Ba benadert in rap tempo doelpuntentotaal uit Chelsea-periode

Demba Ba is op dreef. De aanvaller scoorde zondagavond twee keer en bezorgde Besiktas daarmee een 2-0 overwinning op stadsgenoot Kasimpasa. De 29-jarige Senegalees heeft nu al twaalf keer gescoord in vijftien officiële wedstrijden voor De Zwarte Adelaars. In dienst van Chelsea maakte hij twee doelpunten meer.

/

Ba liet in de beginfase al van zich horen in het Fatih Terim Stadion, want hij had de bal na een voorzet voor het inkoppen, maar vond voormalig PSV’er Andreas Isaksson op zijn pad. Even later voorkwam Necip Uysal aan de andere kant een treffer van Kasimpasa, door het leer voor de lijn weg te koppen. Ryan Babel stond overigens in de basis bij de bezoekers van trainer Shota Arveladze; verdediger Ryan Donk zat een schorsing uit. Na een klein halfuur spelen viel de 1-0.

De negentienjarige Mert Kula veroorzaakte een strafschop en die werd binnengeschoten door Ba. Op slag van rust zorgde Ba ook nog eens voor de 2-0 in het voordeel van Besiktas, door de bal na een voorzet van Necip binnen te koppen. Kasimpasa hoopte er na rust nog een gelijkspel uit te kunnen peuren, maar verder dan twee goede kansen voor Oscar Scarione en een vrije trap op de paal van Babel kwam men niet. Besiktas staat nu weer bovenaan op de ranglijst en gaat donderdag op bezoek bij Asteras Tripolis.

Beschouw jij Besiktas als een titelkandidaat?