Wenger denkt na over terugkeer Henry in Emirates Stadium

Zaterdag, 22 november 2014 om

Arsène Wenger werkte jaren succesvol samen met Thierry Henry: de nu 37-jarige spits kwam van 1999 tot 2007 uit voor Arsenal en groeide er in die jaren uit tot een echte legende. Hij is er nu al zeven jaar weg, op een kort verblijf in januari 2012 na. Wenger zou het echter mooi vinden, wanneer zijn landgenoot besluit terug te keren bij the Gunners voor een rol in de technische staf of jeugdacademie.

/

Na Arsenal trok Henry naar Barcelona en vervolgens besloot hij zijn geluk te gaan beproeven in de Verenigde Staten. Het contract van de aanvaller bij New York Red Bulls loopt rond de jaarwisseling af en hij heeft al aangegeven, dat hij niet meer blijft. Wat hij wél gaat doen, is nog niet duidelijk. Wenger zou het geweldig vinden Henry weer de hand te schudden in Londen, zegt hij zaterdag.

“Het is niet ondenkbaar dat Thierry hier weer terug komt. Mensen die hier gespeeld hebben, heet ik altijd weer welkom. Maar niet voor een erebaantje. Het moet een baan zijn, die op dat moment beschikbaar is en waarbij je ’s morgens opstaat om iets belangrijks te doen. Heeft Henry de kwaliteiten om trainer te worden? Ja… maar hij moet er zelf voor kiezen zijn dagelijks leven daarvoor op te offeren”, aldus Wenger.

“Als je speler bent, denk je dat het heel eenvoudig is om manager te worden. Maar als je het dan eenmaal bent, realiseer je je hoe gecompliceerd het is. En als je niet daar niet op voorbereid bent, overleef je het niet. Eén kwaliteit die je moet hebben is dat je je wapent tegen kritiek. Ook wanneer die kritiek onterecht is. Ik weet niet of Henry daar ook toe in staat is”, zegt Wenger eerlijk. “Hij moet zo’n baan eerst leren kennen. Ik heb er zo veel gezien die er de kwaliteiten voor hadden, maar hun eerste baan niet trokken. Ze waren er niet klaar voor.”


Poll

Denk jij dat Thierry Henry na zijn pensioen iets voor Arsenal zal betekenen?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door feyjan)

Misschien zijn Viera en Pires ook beschikbaar. Ljungbreg en Cambell kunnen ook nog jaren mee.

22 november 2014 om 10:42

Viera lijkt me zo type Simeone-tupe coach.

22 november 2014 om 12:53

Viera is een hele rustige man, dus dat zel wel niet zo zijn.

22 november 2014 om 11:02

Vieira werkt al bij Manchester City, als trainer van de reserven

Misschien moet Wenger eens nadenken over zijn eigen vertrek!

22 november 2014 om 13:00

Dat moet hij, en dat doet hij ook zeker. Dat merk je aan alles wel. Normaal kwam er altijd een bericht van hem dat hij ontkende binnenkort weg te gaan.

Nu zijn er al berichten over zijn opvolgers en hij reageert er niet eens meer op. Het einde is simpelweg nabij.

22 november 2014 om 20:19

Helemaal mooi

Anders gewoon als schoonmaker die toevallig in de kleedkamer ineens de douche onder handen moet nemen tijdens de rust van een wedstrijd. Henry voegt altijd wat toe, onze held moet weer thuiskomen.

22 november 2014 om 11:00

Als spitsentrainer voor 'dat guy'. Er is geen betere leermeester op deze aardbol.

22 november 2014 om 11:19

Trouwens, word er wel een beetje bang van dat Wenger doet alsof hij bepaald op welke manier het gerechtvaardigd is om hem aan te stellen.

De manier waarop geeft eigenlijk al aan dat Wenger een te dikke vinger in de pap heeft.

22 november 2014 om 12:47

Hoezo? Omdat je een van de beste spitsen bent geweest de afgelopen jaren ben je direct de beste leermeester? Wat heeft Henry bewezen als leermeester dan? Ik kijk er juist niet zo naar, als je iets als natuurlijk talent hebt is het enorm moeilijk om dat aan anderen uit te leggen, net als die wiskunde wonder die niet kan uitleggen aan zijn klasgenoot hoe hij dat zo simpel doet.

22 november 2014 om 13:01

Spitsentrainer is iets anders dan hoofdtrainer eh. Als je in je eentje voor een team staat moet je tactisch ook sterk zijn. Als Spitsentrainer moet je het ook vooral voordoen hoe het juist moet.

Je ziet ook vaak dat spelers wel een goede trainer zijn voor de verdediging of middenveld, maar ruk zijn als hoofdcoach.

22 november 2014 om 13:40

Ajaxcunian
Henry's natuurlijk talent zoals zijn techniek kan hij niet aan Welbeck leren, maar dingen zoals looplijnen kan je natuurlijk wel heel hard aan werken, en daarvoor is Henry uitermate geschikt.

22 november 2014 om 13:25

Genoeg spelers bij ons die hem als grote voorbeeld zien ook.

22 november 2014 om 15:01

Deze held was de reden dat ik supporter van Arsenal ben geworden

22 november 2014 om 15:08

Bij mij was het de speelstijl toendertijd, toen ze tegen PSV speelden in de CL en ze met snel, aanvallend en zuiver voetbal helemaal van de mat speelden.

Dat zijn mooi zijn. Henry zal voetballend misschien niet veel toevoegen, maar hij kan zeer belangrijk zijn in de kleedkamer. Ook kan hij een of het andere leren aan Welbeck en andere jongens.

Henry moet assistent worden van Wenger, een beetje van hem leren op coach gebied, ondertussen zijn trainersdiploma cursus gaan volgen en afmaken en dan zelf coach worden bij de 2e elftal van Arsenal, een beetje als Zidane bij Real Madrid. Of ja moet hij doen zoals Vierra bij City, coach van de jeugdelftal.

Ik hoop het zo dat hij naasy wenger op de bank komt te zitten zelfde wat giggs nu doet bij united.

En als wenger met pensioen gaat zou ik het werkelijk fantastisch vinden als henry opvolger word.

Ik vind henry ook als enige echt passen als trainer van arsenal.

Tuurlijk hij heeft nog niks opgebouwd maar laat hem maar meelopeb zolang wenger zijn contract loopt en stroom hem langzaam klaar.

New manager arsenal: thierry henry!

22 november 2014 om 11:58

Waar moet je Bould dan laten? Eigenlijk is Pat Rice net te vroeg vertrokken.

Wat zou het toch schitterend zijn als hij terug zou keren. Eerst als spitsentrainer, en ooit later wil ik hem zien als hoofdcoach.

Geeft Henry ook nog maar een contract voor een half jaar, kan hij ook nog even meeballen. Met zijn klasse en ervaring kan hij hopelijk nog iets toevoegen. En laat hem dan maar jeugdtrainer worden.

Het zou toch prachtig zijn als Henry in de schaduw van Wenger (of een eventuele nieuwe coach) start als spitsentrainer, doorgroeit naar een jeugd/assistent-trainer en uiteindelijk hoofdcoach/manager wordt van Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League

378 fans
Coach, 69 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 juni
Bayern München ziet Ousmane Dembélé van Barcelona als alternatief als Leroy Sané van Manchester City niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren