Beroep Messi afgewezen: sterspeler nog altijd in staat van beschuldiging

Vrijdag, 3 oktober 2014 om 14:57Matthijs van Laar

/

De Spaanse rechtbank heeft het beroep van Lionel Messi afgewezen. De sterspeler van Barcelona moet zich daardoor alsnog verantwoorden voor belastingontduiking. Ook in tweede instantie oordeelde de rechter dat de aanvaller had kunnen weten dat er fictieve bv’s zijn opgericht om belasting over inkomensrechten te ontduiken. Die activiteiten werden vooral door zijn vader, Jorge Horacio Messi, uitgevoerd.

Desondanks stelde de rechter opnieuw dat la Pulga op de hoogte moet zijn geweest van die bezigheden, waarmee hij belasting wist te ontduiken. De zaak gaat daarmee verder tegen beide Messi's, en dus niet alleen tegen vader Jorge. De kans is groot dat de speler als straf het verschuldigde bedrag plus een forse boete zal moeten betalen.

Messi en zijn vader werden vorig jaar beschuldigd van belastingontduiking ten opzichte van de Spaanse staat. Over de jaren 2006 tot en met 2009 zou vier miljoen euro te weinig zijn afgedragen. Opmerkelijk, omdat Messi volgens zakenblad Forbes ieder jaar 48 miljoen euro binnenharkt aan salaris, bonussen en sponsorinkomsten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door dante)
3 oktober 2014 om 15:09

Overdrijver... Mesis krijgt hoogstens een boete, wat hij lachend kam betalen, met die tientallen miljoenen die hij per jaar opstrijkt.

3 oktober 2014 om 15:10

Messi*

3 oktober 2014 om 15:16

Niks te overdrijven.. Genoeg mensen worden ervoor de bak in gegooid. Waarom zou een profvoetballer daar een uitzondering van zijn? Het is sowieso al onbegrijpelijk om bij zo'n godsvermogen de belasting te ontduiken. Alsof hij zonder die paar miljoen minder niet rond zou komen.

3 oktober 2014 om 15:40

Je bent verantwoordelijk voor je eigen geldzaken. Dus messi is net zo schuldig als zn pa

3 oktober 2014 om 17:02

Alexischileno

Excuses als "ik wist dit eigenlijk niet" pakken niet zo snel voor een rechter. Die mensen zijn ook niet van gisteren. Niet iedereen is even naïef en loopt even gemakkelijk weg met deze verhaaltjes. Nu heeft Messi inderdaad een gigantisch vermogen. Maar tussen 2006 en 2009 was hij ook nog maar een jonge twintiger, dus toen was die vier miljoen wel degelijk iets voor hem.

Fraude lachen ze vaak niet mee. Kijk naar Hoeness.

4 oktober 2014 om 10:18

Ik begrijp je punt, maar in realiteit is dit amper zo.
Een persoon wordt namelijk altijd verantwoordelijk gehouden voor zijn eigen situatie en wordt geacht de desbetreffende regels te kennen, of dat nou terecht is of niet.
Ik geloof er trouwens ook geen letter van dat hij hier niks vanaf wist, als het waar is natuurlijk. Je kent je situatie toch in grove lijnen, en ook de bv's die je wel of niet hebt, want daar teken je allemaal voor, evenals voor de gekoppelde bankrekeningen.

3 oktober 2014 om 16:27

Je hoopt gewoon dat messi de bak in gaat want dan js ronaldo de beste voetballer..

3 oktober 2014 om 17:54

Ronaldo ontduikt in ieder geval geen belasting! Alleen daarom verdient hij de titel 'de beste'. Mensen zitten in de puree in spanje, dan komt zo'n stinkerd even iedereen bedonderen. De ideale schoonzoon amehoela!

4 oktober 2014 om 10:21

Hoe weet jij dat nou weer? Misschien fraudeert ronaldo heel de boel bij mekaar, zonder daarvoor gepakt te zijn? Het feit dat wij er niets over lezen of horen wil iig niet zeggen dat het niet gebeurt. Bovendien zal hij zoals ieder rijk mens iig belasting ontwijken. Niet illegaal maar net zo vervelend voor al die arme spanjaarden die in de puree zitten.

4 oktober 2014 om 11:11

Ronaldo de ''ideale schoonzoon'' volgens mij heeft hij met een hoer gedaan en heeft hij zwijggeld gegeven. Dus in feite is zijn zoon een hoerezoen

4 oktober 2014 om 11:17

Ik weet het niet helemaal zeker hoor, maar volgens mij was dat meisje gewoon een studente .. Ook niet helemaal duidelijk hoe dit relevant is, maar goed ..

nou dan betaald hij een boete....4 miljoen te weinig betaald en een boetevan 6 miljoen om het af te ronden naar 10 miljoen. Messi verdiend al jaren extreem veel...die 10 miljoen zullen wel ergens in een keukenla liggen

Ik heb geen illusies dat lieve Messi hier niets vanaf wist, weet iemand misschien wat de straffen zijn in Spanje? Gewoon terugbetalen of kunnen er nog grotere en ergere gevolgen zijn?

3 oktober 2014 om 15:22

Terugbetalen en een fikse boete. Had Nadal een tijdje geleden ook als ik het goed heb. Celstraf is zeer waarschijnlijk niet aan de orde.

Deze man verdwijnt dus echt niet in de bak. Waarschijnlijk een forse boete plus het initiele bedrag. Spanje is geen Duitsland of Nederland in dit soort zaken

4 oktober 2014 om 10:25

Ook in Nederland moet je het heel bont maken voordat ze je vastzetten en ik vermoed dat hetzelfde geldt voor Duitsland. In principe is het hoofddoel van een belastingdienst zoveel mogelijk geld innen.
Ik weet dat we allemaal Uli in ons achterhoofd hebben, maar dit was natuurlijk geen normale belastingontduiking. Normaal gesproken is het gewoon belasting + dikke boete als je jezelf niet aangegeven hebt. Dit levert namelijk geld op, waar vastzetten geld kost.

Omdat het een voetbalster is zal hij sowieso niet de bak ingaan. Als het een werkende mens was uit een restaurant ofso had die gene celstraf gehad. Ronduit belachelijk dit van Messi!! Maar Heey het is Messi he de perfecte Schoonzoon!!! Gatver,

Als het eerlijk was of is moet Messi in de bak vliegen

3 oktober 2014 om 15:12

Iedereen weet dat dat niet gebeurt. Hij zal waarschijnlijk een monsterboete betalen.

3 oktober 2014 om 15:34

Noem maar een bedrag waar Messi wakker van zal worden. Hij moet de bak in, maar zoals je al aangaf zal dat niet gebeuren.

3 oktober 2014 om 15:42

Messi zelf had geen zaken met de boekhouding.. En ookal wist hij van het spelletje .. Zijn vader dan diegene zijn die uiteindelijk de bak in moet en Messi zal dan wss een zware boete krijgen .. That's it

4 oktober 2014 om 10:26

Waarom moet hij de bak in als dat niet de gebruikelijke gang van zaken is?

3 oktober 2014 om 15:13

Zou jij wel willen he. Zodat jouw idooltje uiteindelijk de beste speler ter wereld genoemd kan worden. Dromen mag, maar ga er niet van uit dat het gebeurt.

3 oktober 2014 om 15:18

Volgens mij is Ronaldo bij de laatste goudenbal uitreiking al uitgeroepen tot beste speler ter wereld. Hihi

3 oktober 2014 om 15:19

Dat is Ronaldo nog altijd.

3 oktober 2014 om 16:05

4 gouden ballen zegt genoeg

3 oktober 2014 om 17:24

"4 gouden ballen zegt genoeg"

Ronaldo heeft de meest recente gouden bal gewonnen dus dat zegt dan ook genoeg, hij is dan op dit moment de beste en niet messi.

3 oktober 2014 om 15:18

Messi moet sowieso 3 jaar vastzitten...

