Douglas wordt met de grond gelijk gemaakt: ‘Hij is om te huilen zo slecht’

Zondag, 2 november 2014 om 21:43Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:44

Dynamo Moskou gaat in de Europa League-groep van PSV aan kop, maar in eigen land gaat het een stuk moeizamer. De Russen verloren zondag met 4-2 van stadsgenoot Lokomotiv Moskou, na met 0-2 te hebben voor gestaan. Douglas mocht zich de nederlaag persoonlijk aantrekken, want hij zag er niet goed uit bij de tegendoelpunten en gaf bovendien een strafschop weg.

/

Mikhail Borzykin, een verslaggever van Sovsport, vraagt zich af waarom de Braziliaanse Nederlander nog in de basiself van Dynamo staat. “Hij is net als Christopher Samba groot en sterk en zou wat dat betreft zo in The Green Mile mee kunnen spelen. Hij boezemt angst in en kan nuttig zijn in de aanval, maar verdedigend is hij verschrikkelijk. Hij is onhandig en sloom en geeft de doelpunten zomaar weg.”

“Samba heeft nog wel zijn waarde, maar Douglas is gewoon nutteloos. Hij is de zwakste schakel van Dynamo en de club moet in de winter echt een nieuwe verdediger halen”, aldus Borzykin. Evgeni Dzichkovsky van de krant Sport-Express is het met zijn collega eens: “Hij is om te huilen zo slecht. Hij moet veel slimmer spelen, tegen Rubin Kazan ging hij ook al twee keer in de fout. Douglas zou echt niet in de basis mogen spelen.”

De 26-jarige Douglas is aan zijn tweede seizoen in dienst van Dynamo bezig. Hij kwam vorig seizoen tot twintig competitiewedstrijden en stond in al die duels in de basis. Dit seizoen heeft hij ook meestentijds een basisplaats en dat komt mede doordat aanvoerder Vladimir Granat, een concurrent van Douglas, naar het tweede is teruggezet. Douglas speelde eerder zes jaar voor FC Twente en heeft in Moskou nog een contract tot medio 2016.


Poll

Denk jij dat Douglas ooit een interland voor Oranje zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door sinterklazah)

En dan zijn er nog mensen die zeggen dat hij bij oranje moet spelen. ....

2 november 2014 om 21:48

Tegen PSV vond ik hem ook al zwak, maar werd het gelukkig voor hem niet afgestraft.

2 november 2014 om 21:52

Ja, iedereen praat elkaar na terwijl niemand veel naar de Russische Competitie kijkt.

2 november 2014 om 23:34

Er zijn ook mensen die de eredivisie kijken en zeggen dat Veltman erin moet... Weet niet welke mensen er meer kijk op hebben...

2 november 2014 om 23:52

Veltman tegen Ibra gezien in de sterkste competitie ter wereld, de CL?

3 november 2014 om 01:02

Op basis van 1 wedstrijd. Jij hebt er verstand van! Ajax is ook beter dan Barca. Heb je vorig seizoen Ajax tegen Barca gezien?

2 november 2014 om 22:10

Nog steeds liever dan Veltman

3 november 2014 om 13:54

En ook nog steeds liever dan Bruma. En zo kunnen we bezig blijven met sneertjes uitdelen. Laten we nou maar gewoon eens objectief naar de spelers kijken in plaats van constant sneren willen uit te delen aan de tegenstander. Daar wordt niemand vrolijk van, want uiteindelijk blijf je bezig.

On: Die Douglas zal toch wel spijt hebben van het feit dat hij Nederlander is geworden zeg..

3 november 2014 om 14:15

Waarom? Hij had ook niet bij de Braziliaanse selectie gezeten

2 november 2014 om 22:11

Ze kijken alleen naar het lichaam net als bij v.dijk

2 november 2014 om 22:12

Idd! Net zoals v. Dijk niemand ziet hem spelen ma vd gijp zegt het en hier hoor je iedereen na praten. V gaal zag het niet hun 2 zitten en nu hiddink ook niet. Zijn niet de minste 2 coaches.

2 november 2014 om 22:40

Van Dijk zit anders wel in de voorselectie nu. Dus zal toch wel opgevallen zijn bij Hiddink.

2 november 2014 om 23:32

Zal wel iets te maken hebben met de druk die het publiek opbouwt. Als van dijk zo goed was dan speelde hij wel.

3 november 2014 om 00:28

Van Dijk zit dan wel bij de voorselectie, maar ik blijf mijn twijfels erover houden. Als zowel Van Gaal als Hiddink hem niet als zekerheid zien, dan moet hij niet zo goed zijn als iedereen denkt.

3 november 2014 om 13:51

Het blijft onzeker tot hij het een keer op een hoger niveau laat zien. Van een subtopper in Nederland naar een zwakkere competitie vertrekken, naar misschien wel een beter team, maar je speelt wekelijks tegen het niveau'tje FC Volendam en Excelsior.

Tijd om te vertrekken daar. Laat het maar lekker in de PL zien.

Het is toch al jaren bekend dat hij fysiek gezien een goede verdediger is, maar gewoon niet voetbalt met z'n hoofd.

2 november 2014 om 21:48

Hij kopt met zijn hoofd

Dezelfde Douglas die iedereen in Oranje wilde hebben en maar vaste basisklant moest worden in Oranje.

2 november 2014 om 21:53

Heb je hem dan zien spelen in de competitie toen hij het gewoon goed had gedaan?

2 november 2014 om 21:55

Iedereen...? Zwam niet zo

Hebben de bondscoaches dan waarschijnlijk toch goed gezien. Dit artikel is even voor sommige eigenwijze snuiters hier die soms ongegrond riepen dat Douglas in Oranje moest omdat ie bij Dinamo Moskou speelt.

2 november 2014 om 21:50

Op dat moment speelde hij ook gewoon hartstikke goed. Hij heeft nu even een mindere periode waarbij hij zich nu volledig op Dinamo moet richten in plaats van zich omhoog te praten voor Oranje.

3 november 2014 om 08:51

Hij heeft in zijn eerste jaar toch ook alle grote gemist, daar werd hij in zijn "goede" periode ook buiten de basis gehouden. Nu maakt hij schijnbaar veel fouten en de enige reden dat hij nu vast basisspeler is, is omdat Granat eruit gezet is.

2 november 2014 om 21:51

Jij roept nu ongegrond dat hij er niet in moet.

2 november 2014 om 21:52

Hij speelt slechts dit seizoen vrij drama. Vorig seizoen en een seizoen daarvoor was hij best goed bij Dinamo.

2 november 2014 om 22:28

Zolang van Gaal en Hiddink hem niet selecteren zal het wel kloppen. Geldt net zo hard voor van Dijk.

3 november 2014 om 08:15

Zo lang van Gaal en Hiddink hem niet selecteren, zal het wel kloppen... Maar zowel van Gaal en Hiddink zetten van Persie in de spits en iedereen roept dat Huntelaar erin moet.. Dus dat is geen argument.

Ik ben het wel met je eens overigens..

ja tegen lokomotiv was ie wel drama, maar meestal speelt hij gewoon degelijk tot goed.
tegen rubin had hij ook een paar goede ingrepen, en 1 goal was een fout van kozlov niet douglas

zie alweer mensen hier reageren die Nooit een wedstrijd kijken en nu hun mening baseren op deze teksten...

2 november 2014 om 21:52

Inderdaad, wat dat aangaat snap ik niet waarom Hubocan niet aangepakt wordt in de media, want hoe hij zich te kijk liet zetten door Alan Kasaev sloeg helemaal nergens op.

2 november 2014 om 22:16

Idd door zon tekst krijg je uitspraken van daarom speelt hij niet in oranje. En aangezienv marwijk, v gaal en hiddink hem nooit selecteren en deze tekst daar nog bij kun je toch tot een bepaalde conclusie komen? Voor een selectie bekend wordt gemaakt wordt eerst na alle spelers gekeken. Ma zelfs die zullen het wel fout hebben toch

Douglas speelt de laatste weken inderdaad verschrikkelijk. Bij die 1-2 zag hij er niet goed uit en bij die strafschop raakte hij weliswaar de bal, maar hij hoort te beseffen dat je een strafschop riskeert als je zulke risico's neemt. Douglas was vandaag met Hubocan de zwakste schakel in de Dinamo-defensie.

2 november 2014 om 23:55

Maar als Twente-fan ben ik toch benieuwd hoe Douglas het over het algemeen doet?

3 november 2014 om 00:30

Vorig seizoen was die nog speler van de maand, dus hij doet het meer als degelijk.

Onzin om hem gelijk zo af te schrijven voor Nederlands elftal heeft bij Twente gewoon laten zien een hele goede verdediger te zijn, hij had denk ik niet naar Rusland moeten gaan. Zet vlaar of van dijk naast hem en geloof me dat die het beter gaat doen, en hopelijk wordt die van dijk nou eindelijk is een keer opgeroepen

2 november 2014 om 22:17

Is hij toch al de laatste keer? Toen hebben Hiddink enco hem zien trainen en meteen na huis gestuurd...ik denk dat hij te goed was

2 november 2014 om 23:24

Heb ik niet gezien man maar om hem dan zo snel naar huis te sturen? Ik zie van dijk wel echt als een grote verdediger voor de toekomst hij moet alleen naar een andere club maar ik heb nog geen slechte wedstrijd gezien van hem

Als je hem tussen bijvoorbeeld Kongolo en Vlaar in zet, in ee 5-3-2 en hem puur op de 9 van de tegenstander laat spelen, dan heeft hij de meeste waarde hoor!

Dit is iemand die een leider bij hem moet hebben, zo zijn er meer, nu wordt hij geacht de achterhoede te leiden en dan faalt hij jammerlijk.

Lokomotiv heeft geweldige veerkracht getoond. 2-0 achter, schitterende volley van dzsudzsak, en dan er nog 4 maken. Ndoyr had nog last van zn hoofd na zijn kopgoal haha. Kasaev scoorde ook zeer mooi, leuke speler. Loko gaat het goed doen dit seizoen gok ik. Dynamo moet uitkijken voor een scenario zoals spartak. Vainqueur vind ik trouwens een onwijs slechte speler. En oja, wat een fantastische goal van Roman Pavlyuchenko!

2 november 2014 om 21:59

Die goal van Ndoye was ook slecht verdedigd door Douglas en de 3-2 van Kasaev was ook heel slecht verdedigd door Hubocan hoor. Hij draaide zich om toen Kasaev de actie maakte terwijl hij juist de buitenkant moet dekken. En dat heeft dan jarenlang voor Zenit gespeeld...

2 november 2014 om 22:05

Ik ben het met je eens dat het dramatisch verdedigd was, maarja je moet ze er maar inschieten. Wat vind je trouwens van Yusupov? Nog best talentvol en een Rus.

2 november 2014 om 22:09

Geen bijzondere speler, maar het is wel iemand die altijd goed is voor een voldoende.

Die samba is wel een heerlijke verdediger. Wat een beest is dat zeg! die zou in de BPL passen.

2 november 2014 om 22:08

Daar heeft hij al gespeeld maar zakte gigantisch door het ijs.

2 november 2014 om 22:25

Bij Blackburn Rovers was hij best nice, toen waren die nog van niveau. Bij Qpr heeft hij laten zien echt niet meer mee te kunnen. Het is gewoon een soort Akinfenwa in de verdediging.

Viel wel even om van het lachen om Mikhail Borzykin zijn uitspraak dat Samba en Douglas zo in de Green Mile kunnen, wat een hilariteit hahah! En waarom is, clubicoon?, Granat in godsnaam naar het tweede gezet!

2 november 2014 om 22:10

Omdat hij de in de ogen van Dinamo zich niet 100% bezig houdt met Dinamo. Hij wordt namelijk in verband gebracht met een overstap naar Spartak.

2 november 2014 om 22:24

Ben je serieus? Dat zou echt schandalig zijn. Zou hem niet eens willen bij Spartak, is dan weer zo'n verrader. Van mede-aanvoerder van Dinamo naar Spartak: alsjeblieft niet.

2 november 2014 om 22:34

Tja, voetballers blijven voetballers he. Als ze ergens anders meer kunnen verdienen dan gaan ze gewoon weg. Van loyaliteit hebben alleen jongens zoals Akinfeev, Totti, Giggs, Gerrard etc gehoord.

Overigens: Je weet dat Spartak en Partizan ook niet samen gaan toch?

2 november 2014 om 22:53

Ik denk dat het nog wel bestaat hoor, loyaliteit. Iemand zoals Sergei Parshivlyuk zie ik nooit vertrekken, zou ik ook niet aan kunnen.. denk erover een shirt met zijn naam te bestellen, is trouwens best moeilijk om shirts van Russische clubs hier te krijgen. Dat Spartak en Partizan niet samen kunnen kan me vrij weinig schelen. Ben van jongs af aan al Partizan fan geweest en Spartak fan ben ik geworden toen ik Rusland, Moskou, was.

2 november 2014 om 23:00

Ach ja, ik veroordeel je niet hoor.

Ik denk dat Parshivlyuk niet gauw naar clubs zoals Dinamo en Cska zal gaan inderdaad aangezien Zenit hem ook niet nodig heeft, maar als hij naar het buitenland kan zie ik hem dat zo doen hoor.

Blijft een uitstekende verdediger. Vreemd overigens dat je nu een bericht krijgt wanneer hij een mindere periode. Eerder deed hij het uitstekend en hoor je er niets over. Ik zie hem graag in Oranje!

Jammer dat er geen berichtgeving was over Douglas toen hij het gewoon redelijk tot goed deed in de Russische competitie, maar nu er een journalist negatief over hem is (en hij inderdaad even wat minder speelt) dit terug te lezen is op Vz...

Waar was de berichtgeving over Douglas toen hij vorig seizoen werd verkozen tot speler van de maand??

HAHAHHAHAHAHAH past zo in de greenmile hahahahahhaahha geweldig

Ah joh, het is geen speler die de kar voor je trekt maar puur verdedigend is hij zo slecht nog niet. Het is geen wereldtopper maar voor het niveau dat Dynamo Moskou na streeft hoort hij een goede te zijn. Zit vast wel in een dip. Ik blijf zeggen dat hij het verdiend om opgeroepen te worden voor Oranje en net zoals Veltman, Bruma en van Beek(!) een kans verdiend. Ik vind hem absoluut niet onder doen voor deze spelers. Ik zie Douglas graag voor PSV voetballen wanneer er een club klaar staat om Bruma over te nemen.

Dan past hij dus prima in oranje. Dat zijn ook allemaal van die geweldige verdedigers die al problemen hebben met Ijsland of Kazachstan.

Douglas is groot en sterk maar het is een zeer matige opbouwer en ook verdedigend schijnt hij in Rusland dus niet te kunnen bijbenen. Nederland heeft genoeg verdedigend talent alleen zijn die nog wat jong en onervaren maar het Nederlands elftal zit niet op Douglas te wachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Dynamo Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Sochi336
5.Rostov324
7.Krasnodar3016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder181
N. KomlichenkoAanvaller173
C. N'JieAanvaller163
S. IgbounAanvaller111
A. TerekhovMiddenvelder70
A. ShuninKeeper180
K. TyukavinAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Dynamo Moskou.

Nederland
49 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren