Besiktas boekt kleine zege; schandalige elleboogstoot blijft onbestraft

Besiktas heeft met pijn en moeite zijn vijfde competitiezege op rij geboekt. De dertienvoudig kampioen van Turkije had zondagavond aan een doelpunt van Oguzhan Özyakup genoeg om Gaziantepspor het zwijgen op te leggen: 0-1. Het team van Slaven Bilic passeert Galatasaray en Fenerbahçe en staat nu weer bovenaan in de Süper Lig.

/

Besiktas ging daverend van start in het Kamil Ocak Stadion en kreeg in het eerste kwartier al enkele goede kansen. Olcay Sahan en José Sosa schoten echter net naast, terwijl laatstgenoemde even later ook voor een schot had moeten kiezen in plaats van een pass. Gaziantepspor werd naarmate de eerste helft vorderde sterker en kreeg vijf minuten voor rust zijn eerste en enige kans voor de rust: Mustafa Durak miste het doel. Besiktas mocht overigens niet klagen dat men met elf spelers de kleedkamer op mocht zoeken.

Aanvaller Gökhan Töre deelde tegenstander Senol Çan na een halfuur namelijk een elleboogstoot in de maag uit, maar dat was scheidsrechter Cagatay Sahan ontgaan. Besiktas ging in de tweede helft op jacht naar het bevrijdende doelpunt en kwam daar via Cenk Tosun en Özyakup dichtbij, maar doelman Zdryunas Karcemarskas liet zich niet passeren. Tot de 65e minuut, want toen schoot Özyakup van dichtbij raak. Cenk liet even later een dot van een kans liggen en Töre trof in de slotfase nog de lat, maar de zege kwam voor Besiktas niet meer in gevaar.