3 oktober 2014 om 15:19

Zullen we dan niet eerst eens moeten horen wat de mogelijke straffen zijn voor een dergelijk "misdrijf". Wie weet is het strafrechtelijk niet eens mogelijk dat Messi hiervoor de bak in draait.

En iedereen weet dat het toch niet zal gebeuren. In het ergste geval zal het een "monsterboete" worden, die Lionel Messi dan alsnog met gemak kan betalen.

3 oktober 2014 om 15:26

Agh niet zo slap lullen, de grootste boef is de regering die miljoenen vangt en vervolgens verzaakt om de gewone man in Spanje enige baanzekerheid te verschaffen

Voor Rosell zie ik het ook slecht aflopen net als voor deze L. "dwerg" Messi. Hopelijk samen brommen voor hun ordinaire gegraai.

3 oktober 2014 om 15:24

Haha ben je werkelijk zo jaloers op deze wereldvoetballer dat je hem altijd een dwerg moet noemen? Zegt meer over jou geloof ik..

3 oktober 2014 om 15:27

Vind jij het nodig om met een Israel vlag op VZ te commenten? Als je trots bent op dat 'land' moet jij weten maar er zijn mensen hier die dat 'land' niet kunnen waarderen. Wat jij nu doet is gwn provoceren.

3 oktober 2014 om 15:37

Hij kan ook gewoon trots zijn op het vaderland. Sommige real fans vinden barca-dingen ook vreselijk; maar die zeggen toch ook niet dat je provoceert als je een barca profiel pic hebt? Wat een onzin... Mogen we i.v.m de belgen ook geen nederlandse vlag?

3 oktober 2014 om 15:42

Denk dat jij niet zo veel weet van de geschiedenis en actuliteit van Israel. Ligt denk ik heel wat gevoeliger dan een belgie en real barca conflict -.-"

3 oktober 2014 om 15:43

Actualiteit*

3 oktober 2014 om 15:44

Met alle respect hij mag leuk vinden wat hij wilt maar hij moet ook weten dat zo'n soort plaatje niet nodig is op een voetbalsite.

3 oktober 2014 om 15:45

Je begrijpt het niet. Dat hij fan is van iets, mag hij gerust laten zien, als het maar niet te ver gaat, zoals een hakenkruis ofso.

3 oktober 2014 om 15:50

Het is toch best raar. Voetbalsite allemaal voetbal fans met een speler waar ze fan van zijn en dan kiest meneer hier voor een Israel vlag. Begrijp me niet verkeerd het mag maar het is totaal onnodig

3 oktober 2014 om 17:56

@neyzard11: Dus hij mag niet zijn fan zijn uiten met een Israël vlag? Van mij mag hij best Israël supporten hoor. Daar voetballen ze ook he en er spelen en speelde een aantal Israëliërs in Nederland zoals Ben Sahar, die in het verleden heel goed speelde bij De Graafschap.

4 oktober 2014 om 10:43

Misschien is dat de vlag van zijn land? Ik weet zeker dat je niet zou vallen over een Nederlandse vlag, terwijl ons land toch ook al eeuwen lang en nog steeds dingen doet die absoluut niet door de beugel kunnen.

Zooo veel geld maar dan toch belastingontduiken

Messi moet voor zijn zware misdaad vastzitten dan jaren zoals een normale burger...

3 oktober 2014 om 15:37

Maar Messi is geen normale burger.

Elk rechtbank straft natuurlijk een persoon die in overtreding is geweest. Echter is er een professionele werkgever die afhankelijk is van zo'n persoon en daar houdt de rechtbank ook rekening mee, want FC Barcelona is immers niet diegene die in overtreding is geweest en daar houdt een rechtbank rekening mee, want je kunt natuurlijk ook niet zijn werkgever straffen. Derhalve zal de rechtbank wellicht een flinke boete toekennen aan Messi.

3 oktober 2014 om 15:43

Hootch dat slaat nergens op de rechtbank zou nergens rekening mee moeten houden. Als ze hem toch in de cel gooien is het messi zn eigen schuld dat zn werkgever ook word gestraft en niet dat van de rechtbank

3 oktober 2014 om 15:57

Als je bij een rechtbank een enorme hoge boete krijgt, dan houden ze bij de hoogte van de boete toch ook rekening met je inkomsten en gezinssituatie, omdat je onschuldige gezin niet mag leiden voor jouw fouten?

