Kroos maakt indruk: ‘Hij is geboren om voor Real Madrid te spelen’

Dinsdag, 11 november 2014 om 08:35Daniel Cabot Kerkdijk

/

Toni Kroos is in een paar maanden tijd tot een van de revelaties in de Primera División uitgegroeid. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Bayern München naar Real Madrid en strooit in Spanje met assists en perfecte passes. Jupp Heynckes en Bernd Schuster staan niet te kijken van de verrichtingen van hun landgenoot, die afgelopen zaterdag in de stadsderby met Rayo Vallecano zijn eerste goal als Merengue maakte.

Heynckes kent Kroos goed uit hun gezamenlijke periode bij Bayern München. In het verleden was de 69-jarige Duitser voor Real Madrid werkzaam. “Hij speelt werkelijk briljant voetbal. Kroos is geboren om voor Real Madrid te spelen”, claimt de trainer in ruste. “Hij is een leider op het middenveld en dat is een geweldige prestatie. Alleen de beste voetballers mogen daar spelen. Het team heeft Kroos direct geaccepteerd, hij voelt zich volledig op zijn gemak.”

/

“Je kan de positie van defensieve middenvelder niet beter invullen dan Kroos, naast Luka Modric, nu doet”, verzekert Heynckes. “Ik heb contact met hem gehad en mijn bewondering uitgesproken. Hij doet het echt fantastisch. Zeker als je kijkt naar de altijd aanwezige druk bij Real Madrid.” Schuster voorzag dat Kroos tot een belangrijke speler voor Real Madrid zou uitgroeien. “Hij heeft alles, het is een intelligente voetballer”, benadrukt Schuster, die net als Heynckes een trainersverleden in het Santiago Bernabéu heeft.

In zijn actieve loopbaan was Schuster ook speler van Real Madrid. Hij denkt dat Kroos in een aanvallendere rol ook uit de voeten zou kunnen. “Dat is in ieder geval de plek waar ik meer van hem zou genieten. Hij beschikt over alle eigenschappen om ook daar succesvol te zijn. Kroos past zich makkelijk aan omdat het een voetballer met veel kwaliteit en intelligentie betreft. Nu speelt hij echter iets te defensief naar mijn mening. Hij kan iedereen in stelling brengen en heeft een goed schot van afstand. Dat hebben Duitsers sowieso altijd al gehad.”


Poll

Toni Kroos hoort altijd in de basis van Real Madrid te staan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door check)

Wat een heerlijke speler is dit toch! Zonder enige moeite zich aangepast aan Real Madrid en nu al een van de belangrijkste in het team. Dit is toch wel een van de beste zomer aankopen geweest, en dat voor 30 miljoen.

Wat een rare poll voetbalzone. Natuurlijk hoort hij in de basis, zeker wanneer hij gebruikt wordt als Dcm. Ik denk niet dat een weldenkend lid van voetbalzone hier mee oneens is. Illara heeft het niveau bij lange na niet, en Khedira is er erg lang uit geweest.

Heerlijke speler die als deze lof natuurlijk verdient. Voelt zich helemaal goed bij Real Madrid. Heeft zich heel makkelijk aangepast en speelt heerlijk samen met Modric sinds hij er is. Geweldig duo!

Off:

Was niet precies die bericht gisteren geplaatst door voetbalzone? Ook eentje waarin Schuster over hem praat en vertelt dat hij het wat beter zou doen als hij wat aanvallender stond. Verbeter mij als ik het mis heb.

11 november 2014 om 09:10

Get used to it, elk interview wordt verspreid over een week gebracht. Kliks = geld, en daardoor hoeven wij niet te betalen voor de site

Blijft vreemd dat Bayern hem zo makkelijk heeft laten gaan. Snap niet waarom ze hem niet gewoon een hoger salaris hebben aangeboden, behoorde tot de beste spelers bij Bayen dan mag je ook wel gewoon een van de best verdiende spelers zijn.

11 november 2014 om 09:12

Middenveld was natuurlijk al aardig druk bezet met Thiago (oogappel van Guardiola), Javi Martinez, Schweinsteiger, eventueel Hojbjerg, Lahm, later Xabi Alonso. Allemaal voor 2-3 plekken...

11 november 2014 om 09:33

Alaba nam tot zijn blessure, wat zonde is, de rol van Kroos over.

11 november 2014 om 10:14

Alonso is als vervanger van Kroos gehaald en elke blinde kan toch zien Kroos beter is dan Thiago en Javi Martinez.

11 november 2014 om 10:22

@ Jdw17

Dat iederen blinde kan zien dat Kroos beter is dan Martinez. Dat ben ik absoluut niet met je eens. Martinez speelde onder Heynckes ongelofelijk goed bij Bayern Munchen op de CVM positie. En het voetbal onder Heynckes was echt spectaculair goed, effectief en dodelijk. Door Guardiola word hij als CV geposteerd maar daar mist hij toch wel wat voor.

Oh wat zou ik Martinez graag bij Arsenal willen zien voetballen.

11 november 2014 om 10:58

Neen, Alonso werd gehaald om de blessures van Schweinsteiger en Thiago te compenseren, niet om Kroos te vervangen.

11 november 2014 om 12:59

@jdw17 Kroos en Martinez zijn andere types. Martinez is verdedigend veel sterker, hij kon de 10 van de tegenstander echt totaal onzichtbaar maken. Aanvallend bracht hij inderdaad minder, Kroos heeft bijvoorbeeld een veel beter schot en pass. Maar Bayern speelde onder Heynkes veel meer met een nummer 6 en zonder echte 10. JM op 6 en dan daarvoor een loper (schweinsteiger) en een creatieveling (kroos, Thiago). Jammer dat Kroos daar weg ging maar hij was niet zo onmisbaar als hij zelf dacht (en op basis waarvan hij eisen ging stellen).

11 november 2014 om 09:32

Bayern kon hem geen salaris van 8 à 10 miljoen bruto garanderen. Anders wilden de andere spelers eveneens een serieuze opslag. Bayern wil netjes de personeelskosten op 40% van de totale omzet houden. Wat Kroos vroeg, is meer dan Thiago, Neuer, Robben, Alaba en Müller. Gelukkig hebben Dreesen en zijn voorganger Hopfner zeer veel verstand over de financiële aspecten bij Bayern München.
Kroos was nooit een bepalende speler geweest bij Bayern. Hij heeft zich nooit echt kunnen identificeren met de club. Ribéry, Lahm, Schweinsteiger en Müller doen dat wel. Zij hebben wel recht op een salaris van ca. 10 miljoen bruto omwille van hun grote verdiensten.

11 november 2014 om 12:23

Nu doe je Kroos wel echt te kort. Hij speelde tenslotte minder lang voor Bayern door zijn uitleenbeurt aan Leverkusen. Bayern had hem graag gehouden en als hij was gebleven was hij zeker zo bepalend geworden als de andere spelers die je opnoemt.

Ik denk eerder dat hij toe was aan iets anders na de treble en dat is zijn goed recht. Al denk ik dat als Real Madrid niet was komen aankloppen dat hij waarschijnlijk was gebleven.

11 november 2014 om 12:38

Bayern heeft hem een verbeterd contract voorgesteld.
Ribéry, Robben, Schweinsteiger, Lahm en Müller zijn juist wel bepalender dan Kroos. Qua inzet komt Kroos te kort tegenover deze spelers. Kroos was door de supporters en het bestuur niet zo geliefd als deze spelers.

11 november 2014 om 12:27

Ik denk niet dat ze hem makkelijk hebben laten gaan. Die salariseisen waren volgens mij eerder een onderhandelingsstrategie dan iets anders.
Als Real niet was gekomen voor hem, dan zouden ze het wel op een akkoordje gegooid hebben over dat loon.

11 november 2014 om 12:35

Neen, Kroos kreeg een salaris aangeboden dat in de buurt kwam van Alaba, Thiago, Robben,... Dat hij dan meer wilde, is gewoon absurd. Dat heeft niets met onderhandelingsstrategie te maken. Bayern München is trouwens een zeer serieuze onderhandelingspartner. Niet voor niets wordt er zinvol versterkt voor bedragen binnen de grenzen en liggen de salariskosten zeer laag t.o.v de inkomsten/opbrengsten.
Als Real niet was gekomen voor hem, dan had Kroos gewoon zijn contract uitgediend en mocht hij achteraf transfervrij vertrekken.

11 november 2014 om 12:48

@bbayern1990
Wel aangezien we geen van 2 aan de onderhandelingstafel zaten, kunnen we dat niet echt weten.
Maar waarom zou Bayern een speler transfervrij laten vertrekken als ze er gemakkelijk 30 miljoen voor zouden kunnen krijgen? Als hij een nieuw contract zou hebben, zouden ze hem waarschijnlijk nog duurder kunnen verkopen. Kroos weet ook wel hoe de salarissen worden verdeeld in Bayern.

Uiteindelijk is het ook allemaal goed zo nu. Iedereen gelukkig.

Eigenlijk is het opmerkelijk te noemen dat Real zo goed loopt met eigenlijk 6 aanvallend ingestelde spelers. Het middenveld in de huidige 4-2-4 opstelling is erg licht met Modric en Kroos, beide geen sterke middenvelders die een bal kunnen afpakken. Ik vind het eigenlijk een beetje hetzelfde type spelers, creatief en technisch begaafd, maar niet echte defensieve middenvelders (zoals Schuester ook aangeeft). In die zin zou eigenlijk Khedira of Illara logischer zijn op een van die twee posities. Maar goed, het loopt nu prima, maar ben benieuwd of ze het in de latere rondes van de C L ook gaan volhouden op deze manier...

11 november 2014 om 09:36

Het zijn er zelfs 8 meestal. Ik heb marcelo en carvajal zelden op eigen helft gezien. Het is wel zo dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan de verdediging, alleen Ronaldo en Benzema doen dat wat minder.

11 november 2014 om 09:45

Klopt, die twee fungeren vaak als buitenspelers. En ze kunnen allemaal wel bijdragen aan de verdediging, maar uiteindelijk zijn het natuurlijk allemaal meer aanvallers die verdedigend niet echt goed zijn. Je zou zeggen dat ze tegen ploegen met een sterk middenveld overlopen worden... nogmaals ben benieuwd hoe het gaat uitpakken!

11 november 2014 om 10:25

@ Gaalmeister

Er is maar 1 manier waarop zoiets kan, en dat is een goed voorbeeld van totaal voetbal. Iedereen kan elke rol vervullen. Mensen die beweren dat een Ronaldo nooit meeverdedigt is onzin. Deze gaat ook vaak genoeg achter een bal aan. Benzema staat juist bekend dat hij zoveel aanjaagt en vooruit verdedigd.

Het spelletje dat Barcelona ook speelde, met een hoge lijn verdedigen en (heel) vroeg druk zetten op de tegenstander. Daar heb je 110% vertrouwen in elkaar voor nodig en 1 leider die beslist hoe en wat. Bij Barcelona was het toen Puyol. Na hem zakte het positiespel en druk zetten in elkaar. Bij Real Madrid is het nu Modric die eenzelfde rol vervult. Modric bepaalt samen met Kroos het moment van druk zetten. Zij zijn de motoren van het elftal.

Als Kroos zo door gaat dan zou hij misschien wel het niveau van Rakitic kunnen evenaren

11 november 2014 om 09:43

Niveau van Rakitic? De speler die wissel stond in de topper tussen Real en Barcelona.

11 november 2014 om 09:47

Don't feed the trolls zeggen ze wel eens. Iedereen met een beetje verstand van voetbal kan zien dat Kroos vele malen beter is dan Rakitic, die zeker dit seizoen. Sommige mensen hebben een Barca brilletje op en vinden het leuk om op de dinsdagochtend andere mensen uit de tent te lokken.

11 november 2014 om 09:59

Er is geen discussie over mogelijk dat Kroos vele male beter is als Rakitic.

On:
Kroos heeft zich wel heel snel kunnen aanpassen al vanaf zijn eerste match zag ik dag hij een heel belangrijke speler voor real zou zijn.

Wat een onzinnige stelling, ´hij behoort´ is makkelijk praten achteraf.
Feiten zijn dat hij er speelt en het goed doet maar dat hij vooraf graag naar Barca ging. Niks mis mee. Hij is niet de eerste en ook niet de laatste.
Dit is zijn werk en zijn werk doet hij goed. En spelers als Isco en hij gaan van Real houden, omdat het nou eenmal zo werkt in het leven.

Maar die stelling? By default: kansloos.

Eigenlijk was hij natuurlijk gemaakt voor Barcelona.
Echt de beste middenvelder die er te vinden is als je het mij vraagt

11 november 2014 om 11:36

Weet ik niet hoor. Ik vind hem beter bij Real Madrid passen. Kroos heeft ook een wat directere stijl en kan perfect lange ballen geven, daarin is hij dé vervanger van Alonso. Alleen verdedigend is hij wat minder dan Alonso. Bij Barça hebben ze meer een tikker nodig met een fluwelen techniek op het middenveld, en Kroos is toch meer van het directe spel zonder tierelantijntjes. Begrijp me goed: ik ben fan van Kroos en vind het een fenomenale speler. Hij paste daarom ook zo goed bij het team van Heynckes dat de Champions League won, dat was ook een direct spelend team.

11 november 2014 om 12:18

dank je wel voor je post! By far de beste inhoudelijk post over Kroos..

Kroos speelt inderdaad vrij direct en komt hier goed tot uiting.. Maar bij Bayern heeft ie een jaar onder Pep gespeeld, dus wie weet hoe hij het gedaan zou hebben bij Barca. Zullen we nooit achter komen, het is zoals het is. Hij is Madrileen en bijzonder goed bezig.. En hij speelt zo beheerst.. zo makkelijk..

Dat had ik vroeger met Viera ook: alsof het zo makkelijk is...

11 november 2014 om 12:30

@thomastrein
Inderdaad en zelfs als er 3 man in zijn nek zitten te hijgen, slaagt er nog bijna steeds in om rustig een goede pass te geven.
In deze vorm zou elke club welk een plek hebben voor Kroos.

Kroos is voor mij op dit moment de beste middenvelder van de wereld. Hoeveel rust hij heeft aan de bal en hoe hij strooit met passes is echt geweldig. Ook die goal dit weekend, er zat zoveel beheersing in dat schot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla178
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

535 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren