 om 13:49

hou toch op. als iemand messi de blanke romario noemt denk je dat er dan ook zo'n ophef is?

21 december 2014 om 19:29

Ik adviseer jou om je wat minder druk te maken om dit soort dingen. Je hebt er helemaal niets aan.

22 december 2014 om 19:30

Ik geef een advies en niet meer dan dat. Ik bepaal helemaal niets.
Meneer de iwab.

23 december 2014 om 13:12

Zozo. Dat is echt een reactie waar ik wat mee kan. Waarom meneer? En het is Iwab. Maar nu ben ik er eigenlijk ook wel klaar mee.

Beetje racistisch van de interviewers om het zo te noemen he, waarom moet je er 'donkere' voor zetten?

Misschien is Jaap wel de witte Calvin Mac-Intosch.

21 december 2014 om 14:42

Hou op juh.. smurfen binne toch oek blauwe kabouters. En daar zeurt geen smurf over.. zwarte pietdiscussie op vz bah

21 december 2014 om 20:36

Heb een hekel aan die zwarte pieten discussie en dat maak ik er ook niet van, alleen heeft dit hele 'donkere' totaal geen toegevoegde waarde. Ik denk dat iedereen binnen 0,1 microseconde er zelf wel uit is dat het een donkere jongen is.

21 december 2014 om 21:11

Vat je donkere dan op als scheldwoord? Dat is best racistisch, er is toch niets mis met donker zijn?

22 december 2014 om 17:21

Nee, ik zeg dat iedereen dat zelf wel ziet en dat het geen toegevoegde waarde heeft, ik zeg ook niet dat er iets mis mee is, ik zeg dat er iets mis is met de suggererende factor van de interviewers. Da's net zoiets als tegen iemand zeggen of ie gele bananen of witte eieren uit de supermarkt wil halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Bayern München betaalt niet 20, maar 8,5 miljoen euro om Philippe Coutinho te huren van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren