FC Porto sluit jaar af met kwartet aan goals en verhoogt druk op Benfica

FC Porto heeft geen fout gemaakt in de Portugese competitie. Os Dragões hadden vrijdagavond geen kind aan Vitória Setúbal en wonnen met 4-0, door doelpunten van Ricardo Quaresma, Jackson Martínez, Yacine Brahimi en Danilo. De achterstand van Porto op Benfica bedraagt nu nog maar drie punten, maar de koploper speelt zondag nog tegen staartploeg Gil Vicente.

/

Het team van Julen Lopetegui speelde geen beste eerste helft, maar de tegenstand was erg minimaal en daardoor stond het na nog geen halfuur al 2-0. Nadat er door Manu een overtreding op Danilo werd begaan, mocht Quaresma aanleggen vanaf elf meter en hij maakte geen fout. De openingstreffer leek Porto te hebben wakker geschud, want men ging beter spelen en liep na 26 minuten uit naar een ruimere voorsprong. Jackson scoorde na een fraaie assist van de bedrijvige Cristian Tello.

Porto schroefde het tempo na rust op en was via Jackson na een uur dicht bij de 3-0, maar de Colombiaan kon een voorzet van Quaresma niet verzilveren. In de slotfase scoorde de gastheer echter nog twee keer. Brahimi benutte een rebound na een schot van Juan Quintero en in de blessuretijd pikte ook Danilo, vanaf de penaltystip, zijn doelpunt mee. Ricardo Baptista veroorzaakte de strafschop na een overtreding op Brahimi en mocht direct gaan douchen. Bruno Martins Indi deed de gehele wedstrijd mee.