Hattrick Brouwers blijkt net genoeg voor MVV in kelderduel met Achilles

VVV-Venlo hoopte voor het seizoen een rol van betekenis te spelen in de top van de Jupiler League, maar lijkt alle titelaspiraties vaarwel te kunnen zeggen. De Limburgers kwamen zaterdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen RKC Waalwijk en staan daardoor nog altijd tien punten achter koploper NEC. De Nijmegenaren hebben bovendien nog een wedstrijd tegoed. RKC blijft onderaan bungelen. MVV won dankzij uitblinker Davy Brouwers thuis van Achilles '29

VVV-Venlo - RKC Waalwijk 0-0
De Brabanders wonnen vorige week eindelijk weer eens een wedstrijd en hoopten daar in Venlo een goed vervolg aan te geven. De bezoekers hadden het echter lastig in De Koel en stelden doelman Niki Mäenpää pas na een half uur voor het eerst serieus op de proef. De thuisploeg, die voor die tijd veelvuldig de bal had en druk zette, kwam echter ook niet tot grote kansen. Alleen Melvin Platje liet zich zo nu en dan zien, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen.

Ook na rust was Platje de gevaarlijke man aan Venlose zijde. Zo was hij onder meer gevaarlijk via een steenharde vrije trap, die door doelman Arjan van Dijk ternauwernood kon worden gekeerd. De uitgespeelde kansen bleven echter achterwege, waarop verdediger Niels Fleuren besloot op avontuur te gaan in de vijandelijke zestien. Hij ging daarbij naar de grond, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof zag er geen strafschop in. In de slotfase werd RKC sterker. De bezoekers kregen via Simon van Zeelst zelfs een uitstekende kans op de 0-1, maar Mäenpää voorkwam een nederlaag voor de thuisploeg.

MVV Maastricht - Achilles '29 3-2
Beide ploegen stonden voor de wedstrijd samen met Helmond Sport en Fortuna Sittard gedeeld laatste, en de inzet voor het duel was dan ook helder. MVV leek echter meer van de noodzaak doordrongen en begon veel sterker. De thuisploeg had al een aantal goede kansen laten liggen toen het in de 28e minuut op 1-0 kwam. Een voorzet van Jordy Croux reikte tot bij Brouwers, die raak kopte. Nog geen minuut later volgde een identieke goal: wederom was het Croux die Brouwers met het hoofd liet scoren.

Achilles werd na rust wel iets sterker en kwam via Rutger Worm (intikker na voorzet van Freek Thoone) zelfs terug in de wedstrijd. De spanning keerde daarmee ook terug in De Geusselt en de gasten kwamen via een vrije trap van Thijs Hendriks zelfs bijzonder dicht in de buurt van de gelijkmaker. MVV hield echter stand en stelde de drie punten acht minuten voor tijd veilig: opnieuw was het Brouwers die, dit keer op aangeven van Sven Braken, het net vond. Dat Achilles in blessuretijd via invaller Jop van Steen toch nog terugkwam, was louter van waarde voor de statistieken.