‘Real Madrid heeft een goede slag geslagen met hem’

Maandag, 10 november 2014 om 13:28Erik van Dam • Laatste update: 17:03

Toni Kroos maakte in de zomer de overstap van Bayern München naar Real Madrid. Naar verluidt vroeg hij te veel geld in Duitsland om bij te tekenen; hij had al weet van de interesse van Real en speelde het spel hard. Bayern zei eerst dat hem sowieso niet zou verkopen, maar kwam daar gezien zijn contractduur op terug en deed Kroos voor een bedrag van tussen de 25 en 30 miljoen euro van de hand. In Spanje doet de middenvelder het nu heel erg goed.

/

Bernd Schuster is onder de indruk van wat zijn landgenoot presteert in Madrid. Zaterdag speelde Kroos indrukwekkend tegen Rayo Vallecano en kreeg hij veel lof toegezwaaid. “Hij was één van de beste spelers in die wedstrijd”, beaamt Schuster nu in Marca. “Hij deed alles: aanvallen, verdedigen, een assist geven en scoren. Dat doelpunt van Gareth Bale was volledig aan Kroos te danken”, aldus de trainer.

Schuster zegt dat hij veel van zijn landgenoot verwachtte, toen de transfer er definitief door was. “Hij is een intelligente speler en in de voetballerij is intelligentie belangrijk. Hij heeft alles wat je moet hebben: inzicht, korte en lange passes, hij kan goed schieten. Ik denk alleen wel dat hij iets meer naar voren nog beter uit de verf zou komen. Als hij meer naar achteren staat, kan hij zijn kwaliteiten niet ten volste benutten. Duitsers zijn altijd goed geweest met het schieten van middellange afstanden: we houden ervan op doel te schieten.”

“Maar Kroos moet zich aanpassen aan de behoeften van het team. Hij heeft dat snel gedaan en zijn samenwerking met Luka Modric is goed. Modric kan ook wat verder naar voren spelen”, aldus Schuster. Hij is het eens met Johan Cruijff, die al aangaf dat Barcelona een speler als Kroos zeer goed had kunnen gebruiken en dat Kroos ‘Barcelona-DNA’ heeft. “Klopt, Johan heeft gelijk. Hij had het daar best naar zijn zin gehad en dat weet ik zeker, want ik heb er zelf gevoetbald. Wat dit bewijst is dat Real Madrid met hem een goede slag geslagen heeft”, zegt Schuster.


Poll

Is Toni Kroos de beste zomeraankoop van Real Madrid gebleken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door acolinho)

Beste aankoop van de hele zomer is Toni Kroos en zeker voor het bedrag dat is betaald voor Toni.

10 november 2014 om 14:56

Inderdaad. Als je naar de prijs kijkt. Anders samen met James.

10 november 2014 om 15:02

James is een goede voetballer maar voor 80miljoen..

10 november 2014 om 15:09

James was inderdaad een miljoen of 30/40 te duur. Maar dat maakt hem niet een slechte aankoop. Speelt op dit best goed bij Real. Er is nu niet echt een reden om te klagen over zijn prijs.

10 november 2014 om 16:29

Verschil zat 'm natuurlijk in de lengte van de contracten toendertijd. Kroos had nog maar 1 jaar, James' contract bij Monaco liep door tot 2018.

Per afgekocht contractjaar zijn ze dus ongeveer even duur....

Gezien de prijs die voor Kroos betaald is inderdaad de beste aankoop. Ook Bayern heeft het verassend goed gedaan met Alonso die het natuurlijk ook goed doet in Munchen.

10 november 2014 om 14:21

En? Daar was de prijs toch ook naar. Kroos wou weg, Bayern moest iemand halen en hebben dat goed opgelost.

10 november 2014 om 16:25

Bayern (het bestuur) heeft het vooral goed opgelost om Juan Bernat te halen en Alaba op het middenveld in te planten. Alaba kon tot zijn blessure optimaal profiteren van het vertrek van Kroos. Dit alles komt het spel van Bayern weer ten goede.
Alonso werd gehaald om de langtijdige blessures van Schweinsteiger en Thiago te compenseren. Ook hij kon me bekoren. Ik ben onder de indruk van zijn presence en zijn lange ballen. Bij de passes van Alonso zie ik meer risico dan de passes van Kroos.

Een uitstekende slag geslagen, ik kan tijdens de wedstrijden Kroos bijna nooit betrappen op een fout passje of balverlies. Zijn inzicht, zijn passes, zijn schoten, het lijkt alsof hij al jarenlang in dit team speelt. Wat een heerlijke speler zeg.

10 november 2014 om 13:59

Ik betwijfel of hij de enigste is, enige is meer waarschijnlijk.
Kroos is uiteraard een klasse beter dan Ramsey, speelde een fenomenaal WK en heeft bij Bayern/real laten zien dat hij in de beste elftallen ter wereld een belangrijke schakel kan zijn.
Ramsey komt daar nog niet eens in de buurt, doet het goed bij Arsenal maar Arsenal schaar ik niet onder de beste elftallen ter wereld.

10 november 2014 om 15:34

Ronaldo speelt ook al 5 jaar top. Ik vind Ronaldo de betere en heb hem ook altijd al de betere gevonden.niet alleen dit jaar.

10 november 2014 om 15:36

En daar komt bij Ronaldo en Messi staan eenzame hoogte ver boven de rest. Dan word het kwestie van smaak. Kroos en ramsay is een heel ander scenario daar zie je gewoon duidelijk dat kroos drie klasse beter is. Die vlieger gaat bij de Ronaldo Messi vergelijking niet op

10 november 2014 om 15:39

Oke, een duidelijke en heldere mening. Ik wil je er toch op wijzen dat de Gouden Ballen van de laatste 5 jaar iets anders hebben uitgewezen. Maar dat staat natuurlijk los van jouw mening.

10 november 2014 om 15:41

Jij vergelijkt Kroos met Ramsey? Ramsey mag de schoenen niet eens poetsen van Kroos. Kroos is veel beter in alle opzichten. Dat jij Ramsey vergelijkt met Kroos zegt meer over jouw voetbalverstand dan de voetbalkwaliteiten van Ramsey.

10 november 2014 om 15:50

Dat zeg ik net het is een mening er is een Ronaldo kamp en een Messi kamp. Messi werd gezien als de ideale schoonzoon en kreeg drm de meeste stemmen van aanvoerders en trainers. Ronaldo werd gezien als de arrogante klootzak. Er zijn genoeg analytici die Ronaldo de beste vinden en genoeg die Messi de beste vinden. Maar wat maakt dat in godsnaam uit ik geniet van allebei. Iedereen heeft een voorkeur. Is maar goed ook anders hadden we niks om over te praten.

10 november 2014 om 17:28

Je kan liever Kroos met Yaya Touré vergelijken, qua niveau het zelfde vind ik

Koopje van het jaar. Wat een duo met Modric is het toch.

Het zou erger zijn als hij niet zou bevallen. Kom op Kroos maakte op zijn top de overstap. Het kon bijna niet mis gaan.

10 november 2014 om 14:03

Vergeet ook niet zijn verdedigende kwaliteiten.

10 november 2014 om 16:05

Kroos betere versie van Xavi? Bedoel je de huidige Xavi of 1 van de beste middenvelders ooit Xavi?

10 november 2014 om 21:33

@ajaxcunian

Volgens mij support je de verkeerde club, aan je reacties te lezen ben je Barca fan.

Xavi is altijd een overschatte speler geweest. Absoluut niet 1 van de beste middenvelders ooit. Lijkt me ook lastig om tot die categorie te behoren als je pas begint te renderen op je 27e. Hij was vanaf zijn 27e tot aan zijn 32e heel erg goed door dat idiote pressie voetbal van Guardiola. Daarvoor was hij een waterdrager, en dat is hij nu ook weer.