Barca is nou eenmaal een profclub in Spanje en derhalve een werkgever dat overal in de wereld aanzien heeft. Zo'n club staat dan natuurlijk hoog aangeschreven in Spanje en daar wordt nou eenmaal gewoon rekening mee gehouden door de Spaanse Rechtbank. Of je het nou ergens of nergens vind opslaan. Helaas is het eenmaal zo.

Er zijn wel meerdere profvoetballers in ernstige overtreding geweest waarbij een normale burger in de gevangenis belandt, maar ik kan geen namen bedenken van diegene die moest boeten in een gevangenis. Jij wel dan? Kluivert, Janssen? Of heb jij Hiddink in de gevangenis gezien?

3 oktober 2014 om 16:44

Dat er meerdere profvoetballers zijn die soort gelijke of ergere fouten hebben gemaakt doet er nu niet toe. Die hadden toen ook een celstraf moeten krijgen. Het is eigenlijk te gek voor worden dat als je veel geld heb je eigenlijk dus met bijna alles kan wegkomen omdat je werkgever belangrijk is.

Of te wel in de bak ermee

3 oktober 2014 om 17:20

Je snapt het echt niet.

Het heeft helemaal niets te maken met geld, want Messi zal wellicht gewoon een veel hogere boete krijgen dan een normale burger i.p.v. een gevangenisstraf.

Ooh een vraagje voor jouw. Wat is jouw voorkeur? 2000 euro boete of een week in een gevangenis.

3 oktober 2014 om 18:12

Dan moet Ronaldo natuurlijk ook vastzitten vanwege zijn poging tot doodslag op Godin.

Welke jeugdgevangenis

hoe kan een rechter beslissen of messi hier op de hoogte van was of niet? dit soort zaken worden door mensen voor messi gedaan. heeft de rechter een video waarin messi alles word uitgelegd en daarna tekent of zo?
belachelijk dit. ze maken messi's imago gewoon express kapot zo.
de mensen die de schuld hiervan hebben zijn de mensen die messi inhuurt voor dit soort zaken.
z'n vader of weet ik veel wie moeten daarvoor opdraaien en niet messi.
je kunt messi als een persoon zien maar messi is ook een bedrijf.
hij heeft zoveel zaken lopen dat het onmogelijk is om alles bij te houden en te lezen.
als de vader van messi dit heeft gedaan om 4 mill te besparen is de beste man te dom om te poepen. messi strikt elk jaar zoveel geld dat hij het nooit op kan maken. dus waarom zou hij de belasting willen ontlopen?
paar mensen binnen het ''bedrijf messi'' wouden gewoon geld besparen of zelf achterhouden en messi word hierop aangesproken terwijl hij hier niks vanaf weet.
maar regels zijn regels en als messi heeft getekend word dit misschien nog een groot probleem.
ik hoop dat hij iets heeft getekend waardoor hij niet aansprakelijk. maar dan was het vast al bekend gemaakt. heel erg naif van messi als hij zomaar mensen vertrouwt met zoveel geld en gewoon de dingen tekent zonder te lezen.

3 oktober 2014 om 16:02

Messi hoort hier gewoon van op de hoogte te zijn. Het is zijn geld en hij is daar verantwoordelijk voor. De rechtbank heeft echt wel iets beters te doen dan het imago van een sporter zogenaamd te beschadigen. Als messi ook maar iets slimmer was geweest had hij af en toe is gekeken naar zijn geldzaken.

Maar nee als ze hun geld maar krijgen en voor de rest niks meer aan doen.. tja dan moet je als je eigen vader nog wel belasting ontduikt op de blaren zitte

3 oktober 2014 om 16:07

100% zul je nooit hebben, maar door middel van verschillende bewijsstukken(telefoon/email/getuigenissen) kom je toch wel heel dichtbij.

Neemt trouwens niet weg dat het MESSI'S verantwoordelijkheid is en dat hij het zou moeten weten. Het blijft immers zijn geld en dat iemand anders het regelt veranderd niks aan het feit dat Messi gewoon te weinig belasting heeft betaald en dat ZIJN geld verborgen is gehouden voor de fiscus.

Aanpakken met een dikke boete die gierigerd

Bak in of niet. Wat ik mij afvraag, van waar die hebzucht, wat moet ie ermee? Ronaldo snap ik t wel, die man leeft, mooie vrouwen, sieraden enz. Bij Messi kan ik me niks bedenken, gokken?

3 oktober 2014 om 22:24

Als voetballer stoppen je inkomsten wel rond je 35ste, indien je dan dezelfde levensstijl door wilt trekken dan zal je toch echt met een grote spaarpot aan moeten komen. Hij komt natuurlijk redelijk 'nuchter' over voor zo'n miljonair maar ga er maar vanuit dat dure huizen en auto's snel wennen.

Heb ik nou iets gemist mensen,want dacht namelijk ergens te hebben gelezen dat Messi al een bedrag van 10 miljoen Euro te hebben betaald een tijdje geleden aan Spaanse belastingdienst en dat deze hier mee af gedaan is,maar dat ie hier er nog niet van af is....weet het niet,kan iemand hier misschien iets meer over vertellen,maar het blijft pijnlijk hoor als je nog een paar miljoen Euro aan Spaanse fiscus,ook al heet je Lionel Messi en per jaar rond de 38 miljoen Euro verdiend, geloof me mensen dit gaat hij echt wel voelen mocht het weer op een fikse boete uitdraaien

Offtopicver Spaanse gevangenissen gesproken gun ik het Messi absoluut niet,want het is een ware hel op aarde,laten we hopen dat dit allemaal goed voor hem afloopt en dat we wekelijks van zijn prachtige doelpunten kunnen genieten in plaats van dat ie straks op een afgesloten speelveldje tegen moordenaars en drugsdealers gaat voetballen!!!

3 oktober 2014 om 22:22

De familie Messi heeft inderdaad het verschuldigde bedrag + rente al eens overgemaakt, maar zo werkt het natuurlijk niet. Als je bijvoorbeeld iets steelt en gepakt wordt voldoet het niet om het gewoon terug te geven, je zal toch echt gestraft worden. In Spanje nemen ze belastingfraude in deze tijden heel serieus aangezien het land er financieel al niet goed voor staat en het laatste wat je dan wilt is dat de rijken illegale belastingtrucjes uit gaan halen.

Hypocriete zooi hierzo. Heel dapper om te zeggen hoor dat Messi de bak in moet. Maar dat is meer gemeend vanuit andere gevoelens dan dat je echt woede voelt voor de belastingontduiking.
En zeggen dat Messi hiervan op de hoogte dient te zijn, vind ik ook maar goedkoop scoren. De beste man verdient zoveel geld en heeft zoveel contracten lopen dat ik het me voor kan stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en niet meer wilt zien. Daarom zijn er bedrijven in het leven geroepen die deze mensen daarbij helpen, aangezien het heel wat tijd kost om dit allemaal op orde te brengen. En die tijd zit er ook voornamelijk in om alles zo legaal mogelijk te laten verlopen. Als Ronaldo dit was overkomen waar de reacties hier zo verschrikkelijk anders geweest. Misselijkmakend.

3 oktober 2014 om 19:13

Je verhaal klopt bijna helemaal. Op je eindconclusie na, die natuurlijk onzin is. Ronaldo heeft minstens net zoveel haters als messi heeft en bovendien zijn de barcatrolls op voetbalzone net zo kinderachtig als de realtrolls, dus ook over hem zou flauwe kul over gevangenisstraffen geroepen worden!

Ik kan het fout hebben, maar zit Del Nido niet 7 jaar in de bak voor hetzelfde? Del Nido was destijds overigens de voorzitter van Sevilla.

Als dit zo doorgaat is messi volgend jaar toch echt weg bij barca. Al dat gedoe word een keer te veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3762 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren