Verdrietige en teleurgestelde Fer: ‘Dit alles raakt me diep’

Maandag, 17 november 2014 om 19:34Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:36

Leroy Fer is ontstemd over de racistische reacties die zaterdag op sociale media zijn geplaatst na zijn selfie van negen gekleurde spelers van het Nederlands elftal. De middenvelder is naar eigen zeggen ‘verdrietig’ en ‘teleurgesteld’. “Allereerst wil ik laten weten dat ik heel blij ben met de steun van de KNVB en de steun van andere internationals.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door theroscoe)

al de 3e post in minder dan 24 uur, volgens mij is het inmiddels wel duidelijk Heb wel ergens medelijden met die mensen die makkelijk dachten te scoren. Die zullen aardig wat berichtjes hebben gekregen op fb van mensen, de namen zijn overal te zien.

al was het misschien niet de meest slimme actie om met alle niet blanken een foto te maken en te posten, je mag racisme nooit goedkeuren.

Edit: met niet slim bedoel ik eigenlijk niet handig. Fer had misschien aan kunnen zien komen dat er idioten racistisch gaan reageren als je op de dag van de intocht met iedereen die niet blank is op een foto gaat staan. Denk niet dat hij niet doorheeft dat er een hoogoplopende discussie is hier in nederland. Het is triest dat dit soort reacties gegeven worden. En medelijden met de man die FC aap zei heb ik ook niet, die mag van mij opgepakt worden.

17 november 2014 om 19:57

Hoezo? Als ze allemaal blank waren geweest was het geen probleem. Rekening houden met potentieel racisme is het laatste wat je moet doen, want dan stem je er eigenlijk mee in. Vind dit soort opmerkingen eigenlijk ook vrij eng

17 november 2014 om 20:02

Als alleen alle blanke spelers op een foto zoyden staan, zou dit ook reacties oproepen. En geen positieve.

17 november 2014 om 20:05

Er zouden in ieder geval niet zulke debiele reacties geplaatst worden zoals bij de selfie van Depay..

Wat maakt het nou uit of er alleen maar witte mensen of gekleurde mensen op een foto staan? Zulke reacties die gegeven zijn horen gewoon niet. Je kan het wel goed proberen te praten, maar wat dan?

Of vind je de reacties met ''zwarte pieten'' grappig?

17 november 2014 om 20:06

Dat het reacties oproept is vrij normaal, omdat zo'n foto niet representatief staat voor de gehele groep. Waar het om gaat is de inhoud van de reacties. Die zouden allerminst het zelfde zijn.

17 november 2014 om 20:08

Er zou absoluut gesuggereerd worden dat de gekleurde jongens worden buitengesloten of iets dergelijks.

17 november 2014 om 20:15

En dat noem je erger als reacties met: FC Aap, Bananen Shake, zwarte pietten etc?

In ieder geval zouden er niet zulke idiote reacties geplaatst worden.

17 november 2014 om 21:41

Al dat racisme in Nederland is gewoon misselijkmakend.
Het wordt eens tijd dat er tegen wordt opgetreden.
Racisme is strafbaar maar tegenwoordig lijkt het wel de norm te zijn.
Iedereen zit overal maar te discrimineren alsof het heel normaal is.
Ik weet wel dat het aanzetten tot vreemdelingen haat en haat naar bepaalde etnische groepen van de PVV hier een rol in speelt. Na eerst haat tegen de islamieten te zaaien zijn nu ook de gekleurde Nederlanders aan de beurt gekomen. Daar moet maar eens een einde aan komen.
Tijd dat er mensen veroordeelt worden en vooral ook de hoofd schuldige aan dit alles. En ik hoef ik te zeggen wie ik bedoel want dat snapt iedereen wel neem ik aan.

17 november 2014 om 21:59

Wat maakt het uit? Nou, als er een foto gepubliceerd wordt in een folder ofzo, dan moet er altijd een zwart iemand in. Genoeg voorbeelden waarin een persoon erin is gephotoshopt.

Verder vond ik het vooral opvallend dat de getinte jongens alleen op de foto staat. Het gaat me er niet om de huidskleur, maar ik heb idee dat er sprake is van enige groepsvorming. Net als destijds met de beruchte kabel, dat bracht Oranje ook weinig goeds.

17 november 2014 om 22:21

Sander: dat zouden dan ook domme reacties zijn.

17 november 2014 om 22:22

DD: Dat is in Amerika zo maar in Nederland echt niet hoor.
Groepsvorming is niks mis mee, sterker nog dat houd je altijd.
Het wordt pas een probleem als de verschillende groepjes problemen of ruzie met elkaar hebben en ik heb niet het idee dat dit nu zo is.

17 november 2014 om 22:26

Hoezo er moet altijd een donker persoon in? Ben je dom of gewoon blind?

Er zijn genoeg voorbeelden waarin het is gefotoshopt. Maar zo zijn er ook meer dan genoeg voorbeelden waar het niet het geval is.

Dat je zoiets als goed wilt praten is lachwekkend en zeer bedroevend!!

18 november 2014 om 03:47

Van wie moest het representatief zijn? Wist niet dat een selfie regel is..

17 november 2014 om 20:36

Medelijden met idioten die "fc Aap" posten, en het niet slim noemen om een foto te nemen zonder alibi-blanke....
Dat ik dit nog mag meemaken.

17 november 2014 om 21:11

Waarom is het niet slim? Omdat donkere mensen bij mekaar komen een foto maken en het de wereld insturen zonder een blanke ertussen te zetten?

Dus we moet een blanke tussen staan zodat de racisten er niks over kunnen zeggen?

Koop dan een poster van het Nederlands Elftal?

Dus ik als donkere moet altijd een blanke op mn foto zetten zodat ik niet racistisch kan worden bejegend?

Wat een domme opmerking maak jij, je probeert t nog recht te praten ook.

Ongeacht huidskleur, je bepaalt zelf wie er op een foto mag staan.
Misschien wilden de "blanken" er niet eens op. Hou toch op man, we leven in Nederland 2014, het gaat echt de verkeerde kant op, iedereen gaat nu naar mekaar wijzen en voor je t weet sta je lijnrecht tegenover mekaar en dan krijg je rassenrellen...

Misschien is dit te ver gezocht, maar het begin is er en wie er mee is begonnen doet er niet toe, dit moet gestopt worden, maar een racist blijft een racist en dat haal je er helaas niet uit!!!

17 november 2014 om 21:50

@chafa,

Ik keur racisme ten alle tijden af omdat het walgelijk is, maar in Nederland word een beetje de tendens gecreëerd dat alleen blanke mensen kunnen discrimineren en niet andersom.
De racisme kaart word tegenwoordig ontzettend snel getrokken, iets waar ik me dood aan erger.
Tijdens het voetballen maak ik vaak zulke dingen mee, speelde laatst tegen een team uit Helmond; de scheids geeft een rode kaart aan een speler (van Turkse afkomst, maar dat doet er niet toe) uit Helmond omdat hij nog niet iemand's enkels doormidden stampte. De speler gaat verhaal halen en krijgt van de scheids te horen dat hij er af moest omdat hij iemand bijna door midden stampte, de speler weet dat hij fout zit maar begint de scheidsrechter vervolgens voor vuile racist uit te maken...

17 november 2014 om 21:59

De gebeurtenis die jij opnoemt staat helemaal los van 't feit dat zulke debiele reacties niet horen op FB wanneer Depay etc een selfie maken.

Tuurlijk zijn er ook idioten die schreeuwen dat een blanke een racist is wanneer hij word benadeeld op de een of andere manier. Maar dat staat staat helemaal los van het feit dat zulke debiele reacties op een foto niet normaal zijn.

Dat zoiets al een beetje ''goedgepraat'' wordt is zacht gezegd schandalig en belachelijk.

17 november 2014 om 22:01

Ik begrijp helemaal je punt, maar ik kan me trouwens nog een stuk van Pownews kennen: 'de neger omdat het moet'. Op tv en ook in bepaalde bladen/folders/brochures moet een getint iemand erin voorkomen.

17 november 2014 om 22:11

@diemenaar, ik praat helemaal niets goed; ik vond die reacties walgelijk en verwerpelijk. Ik weet hoe erg racisme is aangezien ik het zelf ook regelmatig ondervind omdat ik de helft van de tijd in China woon. Kleine dingen zoals een taxi die je weigert omdat je wit bent, winkeliers die je niet willen helpen of als een Amerikaanse vriend van me (die is donker) word aangesproken met het N woord. Ik weet dat het China is, waar ze nog niet zo ver zijn op dat gebied als hier; maar toch geeft het een raar gevoel als je voor 'white devil' word uitgescholden als tegen een winkelier zegt dat je geen wisselgeld terug hoeft te hebben.

Het zal mij aan m'n kont roesten wat voor huidskleur iemand heeft, of iemand nou paars, geel, zwart of wit is.

17 november 2014 om 22:24

Maar wat heeft dat nou in hemelsnaam te maken met het feit dat zulke dingen niet horen in het hedendaagse leven in Nederland. We zijn zogenaamd een erg ontwikkeld land. Maar als je zulke dingen ziet dan ga je toch echt twijfelen..

Racisme is overal en elk ras wordt gediscrimineerd. Dat is een feit.

Maar het is misselijkmakend dat er mensen zijn die de reacties op de foto enigszins willen goedpraten door te zeggen dat witte mensen ook gediscrimineerd worden. Of racistisch bejegend worden.. Dat staat er helemaal los van.

Ik bedoel jou er niet mee, just saying..

17 november 2014 om 22:19

ik heb helemaal geen medelijden met die gasten die zo reageerden, hadden ze maar na moeten denken.

Het is ook een internet-ding. Vaak zijn ze niet eens echt racistisch, maar vinden ze het kicken om zo grof mogelijk te doen op het internet. Zijn dezelfde type gasten die bij dat Ched Evans-verhaal denken dat het grappig is om te dreigen met verkrachtingen richting mensen die tegen zijn aanwezigheid in het voetbal zijn. Je houdt dat soort reacties nooit echt tegen, maar je schrikt sowieso wel wat mensen af door het strafbaar te stellen.

17 november 2014 om 21:44

Het is al lang strafbaar hoor. Er wordt alleen niet tegen opgetreden. Zie artikel 1 van de grondwet.

18 november 2014 om 14:02

Dat is natuurlijk iets wat heel algemeen is en voor zaken wat te maken heeft met het internetverkeer en opmerkingen die daarin worden gemaakt, zul je wat jurisprudentie of wetten moeten hebben die wat concreter ingaan op het internet, of anders zal je met een beetje verdediging zo worden vrijgesproken. En dat is nog allemaal heel nieuw.

Zo lang men zonder de ander in de ogen aan te kijken berichtjes kan tikken achter de computer zal dit wel blijven. Net zoals Theroscoe zegt, zijn er zat (vaak puberale jongens) die niet echt een racist zijn, maar gewoon willen trollen of reacties uitlokken aangezien ze daar op kicken. Ik kan me goed voorstellen dat je van dergelijke reacties ietwat neerslachtig wordt.

De mensen in deze kwestie zijn naar mijn mening al behoorlijk gestraft door publiekelijk aan de schandpaal genageld te worden; (achteraf zullen ze liever een boete hebben gehad) toch vind ik dat er hier een voorbeeld gesteld moet worden dat dit niet mag en kan en zodoende deze mensen te traceren en indien nodig te vervolgen.

Waar ik wel zeker trots op ben is de steun die de desbetreffende slachtoffers hebben gekregen. Er werd door een grote groep mensen die wel rationeel kunnen denken afkeurend gereageerd.

Vind het heel erg allemaal, maar ik zie regelmatig ergere racistische dingen voorbij komen op twitter en facebook waarin de blanke nederlander dood moet. Bijvoorbeeld een foto van een zwangere vrouw met een pistool op haar buik en de tekst dat dit een manier is om blanke te elimineren en zo zijn er wel meer voorbeelden. Echter krijgen die berichten geen media aandacht.

17 november 2014 om 21:45

Dat heb ik anders nog nooit gezien.

17 november 2014 om 21:59

Geef me een pm zodat ik de link kan doorsturen. Zulk soort berichten komen ook niet in het nieuws dat is wat ik bedoel.

17 november 2014 om 22:00

Dat je het nog nooit gezien heb betekent niet dat het er niet is trouwens.

17 november 2014 om 22:03

Tja, zoekt en gij zult vinden. Denk dat er genoeg forums en facebokpagina's zijn te vinden over neonazi's en dergelijke.

17 november 2014 om 22:13

Dat is ook wat ik bedoel, dit is heel erg maar rasicme komt overal voor tegen elke nationaliteit en huidskleur. Ik vind alleen dat dit in het nieuws komt doordat het bekende Nederlanders zijn, als ze deze mensen gaan vervolgen, wat van mij mag, zullen ze ook naar die andere zaken moeten kijken anders is het klassenjustitie.

17 november 2014 om 22:15

@justbecause, neem een kijkje op de Facebook pagina Tatta's Be Like..

17 november 2014 om 22:24

Bootsjungen ik neem an dat je kan lezen? Ik ontken niets he!! Maar wil je nou echt dat ik hier ook voorbeelden ga noemen? De wereld is ziek en dat geldt voor alle huiskleuren en geloven overal zitten zieke geesten tussen.

17 november 2014 om 22:31

@justbecause, dat weet ik; ik bedoel hier verder ook niets mee

17 november 2014 om 22:45

Ja sorry, lees andere berichten van je en ik zie dat we op 1 lijn liggen. Helaas ziet niet iedereen dat.

Nederland verhard gewoon door die hele Pietendiscussie. Ik bedoel, al die opmerkingen over Zwarte Piet of daaraan gerelateerde opmerkingen zouden drie jaar geleden niet gemaakt zijn. Dat zulke opmerkingen nu wel geplaatst worden is diep triest, voor iedereen. Niks en niemand wordt hier beter van en toch zijn er mensen die het plaatsen.. Het is onnodig. Aan de andere kant vind ik die foto ook ontzettend dom. Het moet kunnen zonder er racistische opmerking op te krijgen, laat dat duidelijk zijn, maar het is echt heel erg naief om juist op het moment dat Nederland al redelijk verdeeld is door die Pietendiscussie juist een foto met alleen getinte spelers te plaatsen.... Laat die lui die racistisch opmerkingen geplaatst hebben maar gestraft worden, maar de spelers op die foto moeten (helaas) ook beseffen dat zo'n foto een heel makkelijk doelwit is... Ik begrijp dat het leuk is om op de foto te gaan met teamgenoten, maar waarom het nodig was om alleen met getinte spelers erop te staan is mij een raadsel.....

17 november 2014 om 20:13

Alsof 't een zak uitmaakt. Ze mogen toch zelf weten met wie ze op de foto gaan. Dat het een makkelijk doelwit is wanneer er alleen gekleurde spelers op een foto staan wilt niet zeggen dat je ook zulke debiele reacties moet plaatsten zoals veel mensen dat deden op FB. Ook al is het net voor 5 December en is er een grote pietendiscussie. Het valt niet goed te praten!!

De reacties die ze gaven waren al idioot belachelijk, maar het is nog erger wanneer iemand die enigszins goed probeert te praten.

17 november 2014 om 22:19

Ik verdedig die mensen nergens en uit mijn reactie is ook niet te halen dat ik het goed probeer te praten. Ik geef duidelijk aan dat racisten gestraft moeten worden en het jammer is dat zo'n foto zulke reacties oproept bij sommige mensen. Dat staat allemaal in mijn reactie, dus mijn standpunt over de reacties lijkt mij duidelijk; die keur ik af. Dat neemt niet weg dat ik het dom vind dat die spelers, precies op het moment dat Nederland al verdeeld is door die pietendiscussie, juist met alleen getinte spelers op de foto gaan. Tegenwoordig weet je, en ja dat is omtzettend droevig, dat zoiets racistische reacties oplevert. En daarmee praat ik die racistische reacties niet goed, maar ik vind het moment waarop de getinte spelers deze foto plaatsen ook uiterst ongelukkig gekozen. Daarbij hebben voetballers toch ook een voorbeeldfunctie? Een foto met alleen getinte jongens is ook niet echt ideaal... Dus nogmaals; de racistische reacties zijn fout, de foto zeer ongelukkig getimed en daarmee ook ietswat dom gedaan als Nederland al zo verdeeld is... En ik neem dus over twee verschillende kanten een standpunt in en jij moet dat niet door elkaar halen, zoals je nu lijkt te doen.

17 november 2014 om 22:33

Hoezo is het dom. Ze mogen toch zelf weten met wie ze op de foto staan? Of moet er elke keer minstens 1 blanke of 1 donkere persoon op een foto staan?
Dat is juist dom.

Dus omdat er debielen zijn die racistische dingen roepen en plaatsen op FB moeten ze maar voorzichtig zijn en de foto niet plaatsen? Dat is juist dommer!!
Dus alle donkere spelers moeten maar in angst leven voor de debielen die het verpesten en de racisten met hun racistische comments..

Je probeert het van 2 kanten te zien. Maar de schuld kan je niet afschuiven op de spelers in de foto (hoe beperkt mogelijk je dat ook doet). Dat is gewoon belachelijk. Zeggen dat je het van 2 kanten ziet en dat het dom was van hun om deze foto te plaatsen laat al duidelijk zien dat je het enigszins goedpraat...

17 november 2014 om 22:42

Haha, lees mijn reactie nog eens goed, want jij leest volgens mij dingen die nergens in mijn reactie staan of maakt dingen veel groter.. Verder trek je weer je eigen conclusie, terwijl ik zeer duidelijk uitleg heb gegeven.

17 november 2014 om 22:54

''het is onnodig. Aan de andere kant vind ik die foto ook ontzettend dom. Het moet kunnen zonder er racistische opmerking op te krijgen, laat dat duidelijk zijn, maar het is echt heel erg naief om juist op het moment dat Nederland al redelijk verdeeld is door die Pietendiscussie juist een foto met alleen getinte spelers te plaatsen.... ''

'' Daarbij hebben voetballers toch ook een voorbeeldfunctie? Een foto met alleen getinte jongens is ook niet echt ideaal... ''

''de racistische reacties zijn fout, de foto zeer ongelukkig getimed en daarmee ook ietswat dom gedaan als Nederland al zo verdeeld is''

Je probeert het wel degelijk een beetje goed te praten. Lees het zelf maar weer een keer door.

17 november 2014 om 23:04

Overal keur ik die racistische reacties af, maar ik vind de timing van deze foto ook niet slim. Twee verschillende dingen en jij haalt ze door elkaar.

17 november 2014 om 23:09

Dus omdat ze donker gekleurd zijn en het bijna Sinterklaas was was het beter geweest dat ze deze foto niet plaatste? Dus omdat ze het wel gedaan hebben is het dom? Sorry hoor maar wat een bullsh*t!!

Dan zou ieder donker gekleurde persoon beter geen foto moeten plaatsten rond 5 december gezien de discussie over Pieten aan de gang is..

Ik haal niks door elkaar. Ik zie wat je schrijft. En jij probeert de schuld ook een beetje te schuiven naar Depay en de spelers op de foto.

18 november 2014 om 06:53

De ene vat iets op als racistisch, maar dezelfde opmerking zal hooguit als een belediging worden gezien als de ander ze uit. Zo worden blanken ook racistisch uitgescholden door andere groepen maar wordt daar anders tegen aan gekeken. Meer als beledigend.
Als ik zeg dat alle negers racisten zijn, dan moet ik al oppassen.
Als een negroïde zegt dat alle blanken racisten zijn, wordt nu als normaal gezien.
Alle mensen zijn racisten en niet alleen blanken. Aziaten, Afrikanen of Europeanen kennen racisme. Het hemd is nu eenmaal nader als de rok.

17 november 2014 om 21:27

Dat is het hem ook gewoon. Huidskleur speelt toch geen rol? Waarom dan niet gewoon met z'n allen op de foto? Er zijn qua racisme veel ergere dingen in de wereld dan drie kneuzen die its doms op facebook plaatsen.

Ben benieuwd naar de reacties als een blanke speler een foto met alleen de blanken had gemmakt. De mein kampf vergelijkingen zouden in het rond vliegen.

17 november 2014 om 22:04

Maar what the hell heeft dat te maken met dat zulke reacties niet thuishoren bij zo een foto. Het zijn discriminerende en racistische reacties die erbij werden gezet. Daar is geen ontkennen aan.

Je mag toch zelf weten met wie je op de foto bent. Of moet je altijd ten minste 1 witte gozer op de foto hebben wanneer donkere jongens een foto maken?

Je kan het wel een beetje proberen goed te praten met je mein kampf bullsh*t vergelijking, maar dat neemt niet weg dat zulke reacties die er geplaatst werden door die zielige idioten belachelijk zijn.

als als als... Feit is dat zulke reacties niet thuishoren in de hedendaagse samenleving!

17 november 2014 om 22:37

En er zijn ook miljoenen mensen in Nederland die het erover eens zijn dat racistische opmerkingen bestraft moeten worden, maar jij gaat daaraan voorbij Diemenaar.. Jij frustreert jezelf liever om een paar idioten die vanachter hun computertje leuk denken te zijn dan dat jij de miljoenen mensen die het ook idiote reacties vonden eens positief benoemd....... In de huidige samenleving, zoals jij zo mooi zegt, doen we alsof kleine groepjes mensen hele grote groepen inwoners vertegenwoordigen. Die anti zwarte piet groep is ook heel klein, maar het lijkt een enorme stroming.. Hetzelfde gebeurt nu; een heel klein groepje racisten plaatst wat, maar er wordt gedaan alsof het een grote groep was... Laten we allemaal eens normaal gaan doen en beseffen dat verreweg het grootste deel van Nederland meer dan twee hersencellen heeft. Laten we eens kappen met die twee kleine maar extreme groepjes mensen zoveel aandacht te geven, want als we hier nog lang mee doorgaan raakt die hele grote groep die wel normaal kan doen misschien ook steeds meer verdeeld en dat wil niemand toch?

17 november 2014 om 23:06

Ik frustreer me totaal niet. Ik deel gewoon mijn mening wat velen hier doen. Dat doe jij ook toch. Of ben jij gefrustreerd dat men het belachelijk vindt dat er zulke reacties worden geplaatst?

Er waren meer dan genoeg reacties op FB op deze foto die belachelijk waren. Dat je zegt dat het een kleine groep is, is vreemd. Ik heb zelf gezien dat er vele debiele reacties tussen zaten.

De anti zwarte pieten groep is niet heel klein hoor. Die discussie is er al jarenlang. Alleen wordt het sinds vorig jaar vergroot. Want wat is nou traditie. Tot rond 1935 waren de pieten gewoon blank en reden ze op paarden. Daarna werden ze opeens zwart geschminkt. Maar die discussie hoort hier niet thuis dus laat maar.

17 november 2014 om 23:14

In 1935 was er maar één zwarte Piet en moesten de rest Spaanse edelen voorstellen. De enige reden dat er nu meer Pieten zijn, is dat er dan meer mensen pepernoten aan kinderen kunnen geven. Het is gewoon een onschuldig feest met een onschuldige bedoeling. Voor al dat gezeik over Sinterklaas hoorde je ook nooit racisten het feest verstoren.

Racisme is vreselijk en die berichten op die foto zijn niet goed, maar mensen verliezen gewoon het perspectief. Zeker de mensen die tegen sinterklaas zijn. Geen enkel kind denkt bij Sinterklaas aan ras of wat dan ook. Dat doen alleen de verdorven geesten van volwassenen.

17 november 2014 om 23:24

Het is een onschuldig feest voor kinderen. Maar dat neemt niet weg dat ''zwarte Piet'' beledigend kan zijn voor bepaalde bevolkingen.
Alsof het voor de kinderen een zak uitmaakt of een piet zwart,paars,groen of geel is. Ze geven veel meer om de snoep en de cadeaus die ze krijgen. Die zouden zelfs snoep van een pedo aannemen als ze niet gewaarschuwd ervoor waren.. dusja

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet tegen Sinterklaas, maar ik snap heel erg goed waarom men zou protesteren tegen ''zwarte Piet''.

De reacties waren beneden alle peil. Sommigen waren racistisch.

Maar het is geen racisme dat je vaststelt dat er alleen donkere jongens op een foto staan. Dat sommigen die constatering verpakken in een racistische opmerking is kwalijk.

17 november 2014 om 21:50

Als je zegt allemaal zwarte pieten is dat wel racistisch. En mocht je voor de Sint en zwarte Piet zijn zoals ik ook maken dit soort figuren je het niet gemakkelijk om te zeggen dat het niet over donkere mensen gaat maar komt door de schoorsteen. Als vervolgens van die idioten van deze opmerkingen gaan schrijven. Ja dan geven ze de tegenstanders eigenlijk gelijk.
Ze zijn dus racistisch.

17 november 2014 om 22:59

Als er over de foto gezegd is dat er alleen zwarte pieten op staan, dan is dat niet racistisch.. Racisme is een heel ras als minderwaardig neerzetten en dat is dus niet gebeurd. Hier wordt, in dit specifieke geval, een vergelijking gemaakt met zwarte pieten. Dat kan als een belediging ervaren worden, maar is geen racisme. Het zou pas racistisch zijn als iemand aan gaf dat alle getinte mensen minder zijn dan blanke mensen, maar dat is in dit specifieke geval dus niet aan de hand..

Totaal niet goed te praten!
Zelf denk ik ook dat het veelal jochies zijn die achter de pc wél durven wat ze face-to-face niet durven.
Dat racisme nog steeds leeft in Nederland komt door sommige programma's op tv.
Nu leeft het nog meer omdat ze lopen te zieken over zwarte Piet.
De kloof is groter geworden nadat er een aantal idioten het willen verzieken voor kinderen.
Ben absoluut tegen racisme en tegen stoer doen op het net. Denk dat de reactie bij die selfie ook meer frustraties over onze zwarte Piet was en niet eens pure racisme.
Goed als politiek den Haag hier iets mee gaat doen

17 november 2014 om 22:06

Racisme zal denk ik altijd blijven bestaan, tenminste de komende 100 jaar wordt het niet uitgeband. Het zit in de mens. Zelfde als de homohaat in Rusland, je kan wel allerlei protesten gaan houden, maar dat zit er nu eenmaal in en daar gaat een aardige tijd overheen voordat dat eruit gaat.

Helaas is een racisme-vrije samenleving een illusie. Er teveel aandacht aan schenken, werkt vaak averechts.

En wat waren we allemaal dolblij met het doelpunt van Fer. En wat waren we allemaal gelukkig met die blije Martins Indi... We zijn de beste en allemaal gelijk als we winnen. En zij zijn maar onderontwikkelde klootzakken als ze verliezen.

Wat zijn wij (de supporters) toch klootzakken eigenlijk.

17 november 2014 om 21:52

Nou wij supporters. Je praat misschien voor je zelf maar niet voor mij.
Ik heb het namelijk nooit op die manier over onze spelers.

Tuig, dat is het gewoon, opsporen en flink beboeten, al die smoesjes en zwarte piet discussie en omdat het alle 8 donker waren en geen blanke bij is gewoon bull..., het is puur racisme en dat is strafbaar.

Zo, nu hebben we ze allemaal aan het woord gehad met ieder hun eigen topic. Het verhaal is al verteld. Racisme valt niet goed te praten en de daders moeten aangepakt worden. En meneer Fer en collega's moeten eens stoppen met dat domme Twitter, ik snap sowieso niet trainers en coaches dat accepteren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1675 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren