Go Ahead buigt achterstand om en wint in slotseconde van FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft zaterdag zijn tweede overwinning geboekt. De ploeg uit Deventer had voor rust niets te vertellen en kwam in de tweede helft al gauw op een 2-0 achterstand te staan, maar FC Utrecht gaf die voorsprong volledig weg. In de slotseconde bezorgde Jeffrey Rijsdijk Go Ahead de drie punten: 2-3.

/

Foeke Booy won als trainer van Utrecht tweemaal de KNVB Beker en één keer de Johan Cruijff Schaal en zat als coach liefst 170 duels op de bank bij de Domstedelingen. Booy hoopte zijn ex-werkgever zaterdagavond pijn te kunnen doen en dat lukte na rust, want in de eerste helft had hij met Go Ahead weinig te vertellen. Het was dan ook een klein wonder dat de thuisploeg bij rust niet had gescoord. Utrecht begon sterk en was al binnen tien minuten tweemaal gevaarlijk geweest: Jeffrey Rijsdijk haalde een bal van de lijn en Sjoerd Overgoor haalde een kopbal voor de lijn weg.

Utrecht drukte Go Ahead steeds verder terug op de eigen helft en het wachten was op de 1-0. Christian Kum had eventueel voor dat doelpunt kunnen zorgen, nadat hij goed werd bediend door Ruud Boymans. De verdediger vergat echter uit te halen en zijn voorzet bereikte vervolgens ook geen medespeler. Utrecht maakte ook de nodige slordigheidsfouten, maar doordat Go Ahead een barre wedstrijd afwerkte, was het eenrichtingsverkeer in de eerste helft in Stadion Galgenwaard. Zo mikte Mark van der Maarel tegen de kruising en stuitte Rubio Rubin op doelman Erik Cummins.

Diezelfde Rubin zou overigens een hoofdrol vertolken in de tweede helft, want na 49 minuten werkte basisdebutant Gyrano Kerk de bal op aangeven van Rubin de bal in de verre hoek. De voorsprong was zonder meer verdiend en twee minuten later werd het 2-0: Overgoor leed balverlies, Rubin bediende Ruud Boymans en die schoof de bal onder Cummins door. De wedstrijd leek gespeeld, maar Go Ahead knokte zich helemaal terug. Deniz Türüc kreeg veel tijd op de rand van het strafschopgebied en schoot het leder via de voet van Van der Maarel in de linkerhoek: 2-1.

Het duel kantelde en Go Ahead kreeg via Rijsdijk en Fernando Lewis kansen om op gelijke hoogte te komen, alvorens Bart Vriends een kwartier voor tijd alsnog voor de 2-2 zorgde. De verdediger, die uit de jeugdopleiding van nota bene Utrecht komt, kopte een hoekschop van Antoine van der Linden keihard tegen de touwen. De rood-witten van Rob Alflen waren in de slotfase nog dicht bij de overwinning, maar invaller Timo Letschert zag zijn kopbal uit een vrije trap rakelings naast gaan. Door een goal van Rijsdijk in extremis kreeg het duel toch nog een winnaar: 2-3.

Wie eindigt dit seizoen hoger, denk je?

1
2

Wat een tweede helft zeg, heerlijk voor de neutrale kijker en frustrerend voor de Utrecht supporter ( denk om jullie hart! ) Only possible in the Eredivisie

5 oktober 2014 om 00:30

Die Rubio kan echt goed voetballen... Die moet je scouten !!

de eredivisie is echt een lachertje als je naar het voetbal en de uitslagen kijkt

4 oktober 2014 om 22:49

Ja man, Man Utd verliest 5-3 van Leicester. Milan wint 4-5 in de competitie... spelen allemaal in de eredivisie inderdaad. lachertjes die clubs.

4 oktober 2014 om 23:15

zal ook wel nivelering zijn.

5 oktober 2014 om 01:19

Als je 200 miljoen uit hebt gegeven kun je wel janken. Het lachen is je dan wel vergaan.

5 oktober 2014 om 03:49

Paderborn die 2 weken geleden nog bovenaan stond. Alleen in de eredivisie.

Antoine vd linden??? wat een prutsers hier op vz ! wel een heerlijke overwinning!

4 oktober 2014 om 22:59

Vroeg me al af waar hij was gebleven, leuk dat hij weer in de eredivisie voetbalt.

ben klaar met Kum, Markiet en vd Maarel

verder had Utrecht gewoon met 4-0 voor moeten staan, maar ja als je ze niet afmaakt dan kan de tegenpartij terugkomen

4 oktober 2014 om 22:57

Maak je niet druk. Volgende week hebben jullie in ieder geval geen puntverlies.

4 oktober 2014 om 23:01

Als je klaar met Kum bent moet je ook geen porno meer kijken.

Verder kan ik je frustratie goed begrijpen, GAE hoor je gewoon te winnen. Als dat was gebeurt stond je op 13 punten, 2 punten achter de koppositie (hoewel dat waarschijnlijk wel zal veranderen na morgen, maar dit terzijde).

4 oktober 2014 om 23:20

Ik heb het nog zo gezegd.

Ik heb hier geen woorden voor.. Wat ongelofelijk slecht. Nadat je met 2-0 voorkomt op een zwak GAE en je het alsnog weg geeft moet je je diep en diep schamen. Het is namelijk slechts (met alle respect) GAE en niet PSV of Ajax. Ik ben echt ongelofelijk boos op deze uitslag. Je mag zo'n wedstrijd waarin je zo veel dominanter bent niet meer weggeven

Lekkere wedstrijd om te zien. Utrecht mag dit zichzelf aanrekenen. Als je met 2-0 voorkomt in een thuiswedstrijd mag je hem nooit meer verliezen. 3 goals toelaten is echt verschrikkelijk slecht in die situatie. Vooral die laatste goal mag natuurlijk nooit meer vallen. Puur gebrek aan concentratie. Mooi voor Eagles, als je zoveel strijd levert in de 2e helft is het lekker als je er vol voor beloond wordt.

Wat een maffe competitie is de Eredivisie toch ook, deze wedstrijd met een complete ommezwaai na eerder vanavond al een verrassende 6-1 overwinning van de hekkensluiter notabene.

Willem II wint, Heracles wint, GA Eagles wint

man man, wat moeten we ervan vinden

4 oktober 2014 om 22:48

Iedereen kan van iedereen winnen. Dat is wat er aan de hand is. Ben er niet minder blij mee.

4 oktober 2014 om 22:58

Dat valt toch wel mee?

Ze hebben niet allen van topploegen gewonnen ofzo.
We hebben gewoon een competitie zonder enorme verschillen.
Ik vind het heerlijk.

4 oktober 2014 om 23:03

Kun je jouw 3 reacties niet makkelijker in 1 plaatsen? Nu zit je inbox vol met allemaal meldingen dat er gereageerd is op jouw reactie, voornamelijk door een persoon met Patrick Ster als avatar. Word je ook niet blij van op een zaterdagavond

Heracles tegen NAC was te verwachten, Willem II thuis een beetje, maar GAE is wel de verrassing van deze avond. Maar om gelijk te zeggen dat de eredivisie een lachertje is, mwoah die conclusie zou ik niet snel trekken.

4 oktober 2014 om 23:43

Off: haha deze reactie vind ik moooi :' beetje humor op deze tijd

On: utrecht had dit noooit mkgen weggeven tegen een zwak GAE. En dan ook nog de laatste minuten de deksel op je neus krijgen is eigen schuld

En nergens onverdiend.

4 oktober 2014 om 22:46

Terwel dat WEL zo is.

Wat was het weer een gekloot achterin en dit is om ziek van te worden en dan ook Alfen die bij 2-0 als het goed het hele middenveld en aanval van positie laat veranderen het is gewoon sneu om thuis een 2-0 voor sprong tegen GAE weg te geven

4 oktober 2014 om 22:47

Cootje wou spektakel, Cootje krijgt spektakel

Schaam me dood als fcu supp

Dit mag je nooit weg geven

Idioten

Het overkwam Feyenoord tegen Utrecht en het overkomt Utrecht nu zelf. Natuurlijk mag je dit niet meer weggeven, maar het gebeurd wel vaker.

Net zoals Cambuur, weer een ploeg waarvan je niet direct verwacht dat ze dergelijke resultaten halen. Nivellering van het niveau? Het zal wel, iig kunnen de (sub) topclubs nog leren van de mentaliteit en inzet van dit soort ploegen!

4 oktober 2014 om 23:38

Ben eindelijk tot rust gekomen, kom net uit het stadion. Wat een dramatische wending na die 2-0 voorsprong. Eerst krijgt Turuc alle tijd om op te komen en aan te leggen voor die 2-1. Vervolgens weigert Alflen tijdig tactisch in te grijpen en valt de dan verdiende 2-2 (op basis van drie 100% kansen). Slotseconde 2-3 kan er dan ook mog wel bij... Kan er met mijn kop echt niet bij, hoe laat je dit als elftal toe. Kan je gvd wel weer genieten van je bij vlagen mooie spel en het talent dat er rondloopt, maar zaag ook eens iemand doormidden als dat moet! Verder schaam ik me soms voor mijn medesupporters, die zich alleen bij negatitlviteiten laten gelden in het stadion. Ga eens op een positieve manier achter je ploeg staan! Doe oude tijden herleven, wij waren toch die 12e man met vernieuwende liedjes en passie?! Come on FCU!!! Home of true support?!

5 oktober 2014 om 01:09

Ik snap je frustratie! Utrecht hoort dit soort potten te winnen natuurlijk. Alleen al begrotingstechnisch. Toch respect voor de Utrecht supporters, zij moeten het doen met incidentele successen en europees voetbal, dat kan ik mij als Ajacied niet zo goed voorstellen. Allemaal leuk hoor, voor Ajax zijn, maar je hebt vaak snel een klote weekend
Succes verder (Y)

We speelden een kansloze wedstrijd tegen een agressief en aanvallend fc utrecht.. Dat het bij rust nog 0-0 stond mag je gerust een wonder noemen!!
2e helft beginnen wij uitermate zwak met als gevolg 2 goals in 5 minuten, ik dacht bij me zelf daar gaan we weer, via turuc komen we terug in de wedstrijd(uit het niets)
Vanaf dat moment was fc utrecht helemaal de weg kwijt.. Als wijdan het kwartier erop 4 goal maken mag je niks zeggen(de ruiter, blijf het en geweldige doelman vinden, is er een diw punten voor je pakt)
Na die 2-2 stopte wij met voetballen en gingen we achteruit lopen, en was wt wachten op de 3-2..
Dat die dan aan de andwre kant valt is natuurlijk geweldig voor mij als gae supporter.. Maar geef wel gelijk toe dat het zwaar onverdient is..
Persoonlijk hebben wij 70 minuten helemaal niks laten zien, en daar baal ik goedan(kwalitatief hebben wij echt een jpl voorhoede) moet echt aanvallend wat bijkomen want hier gaan we het zeker niet mee reden!
Ondanks dat het zwaar onverdient is tich zeer blij met de tres puntos!!

Aan aalle fc utrecht support, her word je echt dood ziek van wij eagles supporters weten er allas van... Fc groningen thuis dit seizoen 2-0 voorsprong 3-2 verloren

Jullie hebben een leuk voetballend elftal, die amerikaanse jongen viel me positief op,zn boymans had ik ook wel bij ons in de punt willen zien.. Maar goed.
Bedankt en totziens hihi

Heb de wedstrijd niet kunnen zien omdat ik in het buitenland zit, en niet in de buurt was van een pc.. Het resultaat mag er zeker zijn! Verdiend of onverdiend doet er niet toe, de puntjes mee naar Deventer!

Vz: serieus Antione van der Linden? Is die al niet 6 jaar gestopt? Jop van der Linden is het..

4 oktober 2014 om 23:51

En ook nog steeds niet aangepast he, dieptepunt hoor VZ!

aanvallend en pressie en dus met veel ruimte in je rug spelen is zelfmoord met markiet en kum, een te diepe verdedigende middenvelder (kali) en nul omschakeling.. ongelofelijk, wat naïef.

jeuj, utrecht verloren. Ik niet wachten op het gejank van Utreg2

5 oktober 2014 om 00:34

Nou, als het je niet uitmaakt, wie.
Ik kan wel janken over de verdediging die we al dan helemaal niet hebben staan.

Je lijkt me de kwaadste niet, dus als ik jou dag daarmee opfleur dan is die gifbeker maar leeg.

Och is dit even lekker!
Maar hier was een gelijkspel terecht geweest, Utrecht 1e helft GAE eindfase 2e helft, met 3 echte kansen (rijsdijk, Overgoor Lewis) ze kwamen alle drie vrij voor de keeper...dit zijn hele belangrijke punten en hadden we zo nodig!
Heerlijk avondje gehad tussen Utrecht-supporters, Mag ook wel eens gezegd worden.

5 oktober 2014 om 11:23

terecht was het niet hoor

Wij zaten in Vak O ook tussen de Utrechtsupporters. Genieten als je dan twee seconden voor tijd de 2-3 maakt. Eagles zijn anders geaard😄😄😄😄😄

Tja wat repertoire betreft, idd. vrij mager...