Kroos is op zijn 24e al bijna net zo goed als Xavi in zijn hoogtij dagen. In de komende jaren zal duidelijk worden of Kroos Xavi voorbij kan streven. Xavi was enorm goed in dat ene spelletje wat Barcelona tot in de perfectie beheerste, maar ik betwijfel ten zeerste of dat ergens anders ook tot uiting zou zijn gekomen. Kroos daarentegen zou in elk voetbal team of land tot uiting komen gezien zijn bredere scala aan attributen.

Iniesta is dan wel weer 1 van de beste middenvelders ooit, maar daar hebben we het nu niet over.

Wat ben ik blij dat real hem heeft gekocht geweldige speler op dit moment vind ik hem beste op zijn positie
Perfecte vervanger van alonso
Kroos kan alles aanvallen en verdedigen daarom is khedira overbodig geworden bij real dat had ik niet verwacht na vertrek van alonso

Dom van Luis Enrique door Kroos te weigeren en hem daardoor te laten gaan naar Real. Hij dacht dat hij aan Rakitic alleen genoeg had. En nu krijgt hij de deksel vol op z'n neus. Kroos blinkt uit bij Real en staat nu met zijn ploeg boven Barcelona.

10 november 2014 om 14:29

Kijk, dat is dus kansloos wat je nu doet Jac7 gewoon natrappen omdat je te blij bent met Kroos..
Of je moet nu met sterk bewijs komen dat ik ongelijk heb natuurlijk.. ik laat me graag overtuigen..

10 november 2014 om 15:09

Klopt.. Ben je soms vergeten wat een wereldactie hij tegen Real Madrid had vorig seizoen..?

Daarnaast, Real wilde Rakitic ook en bood hem een hoger salaris dan Barcelona deed maar dat sloeg hij af. I wonder why....

Wel vervelend voor Sevilla want Real bood 26 miljoen (evenals Atletico), waar Barcelona hem voor 18 miljoen heeft..

10 november 2014 om 15:17

Wil je nu zeggen dat je blijer bent met rakitic dan Kroos

10 november 2014 om 15:42

Iscodisco,

Waar haal je dat uit mijn tekst?

10 november 2014 om 15:43

Jac7

Als je denkt dat hij alleen power en loopvermogen heeft, kijk je niet naar wedstrijden van Barcelona.
Dat maakt niet uit, maar ga dan geen dingen lopen roepen die niet waar zijn. Vind ik altijd zo sneu overkomen.

10 november 2014 om 16:04

Isco24

Je noemde allemaal redens op, bijvoorbeeld dat Rakitic toch voor barca wou spelen in plaats van Real, en dat Rakitic vorig jaar enorm belangerijk was voor zijn club tegen Real

10 november 2014 om 14:36

je hebt gelijk

maar het is niet een Enrique ding.. het is een ´barca-sinds-Rossell´-ding..

Xavi, Busquets en Iniesta gingen naar het bestuur: "zouden jullie Isco willen halen, hij komt heel graag" en "wij worden ouder, het zou passend zijn bij de speelstijl en hij houdt van de club!"

niks gebeurd

Na heel veel gezeur is de directie toch over gegaan tot anakopen van Cesc omdat het publiek dat graag wilde.. vervolgens wordt hij door trainers verkeerd of weinig gebruikt (op zich logisch de eerste twee jaar) om daarna Cesc weg te doen nadat we Tiago al weg zagen gaan

failure!

Neymar ipv Messi kan ik ergens nog wel recht praten... maar om dan daarna Suarez te kopen en Kroos niet te halen - die zelf aangaf ´ik kom graag naar Barca´ is misschien wel de meest briljante actie. Luis vind ik geweldig, maar Sanchez deed het behoorlijk en nu heb ik het idee dat we wat uit balans zijn.

gemiste kans!

Vorig jaar verkochten we Abidal, terwijl de selectie duidelijk aangaf dat ze wilden dat hij bleef en later bleek dat er geen verdediger bij kwam. Fontas werd verkocht(huurd?) en prompt: achterin bleek de bezetting extreem dun.

wederom, failure!

.....ik word hier serieus moe van. ik begrijp dat velen Cruijff een ´bla-bla´ vinden, maar mbt Barca heeft ie wel 95% van de tijd gelijk.

Eens behalve over Barcelona-dna, juist niet. Barcelona is op balbezit en resultaatvoetbal gericht. Spelers als Xavi. Kroos is dynamiek naar voren de snelste weg tot 1 aanval inleiden. Bij Barca is het tikje breed en terug.

Onbegrijpelijk dat Bayern hem heeft laten gaan, maar daarnaast net zo onbegrijpelijk dat Real Alonso heeft laten gaan...

10 november 2014 om 14:02

Alonso kon je niet meer tegenhouden, Kroos wel. Met een beetje meer salaris zou Kroos gebleven zijn, Alonso in tegendeel was opzoek naar een nieuwe uitdaging.

Real Madrid heeft wel gewonnen in dit deal, Kroos is jonger, en veel beter dan Alonso.

10 november 2014 om 14:18

Van de kant van Bayern vind ik het niet echt onbegrijpelijk..

Bayern gaf hem een aanbod hij accepteerde het niet. Misschien heeft hij het interesse van Real ook gebruikt om de druk bij Bayern neer te leggen. Maar die mannen in het bestuur laten zich echt niet gek maken.. Het kan aan één kant ook echt niet zo zijn dat een speler bepaald hoeveel hij krijgt en de club daar maar mee akkoord moet gaan.

Als hij echt van "levensbelang" was voor Bayern dan hadden ze hem echt wel alles gedaan om hem te houden. Maar zo'n status had hij niet en hij werd ook geen enkele seconde gemist..

Maar goed, ik ben wel blij dat Real voor hem en hij voor Real heeft gekozen.

10 november 2014 om 19:49

@jac7.

Ik zeg alleen dat hij géén "dragende" speler was voor Bayern. Hoe jij erop komt dat ik daarmee Kroos een matige speler vind is mij echt een raadsel.

Ik kan je ook uitleggen waarom isimic die dingen schrijft. Omdat mensen hem de les willen lezen en beweren dat Bayern dom heeft gehandeld en dat Kroos bij de topverdieners moest zitten. isimic volgt Bayern week in week uit en kijkt zowat elke wedstrijd. Hij weet waar hij over praat.

Mensen die denken dat Bayern afhankelijk was van Kroos weten niet waar ze het over hebben. Mensen die roepen dat Bayern dom was dat ze Kroos hebben verkocht hebben ook geen verstand van zaken. Zoals ik al zei, Bayern is er niet slechter op geworden. Sterker nog ze speler beter dan ooit te voren onder Guardiola.

Geloof me maar ik weet ook waar ik het over hebt. Ik heb Kroos bij Bayern zien spelen daar wisten de figuren die hem nu (en het is terecht dat ze het doen) de hemel in prijzen nog niet eens dat hij bestond.

Naast Bayern ben ik ook Real fan, en ik ben dol gelukkig dat Kroos naar Real ging. Is een mooie club voor hem en hij past er in mijn ogen ook perfect bij. Dat hij de daar zou maken was geen twijfel over mogelijk. Hij zit helemaal in de flow en in een perfecte fase. Ik hoop dat hij die vorm seizoenen lang door trekt. Het is en blijft een geweldige speler, en als het aan mij lag had Real alleen hem gekocht. De rest was overbodig ofja, Chicharito is wel een goede stand in. James vind ik ondanks alles weggegooid geld en gewoon een dikke hype.

11 november 2014 om 09:36

Bayern zal wanneer welke speler dan ook weg valt, door blijven presteren. Puur omdat het een eenheid is en iedereen voor elkaar strijd. Dat is ook de reden waarom Xabi zo makkelijk erin past. Dat Bayern hem niet zal missen zal blijken in de grote wedstrijden. Hij is dan wel weer een speler die uit het niets een speler voor het goal zet.

Kroos is een geweldenaar, dat zie je aan alles. Een betere speler voor de toekomst (tav Xabi Alonso). Voor 30 miljoen een koopje. Bayern zal hem nu misschien niet missen, maar in de toekomst zullen ze toch wel balen dat ze er zo weinig voor hebben gevangen en dat ze hem missen.

Hoe kan je James een dikke hype vinden als je Real fan bent? Is er pas net en laat af en toe echt geniale dingen zien. Is nog erg jong en de marketing om hem heen erg hoog. Je hebt daar en tegen maar iets meer voor hem uitgegeven tav Di Maria.

11 november 2014 om 13:47

@ Fcda

Dat Bayern hem niet zal missen zal blijken in de grote wedstrijden?

Ze hebben tot nu toe toch een aantal grote wedstrijden gespeeld. Maar dit wordt waarschijnlijk weer zo'n geval van wachten op de eerste verliespartij in een grote wedstrijd en dan roepen dat ze Kroos missen. Waarom mensen altijd zo'n achterlijke denkwijze hanteren is mij echt een raadsel.

Als Real straks een grote wedstrijd verliest gaan we dan ook gelijk roepen dat Alonso en Di Maria worden gemist?

En dat Bayern zal balen dat ze hem voor weinig hebben verkocht? Kom op man, we hebben het over Bayern en geen middenmoot/subtopper die in geld problemen zit. Als Bayern niet zonder hem kon hadden ze hem gewoon aan zijn contract gehouden en gratis de deur uit laten lopen.

Het is zeker een goede speler voor de toekomst. Maar Bayern heeft op die positie een aantal goede spelers. Schweinsteiger, nu ook Lahm, Alonso. Die zitten dan wat aan de oude kant. Maar je hebt ook nog Thiago, Hojbjerg, Rode en zelfs Martinez kan daar spelen.

En om even op James terug te komen.

Moet ik als fan zijnde alles goed vinden wat naar de club komt? Zoals jij al zegt. Hij is er pas en laat "af en toe" goede dingen zien. Ondanks die paar goeie momenten heeft hij mij nog niet overtuigd. Ik ben niet het type die na een mooie assist of een schitterende "lucky shot" gelijk een speler de hemel in gaat prijzen.
James was een hype op het WK vooraf was hij gewoon een vrijwel onbekende speler. Natuurlijk hoop ik dat hij in toekomst constant zal schitteren voor Real. Maar op dit moment vind ik niet dat James echt een meerwaarde voor Real is nog vind ik dat hij het team beter maakt.

Door die 60mil die Real betaalde denken sommigen dat James een absolute wereldster is. Maar de enige aankoop van wereld niveau deze zomer was niemand anders dan Kroos.

10 november 2014 om 16:28

Bayern kon niet op tegen de eisen van Kroos. Kroos overdreef enorm met zijn eisen. Moest Bayern akkoord geweest zijn, dan zou dit geleid hebben tot ontevredenheid van de andere spelers in loondienst van Bayern.

Fantastisch aankoop geweest, de jaren ervoor werden we tegen Barcelona vaak afgemaakt op het middenveld omdat spelers als Lass,kaka,ozil,dimaria,khedira etc. niet het grip kregen in de grote wedstrijden, wij miste een type als Kroos. Hij voetbalt onder druk gewoon fantastisch. Is met Modric tot de beste duo ter wereld gevormd in mijn ogen op die positie.

Trouwens even offtopic :
Khedira vertrekt in Januari naar Arsenal dat is bijna zeker en Kramer gaat Khedira gaan vervangen bij Real Madrid, zou weer een fantastische aankoop zijn. En een slimme zet. Aan Khedira heb je niks, Kramer is zoveel beter.

10 november 2014 om 14:07

En Kramer denkt niet: 'goh, ik moet Khedira gaan vervangen, maar die speelt nooit. Dus dan zit ik ook op de bank in wedstrijden die er toe doen. Mag ik in de Copa opdraven of misschien in de CL als we al geplaatst zijn of de overwinning binnen is. Ik zal dus niet echt een bepalende rol krijgen. Een rol die ik bij Arsenal wel kan krijgen. Misschien moet ik ook met hun of andere clubs gaan praten waar mijn kans op speeltijd groter is...'

Dat zou ik denken althans, of je moet veel geld belangrijker vinden dan speeltijd.

10 november 2014 om 14:12

Khedira vertrekt al naar Arsenal? Jullie wouden hem toch zo graag? Nou jullie krijgen hem. Die man is ook de laatste tijd zonder te spelen opvallend veel geblesseerd.

En oké ik snap je punt wel, maar waarom niet? Denk je dat Kroos en Modric alle wedstrijden dit seizoen zullen spelen? Als Khedira weggaat heb je maar 1 voetballer op de bank en dat is Illaramendi. Kramer gaat heel veel spelen zelf als hij komt. Real Madrid heeft nog een heel lang seizoen te gaan.

10 november 2014 om 14:18

Hij zal genoeg gaan spelen zeg jij, daarom zei ik al: Dus dan zit ik ook op de bank in wedstrijden die er toe doen. Mag ik in de Copa opdraven of misschien in de CL als we al geplaatst zijn of de overwinning binnen is. Ik zal dus niet echt een bepalende rol krijgen.

En dat zou voor mij al reden genoeg zijn om naar een andere (top)club uit te zien. Een club waar ik wel opgesteld wordt in de topwedstrijden.

Ik zou Khedira graag bij Arsenal zien, maar dan alleen omdat er op dit moment geen type zoals hij bij Arsenal zit. En dan hoop ik dat hij zich puur op het beschermen van de defensie gaat richten.

10 november 2014 om 14:55

Of je gaat inderdaad naar Arsenal toe en speelt elke wedstrijd 90 minuten lang.
Met eindresultaat dat je weer 4e wordt in de competitie en maar tot de 8ste finales reikt in de Cl.

Of je gaat naar Madrid toe en pakt je wedstrijden mee in de Copa en de CL als je al geplaatst bent of de overwinning binnen is maar uiteindelijk wel met prijzen op je palmares.

10 november 2014 om 15:18

Mixmaster

Leuk, prijzen waar je zelf een miniem aandeel in hebt. Dat zou ik alleen willen als ik WK of EK kan worden, niet voor clubprijzen. Maar ieder het zijne natuurlijk.

Het is ook vrij simpel om te stellen dat je bij Arsenal alleen maar 4e kunt worden en strandt in de CL maar goed.

10 november 2014 om 16:06

75draytonpark

Maar dat is toch onder andere wat Arsenal alleen maar doet? Noem is een jaar de afgelopen 6 jaar dat dit niet zo was...

10 november 2014 om 16:06

75draytonpark

Maar dat is toch onder andere wat Arsenal alleen maar doet? Noem is een jaar de afgelopen 6 jaar dat dit niet zo was...

10 november 2014 om 16:10

Je kunt ook ambitieus zijn en het team omhoog willen helpen.

10 november 2014 om 23:45

Kans van spelen groter, maar kans op prijzen kleiner. Als hij veel wil spelen dan blijft hij bij de club waar hij nu speelt.

10 november 2014 om 15:08

Heb je teveel gedronken?? Kramer beter dan Sami.

10 november 2014 om 21:39

Je onderschat Sami. Hij heeft al lang geen echt wedstrijd ritme waardoor het er soms niet uit ziet als hij aan de bal is. In het seizoen van recordbrekende seizoen van Mourinho was Khedira extreem belangrijk. 1 van de weinige die altijd een voldoende speelde in de Clasicos, en sowieso bijna nooit door de ondergrens zakt door zijn harde werken. Die gast liep altijd 13km per wedstrijd man. Hij werd en zal altijd onderschat worden op VZ. Zonde, want hij heeft veel elementen die thuis horen in het vernieuwde voetbal.

Kroos zou zich aan alle clubs kunnen aanpassen. Ik snap wel Bayern hem heeft laten gaan. Bayern wilt geen spelers hebben die denken die beter zijn.

10 november 2014 om 15:03

Jac7. Kroos was zeker goed bij Bayern maar niet net zo goed als bij RM.

10 november 2014 om 15:20

Op basis van zijn prestaties behoorde hij absoluut niet tot de bovenste categorie.

10 november 2014 om 15:30

Lol, lul niet zo dom joh. Op basis van wat?

2011/12 gemiste strafschop tegen Real en weigerde een strafschop in de finale te nemen. Een behoorlijke big deal was dat. Basisspeler maar gewoon te vervangen,

2012/13 laatste 3 maanden geblesseerd en zijn afwezigheid werd zonder problemen opgevangen. Bayern won de CL zonder hem. Begon als basisspeler maar de rest weet je wel.

2013/14 was 1 van de spelers wiens niveau het hardst daalde nadat Bayern kampioen was geworden. Basisspeler maar was zeer weinig toen Bayern kampioen was.

En dan heb ik het nog niet over het marketing plaatje, waarbij Kroos zeer weinig voorstelde en nog altijd weinig voorstelt.

Nee, Kroos verdiende het niet om top verdiener te worden, had daarvoor te vaak laten afweten en zijn afwezigheid werd makkelijk opgevangen. In geen enkel seizoen heeft hij laten zien dat hij een bedrag van 12 miljoen op jaarbasis zou verdienen, zijn rol was veel te klein daarvoor.

10 november 2014 om 16:20

Bayern niet echt gevolgd he toen hij daar zat? Wel duidelijk. Het was Muller die Robben naar de bank speelde, niet Kroos. Kroos was het lievelingetje van Heynckes (algemeen bekend, was hij al sinds ze bij Leverkusen zaten) en door de speelwijze van Heynckes speelde hij gewoon. Muller was het die Robben uit de basis speelde, niet Kroos. Maar dat is je hele argument? Hij speelde een speler uit de basis? Iets wat hij niet eens deed.

Wel mooi dat je wat ik nu zeg compleet negeert. Heb jaar voor jaar laten zien waarin hij het heeft laten afweten en al die punten negeer je. Zelfs het marketing punt besluit je maar te negeren omdat die je niet uitkomt. Op cruciale momenten gaf hij niet thuis of was hij geblesseerd en nam het team het moeiteloos over. Zo een speler verdiend geen 12 miljoen per jaar. Vooral niet als Lahm, Schweinsteiger en dat soort speler wel dat salaris krijgen, die hebben vele malen meer gedaan dan Kroos.

Kijk de ratings die hij kreeg van Kicker het afgelopen seizoen. Zijn vorm daalde zelfs al voordat Bayern kampioen was, na speelronde 24 was de enigste echt goede wedstrijd die hij speelde de kampioenswedstrijd. Zelfde patroon zie je in de Cl.

Wat is er respectloos aan om te zeggen dat een bepaalde speler geen 12 miljoen op jaarbasis waard is?

Trouwens, voordat je zo reageert zou je mijn oude reacties over Kroos moeten lezen, Reacties die ik 3 maanden geleden ook heb gedaan, ben vaak genoeg positief geweest over hem. Heb vaak genoeg verteld dat Kroos een type Schweinsteiger is met veel meer talent, maar ook toen hij bij Bayern zat heb ik al voldoende kritiek op hem gehad en zijn speelwijze. Op belangrijke momenten laat hij het afweten en als hij de inzet had van een Muller had hij veel verder geweest.

Maar iemand die niet in staat is een heel seizoen belangrijk te zijn en het op belangrijke momenten laat afweten en ook nog eens te vervangen is zou geen topverdiener moeten zijn.

10 november 2014 om 16:29

@ Jac7.

Isimic heeft wel gelijk..

Kroos was een uitstekende speler (is hij nog steeds) maar hij was never nooit een dragende kracht binnen het elftal van Bayern.. Dat hij geen waardering kreeg is onzin.
Is waardering tegenwoordig alleen in euro's uit te drukken?
Niemand sprak ooit een slecht woord over hem. Hij kreeg het vertrouwen van de club.
Dat lijkt mij waardering genoeg. Hij verdiende 4mil. en Bayern was bereid om hem een verbeterd contract te geven. Maar ze gaan zijn loon echt niet met +/- 8mil. verhogen.

Het team was alles behalve afhankelijk van zijn "genialiteit". Hij is nu weg, en niemand bij Bayern dacht dit seizoen ook maar één second van.. "oh, speelde Kroos nog maar hier". En mij is het ook niet opgevallen dat Bayern het slechter doet zonder hem.

Dat over Robben is ook zo kort door de bocht. Toen Robben fit was werd hij niet verdreven. Pas nadat hij er een paar maanden in de lappenmand zat werd zijn plek (logisch) ingenomen.

Zoals ik al zei, dat gene wat Isimic zegt klopt. Maar dat kun je niet weten als je een handvol (meestal CL) wedstrijden van Bayern kijkt en een beetje het scorebord volgt.

11 november 2014 om 00:06

Je moet opzoeken wat vernederend is.

Ik denk dat hij in een later stadium wel weer terug komt bij Bayern. Voor Kroos is het ook alleen maar goed en uitdagend dat hij ook een keer in een buitenlandse competitie speelt.

10 november 2014 om 15:04

Jaa ik denk dat hij over 4 a 5 jaar terug keert.

Bayern heeft Kroos wel makkelijk van de hand gedaan. Wellicht vond Guardiola het middenveld te breed en liet hij hem daarom gaan. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat FC Hollywood geldgebrek heeft. Aan de andere kant was Toni Kroos toe aan een nieuwe uitdaging. En als Real Madrid aan komt kloppen dan zeg je niet zomaar nee. De Madrilenen zijn de absolute spekkoper in deze kwestie. Een degelijke spelmaker als Kroos kost doorgaans 35/45 miljoen. Om Kroos voor 25 miljoen op te pikken is gewoon een superdeal. Zeker als je ziet hoe hij accelereert in dit team. Ik ga er bijna in geloven dat Real Madrid de Champions League als eerste ploeg ooit kan prolongeren.

10 november 2014 om 16:34

bayern pakt het gewoon zeer goed gaan. de personeelskosten van bayern bedragen maar 40 van de omzet. bayern weigert de 50 te overschrijden. dat kan niet gezegd worden van real madrid.
op dit moment is het moeilijk te voorspellen dat real madrid de champions league gaat prolongeren. bayern vind ik ook sterk verbeterd in vergelijking met vorig seizoen en na de zeer succesvolle transferpolitiek. bayern is doelgerichter geworden en kan terug sneller kansen creëren.

10 november 2014 om 23:50

Hoe weet je dat Real veel betaald? Grootverdieners bij Real zijn Ronaldo, Casillas en Ramos. Dimaria en Ozil vroegen veel geld en zijn weg.

11 november 2014 om 09:40

Ik weet dat Kroos nu 5 à 6 miljoen netto verdiend. Dat is meer dan het salaris van Ribéry bij Bayern.

Kroos is een geweldige aankoop van Real, vind hem veel beter dan Xabi Alonso. Hij is na Modric de beste middenvelder van Real.

10 november 2014 om 21:58

Ik heb het al vermeld. Ik verkies de passes van Alonso boven de passes van Kroos. De passen van Alonso hebben meer risico om de aanval goed te kunnen inleiden. Zelfs de passes van Modric bieden meer creativiteit dan de passes van Kroos.
Het voordeel van Kroos tegenover Alonso op dit moment zijn de fysiek en de leeftijd. Bij Real is Kroos ook een belangrijk wapen voor de stilstaande fases. De stilstaande fases deed Kroos al uitstekend op het voorbije WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla178
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

289 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren