Comeback sc Heerenveen tegen Go Ahead levert niet de volle buit op

Zaterdag, 8 november 2014 om 21:35Erik van Dam • Laatste update: 22:25

Door de slechte reeks in oktober (twee remises en een nederlaag) zakte sc Heerenveen weg uit de top vier en de terugkeer is nog niet in zicht. Zaterdag sprokkelde de ploeg van Dwight Lodeweges in een vermakelijk duel niet meer dan een punt tegen Go Ahead Eagles, dat een 0-2 voorsprong uit de eerste helft niet wist vast te houden en uiteindelijk van het veld ging met een 2-2 remise. SC Heerenveen komt nu in punten gelijk met SC Cambuur, FC Groningen en FC Utrecht.

/

De ruststand was geflatteerd: zo slecht deed sc Heerenveen het niet. Sam Larsson, na dik twee maanden weer terug in de eerste elf, zag er gretig uit en gaf een paar goede voorzetten in het eerste kwartier. Topscorer Mark Uth op zijn beurt probeerde een strafschop te versieren, maar kreeg arbiter Jochem Kamphuis niet mee. Na zo’n twintig minuten sloeg Go Ahead echter toe. Marnix Kolder dartelde een paar meter achter de verdediging van de Friezen, maar sprong vlot terug toen Jules Reimerink de bal kreeg op rechts.

Uit zijn pass schoot de spits voor de derde maal dit seizoen raak: 0-1. Reimerink was acht minuten later ook betrokken bij de tweede treffer. Hij vertrok op randje buitenspel, net over de middenlijn, en zette voor op Jeffrey Rijsdijk. Keeper Kristoffer Nordfeldt ging af op Rijsdijk, maar die legde door op Alex Schalk en de spits kon het zonder veel moeite afmaken. De dodelijke uitbraak zette Go Ahead Eagles, wat tegen de verhoudingen in, in een zetel richting de rust.

/

Vroeg in de tweede helft kwam sc Heerenveen echter wel terug in de wedstrijd. Na vijf minuten kwam een afgeketst schot van de ingevallen Thomas Dalgaard in de loop bij Daley Sinkgraven, die het onbewaakt mocht afmaken met een schot met links: 1-2. De Friezen joegen daarna op volle kracht op de gelijkmaker, maar slaagden er niet in die te maken. Dalgaard haalde hard uit van dichtbij, maar schoot naast: Sinkgraven kreeg de bal langs keeper Van der Hart, maar daar werd zijn inzet nog weggehaald van de lijn.

Toch kreeg de thuisclub loon naar werken, want invaller Jukka Raitala maakte van bijna twintig meter de 2-2. In de spannende slotfase ging Heerenveen er nog vol voor. Zo slalomde Luciano Slagveer langs een paar tegenstanders, maar het afmaken deed hij niet: zijn balletje breed kon worden opgeruimd door Go Ahead. De club uit Deventer zal ondanks het weggeven van de voorsprong geen slecht gevoel meenemen naar huis: een punt in een uitwedstrijd is zeer welkom in de strijd onderin.


Poll

Denk je dat sc Heerenveen volgende week, uit bij Ajax, wél weer zal winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door sch14fcb)

En weer geven we een 2 0 voorsprong weg...

8 november 2014 om 21:42

Dat is wel zorg wekkend maar ik snap booy niet met zijn wissels. Maja dat zou ik ook nooit doen denk ik.

8 november 2014 om 21:47

Booy snapt niemand. Amevor kunnen ze veel vaker gebruiken voorin. Hij is lang, kopsterk en snel.

Wissels van Booy zijn ook altijd vaag. Veel te laat en vage wissels.

8 november 2014 om 22:43

Vrij logisch hoor. Wijnaldum had al geel en met Amefor heb je meer kracht en lengte. Booij doet het toch erg goed. Hij zet er een echt team neer.

8 november 2014 om 23:32

@ijsseltribune het is maar hoe je het bekijkt. Ik vond de handhaving van vorig seizoen niet de verdienste van Booy. Naar mijn mening kwam dat doordat wij een promovendus zijn en veel clubs ons onderschat hebben. Ik moet wel zeggen dat we vorig ook veel beter aan de competitie begonnen en met spelers als Antonia, Falkenburg en Houtkoop hadden we een betere voorhoede.

Amevor is international van Togo en de wedstrijden waarin hij invalt laat hij vaak genoeg zien hoe goed hij is. Ik zie nog steeds zijn solo actie van vorig jaar tegen Feyenoord voor mij. Dat was een prachtige moment.

9 november 2014 om 01:02

Op dit moment hebben we 1 punt meer gepakt tegen dezelfde tegenstanders als vorig jaar.

8 november 2014 om 21:46

Ja net als tegen Groningen met openingswedstrijd. Na 2-0 moet je gewoon de wedstrijd rustig uitspelen. Echt jammer dit, na de nederlaag tegen Heracles hadden we de 3 punten echt nodig.
tegen NAC moeten we de punten pakken. Nog 5 wedstrijden voor de winterstop waarvan NAC & Cambuur thuis is. Die 2 winnen en we zitten op 20 punten. Na de winterstop nog minimaal 15 pakken en we zijn veilig.

8 november 2014 om 21:51

Groot gelijk. Maar we redden het wel we pakken eerder de punten tegen suptoppers dan tegen (eigenlijke) degradatie kandidaten en dat baart me ook wel zorgen

8 november 2014 om 21:56

ja dat is ook weer zoiets typisch Eagles. Tegen subtoppers wordt er beter voetbal gespeeld en halen we ook goede resultaten, tegen de directe concurrenten wordt vaak slecht voetbal gespeeld en veel punten gemorst.

Zoals ik aangaf denk ik dat velen in Deventer tevreden zullen zijn als we van de aankomende 5 wedstrijden er 2 van winnen. Dan hebben we 20 punten en kunnen we de winterstop met een goed gevoel in gaan. Heracles die vliegt er echt wel rechtstreeks uit want die zijn hooguit dramatisch.

Qua voetbal was heereveen beter. Qua kansen verdiende wij om te winnen. Dus gelijk spel kan ik me wel in vinden.

8 november 2014 om 22:45

Ik ook wel. Alleen een 2-0 voorsprong weggeven is beetje spijtig. Maar voetballend vind ik Go Ahead steeds beter worden.

Je schiet ook niks op met een gelijkspel. En die tegengoals is gewoon een kwestie van je mannetje houden... En Slagveer is nog steeds niet best, hoewel ik het wel in hem zie zitten. En weer geen goal uit een corner hoewel er zoveel corners waren...

9 november 2014 om 00:11

Slagveer was dramatisch vanavond. Zo zonde, heeft ie goeie loopacties, laat ie daarna al zijn voorzetten langzaam over de goal zeilen. Dat moet toch te trainen zijn. Hij werkt wel hard.

9 november 2014 om 11:22

Geldt ook voor de verdediging. Je staat er om te verdedigen, en dan moet je dat niet vergeten. Daar leek het wel op..

Mede mogelijk gemaakt door Kamphuis, wat een waardeloze scheidsrechter die de Jupiler League niet eens waard is.

8 november 2014 om 21:47

kunt het niet op de scheidsrechter afschuiven.
van aanholt had eerste helft hele linkerflank aangzien larsson zwerfde, twee x counter via die kant en je staat 0-2 achter

8 november 2014 om 22:22

die goals kun je niet afschuiven op de scheids, maar man man wat was die scheids slecht zeg.

8 november 2014 om 21:52

Ben benieuwd naar je lijstje met argumenten waarom Kamphuis zo slecht was volgens jou. En heeft dat dan ook iets met het gelijkspel/oftewel geen overwinning voor ons te maken?

9 november 2014 om 00:15

Diverse momenten gewoon de verkeerde beslissing. Niet alleen die overduidelijke corner, ook bij kleinere beslissingen, door laten spelen of vrije trap geven, dat soort dingen. Het kwam onzeker en willekeurig over allemaal.

De grensrechter was nog erger. Die vlagde af en toe op momenten dat het volgens mij nooit buitenspel kon zijn. Maar ik heb het nog niet op tv terug kunnen zien. De tweede goal van GAE was in elk geval geen buitenspel, bij de eerste weet ik het nog niet.

9 november 2014 om 00:53

Kijken in het stadion zelf op volgen via tv is natuurlijk altijd anders. Maar ik kreeg niet het idee dat de scheids zo slecht was. Natuurlijk heb ik ook wel een aantal momenten gezien waarbij ik mijn twijfels had.

Maar mijn reactie was vooral omdat Foreversch het doet overkomen dat de scheidsrechter een grote rol heeft gehad in de eindstand, en dat idee heb ik persoonlijk niet.

Heerenveen was zelf naar mijn mening gewoon te zwak voetballend. Ik had er meer van verwacht.

8 november 2014 om 21:54

Ik denk toch dat we dit meer aan onszelf te danken hebben hoor...

Schandalig slecht hoe Heerenveen de goals weggeeft. Maar kan nog beter zeggen wat een perfecte counters van de Eagles, met een beetje geluk maken ze er 4 voor de rust.

8 november 2014 om 21:56

ik denk dat ze dat beetje geluk al dik hadden opgebruikt door met 2 doelpunten verschil voor te staan hmm

8 november 2014 om 21:56

4 is misschien overdreven, maar het is wel belachelijk hoe Heerenveen soms tegengoals krijgt. Echt totaal onnodig, en zo haal je jezelf uit de wedstrijd.

Wat eigenlijk een eenvoudige overwinning zou moeten zijn wordt een zware wedstrijd waar je uiteindelijk toch met moeite 1 punt aan overhoudt.

Maar goede counters inderdaad, kan Heerenveen nog wat van leren

8 november 2014 om 22:01

@jackbrown, Je zegt in je 2e alinea dat het een eenvoudige overwinning zou moeten zijn. Waarop baseer je dat? Omdat Heerenveen kwalitatief veel sterker is?

Heerenveen heeft nu al 5 wedstrijden niet gewonnen en ze zitten in een dip, dus dan weet je dat ook vanavond de wedstrijd niet makkelijk zal verlopen en dat is ook wel gebleken. Ik denk dat Heerenveen eerder blij mag zijn met een punt dan Go Ahead.

8 november 2014 om 22:11

@ _bundesliga_: Dat baseer ik inderdaad op het feit dat Heerenveen kwalitatief beter is/zou moeten zijn, en ook gezien het spel vanavond. Heerenveen (ik gebruik geen we, daar heb ik een hekel aan) had veel meer balbezit, en had er ook veel meer mee kunnen (moeten) doen.

Ik had ook geen eenvoudige overwinning verwacht hoor, maar naast de doelpunten die Go Ahead heeft gemaakt vond ik ze verder niet gevaarlijk.

Er had gewoon veel meer ingezeten, maar zoals vaker bij Heerenveen lijkt het er gewoon niet uit te willen komen. Ik vraag me wel eens af waar dat aan zou moeten liggen. Ze lijken spelers met genoeg kwaliteit te hebben, maar toch komt het er vaak niet uit en lijkt het voetbal op dat van een middenmoter of zelfs lager.

Ik ben het overigens niet met je laatste zin eens. Heerenveen maakte meer aanspraak op de drie punten dan Go Ahead naar mijn mening.

8 november 2014 om 22:34

@jackbrown, je moet niet vergeten dat Go Ahead Eagles 0-2 voorstond met rust. Normaliter geef je zo'n voorsprong niet weg. Dus moet Heerenveen juist blij zijn met een punt. Het is maar net van welke kant je het bekijkt.

Je zegt daarna dat het lijkt dat Heerenveen genoeg spelers heeft die kwaliteit hebben maar het voetbal lijkt op die van een middenmoter of zelfs lager. Daar haal ik maar 1 conclusie uit: Dan lijkt het blijkbaar niet erop dat ze genoeg kwaliteit hebben om goed voetbal neer te zetten.

En meer balbezit zegt niets in voetbal. Er zijn clubs die met 25 balbezit de wedstrijd alsnog winnen. Vandaag had Heerenveen 66 balbezit maar creëren niet veel meer kansen dan Go Ahead Eagles. Dan kan je je ook nog afvragen of de spelers wel genoeg kwaliteit hebben om de kansen af te maken. Dus kom je weer uit op het verhaal of Heerenveen wel zo sterk is als velen beweren.

8 november 2014 om 22:54

@ _bundesliga_: Ik denk dat we best wel een beetje hetzelfde over de wedstrijd denken, alleen dat ik misschien iets meer voor Heerenveen ben en jij voor Go Ahead, of zie ik dat verkeerd?

Natuurlijk mag Go Ahead zo'n voorsprong niet weggeven, maar als je de gehele eerste helft bekijkt mag Go Ahead blij zijn dat ze 2 doelpunten voor staan gezien de rest van de eerste helft.

'daar haal ik maar 1 conclusie uit: Dan lijkt het blijkbaar niet erop dat ze genoeg kwaliteit hebben om goed voetbal neer te zetten. '

Ik had nog een paar andere zinnen in mijn eerste reactie staan die ik heb verwijderd, maar dat kwam er op neer dat ik vind dat op een of andere manier er geen balans lijkt te zijn in het elftal. De kwaliteiten zijn er wel bij individuele spelers, maar het komt er veel te vaak niet uit vind ik.

Balbezit zegt inderdaad niks uiteindelijk, daar heb je gelijk in. Maar misschien maak ik ook wel de fout door kwaliteit en potentie door elkaar te halen.

Heerenveen heeft een aantal spelers met de potentie om veel beter te spelen dan ze nu doen, maar we verwachtten dat wel van ze. Tot nu toe kunnen ze nog niet aan die verwachtingen voldoen. En dat heeft denk ik wel te maken met dat we naast de talenten te weinig echte 'routiniers' hebben van een degelijk niveau. Het is niet echt een team.

Dus misschien is het inderdaad wel een logische uitslag zo, en mag Heerenveen blij zijn met een punt.

8 november 2014 om 23:30

Ja ik denk ook dat we hetzelfde denken over de wedstrijd. Jij volgt Heerenveen natuurlijk meer dan ik en jij weet beter welke spelers goede kwaliteiten hebben.

Als ik moet kijken naar resultaten van afgelopen wedstrijden dan maak ik eruit dat Heerenveen niet zo sterk is als een paar jaar geleden. Maargoed zoals ik zeg is dat gebaseerd op de resultaten van afgelopen wedstrijden. Het kan ook zo zijn dat ze na de winterstop een inhaalslag maken.

Natuurlijk kijk jij vanuit oogpunt van Heerenveen en ik van Go Ahead Eagles. Als je toch neutraal kijkt zou Heerenveen eerder blij moeten zijn met een punt omdat zij terug kwamen van een 0-2 achterstand.

Aan het einde van 34 wedstrijden weten we meer

9 november 2014 om 00:49

1 Mooi om te zien dat er mensen zijn die ook normaal kunnen reageren op elkaar.

Van een 0-2 achterstand terugkomen tot 2-2 moet je inderdaad blij mee zijn, dat ben ik ook. Het is meer dat ik er van baal dat we überhaupt op 0-2 achter kwamen.

En natuurlijk is het ook een verdienste van Go Ahead dat Heerenveen niet heeft kunnen winnen. Go Ahead Eagles heeft het gewoon prima gedaan.

edit: Hopen op een revanche volgend jaar

Ach ja wat zou ik zeggen over dit puntje. Aan de ene kant is het gewoon slordig om een 0-2 voorsprong weg te geven en dus is het zonde. Aan de andere kant heeft Heerenveen zich goed terug geknokt en de gelijkmaker hebben ze dan ook verdiend. Alsnog een punt pakken bij een subtopper is zo slecht nog niet. Na de interlands volop voor de 3 punten tegen Nac...!

Slagveer.. Leuke dribbels maar man o man heb vandaag geen enkele bruikbare voorzet gezien van hem. Train erop svp

Dat Slagveer elke wedstrijd bij ons Heerenveen in de basis staat is een schande. Die man kan helemaal niks.

9 november 2014 om 10:35

Wat een verschrikkelijke sfeer in Heerenveen. Ben blij dat ik Eagles-supporter ben. Uitvak maakte sfeer, thuispubliek gaf weer niet thuis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC0-1
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. HalilovićMiddenvelder10
T. HayeMiddenvelder10
S. OlssonMiddenvelder10
A. NoppertKeeper10
A. TahiriMiddenvelder10
P. BochniewiczVerdediger10
R. KaibVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

6 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren