Schaakspel in Porto, BATE incasseert meeste tegendoelpunten ooit

De krachtmeting tussen FC Porto en Shaktar Donetsk heeft woensdagavond geen winnaar opgeleverd. De nummers een en twee van Groep G bleven in Portugal op een gelijkspel steken. Athletic Club verzekerde zich tegelijkertijd ten koste van BATE Borisov van de derde plaats. De Wit-Russen gaan de historie in als de ploeg met de meeste tegengoals in één groepsfase van de Champions League: 24. Het oude record stond op naam van Dinamo Zagreb en Nordsjaelland: 22.

/

FC Porto - Shakhtar Donetsk 1-1
De eerste helft voldeed min of meer aan de voorspellingen. Beide ploegen waren al zeker van de knockout-fase en hadden niet de intentie om er echt een wedstrijd van te maken. Het balbezit werd weliswaar afgewisseld, maar de keepers werden nooit op de proef gesteld. Zes minuten na de onderbreking namen de bezoekers de leiding. De voorzet van Bernard mocht er zijn en het was een keiharde kopbal van Taras Stepanenko via de lat die het scorebord in beweging kreeg: 0-1. De wedstrijd ging daarna over en weer en FC Porto leek op een nederlaag af te stevenen. Vincent Aboubakar verleende echter geen medewerking. De poeier van de aanvaller sloeg in als een granaat achter doelman André Pyatov: 1-1. Meer zat er echter niet in voor FC Porto.

Athletic Club - BATE Borisov 2-0
De ploeg van Ernesto Valverde was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Artem Soroko hield zijn doel schoon en zodoende stapte BATE na het rustsignaal als morele winnaar van het veld. Twee minuten na rust brak Mikel San José echter het verzet van de bezoekers uit Wit-Rusland. De verdediger schoot raak na een corner: 1-0. Athletic zocht naar meer doelpunten, had pech dat Guillermo de paal trof, maar kwam vlak voor tijd alsnog op 2-0. Na voorbereidend werk van Borja Viguera schoot Markel Susaeta het leer achter Soroko en was de wedstrijd beslist.