Update: United-middenvelder ontkent alles: ‘Mijn geweten is schoon’

Dinsdag, 16 december 2014 om 14:33Thijs Post • Laatste update: 14:31

Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft een rechtszaak aangekondigd tegen 41 spelers en officials die betrokken zijn bij matchfixing rond de wedstrijd tussen Levante en Real Zaragoza in 2011. Dat schrijft AS. Het duel eindigde in 1-2 en daardoor degradeerde niet Real Zaragoza, maar Deportivo La Coruña naar de Seguna División. Het OM beschuldigt Real Zaragoza ervan in totaal 965.000 te hebben betaald aan Levante.

/

Ander Herrera (tegenwoordig Manchester United) en Gabi (Atlético Madrid) zijn de bekendste spelers die zich moeten melden in het strafbankje. Ook Saïd Boutahar, momenteel in dienst van Al-Shamal, staat op de lijst van de verdachten. Met name toenmalig Real Zaragoza-spelers Gabi, Leonardo Ponzio en Jorge López lijken zich zorgen te moeten maken.

Spelers die schuldig bevonden worden kunnen een gevangenisstraf van zes maanden tot vier jaar krijgen. Daarnaast is er een schorsing mogelijk van een tot zes jaar, alsmede een boete van 5,5 miljoen euro per persoon.

Update 16 december 14.33 uur - United-middenvelder ontkent alles: ‘Mijn geweten is schoon’
Manchester United-middenvelder Ander Herrera is een van de spelers die verdacht worden van betrokkenheid bij matchfixing, vanwege een wedstrijd uit de periode dat hij nog voor Real Zaragoza uitkwam. De Spanjaard ontkent op zijn eigen Facebook-pagina echter dat hij ook maar iets met de zaak te maken heeft. “Ik heb nog nooit iets van doen gehad met het manipuleren van de resultaten van wedstrijden, en dat zal ook nooit gebeuren. Als ik ooit word opgeroepen om te getuigen, dan zal ik dat met alle plezier doen, want mijn geweten is schoon”, benadrukt Herrera.


Poll

Denk je dat het tot een veroordeling komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door barca-1899)

Goedzo opsluiten die handel

15 december 2014 om 17:43

Gebeurt niks mee hoor, let maar op.

15 december 2014 om 17:47

Miss moeten ze jou opsluiten met je voorbarige conclusie. Opsluiten hoezo? Je weet niet eens wie schuldig is waaraan?

Oké, waarom kregen de mensen van Juventus dan geen celstraf? de hele team deed eraan!

15 december 2014 om 17:44

Een celstraf gaan deze gasten ook niet krijgen hoor. Hooguit een boete...

15 december 2014 om 18:16

Hahaha said

16 december 2014 om 00:25

Hooguit voorwaardelijk denk ik. Maar als ze schuldig worden bevonden zullen ze denk ik een schorsing en een boete krijgen maximaal.

16 december 2014 om 16:02

Hoe kom jij aan deze wijsheid? Spaanse wet gelezen?

17 december 2014 om 16:53

Hahahahahaha

15 december 2014 om 17:46

1. Omdat nooit is gebleken dat iemand binnen Juve (de spelers, nog de directie) aan omkoopactiviteiten deed. De straf die terugzetting naar de Serie B alsmede het stelen van twee titels bedroeg was gebaseerd op andere, blijkbaar strafbare, feiten.
2. Zover het om die andere binnen de Italiaanse bond strafbare feiten ging, stonden de spelers en de technische staff daar volledig buiten. Dat was alleen aan een selecte groep selectieleden aan te rekenen en daarover is men nog niet uit. De zogenaamde "grote spil" Moggi heeft namelijk nog niet vast gezeten.

Hier gaat het echter om directe omkoping van de spelers, of in ieder geval waren ze zich ervan bewust dat het om een gefixte match ging (dat wil men bewijzen). Twee totaal verschillende situaties dus.

15 december 2014 om 17:52

Oh, ik snap het excuses dan !

16 december 2014 om 14:49

Bij Juventus ging het om beïnvloeding van de aanstelling van scheidsrechters, niet om omkoping van spelers om het resultaat te beïnvloeden.

dit komt overal voor , zelfs in nederland .

Benieuwd of het tot een straf, boete of schorsing komt en wie uiteindelijk de dupe hiervan wordt. Bij een straf of schorsing zullen de huidige clubs van deze spelers benadeeld worden en dat lijkt me niet de bedoeling. Mocht dit toch gebeuren, wat in mijn ogen zeer terecht zou zijn, hoop ik dat de huidige clubs er een vergoeding of iets dergelijks voor krijgen. Zij hebben hier namelijk 0,0 schuld aan.

In hoeverre kan je als speler expres een wedstrijd winnen?
Vreemd dat er juist geen spelers van Levante worden genoemd.

16 december 2014 om 16:05

Beide clubs zouden volgens het artikel fout zitten aangezien real zaragoza geld betaalde aan levantr zodat zij slecht zouden spelen en dat dus zaragoza in de primera division kon blijven acteren

17 december 2014 om 15:44

Klopt maar het lijkt mij dat het bestuur van Zaragoza dat regelt en dat geld op tafel legt. Dat komt toch niet van de spelers zelf? Die verkassen vaak wel als de club degradeert.

Laat het rusten het gaat om 1 duel volgensmij, natuurlijk is t slecht maar op t wk van 2010 ghana tegen uruguay. In dat duel kon ghana door maar suarez sloeg de bal uit het doel als hij dat niet gedaan heeft was ghana door. Mij punt is er gaat zoveel fout in t voetbal en nog te zwijgen over juve.....

16 december 2014 om 14:59

Suarez kreeg daarom ook een rode kaart en Ghana een penalty. Wat heeft dit verder met deze situatie te maken? Als Deportivo mogelijk mede degradeerde doordat spelers omgekocht zijn dan lijkt me dit wel relevant om uit te zoeken en indien nodig straffen uit te delen.

Dit soort gasten moet je kort houden. Gewoon aanpakken en de cel in.
Of Noord Koreaanse praktijken toepassen, dan zijn deze gasten zo verdwenen van de aardbodem

A clear conscience is the sure sign of a bad memory.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4418
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller207
L. SuárezAanvaller197
Matheus CunhaAanvaller163
A. GriezmannAanvaller133
J. OblakKeeper200
João FélixAanvaller122
B. LecomteKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

43 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren