‘Ik weet dat er twee goede spitsen zijn aangeboden bij Feyenoord’

Zaterdag, 27 september 2014 om 12:46Erik van Dam

Feyenoord verkocht in de zomer Graziano Pellè aan Southampton en vond geen pure spits ter opvolging. De club dacht aan Bas Dost, maar hij was vrij duur en VfL Wolfsburg liet hem liever niet gaan. Ook Duvan Zapata bleek niet haalbaar en daarnaast zag Feyenoord zelf af van John Guidetti: gezien zijn medische verleden durfde de volksclub het niet (opnieuw) met hem aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had Feyenoord voor Diafra Sakho of Stefan Scepovic moeten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door qaqa79)

Waarschijnlijk te duur voor Feyenoord?

27 september 2014 om 12:57

2,5 miljoen was de vraagprijs

27 september 2014 om 13:00

We weten niet wat de salariseisen van die jongens waren hé. Je kunt een speler wel redelijk goedkoop halen, maar als ze vervolgens een salaris eisen van meer dan 1.000.000, dan houdt het snel op.

27 september 2014 om 13:27

Feyenoord had gewoon voor guidetti moeten gaan. En blijlbaar zijnde bovengenoemde spelers.hun makelaars geen vriendjes of zijn ze niet aangeboden door.oude bekende van vgeel. Anders had hij ze wel gehaald.

27 september 2014 om 13:34

geen idee wat zijn salaris eis was maar ik weet wel dat hij bij Celtic ook geen 1 miljoen krijgt,die hebben net als bv Feijenoord en Ajax een salaris cap dat ruim beneden de miljoen ligt. Alleen Scot Brown krijgt meer bij Celtic gemiddeld ontvangen de meeste spelers 15.000 per week daar

27 september 2014 om 12:59

Feyenoord zal toch wel zijn redenen hebben gehad. Echter met al die transfersommen zou je denken dat een degelijke spits halen haalbaar zou moeten zijn. Feit blijft dat we nu geen fatsoenlijke spits hebben, terwijl we allang wisten dat Pelle weg zou gaan. Je zou toch denken met al deze transfers en tijd die wij hadden, er toch een spits met scorend vermogen aangetrokken had moeten kunnen worden. Dit is van Geel aan te rekenen, naar mijn mening.

27 september 2014 om 13:25

Soriano van Red Bull was ook topscoorder in de segunda division. Die zou in nederland bij de topclubs ook topscoorder geworden zijn. Soms moet je zo'n gok nemen zoals met Guidetti en Pele ook gedaan is.

27 september 2014 om 13:27

Dat is echt een fantastische speler trouwens, Soriano. Snap niet dat ie nog bij Red Bull speelt.

27 september 2014 om 13:29

Janko en El Hamdoui zijn clubloos dus transfervrij en nu te halen

beide garant voor goals in de eredivsie

27 september 2014 om 13:33

Janko speelt in Australië en El Hamdaoui staat nog onder contract bij Fiorentina.

27 september 2014 om 14:59

Hoe duur zou Salamon Kalou zijn dan? Mocht hij goedkoop zijn zou dat een enorme meerwaarde zijn voor Feyenoord. Raar dat iedereen hem vergeet.

27 september 2014 om 15:07

Aangezien hij net dit seizoen een nieuwe club heeft (hertha Bsc), denk ik dat hij nogal duur is, en ook dat niet iedereen hem vergeten is.

Sakho is een ultimate beast. Als feye die had stonden ze nu al bovenaan! Sterke beer dat ie is.

27 september 2014 om 12:54

Pelle was ook een beest qua doelpunten maken, maar daarmee behaalde Feyenoord ook niet de eerste plaats.

27 september 2014 om 13:02

Maar wel de tweede en deden ze in ieder geval mee voor de titel..

27 september 2014 om 13:05

Wel de 2e en dat is veel beter dan 15e

27 september 2014 om 13:06

Wel 2x 2e waarvan 1 gedeelt

27 september 2014 om 13:26

nou ze hebben nooit echt voor de titel mee gedaan hoor, was meer een strijd om plek 2t/m 4

27 september 2014 om 14:04

Vorig jaar stonden we 18de met Pelle

27 september 2014 om 15:26

En nu 15e met Kazeem, zal ook wel weer 15 doelpunten maken dit seizoen..

Tja, wat is goed? Zowat elke normale spits is momenteel beter dan Te Vrede en Kazim (al denk ik wel dat hij het zou kunnen). Verder was het ook de vraag of ze haalbaar waren. Misschien had je bijvoorbeeld Vermeer kunnen laten lopen om geld in te zetten op een spits. Mulder is misschien matig, maar voorin zijn de problemen het grootst.

27 september 2014 om 13:52

Haalbaar? De prioriteiten lagen volkomen verkeerd. Als rechtsbuiten kun je Schaken, Manu, Verhoek, Achahbar en Boetius (hele jeugd rechtsbuiten gespeeld) opstellen. En dan nog steek je 3.5 miljoen in Bilal.

Verder is Vermeer niet heel veel beter dan Mulder en had je ook daar er de knip op kunnen houden. Tel erbij op El Ahmadi, ook geen prioriteit (Je kunt immers kiezen uit Toornstra, Clasie, Vilhena, Immers, Kardorp en Steenvoorden als middenvelders).

Dwaas beleid gewoon, ik heb er geen andere woorden voor.

27 september 2014 om 14:29

Bilal is juist wel een goede investering volgend seizoen zou hij het dubbele waard zijn en dat kan Feyenoord niet betalen. Verhoek word niet gebruikt. Schaken heef zijn ups en downs. Manu en Boetius zijn niet constant genoeg.

Kazim is een goede speler ik denk dat hij 15-20 goals kan maken, Pelle had eerst tijd nodig voordat hij goals ging maken en assists gaf.

Vorig seizoen lag ons probleem op het middenveld. Het was niet in evenwicht en niet constant genoeg. Enige die altijd zijn niveau haalden was Clasie. Toornstra en el Ahmadi waren juist een prioriteit. Karsdorp word rustig gebracht en Steenvoorden vind ik niet het niveau waar Feyenoord naar toe streeft.

Enige wat je van Geel kwalijk kan nemen is dat hij de verdediging beter kon versterking. Ik vind Bottegin een goede speler en zag hem liever komen dan Boulahrouz die constant geblesseerd is. Dan verhoog je ook de druk op van Beek en kan je rouleren. van Anholt zou een betere versterking zijn dan Wilkshire , Hij is een stuk jonger en heeft nog rest waarde en ik vind hem nu al beter. Lopes Cabral is niet het niveau dat Feyenoord nastreeft.

Al dat gezeur om een spits.. Ook een middenvelder moet gewoon in staat zijn om 7-10 doelpunten per seizoen te maken, Ajax bewijst dat ook al jaren. Van Geel zou best verkeerd ingekocht hebben hoor, maar hij had die ballen er zelf wel ingeschoten want verdomme wat een kansen laten die middenvelders liggen zeg, dat heeft niets met een spits te maken.

27 september 2014 om 12:56

Ik denk alleen dat Immers en Toornstra dit zouden kunnen. Clasie maakt er misschien 2 of 3 in het jaar. Dan heb ik het nog niet over El Ahmadi. Misschien dat Vilhena er meer zou kunnen maken, maar misschien gaat hij kind van de rekening worden.

27 september 2014 om 14:31

Jup alsof een spits 70 gaols moet maken...... het hele team scoort niet dat is het probleem !

Zie Van Geel zijn positie toch echt heel wankel worden mocht het vanavond weer misgaan.
Niet alleen de spitspositie is slecht tot niet aangevuld, maar ook de verdedigingslinie.

Ben benieuwd wat de komende weken brengt.

27 september 2014 om 12:58

Ben ook erg benieuwd wat er gaat gebeuren mocht Feyenoord opnieuw punten laten liggen. Ik denk dan dat veel mensen dan al definitief klaar zullen zijn met (vooral) Fred. De Eagles zullen na hun beker stunt wel bloed ruiken en mogelijkheden zien, dus ik denk dat Feyenoord nog een hele kluif gaat krijgen aan dat team.

27 september 2014 om 13:04

En toch zou ik het onzin vinden als de pijlen zich op van geel zouden richten. Ook al had Feyenoord dost gehaald hadden ze nu nog geen punt meer gehad, omdat dost nog steeds geblesseerd is. Afgezien van Boulahrouz misschien, zijn alle aankopen logisch. En aanzienlijk beter dan wat we voorgaande jaren haalden.

27 september 2014 om 14:13

Juist dat is een probleem bij Feyenoord. Daar is nooit rust. Te lang niet wat gewonnen. Ajax had dat ook na heel veel jaren zonder titel. Net zoals Verbeek niet weg had gemoeten moet men dat nu niet met rutten doen. In zijn algemeenheid ontwikkelt de club Feyenoord zich immers zeer positief. Dan moet je je niet gek laten maken door zo'n serie, die ook nog eens heel verklaarbaar is na alle verkopen.

27 september 2014 om 15:19

Een paar wedstrijdjes verloren en mensen vergeten al wat Van Geel allemaal heeft gedaan. Heeft gewerkt in een tijd dat Feyenoord op sterven na dood was en ze weer teruggebracht tot een respectabele club...financieel en sportief. Heeft met vrijwel 0 budget een team samengesteld dat vorig jaar kampioen had moeten worden, een absolute wereldprestatie is het.

Kan hij er wat aan doen dat spelers die goed spelen in de ED vervolgens worden weggekocht? Verkopen is wellicht niet zijn sterkste kan want hij had meer geld kunnen vangen (waarmee er ook een duurdere spits aangekocht had kunnen worden). Maar ik hoorde iedereen op het forum hier een paar maanden geleden roepen dat De Vrij, BMI en Janmaat niet gemist zouden worden, want hun opvolgers (kongolo, Van Beek, Nelom) zouden al klaar staan en zelfs beter zijn....kennelijk niet dus. Het middenveld is met Toornstra en El Ahmadi alleen maar sterker geworden. Voor de spitspositie kom je met het budget van Feyenoord uit in een risico-categorie. Spelers als in dit artikel genoemd door Everse. Een gokje, die goed uit kan pakken, maar ook niet. Van Geel heeft 2 maal de absolute jackpot gepakt op dit gebied (guidetti, Pelle), ik denk niet dat er ooit iemand is geweest die voor dat budget zo succesvol is geweest met zijn spitsen. En die Kazim lijkt mij zo slecht nog niet, geef hem een kans. Als Dost was aangekocht was Van Geel wel goed geweest??? Dan zaten ze nu in dezelfde situatie en 7 miljoen armer.

Feyenoord moet gewoon rustig blijven. De punten komen heus wel. Het allerlaatste wat ze nu moeten hebben is dat een stelletje ongeduldigen zonder enig historisch besef nu al aan de stoelpoten van Martin Van Geel beginnen te zagen.

Mijn broer en ik zijn van mening dat fijenoord nu toch wel kampioen van Nederland moet worden, want met spelers als Van Hooidonk en Van Persie mag dat wel een keertje gebeuren

27 september 2014 om 13:47

Hoeveel jaar geleden had dit bericht gepost moeten worden??
Kom op man mijn oma weet zelfs dat van Hooijdonk en van Persie niet meer bij Feyenoord spelen

Lekker janken om niks. Dat waren ook blinde gokken geweest. Nu hebben ze een x verkeerd gegokt. Guidettie was een gok en pelle ook. Die pakte uiteindelijk goed uit. Mag je is pech hebben.

27 september 2014 om 13:13

Precies, het wordt Feyenoord aangerekend dat ze geen scorende spits hebben gekocht. Maar kijk eens bij ajax, dat valt duidelijk nog niet mee. Nu pakt de gok misschien verkeerd uit, maar is het wel een kosteloze gok geweest. Als ze Dost voor zeven miljoen hadden gehaald stonden ze nu op hetzelfde aantal punten, en was de kritiek geweest dat Feyenoord een geblesseerde spits had aangetrokken en een onverantwoord risico had genomen nu ze net schuldenvrij zijn.

De vraag blijft natuurlijk ook wel of deze spelers die stap wilden maken , anders zou dit wel een gemiste kans zijn , hoewel ook niet duidelijk of Feyenoord aan de salaris eisen wilde of kon voldoen.

vraag me ook af of Feyenoord zich niet had moeten melden voor Zivkovic , 1,9 miljoen en zou bij Feyenoord veel meer spelen dan bij Ajax en zou een goede investering zijn , daarnaast hadden ze nog een spits moeten halen , las de naam van Kramaric ben benieuwd naar hem , speelt bij fc Rijcka

Heb geen kritiek op de spelers die gehaald zijn , had alleen nog wel 2 aanvallers erbij willen zien en als linksback zou ik G Wijnaldum in de gaten houden , hadden we transfervrij kunnen halen .

Kazim is een goed aanspeelpunt maar moet wel gaan scoren , verder benieuwd of Achabar en Dammers kansen gaan krijgen

27 september 2014 om 13:16

Zivkovic wilde graag naar Ajax toe, denk niet dat Feyenoord dat had gered. Daarnaast is het voor Ajax een redelijk risicoloze gok, die halen elk jaar een aantal jonge spelers en als er dan één doorbreekt zijn ze tevreden. Feyenoord had een spits nodig die er meteen stond, dat is lastig met zo een jonge speler bij een nieuwe club.

Vind dit allemaal wel leuk en aardig, maar alleen een spits had de problemen niet opgelost. Vind dat ze een waardeloze rechtsback gehaald hebben en vraag ook af wat de meerwaarde van mathijsen en boula is. Het leek mij wijzer om in de verdediging te investeren.

Dat zijn toch geen verkeerde namen. Twee jonge spelers die een geweldige jaar achter de rug hebben en klaar waren voor de volgende stap. Dit is toch de categorie waar Feyenoord het in moet zoeken. Ik zou als ik Feyenoord goed opletten als ze straks tegen Reijka spelen in de EL. Die Kramaric zou misschien wel eens een goede voor hen kunnen zijn.

Maar drie spelers op het lijstje terwijl 2 eigenlijk niet haalbaar zijn en 1 volgens Van Geel niet fit is. Dat is natuurlijk lachwekkend. Ik vind het daarom dat Van Geel gewoon gefaald heeft. Zijn prioriteit was een spits halen en dan komt hij met een rechtsbuiten als opvolger van Schaken die niet is vertrokken. Immers mocht niet weg maar toch halen wij een nummer 10 terwijl Karsdorp er bij is gekomen.

ze hadden een spits die maakte er iedere wedstrijd een .maar ga je zo een jongen vertellen
dat het niks is en hij er nooit gaat komen .daar maak je hem niet beter mee. en die koste niks.
en speelt voor een hongerloontje . dan verkopen ze veel doelpunten .en zetten ze ook nog eens bijna 20 doelpunten op de bank . dan heb ik het over immers.lekker slim .

Immers is 12 goals per seizoen, dat is iets anders dan bijna 20

Mooi dat die zijn aangeboden, maar deze jongens waren ook een gok geweest.
Er worden constant, bij veel clubs, spelers aangeboden. Je kunt niet steeds maar weer blijven gokken dat zo'n jongens na een leuk seizoen ergens op het tweede niveau, er bij een Nederlandse topclub ook minimaal 20 inlegt.
Een speler uit Senegal is leuk, maar voor een speler van buiten de EU betaal je gewoon de hoofdprijs aan salaris. Als hij niet slaagt, wordt er weer gezegd dat dat weggegooid geld is.

