Rode kaart smet op bekerzege Excelsior bij Drentse topklasser

/

De derde ronde van de KNVB Beker levert tot op heden geen verrassingen op. Nadat dinsdag en woensdag alle favorieten hun wedstrijd wonnen, maakte donderdagavond ook Excelsior geen fout. WKE uit Emmen werd voor eigen publiek zonder al te veel problemen opzijgezet: 0-3. Wel eindigden de bezoekers het duel met tien man.

De middenmoter uit de topklasse zondag zag meer van de bal in de openingsfase, maar had moeite om de boel achterin gesloten te houden. Binnen tien minuten had Excelsior al twee keer kunnen scoren, maar dat lieten de bezoekers na. Gaandeweg de eerste helft werden de Rotterdammers sterker en dat leidde zeven minuten voor rust tot de logische openingstreffer. Carlo de Reuver tekende met een schot voor de 0-1.

Na de pauze had Excelsior het in defensief opzicht lastiger. WKE drong aan en raakte via Guillano Grot, ex-Excelsior, zelfs de lat. Dat Ninos Gouriye er na 68 minuten spelen 0-2 van maakte, kwam dan ook bijzonder gelegen voor het elftal van Marinus Dijkhuizen. Na een vlotte aanval over de rechterflank belandde de bal bij de getructe aanvaller, die WKE-doelman Diederik Bangma het nakijken gaf.

Helemaal ongeschonden kwamen de Kralingers niet uit de strijd: elf minuten voor tijd zag Kevin van Diermen de rode kaart nadat hij Grot de doorgang naar het doel had belet. Het wegsturen van de verdediger had echter geen kwalijke gevolgen voor de gasten. In de slotfase maakte Jordan Botaka er zelfs nog 0-3 van. Dat bleef ook de eindstand.