Gurban Gurbanov

Zondag, 19 oktober 2014 om 22:19 door

Als voetballer was hij al een van de meest geliefde spelers van het land. Met zijn doelpunten toverde hij bij elke liefhebber een glimlach op het gezicht. Nu, als trainer van FK Qarabag, heeft hij zich dankzij de behaalde resultaten onsterfelijk gemaakt.

In 2008 wordt Gurbanov tot verbazing van iedereen aangesteld als trainer van Qarabag en vanaf dat moment ging zijn nog jonge trainerscarrière in de lift. Als onervaren trainer waren de fans niet blij met zijn aanstelling, zijn avontuur bij Neftci Baku was mislukt en hij had weinig tot geen ervaring als hoofd trainer. Het eerste wat Gurbanov deed was alle buitenlandse spelers, die te veel verdienden maar niks presteerden, weg sturen bij de club. Jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding werden bij de selectie gehaald, maar dat zorgde voor veel scheve gezichten. Niemand verwachtte dat een jonge ploeg en een jonge trainer zouden slagen, maar de Qarabag van Gurbanov versloeg tegenstander na tegenstander en het seizoen werd toch nog gered.

De seizoenen daarop veranderde Gurbanov Qarabag in een ploeg die verzorgd voetbal speelde, het lelijke Azerbeidzjaanse voetbal ''schiet de bal weg, zodra je hem hebt'' was verdwenen. Hij bereikte met de club meerdere jaren oprij Europees voetbal en versloeg tegenstanders, die vele malen groter waren. Dankzij die successen werd hij de meeste succesvolle Azerbeidzjaanse trainer in Europese competities. Niet alleen de resultaten waren goed, maar het voetbal was ook vermakelijk om te zien. Alle voetbalfans, van welke club dan ook, kregen bewondering voor Gurbanov en Qarabag. De club trok zelfs meer supporters aan dan de Nationale ploeg.

Gurbanov had stages gelopen bij grote clubs als Kayserispor, Galatasaray, Borussia Dortmund en Barcelona. Vooral zijn stage bij Barcelona maakte indruk op hem. Hij kreeg grote bewondering voor hun speelstijl en visie. Alles wat hij daar had geleerd probeerde hij te gebruiken bij Qarabag, het tiki-taka-achtig voetbal met korte passes en driehoekjes leverde de club de bijnaam Het Barcelona van de Kaukasus op. Gurbanov werd gezien als de architect van de succesvolle Qarabag en de kers op de taart was de landstitel die hij de club bezorgde.

Gurbanov heeft niet alleen de club veranderd en terug aan de top gebracht, maar ook het hele Azerbeidzjaanse voetbal. Hij heeft het hele land laten zien dat een club niet alleen met buitenlandse spelers succesvol kan zijn. Hij heeft plaats gemaakt voor de Azerbeidzjaanse jeugd en de meeste clubs hebben daar een voorbeeld aan genomen. Daarmee heeft hij ongelofelijk grote aandeel in de ontwikkeling van het Azerbeidzjaanse voetbal. Nog nooit heeft een trainer zo'n grote invloed gehad op het Azerbeidzjaanse voetbal en niemand heeft het voetbal in het land zo drastisch kunnen veranderen als hij.

Gurban Gurbanov, misschien wel de beste trainer die het land ooit heeft gekend. Een jonge trainer die nu al een legende is!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 9 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 850+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door armo078)

Dit is mijn eerste CE en ik wil hiermee de lezer informeren over iemand die bij heel veel mensen niet bekend is, maar wel een groot impact heeft op het verbeteren van voetbal in een klein land. Ik hoop dat jullie het met plezier zullen lezen en alle feedback, zowel positief als negatief, is welkom.

Origineel om over de trainer van Qarabag een stuk te schrijven.

Met je schrijfstijl is vrij weinig mis, het leest gemakkelijk weg. Om heel eerlijk te zijn leest het té snel weg. Als je net in het verhaal zit en de hoofdpersoon leert kennen is het stuk(je) in principe al afgelopen. Je had misschien ook wat kunnen vertellen over zijn eigen carrière als voetballer, of nog meer in hem kunnen verdiepen als trainer. Want ondanks dat hij stage heeft gelopen bij grote clubs, en dat hij een trainer is die een positieve spelopvatting heeft, weet ik nog steeds vrij weinig van deze Gurbanov. Het stuk is veel te kort als je het mij vraagt. Omdat het stuk zo kort is ga ik het ook niet beoordelen.

Nogmaals; je hebt een prima schrijfstijl en als het stuk langer en uitgebreider was geweest, dan had ik er best wat sterren voor over gehad! Neem het mee als je volgende keer nog een stuk wil schrijven.

19 oktober 2014 om 23:18

Bedankt voor je reactie en de verbeter punten die je opnoemt. Het stuk vindt ik achteraf inderdaad een beetje kort, maar was een beetje bang dat de lezer het vermoeiend en oninteressant zou vinden.

Zal erop letten als ik weer een stuk schrijf.

19 oktober 2014 om 23:24

Nee hoor, ik absoluut niet in ieder geval. Ik ben zeer geïnteresseerd in dit soort stukken, niet alleen omdat ik iets beter leer kennen, maar ook omdat ik een origineel onderwerp veel leuker vind dan een uitgemolken wikipedia-stuk van pak 'm beet Ronaldo (met alle respect voor de schrijver).

Succes met je volgende stuk!

Heel fijn om te lezen, leest lekker weg, wel wat kort. en wat is het fijn om eens een CE te lezen die gaat over een wat minder bekende club.

19 oktober 2014 om 23:24

Bedankt voor je reactie en ook voor je beoordeling, Het stuk kon inderdaad wat langer, een verbeterpuntje voor de volgende keer. Ikzelf vindt het ook leuk om over onbekende clubs en personen te lezen, daarom heb ik voor deze onderwerp gekozen. Ben blij dat je het het een fijne stuk vond om te lezen

Ik ben zelf ook Azerbeidzjaans, trainer Gurbanov heb ik vaker gezien ik vind hem lijken op fatih terim kwa stijl, een trainer die zeker een team kan laten voetballen.. ik volg de Azerbeidzjaanse competitie niet echt alleen de wedstrijd Qarabag - Baku vind ik wel interessant buiten dat is alles een beetje onbekend voor mij maar dat komt ook omdat ik meer sympathie heb voor de turkse competitie..

ik vond dat je wel wat meer over ons competitie kon vertellen. want velen kennen ons land niet zo goed wat ze alleen weten is dat Azerbeidzjaan een land is die vol op gas en olie produceert en hoe komt het dat zo een land achterstand heeft in het voetbal wereld? je kon een stukje erbij typen dat Azerbeidzjanen en Tsjetsjenen jaren lang oorlog voerden tegen de Russen om de Kaukasus gebergte.

Vele lezers vooral echte voetbal liefhebbers krijgen meer informatie over ons land en mensen die zijn dan ook op de hoogte van alles een beetje, dus een land vol gas en olie die kan investeren in het voetbal dus dat belooft wat voor in de toekomst, zo kun je er misschien voor zorgen dat mensen wel is een keertje naar nationale elftal van Azerbeidzjaan kijken of er leuke technische jongens rond lopen, of mensen die voetbal spelletjes spelen die gaan de transfer markt opzoeken in Azerbeidzjaan of mensen gaan op ze minst een samenvatting kijken na oranje

ik dacht dat ik enige Azerbeidzjaan was op voetbalzone en ik ben zelf een beetje undercover hier vooral omdat ik Galatasaray steun denken velen dat ik ook turks ben, al hoewel we altijd roepen 2vlaggen 1bevolking )

Ik zal jouw verslagen zeker volgen..

20 oktober 2014 om 00:30

Leuk om te zien dat er hier een landgenoot is. Een tijdje geleden waren er wel meer, maar tegenwoordig hoor ik niks meer van ze.

In dit stuk heb ik geprobeerd Gurban Gurbanov een beetje bekend te maken bij voetballiefhebber. Misschien dat ik nog wel een keertje kan schrijven over het Azerbeidjaanse voetbal in het algemeen. Maar ik probeer het ook echt alleen bij voetbal te houden.

Cox sagol voor je reactie en de sterren

Op zich een goede CE. Prikkelend onderwerp en je schrijfstijl is aardig. Paar schoonheidsdingetjes waar je even op moet letten:
- Gebruik niet de verleden en tegenwoordige tijd door elkaar. Je begint je tweede alinea met de tegenwoordige tijd "wordt" en schakelt daarna over naar de verleden tijd. Zorg dat dat consistent is.
- Elke alinea (m.u.v. inleiding) begint met een zin met Gurbanov als onderwerp. Hierdoor wordt je CE wat saaiig. Gurbanov dit, Gurbanov dat, Gurbanov zus, Gurbanov zo. Probeer daar ook iets meer mee te spelen.
- Ik heb een aantal interpunctie foutjes gezien en dan met name komma's waar of punten of dubbele punten moeten.

Dit zijn hele kleine dingetjes waar je je voordeel mee kan doen. Verder een goede CE en leuk om iets meer te lezen over een club die zo ver weg ligt en waar ik zo weinig van weet.

20 oktober 2014 om 00:52

Dank voor de verbeter punten en je beoordeling. Doet me goed om te lezen dat je het leuk vond. En de verbeter punten zal ik meenemen voor de volgende keer.

Jij bent waarschijnlijk de eerste met een naar mijn mening veel te korte CE, die me wel kan boeien met zijn stuk. Ik wist niks over deze man, maar het was erg informatief en je schrijfstijl is ook aangenaam. Echter is je alineabegin wat eentonig om steeds te beginnen met Gurbanov.

Verder krijg je vier sterren, ik vind het te kort voor vijf sterren, maar ik ben zeker benieuwd naar de volgende!

Qarabag. Een club waarvan ik de naam al jaren zie staan in Europese groepsfases en wedstrijden. Ik was vergeten waar het ligt maar ergens interesseerde ze mij omdat ze al jaren Europees spelen. Leuk om hierover te lezen! CE leest ook makkelijk weg. Nog leuker is om te lezen wat het verhaal achter hun succes is. Bijzonder om te zien dat een man zo een grote impact op een hele voetbalcompetitie en volk kan hebben. Dan ben je toch wel een grote. Een beetje zoals wat Cruijf hier heeft veroorzaakt maar dan wat minder. Mooie CE man!

Karabakh, een club die altijd mijn sympathie heeft als het Europees voetbal speelt.
Vorig jaar uitgeschakeld in de play-off ronde van de Europa League, dit jaar zijn ze er wel in geslaagd om de groepsfase te halen.
Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van deze man gehoord, maar ik begrijp dat hij er voor heeft gezorgd dat Karabkh weer op de kaart staat.
Goed werk van deze man, ik hoop nog veel van hem te vernemen.
Goede CE trouwens, keep up the good work!

Prachtig dat zo'n speler zoveel invloed kan hebben op de hele competitie. Lijkt net een soort sprookje. Bedankt het was een genot om dit te lezen.

Leuke CE. Goede schrijfstijl, weinig/geen fouten gezien.

Wel jammer dat het maar een korte CE is. Je had zijn voetbal prestaties er bij kunnen nemen bijvoorbeeld, of ergens anders meer utigebreid over kunnen vertellen.

Desalniettemin vind ik dit een leuke CE. 4 sterren.

Erg matige CE, leest niet lekker en is overigens erg kort. De inhoud is goed maar het is niet duidelijk

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Qarabag FK


4 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Q. QurbanovAanvaller
A. HüseynovVerdediger60
K. MedinaVerdediger60
Q. QarayevVerdediger60
İ. İbrahimliMiddenvelder60
F. OzobićMiddenvelder61
M. MedvedevVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Qarabag FK.

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren