NAC mag niet weer wegvallen uit de Eredivisie

Donderdag, 4 december 2014 om 09:19Erik van Dam • Laatste update: 09:33

/

Het befaamde Avondje NAC dooft meer en meer uit en verandert in een chronische nachtmerrie, vooral voor de supporters. Dat proces lijkt moeilijk te stoppen. De wedstrijd tegen FC Utrecht verliep veelzeggend en puilde uit van de frustraties en protesten. Een huilende speler maakte snikkend zijn ereronde door het morrende stadion, uit schaamte voor de zoveelste wanprestatie. Uros Matic wist ook absoluut niet hoe nu de crisis te bezweren en af te wenden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat NAC behouden blijft voor de Eredivisie, na dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door funkyg)

Schalk een slimme afmaker? Right. Ik snap dat het beter in het verhaaltje van Lex past, maar imo klopt daar geen reet van.

Verder niks nieuws en open deuren, precies zoals ik gewend ben van meneer Muller.

3 december 2014 om 14:43

Precies: plus wat heeft de uitspreekbaarheid van een naam te maken met de voetbalkwaliteiten van degene die de naam draagt? Tenzij je natuurlijk xenofoob via een omweg wil doen, natuurlijk. NAC is al jaren een duiventil, dat was het voor Gudelj (die er inderdaad weinig van kon) en Rutjes, en dat zal het ook na hun zijn.

4 december 2014 om 09:53

Schalk is wel degelijk een goede afmaker. Dus hoezo klopt dat niet dan? in de 16 legt hij ze er vrij makkelijk in. Maar daar gaat het niet om. Het punt wat Muller wil maken is dat ze Schalk veel te makkelijk hebben laten vertrekken bij NAC en dat hij nu niet zo misstaan in de huidige selectie van Nac.

4 december 2014 om 11:09

Schalk heeft door verschillende trainers nooit een fatsoenlijke kans gehad. Zijn talent staat voor mij buiten kijf. Ik zie echt een zeer goede spits in schalk.

Teleurgesteld zijn na een nederlaag, dat begrijp ik. Maar huilen? Kom zeg, het zijn toch geen meisjes van 12?

3 december 2014 om 13:20

Wat een domme reactie. Huilen alleen meisjes van 12? Je staat 17e en je verliest net met 1-5 in eigen huis. Dan kunnen je emoties het overnemen. Wat moest hij dan doen, lachen?

3 december 2014 om 13:36

Huilen door het verliezen van een voetbalwedstrijdje, lijkt me inderdaad iets voor 12-jarige meisjes en labiele personen.

Neen hoor, lachen moeten ze niet. Teleurgesteld zijn mag dan weer wel, maar dat stond er al.

En ik zou het trouwens waarderen dat u mijn opinie niet dom noemt. Het is redelijk kortzichtig wanneer u het oneens bent met iemand zijn opinie, dat u die opinie dan maar moet afschilderen als 'dom'.

3 december 2014 om 14:16

Beetje flauw om eerst zelf de reactie van Matic belachelijk te maken en daarna zelf te eisen dat je reactie niet dom wordt genoemd. Pedant en inconsequent...

3 december 2014 om 14:28

Het is hun werk. Huilen is geen teken van zwakte, maar in dit geval van frustratie en hij vond het fijn dat het publiek nog achter hen stond.

Ik vind mensen die niet durven/willen huilen enger dan mensen die dat wel doen. Het is een emotie, net als lachen en boos zijn.

3 december 2014 om 14:45

feye88,

Mee eens. Huilen mag zeker.

Maar kom zeg, toch niet omdat je een voetbalwedstrijd hebt verloren?
Hallo? Het gaat hier over topsporters. Mannen die keihard zouden moeten zijn.

Nogmaals, ik snap dat je teleurgesteld kan zijn, maar om nu om zoiets een potje te beginnen janken? Neen, dat vind ik een brug te ver.

Wat gaat die doen wanneer die met een echt ernstige tegenslag zou geconfronteerd worden?

3 december 2014 om 14:51

Waarom moeten topsporters keihard zijn? En wat is er in godsnaam mis met janken? Van mijn part gaat ie dan nog harder janken. Als hij maar goed presteert.

Ik jank ook af en toe en ik kan prima met tegenslag omgaan. Je kunt je gevoelens beter uiten dan dat je een binnenvetter bent die op tilt slaat.

Bovendien huilde hij niet alleen omdat hij verloor, maar ook om de steun van de supporters en de aanhoudende malaise. Ik vind je echt ontzettend kortzichtig.

3 december 2014 om 15:09

feye88,

Omdat topsport keihard is. Daarom moeten de beoefenaars dat ook zijn.

Zo'n jongetje dat ligt te huilen omdat ie zo net een wedstrijd heeft verloren, is gewoon niet geschikt voor de dienst.

En natuurlijk mag u wél huilen. Niks fout mee. Tenzij u een topsporter bent en zonet een wedstrijd hebt verloren dus.

3 december 2014 om 16:14

Het is misschien topsport, het blijft sport. En sport is emotie.
Ik vind uw redenatie belachelijk. U noemt Matic een meisje van 12 en een labiel persoon, maar als iemand die uitspraak dom noemt dan is diegene kortzichtig.

Ik weet niet of u het doorheeft, maar mensen verschillen van elkaar. De één huilt bij een teleurstelling, de ander lacht het weg.

Bij topsport is het niet van belang of je huilt of lacht, dat is namelijk niet een directe vorm van mentaliteit, het gaat er alleen om hoe je er vervolgens mee omgaat.

Huil je de teleurstelling eruit en ga je de volgende dag weer met goede hoop trainen, dan is daar toch niks mis mee?
Lach je de teleurstelling weg maar blijf je vervolgens met die teleurstelling rondlopen, doordat je het blijft ontkennen/negeren, dan kan dat ook negatief uitpakken.

De reden van het huilen kan ook bij iedereen anders zijn, de één doet het om aandacht, de ander oprecht. Ik geloof niet dat Matic om de aandacht huilde, maar vanwege de teleurstellende resultaten.

Maar aan uw reacties kan ik opmaken dat u een bepaalde robot-instelling van topsporters verwacht. Dan moet u vooral de Playstation aanzetten en een potje Fifa15 gaan spelen, dan krijg je een emotieloos voetbalwedstrijdje. Maar het echte voetbal dankt een groot deel van de aantrekkingskracht aan de emotie, dat moet ook vooral zo blijven.

3 december 2014 om 19:38

U zou het waarderen als ik uw opinie niet dom noem, maar denkt u dat Matic het niet zou waarderen als u hem niet zou vergelijken met een 12-jarig meisje en een labiel persoon? En dat noemt mij kortzichtig. De wereld op zijn kop.

4 december 2014 om 01:27

Clutch,

Ik vind het niet passen dat een topsporter huilt om een verloren wedstrijdje. Mag ik?

U mag het daar zeker niet mee eens zijn, maar om dan maar mijn mening als 'dom' af te doen omdat het niet past in uw kraampje, da's er over. Dat is inderdaad kortzichtig.

Wat u doet is een persoonlijke aanval en dat doe je niet wanneer je met mes en vork kunt eten.

4 december 2014 om 01:46

Fstolo,

Denk u nu dat ik de enige ben met die mening?

Dunga denkt er net hetzelfde over. Hij vindt het een gebrek aan mentaliteit en dat zo'n speler te soft is voor topsport.

Er is ook niks verkeerd mee om je emoties een beetje onder controle te houden.

12-jarige meisjes, die kunnen dat niet altijd. Maar dit zijn mannen. Zo gezegd.

4 december 2014 om 09:51

Dus, de redenering even volgend:

Christiano Ronaldo liep ook weleens te huilen op het veld na een wedstrijd. Hij is derhalve ook te soft voor topsport?4 december 2014 om 09:59

Hoezo is topsport keihard? Spreek je uit eigen ervaring? Of denk je dat alleen maar. Topsporters zijn ook mensen of denk je dat alle topsporters hetzelfde in elkaar steken?

Jouw verhaal raakt kant nog wal en toont jouw onvermogen aan tot empathie.

4 december 2014 om 10:28

@iedereen komt: Als een speler huilt na een verloren wedstrijd dan vind ik dat geen teken van zwakte, maar juist een blijk van bezieling. Meer van dit soort spelers a.u.b.

4 december 2014 om 10:44

Iedereen komt, en is het niet kortzichtig om iemand labiel te noemen, alleen omdat diegene huilt na een nederlaag? Is het passend dat u een volwassen persoon vergelijkt met een 12-jarig meisje? Zo te zien heeft u het zelf niet eens door, maar u doet precies hetzelfde waarvan u mij beschuldigt.

Nou, als zelfs Dunga er zo over denkt. Ja, dan moet het wel zo zijn, want het is toch Dunga he?

4 december 2014 om 10:50

Funkyg,

Eigenlijk wel. Ik heb aan topsport gedaan, maar geen voetbal.

En ja, dat was keihard. Afzien als de beesten. Kapot zijn en toch verder doen. Minimum 3 uur trainen en vrijwillig nog een uurtje er bij nemen. Elke dag. Gewoon, om beter te worden. Beter dan ik was, beter dan de concurrentie. Jammer genoeg deden die concurrenten dat ook. lol

Vriendjes en vriendinnen gingen lekker uit, dronken zich lam, neukten elkaar suf en hadden de tijd van hun leven. Terwijl ik om 10 uur in mijn bed lag, want volgende dag wedstrijd of training. Frietjes of andere fastfood eten? Deed ik nooit. Sociaal leven? Beperkt tot school en sport.

Alles stond in het teken van de sport. Echt alles.

En oh ik heb ook wel eens een wedstrijd verloren. Veel zelfs, want ik was niet de beste. Maar nooit gehuild. Teleurgesteld soms wel, vooral wanneer ik had kunnen winnen, maar door details het niet haalde.

Ik heb ook nooit iemand van mijn collega's zien huilen na een verloren wedstrijd. En dat komt misschien omdat wij door het harde labeur wel wat gehard waren. Voetballers zijn dan weer watjes wat betreft trainingsarbeid. Toch voor die op ED niveau.

Wat weer niet wil zeggen dat ik nog nooit heb gehuild in mijn leven. Echt wel. Maar niet voor een futiliteit als een verloren wedstrijd. Relativeren is geen kunst.

Oh, ik maak me geen zorgen over mijn empathisch vermogen. Toch bedankt voor de bezorgdheid, maar het is dus niet nodig.

Het is niet omdat ik niet huil na verloren wedstrijdjes en het nogal onnozel lig te vinden wanneer een ander dit doet, dat ik weinig empathie zou hebben.

4 december 2014 om 10:53

Clutch,

Neen, dat is niet hetzelfde.

Over club x, speler y en trainer z kan u zeggen wat u wil. Bijna toch.

Maar wat u niet doet is rechtstreeks uw opponent als dom omschrijven, of toch op zijn minst zijn opinie.

Ik ga ook niet akkoord met uw opinie. Maar ik vind u, noch uw mening dom. En dat komt omdat ik respect heb voor u en uw zijn. U verdient dat.

Ik vraag gewoon hetzelfde van u.

4 december 2014 om 10:57

cabinessence,

Het zou zomaar kunnen dat u ontroerd bent van een bende jankende 'wijven' na een verloren wedstrijd.

Ik dus niet. Bij mij roept het eerder gevoelens op van 'losers', 'pussies', ed.

Ik respecteer dat u er geen genoeg van kunt krijgen. Misschien kan u nu eens respecteren dat anderen nét minder willen?

4 december 2014 om 11:19

@iedereen komt:

Wat een vooroordelen weer, zeg. Je vraagt voortdurend om respect voor je eigen mening, maar strooit intussen volop met ongefundeerde aannames en niet altijd even respectvolle waardeoordelen.

"ik respecteer dat u er geen genoeg van kunt krijgen."
Onzin. Als ik respecteer dat één speler het doet dan wil dat uiteraard niet zeggen dat ik vind dat iedereen het moet doen.

"misschien kan u nu eens respecteren dat anderen nét minder willen?"
Waar blijkt uit dat ik dat niet doe?

Overigens lees ik jou hierboven letterlijk naar iemand anders schrijven: "ik ga ook niet akkoord met uw opinie". En dan wel respect vragen voor je eigen opinie? Pffff...

Ik heb zelf ook nog nooit een traan gelaten na een wedstrijd. Niet als speler en ook niet als supporter. Maar ieder mens is anders. Als iemand wèl huilt na een verloren wedstrijd dan vind ik dat dit moet kunnen. Omdat een speler dat niet zou doen als hij niet met ziel en zaligheid met de wedstrijd bezig is geweest. En dat soort spelers zie ik nou eenmaal liever dan broodvoetballers die na een nederlaag eerst even checken of hun salaris over is gemaakt en of hun zaakwaarnemer al een volgende club gevonden heeft.

4 december 2014 om 11:36

cabinessence,

Niet beginnen draaien en keren als de wind. Dit zijn uw woorden:

"meer van dit soort spelers a.u.b.".

U krijgt er dus geen genoeg van. En dat mag dus.

En ja u kan niet akkoord gaan met iemand anders zijn opinie, maar wél respect hebben voor die persoon én zijn opinie.

Noem ik hier iemand van jullie dom omdat jullie een andere visie hebben? Neen dus. Da's respect hebben.

Mja, in uw laatste stukje laat u uitschijnen dat er maar 2 opties zijn:

* huilen na de verloren wedstrijd
* bankrekening nakijken of er wel betaald is

Terwijl er tig andere mogelijkheden zijn.

Wij, dat was ik, de coaches en de atleten van dezelfde club, wij analyseerden vlak na de wedstrijd wat er goed en fout liep. En dan bedachten we strategieën om de problemen uit de wereld te helpen.

Ik denk dat 'huilen' daar indertijd ook niet zou aanvaard geweest zijn. De rest zou het associëren met 'zwak'. Niet dat die sociale controle voor mij nodig was. Ik was wel eens teleurgesteld of zelfs beperkt boos op mezelf, maar na 5 minuten kon ik het wel relativeren.

4 december 2014 om 12:16

"u krijgt er dus geen genoeg van."
Ik wil meer spelers zien die bezieling tonen. En als sommigen dat uiten door wat tranen te laten na een nederlaag, dan respecteer ik dat. Dat iets anders dan dat ik ontroerd zou raken van een "bende jankende wijven", zoals jij dat zo "respectvol" omschreef.

"niet beginnen draaien en keren als de wind."
Ik corrigeerde jouw interpretatie. Dat is iets anders dan draaien.

"mja, in uw laatste stukje laat u uitschijnen dat er maar 2 opties zijn"
Nee. Ik vergelijk iemand als Matic met het stereotype beeld van de broodvoetballer. Het ene uiterste en het andere uiterste. Waar stel ik dan dat er geen grijs gebied tussen deze twee uitersten bestaat?

4 december 2014 om 12:59

cabinessence,

Ik val u daar niet persoonlijk mee aan en daarom blijft het wel respectvol tov u.

U wil meer tranen zien, ik overdrijf er gewoon een beetje in door er 'bende jankende wijven' van te maken. Het zal de macho male pig zijn in mij die even kwam gluren. lol

Kijk, ik weet echt wel wat topsport is en wat je er voor moeten doen en laten. Da's een hele hoop. En die levensstijl zorgt automatisch er wel wat voor 'verharding'. Immers, op een bepaalde manier ben je quasi altijd bezig met je pijngrens te verleggen. Fysiek maar zeker ook mentaal.

Daarom dat ik het ook niet goed begrijp dat een topsporter, want dat zal die jongen wel zijn, zo nodig moet huilen na een verlieswedstrijd. Het zorgt voor weerstand en ergernis bij mij. Ik begrijp best dat o.a. jij daar anders naar kijkt. Het zal u misschien ontroeren, anderen vinden het dan weer schattig of zelfs moedig. Maar dat gevoel roept het dus niet op bij mij.

In uw laatste stukje stelt u het nogal binair voor. Ik heb ook zorgvuldig het woord 'uitschijnen' gebruikt om een bepaalde reden, dit om te vermijden dat ik te absoluut prevel.

4 december 2014 om 13:41

Je neemt steeds jezelf als voorbeeld, maar sta er even bij stil dat niet iedereen in elkaar zit zoals jij (of je teamgenoten). Bijna elke grote voetballer heeft ooit in z'n loopbaan wel eens huilend op het veld gestaan. Ronaldo, Beckham, Gascoigne, Maradona, Romario, zelfs Messi, noem ze maar op. Dus zeg niet dat het niet bij topsport kan horen...

4 december 2014 om 14:28

cabinessence,

Het is mij dan toch niet bekend dat de door u vermeldde namen dit deden na een verlieswedstrijd.

De context is immers wel belangrijk. Ik kan me voorstellen dat er wel eens meer spelers beginnen janken bij hun definitieve afscheidswedstrijd en héél het stadion een ' You never walk alone' of zo inzet.

4 december 2014 om 14:57

Ah, dus huilen als je club rechtstreeks op degradatie afstevent en thuis met 1-5 verliest van een middenmoter is niet "mannelijk", maar huilen als je supporters een liedje zingen wel?

4 december 2014 om 15:05

cabinessence,

U haalt echt wel dingen graag uit zijn context merk ik. lol

" Definitieve afscheidswedstrijd" is dan ook maar een klein detail, toch?

Ja, daar begrijp ik dat. Je beseft dat na die wedstrijd het definitief gedaan is, dat je afscheid zal moeten nemen van een wereld die je heel vertrouwd was. Dat is vrij gewichtig en een uniek moment.

En als de tribune je dan nog eens meesleurt naar een emotionele rollercoaster, dan snap ik dat er wel wat mensen zouden huilen.

Maar na een verlieswedstrijd? Niet, overdrijven eh. Damn zeg, je zal maar speler zijn van een degradatieploeg, kan je elke week wel janken dan. Wat jij dan weer lekker zou vinden. Dat weer wel.

4 december 2014 om 20:57

Empathie heeft niks te maken met of je wel of niet huilt na een wedstrijd. Het gaat erom of jij je kan voorstellen dat je overrompelt wordt door emoties na een belabberde kansloze wedstrijd. (de zoveelste) Zou best kunnen toch dat Matic overrompeld werd door zijn eigen emoties? Of denk je soms dat hij na elke verloren wedstrijd loopt te brullen? Dit was een opeenstapeling van teleurstellingen, de één laat een traantje de ander trapt de catacombe in elkaar.

Het is niet zwart of wit. Zo moeilijk is het toch niet om dit te nuanceren. Waarom zo keihard oordelen?

3 december 2014 om 21:25

Beste iedereen komt,

Het is duidelijk dat je vrij weinig kijk op de mens hebt. Hoezo is huilen voor een topsporter ongewenst?! Was dat het ook toen heel NAC huilde op het veld van de Graafschap om het overlijden van Ferry van Vliet? "het zijn immers topsporters en die moeten keihard zijn" Toch?! Huilen van geluk/ellende na een kampioenschap of (verlies van) EK WK mag dan ook niet van meneer?!

Op zo'n moment wordt het gewoon teveel. De aanhoudende druk en kritiek van buitenaf. Het wanbeleid en de onrust binnen de club, een keiharde afgang in eigen stadion en wanneer je dan na die afgang over het veld loopt, de supporters uit steun en uit volle borst je naam scanderen ondanks de wanprestatie, dan doet dat wat met je. Voetballers zijn mensen en voetbal=emotie. Leer dat maar eens te begrijpen.

4 december 2014 om 01:24

Gaat u een overlijden echt vergelijken met een verloren voetbalwedstrijdje? Gaan we toch echt niet doen, toch?

Tuurlijk "mag" dat.

Nac moet maar eens laten zien dat het in de eredivisie thuis hoort en wil blijven, zowel op het veld als op bestuurlijk vlak.

Persoonlijk vind ik Nac al jaren opvulling van eredivisie en zal ik er niet rouwig om zijn als ze weg vallen, maarja wat krijg je er voor terug.
Op de Dordrechts van deze wereld zitten we ook niet te wachten.

Simpel verhaal... en tevens tegenstrijdig.

Met uitzondering van de eigen aanhang werden NEC en Roda door heel Nederland, waaronder ik zelf, de Jupiler League in gewenst vanwege het dramatische beleid. En wordt het bij NAC vervelend gevonden wegens de historie?

Het beleid van NAC vraagt de laatste jaren al om degradatie. Cambuur, Eagles, Zwolle en nu zelfs rivaal Willem 2 binnen een half jaar tijd... vliegen NAC voorbij alsof het er niet staat met fatsoenlijk beleid.

Toch is er slechts één reden dat ik oprecht hoop dat NAC erin blijft; Ze spelen op gras... Maar dat is een andere discussie!

Zou zonde zijn als NAC degradeert, zitten toch iedere keer zo'n 15.000 man of meer en een sfeervolle karakteristieke club. De situatie is eigenlijk bijna een 1:1 copy van NEC vorig jaar: Een trainer die niet populair is bij zijn spelersgroep en te laat wordt ontslagen,niet in de zomerstop maar pas een paar wedstrijden daarna (pastoor - Gudelje), een totaal onervaren directeur (ophof - Rutjes), wat vage buitenlanders die lastminute worden binnengehaald, investeerders die afwachten....allemaal precies hetzelfde.

3 december 2014 om 14:31

Nou nog gelijkspelen in de Arena aub.

3 december 2014 om 15:40

En na het ontslaan van de onpopulaire trainer hebben zowel NEC als NAC een onervaren trainer aangesteld die de klappen van de zweep niet kent waardoor die trainer zijn beginnersfouten gaat maken bij een team dat dat zich eigenlijk helemaal niet kan veroorloven. In dit soort gevallen heb je meer aan een type Wiljan Vloet, ondanks dat die nog wel eens belachelijk wordt gemaakt zou hij zeker NEC vorig jaar in de Eredivisie gehouden hebben.

Nu volg ik de situatie van NAC ook een beetje en die is misschien nog wel erger dan die bij Nec. Waar NEC best een paar goede en fijne spelers had( Higdon, Jantscher, Alireza, Koolwijk, Rieks, Vermijl) heeft NAC dat een stuk minder. NEC is echt gedegradeerd omdat het totaal geen team was terwijl het zich puur qua (individueel) materiaal best veilig had kunnen/moeten spelen. Bij NAC is het dubbelop, en geen team en weinig individuele kwaliteit(tighadouini, en verder...)

3 december 2014 om 22:01

Ik heb NEC vorig jaar ook wel een paar keer zien voetballen daar ik er tegenover woon. Er zat wel duidelijk meer voetbal in dat team, maar ze kregen zo gemakkelijk tegendoelpunten. Ik denk dat als NAC degradeert, ze er financieel en organisatorisch en qua selectie nog een stuk belabberder voorstaan, en zie ze dan niet zo 1-2-3 terugkeren zoals NEC dat hopelijk weldoet.

Wat een onzin weer. Juist clubs die al jaren onderin bivakkeren zonder uitzicht op verbetering zouden in de Jupiler League eens opnieuw moeten beginnen. Rivaal Willem II is daar een mooi voorbeeld van. Het kan ook verkeerd gaan zoals bij Sparta maar dan moet je zorgen voor de juiste mensen. NAC mag blij zijn dat Dordrecht er nog is.

3 december 2014 om 21:57

Wellict wel...willem II had echter wel de "mazzel" dat het gelijk terug promoveerde.... en daar hadden maar een paar balletjes fout voor hoeven te vallen, zie de pech die Sparta jaren aan een stuk had. Als het niet was gelukt hadden ze heel wat terug gemoeten in begroting en waren mensen als Peeters, Wuytens, Booymans vertrokken en hadden ze geen van de spelers die ze nu hebben gehaald kunnen terughalen...dan had ik ze het ook dit jaar niet zien redden tegen NEC en Roda...

Een jaartje JL kan goed zijn om in alle rust weer even te bouwen. Als het je echter niet lukt omsnel terug te promoveren, kun je ook in een neerwaartse spiraal komen als Sparta en De Graafschap. Aangezien NAC er financieel en organisatorisch nog een stuk slechter voorstaat dan Willem II dat stond, zie ik ze niet zo 1-2-3 terugkeren als ze degraderen.

NAC kan denk ik beter het hele management schoonvegen en met een totaal nieuwe beginnen.

Een paar jaar geleden had je twee Brabantse clubs die op een haar na, door wanbeleid, financieel aan de grond zaten.
Willem II en Nac.

Willem II besloot drastische maatregelen te nemen. Enorm te saneren in alles wat maar kon. Dit had als gevolg dat de club enorm in kwaliteit moest inboeten. Logischerwijs degradeerde Willem II. Op wonderlijke wijze wist Willem II meteen te promoveren ondanks dat het slechts 5de werd in de eerste divisie. Maar ook toen bleef Willem II vasthouden aan het nieuwe beleid. Ze hadden niet de selectie voor Eredivisie en weigerde zich financieel in de problemen te werken, dus ze degradeerde direct weer. Uiteindelijk promoveerde Willem II weer en is het nu een financieel gezonde(re) club die ook gewoon middenmoot staat in de eredivisie.

NAC pakte een ander traject. NAC besloot nog meer geld uit te geven door investeerders en de gemeente. Het leverde sportief weinig op behalve lijfsbehoud en er is nu een club die zowel financieel als sportief een van de allerzwakste is uit de eredivisie. Het valt ook maar zeer te bezien of NAC bij degradatie het weer snel op de rails heeft. NAC is het schoolvoorbeeld van een koppige club die weigert in te zien dat je anno 2014 niet meer wegkomt met financieel wanbeleid. Wanneer de geldschieters het echt zat zijn gaat NAC gewoon failliet.

In 5 jaar tijd zijn 2 clubs vanuit ongeveer dezelfde positie uitgerold naar een positieve club met een redelijke financiele huishouding en een totaal negatieve club die financieel aan de grond zit en teert op geldschieters.

Ze moeten zich diep schamen bij Nac. Door vast te blijven houden aan het wanbeleid gaat deze club kapot. Dit zou totaal niet nodig zijn. Ze hebben fantastische achterban. Deze club zou met goed beleid gewoon stabiel in de middenmoot/subtop moeten draaien, met zo nu en dan Europees.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda293
11.VVV-Venlo26-9
12.Telstar26-16
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder215
B. van SchuppenMiddenvelder214
R. SeuntjensAanvaller2110
N. OlijKeeper230
D. MaloneMiddenvelder190
P. KestensAanvaller192
J. AntoniaAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

31 jaar
9 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren