NAC slachtoffert Macedonische aanwinst: ‘Iemand anders aan de beurt’

Vrijdag, 24 oktober 2014 om 15:15Thijs Post

NAC Breda heeft afscheid genomen van trainer Nebojsa Gudelj en Aleksandar Damcevski lijkt daar een slachtoffer van te worden. De van Chernomorets Burgas overgenomen verdediger maakte een zwakke indruk en interim-coach Eric Hellemons zet Damcevski tegen Vitesse ernaast.

/

Hellemons heeft met Damcevski om tafel gezeten en hij heeft de verdediger beelden laten zien van momenten waarop hij in de fout ging. “Dan weet je in de Eredivisie dat iemand anders aan de beurt is. Een heel normaal iets”, aldus Hellemons tegen Omroep Brabant. Volgens de coach neemt hij Damcevski zelfs in bescherming.

“Hij heeft de laatste tijd wat kritiek gehad. Dan wordt het tijd die jongen te laten zien waarin hij sterker moet worden en kán worden. Dat is geen schande.” Kenny van der Weg neemt de plek van Damcevski over. In Vitesse treft NAC in ieder geval een ploeg in vorm. Het strijdplan? “We moeten vanuit een compacte samenstelling verdedigen. Op tijd komen in de duels, de bal afpakken en, en dat klinkt heel simpel, hem naar de goede kleur spelen”, klinkt het.


Poll

Het is terecht dat Aleksandar Damcevski gepasseerd wordt


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door pimmatador)

Er staat een foutje in de titel VZ. Er staat 'aanwinst'...

24 oktober 2014 om 15:25

Inderdaad... slechtste aankoop tot nu toe sinds jaren.
Natuurlijk is hij jong en wil ik hem een kans geven maar ik zit er eigenlijk op te wachten dat Rutjes een persconferentie geeft en bevestigt dat Damcevski eigenlijk postbode of bakker was in Macedonie.

Loopt nooit in positie, geeft op de verkeerde momenten rugdekking, is bang en angstig aan de bal, durft het middenveld niet in te spelen en wint zelfs met zijn 2 meter geen (kop) duels.

Van de Weg is niet veel beter maar toch.
Achteraf was het een zegen geweest als Jordy Buijs er nog was geweest. Was ook beter geweest voor Drost want die valt nu ook volledig door de mand.

Volgens mij was het na speeldag 1 al wel bekend dat het duo Drost - Damcevski geen succes zou worden. Deze jongens zouden door een gemiddelde zondag vierdeklasser nog uitgesprint worden. Dat is opzich niet eens zo'n ramp maar dan moet je wel je speelstijl volledig aanpassen aan deze twee want met ruimte in de rug en dus druk vooruit gaat dat moeilijk worden. Ik denk ook een beetje dat dit het probleem bij NAC is, de selectie is totaal niet in balans. Er zit in mijn optiek een te groot verschil in spelers die vooruit willen spelen en spelers die daar de kwaliteiten niet voor hebben. Daarnaast bewijst Kenny van der Weg ook wel weer wat de breedte van de selectie is want met alle respect voor deze jongen maar die breekt ook geen potten in de Eredivisie. NAC heeft gegokt op te veel kwaliteit in plaats van kwantiteit en balans, dit kan ze nog wel eens opbreken.

Als zetoch bezig zijn kunnen ze beter al die exotische jongens eruit flikkeren. Die Afrikaanse rechtsback is bijvoorbeeld een parodie op een verdediger. En die Boateng vind ik ook maar niks.

24 oktober 2014 om 15:40

De basis is weinig exotisch aan.
Ssewankambo is een goede back (speelt bovendien bij Jong Zweden) en die gaat ook nog doorgroeien naar een beter niveau.
Dat is een prima beleid van Nac. Jonge gasten ophalen en proberen er iets op te verdienen.
Boateng betwijfel ik ook.

Verder is het overgrote deel gewoon Nederlands dus met die exotische jongens valt het wel mee.

24 oktober 2014 om 15:49

Matic, Perica, Amieux zijn toch ook allemaal exoten. Hoewel Matic en in mindere mate Amieux prima spelers zijn, daar niet van. Die back vind ik helemaal niks, dan Lan je nog beter De Roover daar neerzetten.

24 oktober 2014 om 16:27

Amieux speelt al zes jaar in Nederland.
Als je de selectie er bij pakt tel ik vijf buitenlanders (in een selectie van 22 man).

De Roover heeft dit seizoen tegen Spakenburg een kans gehad en die had een hele lastige avond. Die kun je er nog goed bij gebruiken voor de breedte maar meer niet.

Nee die Ssewankambo komt er wel, is samen met de Kamps de beste aankoop tot op heden.

24 oktober 2014 om 15:47

Ssewankambo is anders een prima back voor NAC begrippen hoor. In ieder geval beter dan wat ze de laatste jaren gehad hebben. Boateng valt me inderdaad tegen. Ik denk dat een aanval met Tighadouini, Perica en Sarpong/hooi gevaarlijker is.

24 oktober 2014 om 15:50

Hooi, Seuntjens en Tighadouini lijkt met het beste. Ik ben niet gecharmeerd van die back.

En dan stel je Kenny van der Weg op die liep tegen Spakenburg al onvergeeflijk te schutteren.... Geef toch een jongen uit jong NAC of de A1 3 wedstrijden om te kijken hoe het gaat man. Drost coacht zo'n jongen wel. Bovendien is heel NAC op sterven na dood, qua financiën is het al bar weinig maar er moet ook ernstig voor degradatie worden gevreesd. Er staan een aantal spelers in die bij een Sparta VVV of de Graafschap op de bank zouden zitten ( Amieux en Boateng vooral )

Een nieuwe coach moet gedurfd gaan spelen, vol op de aanval ipv dat leunen dat NAC te vaak doet.

Ten Rouwelaar, Ssewankambo, Drost, de Kamps, van der Weg, Falkenburg, Seuntjes, Matic, Hooi, Perica, Tighadouini

Seuntjes moet je gewoon op 10 zetten. Falkenburg en Matic moeten harder worden en gewoon verdedigende taken gaan uitvoeren. de Kamps kan van achteruit inschuiven als Drost gewoon een paar meter erachter verdedigd. En Hooi moet je gewoon elke week laten spelen, lekker laten rennen en acties laten maken. Ssewankambo en ten Rouwelaar door gebrek aan beter laten staan. En van de Weg aan de zijkant houden.

24 oktober 2014 om 16:37

Drost heeft al moeite met zijn eigen voetballende kwaliteiten, laat staan dat hij anderen aan kan coachen.

Valt dit jaar volledig door de mand nu er een matige verdediger (damcevski) naast hem staat.
Vorig jaar met Kwakman of Buijs er naast speelde Drost prima en haalde hij elke wedstrijd een 6.

25 oktober 2014 om 12:05

Jij praat poep

Vitesse is echt in topvorm, ik denk dat het niets uitmaakt wie NAC morgen opstelt, het wordt een kansloze missie..

Daar ben ik ook bang voor

Dat verwacht ik ook, want ik zet hem wel in een poultje met 2 doelpunten verschil.
We hebben echter ook in Arnhem wel vaker gezien, dat Vitesse het tegen de (met alle respect) kleintjes nog wel eens laat afweten.
Scoort Vitesse binnen een half uur 1-0 dan zie ik het wel goed komen , maar weet Nac de boel potdicht te houden en met 0-0 de rust in te gaan dan wordt het alleen maar moeilijker zeker als je weet dat 1 kans/dood spelmoment voldoende kan zijn voor de tegenstander.

6-0 voor vitesse vrees ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda233
11.Jong PSV22-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. SeuntjensAanvaller179
Q. TavaresAanvaller10
R. KortsmitKeeper00
N. OlijKeeper170
R. LigeonVerdediger100
M. AdilehouVerdediger91
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren