PSG blijft door prachtige goals van Ibrahimovic ongeslagen

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Franse competitie. Les Parisiens waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor FC Nantes en Zlatan Ibrahimovic eiste met twee fraaie doelpunten een hoofdrol op. PSG heeft nu weer twee punten meer dan Olympique Marseille, maar de Zuid-Fransen komen zondag nog in actie tegen FC Metz. Gregory van der Wiel kwam tegen Nantes overigens niet van de reservebank af.

/

Chelsea verloor zaterdag van Newcastle United en daardoor heeft alleen PSG, van alle clubs in de grote vijf competities, dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Het team van Laurent Blanc behield die ongeslagen status, maar het begin tegen Nantes was zeker niet overtuigend. Na acht minuten kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong, door een schitterend afstandsschot van Alejandro Bedoya in de kruising. Doelman Salvatore Sirigu hoorde de bal alleen maar suizen. Nantes begon uiterst gretig en dacht na twaalf minuten zelfs op 0-2 te komen, toen Oswaldo Vizcarrondo de bal bij een vrije trap in het doel werkte. Er was echter al gefloten voor een overtreding.

De eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg kon na een kwart wedstrijd worden genoteerd, toen Ezequiel Lavezzi net op tijd kon worden afgestopt in het strafschopgebied. Tien minuten voor rust was het wel raak voor PSG: Ibrahimovic kwam voor zijn man en tikte een lage voorzet van Lucas Moura in het doel. Hij maakte daarmee zijn tiende officiële doelpunt van het seizoen. In de slotfase van de eerste helft kreeg ook Thiago Silva nog een goede kans, maar zijn kopbal werd gepareerd door Rémy Riou. PSG trok het goede spel van het laatste kwartier voor rust in de tweede helft door.

/

Na drie minuten leverde dat bovendien al de 1-2 op: Ibrahimovic mocht na een overtreding op Lucas aanleggen voor een vrije trap en hamerde de bal in de kruising van het doel van Riou. PSG was oppermachtig en was via Lucas, Lucas Digne en vooral Lavezzi nog dicht bij een derde treffer, maar er zou geen doelpunt meer vallen in het Prinsenpark. Nantes liet vrij weinig meer zien en het was veelzeggend dat er 24 minuten moest worden gewacht op eerste kans die men na rust creëerde: Bedoya kopte naast. PSG gaat komende woensdag op bezoek bij Barcelona.

Denk jij dat Zlatan Ibrahimovic de topscorer van de Ligue 1 wordt?