Ik begrijp goed dat het geduld van de supporters zwaar op de proef wordt gesteld, maar ik kan me voorstellen dat Feyenoord gewoon niet meer van plan is om te gaan gokken. Dan kun je er net zo goed op gokken dat een jongen uit de eigen jeugd zijn kop opsteekt en er verongeluk 20 in schiet.

als ik me niet vergis was er ook tijdje spraken van Jelle Vossen, die zit nu bij Middlesbrough

In de eredivsie zijn dit gewoon dure gokjes , zeker met die Afrikaanse voetballers, kosten een vermogen aan salaris, en ze moeten maar kunnen aarden in Nederland.

Sakho doet het nu goed bij West Ham maar dat is ook een gok, van de ander heb ik nooit wat gezien daar kan ik niet over oordelen.

Als een team alsfeyenoord Ajax of PSV een goede spits willen halen moet je al gauw naar ''onontdekt'' talent zoeken, in bv Scandinavie of het Oostblok . Vervolgens moet je hopen dat hij niet na een jaar weer weggaat.

Guidetti terughalen hadden ze niet eens moeten overwegen, die jongen is in 1 seizoen zo populair geworden die kon alleen maar verliezen, tenzij hij er 30 had gemaakt.

27 september 2014 om 16:01

Weet niet of die Scepovic goed is, heeft nog een tijd bij Club Brugge gezeten in Belgie en was zwak.

even goed kijken meneer everse, dan zie je inderdaad de kont van een koe! makkelijke praten...

Al dat gezeur over een spits. Feyenoord let nu eindelijk goed op de centen. Op termijn zijn ze daar een stuk beter mee af. Tegen Utrecht hadden ze bij rust al met 4-0 voor kunnen staan, tegen Twente hadden ze gewoon kunnen winnen. De punten gaan echt wel komen. Er zit best veel voetbal in het team. Geduld is een schone zaak.

27 september 2014 om 16:37

Ja dat is het nou juist! met een spits had je van utrecht twente ajax enz. gewonnwn

komt jan everse ook weer om de hoek kijken,word er misselijk van als ik hem zie,allemaal van die beter weters,vanhanegem hebben we al gehad nu everse weer ben benieuwd wie de volgende is,het is gewoon heel makkelijk en het kost ook geen geld en dat is wat falcao zegt gewon geduld hebben,die oud profs die maken feyenoord kapot met hun verhalen in de pers,neem een voobeeld aan de supporters na ajax die geven hun spelers een applaus nadat ze verloren hadden

2 doelpunten in 4 wedstrijden, dan heeft Te Vrede het beter gedaan. Goed gezien daar van Geel.

ongelooflijk ! man. united begint een huis te bouwen bij het dak ( di maria, falcao) terwijl er geen fundering is en fey bouwt een huis zonder dak erop te laten zetten, goed beleid bij beide clubs zeg, prutsers !

Nee hoor van geel wil per se dost..

Ajax had hier ook voor kunnen gaan.. I vind die opmerking "zulk soort spelers komen niet naar de ED" echt zo'n slap excuus. Alsof ze niet in de CL en top van de ED zouden willen spelen..

Als je kan kiezen tussen Feyenoord en West Ham of Celtic zullen de meeste spelers toch voor West Ham of Celtic kiezen. Dus kan wel aangeboden zijn bij Feyenoord maar als de speler ook bij 10 andere en betere clubs word aangeboden is dat natuurlijk niet een serieuze optie.

Er worden wat kul verhalen verteld over Kazim: Hij was in het verleden niet een goalgetter, maar wel een spits die in de 16 het kaartenhuisje van de verdediging omver loopt. Een echte enfant terrible, het enige dat mist is haarverf. Het probleem met hem bij zijn vorige clubs is ook die eigenwijsheid, een beetje wat Mario Balotelli is. Hij is ook zo iemand die de wedstrijd kan opengooien.
Dus iedereen die zegt, dat hij geen echte spits is, begrijpt niet wat voor speler hij wel is. Hij is een ijsbreker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren