Letland waarschuwt Oranje: ‘We willen ons doel verwezenlijken’

Vrijdag, 14 november 2014 om

Vitalijs Maksimenko gelooft in een stunt tegen het Nederlands elftal. De verdediger van VVV-Venlo staat zondagavond in de Amsterdam ArenA met het nationale elftal van Letland tegenover de geplaagde selectie van Guus Hiddink. Hiddink stapt op als het Nederlands elftal niet wint van het Baltische land, zo maakte hij vorige week duidelijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat doet Letland zondag tegen het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door papabear)

Normaal moet NED winnen met 4-0, maar ben al blij met een gelijkspel...

14 november 2014 om 11:11

Doe normaal man. Dit wordt een walkover als de 1-0 eenmaal gevallen is. En die gaat komen.

14 november 2014 om 11:14

Hahah gast je kan ook overdrijven hoor. Hiddink weet best dat deze wedstrijd gewoon gewonnen gaat worden, vandaar z'n 'gewaagde' uitspraak. Zelfs in deze vorm wint Nederland gewoon makkelijk van Letland.

14 november 2014 om 11:17

Was ook sarcastisch bedoeld..

Als dit ook misgaat, dan moeten we ons gewoon lekker afmelden voor t hele gebeuren. Dan ligt het niet alleen aan de trainer, maar vooral aan de spelers natuurlijk als je naar t kwaliteitsverschil kijkt.

Maar ik heb er wel vertrouwen in, enige manier om dit te verliezen is als de spelers daar zelf voor zorgen omdat ze Hiddink weg willen hebben, dat lijkt me echter sterk. T komt wel goed joh, dalijk met Strootman op het middenveld heb je ook veel meer balans in het op het middenveld en het hele team.

Jongens, als je van Letland niet wint dan moet je je uitschrijven, Letland is niveautje Lesotho.

14 november 2014 om 13:33

Vergis je niet in Lesotho, in deze vorm verliezen we zo van Lesotho. Dus ook van Letland

go go Letland. stuur Guus maar naar huus.

Vooropgesteld dat ik niets heb tegen de persoon Hiddink, maar ik vind het nog steeds belachelijk dat hij zijn aanblijven laat afhangen van de wedstrijd tegen Letland.

Stel Nederland wint van Letland, wat ik toch wel verwacht, maar verliest in maart van Turkije wat gaat Hiddink dan doen ?
Zeggen dat het afhangt van het resultaat in de uitwedstrijd tegen Letland ?

14 november 2014 om 13:14

Geloof mij de Turken zijn nog erger. Sinds de komst van Hiddink is Turkije maar achteruit gegaan. Ik hoop dan ook dat Nederland gaat verliezen, zodat Guus kan vertrekken. Heb liever Gertjan als coach.

Nederland gaat echt wel winnen. Letland zal alleen verdedigen en hopen op de counter. Maar met Huntelaar depay, van persie en Robben moet het lukken

Ik hoop stiekem dat er een gelijkspel uit komt. Zijn we van Hiddink af en kunnen we ons richten op een normaal Nederlands elftal zonder voorkeur.

14 november 2014 om 11:42

Zijn we van Hiddink af? Ik wordt er gek van. Hiddink kan er helemaal niet aan doen dat de verdediging niet kan verdedigen.

Maar van Letland zal wel gewonnen worden, dat land stelt niets voor.

14 november 2014 om 12:19

Eigenlijk kan hij er wel wat aan doen. Hij is de bondscoach en roept dan die spelers op die niet kunnen verdedigen.

14 november 2014 om 12:26

Tja, wie moet hij oproepen? Kompany en Thiago Silva? Nee, serieus, hij kan er toch weinig aan doen? Vlaar is geblesseerd zeker? De rest stelt weinig voor he. Van Dijk kon hij eventueel nog oproepen.

14 november 2014 om 12:50

Hij selecteert toch echt de spelers. Je kan er een team van maken. Dat heeft v Gaal ook gedaan. Je gaat mij toch niet vertellen dat Kazachstan zo goed is, dat Nederland daar moeite mee moet hebben?

14 november 2014 om 13:03

Ijsland stelt net zo weinig voor en daar ging Nederland kansloos onderuit..

14 november 2014 om 13:43

Ik ga niet beweren dat Hiddink even goed is als Van Gaal. Natuurlijk niet, maar Hiddink is geen slechte trainer.

Mja, Nederland zit in een mindere periode (ook Robben is minder dan op het WK, en hij is heel belangrijk voor Nederland) en dan heb je zelfs moeite met Kazachstan, dat gebeurt.

14 november 2014 om 13:45

5-3-2 spelen. Van Gaal had dat namelijk wel goed gezien, dat wij een drama verdediging hebben en kijk is hoe dat heeft uitgepakt. Het lijkt wel of Hiddink zich schaamt om dat systeem over te nemen. 4-3-3 werkt gewoon niet met die koekenbakkers achterin. Ook nog even die rare keuze voor Rekik als de vervanger van Vlaar... roep gewoon Van Dijk op, geef die jongen een kans.. hij is sowieso beter dan daf Rekik is.

14 november 2014 om 13:53

@ Belgunner: Ik ben blij als we van Hiddink af zijn. Ik word gek van hem. Hij kan er wel degelijk wat aan doen dat hij zo presteert aangezien die verdedigers onder V.gaal allemaal super speelden en het kan niet zijn dat ze er nu opeens geen pepernoot van kunnen.

Ik denk dat hij gewoon een beetje te oud is en ook moet doorselecteren, maar dat doe hij niet..hijs ook de coach met de meeste geselecteerde spelers voor 5 interlands (35spelers), maar 0 debutanten (vergeleken V.basten en V.gaal ieder 8 debutanten in hun eerste 5 interlands als bondscoach) dat zegt toch wel wat..

14 november 2014 om 14:06

newc22,
Pfft die 5-3-2 trok helemaal nergens op. Jullie vonden het vast wel leuker dat jullie wonnen, maar voor de neutrale toeschouwer was het echt verschrikkelijk. Vijf verdedigers achterin, da's niets voor Nederland, da's iets voor een degradatiekandidaat in de pL als Qpr.

zlatanfan4ever,
Ze waren niet allemaal zo super onder Lvg. Vlaar was fantastisch, maar de anderen lieten ook wel eens een steekje vallen. Er was aardig wat geluk mee gemoeid, en natuurlijk was Robben ook fantastisch.
Misschien kan Hiddink wel eens doorselecteren, ja.

Als je NL kan hebben dan is het nu wel.

14 november 2014 om 13:38

Het is net kat in het nauw maar ja die maken weleens rare sprongen.
Het is eigenlijk te absurd voor woorden dat we zo moeten denken zoals bijna iedereen nu denkt.

Had Nederland maar zo gespeeld, zie opstelling (mits iedereen fit, bijv. Vlaar)
Wilde eigenlijk een 5-2-3 maar die stond er niet zo snel...

Defensief een stuk sterker met 3 ''brekers'' achterin, die moeten de bal maar lekker inleveren bij iemand die er wel wat mee kan...........want als je zag hoe Veltman bijvoorbeeld 3-4 keer in de fout ging bij opbouwen tegen Mexico.... dramatisch! En ik pak hem eruit omdat het recent is. Indi en De vrij waren in voorgaande interlands dramatisch. (bijv. indi tegen italie)

Krul
Van Dijk
Vlaar
Martins Indi
Van der Wiel
Wijnaldum
Nigel
Pieters
Depay
RvP
Robben
14 november 2014 om 12:02

Indi speelt in Oranje al tig wedstrijden bagger, dus die hoef je ook niet op te stellen, voegt niks toe. En 3 slopers hoeft ook niet. als je er maar 1 hebt om die halve spits van hun te pakken. Dan kan er ook een opbouwer naast spelen.

14 november 2014 om 12:40

Het is ook meer een opstelling voor een langere periode... tegen Letland hoef je hier niet met 3 slopers te spelen. Maar wanneer je mensen als Veltman en Willems op blijft stellen dan krijgt Letland vast en zeker kansen... sowieso geven Veltman en Willems wel 1-2 cadeautjes weg per wedstrijd.

En Indi was meer door het ontbreken van een echte linker centrale verdediger die goed bezig is...van Dijk, Vlaar zijn allebei rechts en de knuppels Veltman en de Vrij zijn ook rechts.

Wat zijn wij triest zeg dat we nu bang moeten zijn. Het is Letland. Triest.

14 november 2014 om 13:40

My toughts excatly.
Het is dieptriest dat we met samengeknepen billen naar Letland thuis moeten uitkijken.

14 november 2014 om 15:40

Dat moet je dan toch echt bij jezelf zoeken want mijn billetjes zullen niet samengeknepen zijn.

14 november 2014 om 15:59

Ik bedoel het natuurlijk niet letterlijk he.
Maar je kunt niet zeggen dat je er echt zeker van bent dat we ze eventjes oprollen.
Ik denk ook wel dat we winnen, maar echt gerust ben ik niet.

Afgaande op de laatste training wordt het waarschijnlijk, Cillessen, Van Rhijn, De Vrij, Rekik, Afellay, Blind, Sneijder, Robben, Huntelaar, Van Persie en Depay.
dus een 3-3-4
Robben verliet de training eerder en wordt indien nodig vervangen door narsingh

14 november 2014 om 13:41

Nou, met deze verdedigers hoeft er maar 1 bal verkeerd te vallen en staan we binnen 10 minuten weer met 0-1 achter.

14 november 2014 om 14:10

Ik denk niet dat Hiddink zo gek is om 6! aanvallend ingestelde spelers op te stellen.
Ik denk dat hij zo gaat spelen (zie opstelling).
Daarbij Willems en Depay wissel.

Cilissen
v.d. Wiel
Veltman
de Vrij
Blind
Clasie
Sneijder
Affelay
Robben
Huntelaar
v.Persie
14 november 2014 om 14:42

Sneijder moet zich nu zo langzamerhand toch gaan focussen op een Pirlo rol.
Dan zijn er 2 controleurs die tevens spelverdelers zijn, samen met Clasie/blind tot Strootman weer fit is. Wie je dan op "10" zet is mij om het even.
Als Fer zich nu eens doorontwikkeld in Engeland dan kun heb je met Strootman en Fer 2 lopers en stevige spelers dan kun je Sneijder voorlopig goed gebruiken en anders Clasie. Affelay draait altijd maar weer terug waar hij vandaan komt, Wijnaldum voetbalt nog steeds teveel met zijn kop omlaag. En Klaassen is nog niet klaar voor Oranje ondanks zijn belangrijke rol binnen Ajax.

14 november 2014 om 14:44

Kom aan, Letland hebben we het over, niet Spanje of Duitsland. En als Robben en Depay 10 meter terugzakken is het opeens 3-5-2. Ik vind het niet zo vreemd tegen Letland, die gaan een bus parkeren en hopen op een verdwaalde lange bal.

14 november 2014 om 16:00

Het probleem is dat met deze verdediging die verdwaalde bal zomaar erin kan vallen. Normaal gesproken maak je je niet zo druk om die bal, maar tot nu toe is die bal steeds aardig bepalend gebleken voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Letland

FIFA ranking: 134
2 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Letland.

0 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olimpija 5 0 1 1
2018/2019 Olimpija 29 2 3 0
2017/2018 Nieciecza 17 1 3 0
2016/2017 SV Mattersburg 18 0 2 0
2015/2016 SV Mattersburg 19 0 3 0

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren